Dış gebelik- metotreksat

karakulli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.363
594
123
42
merhaba arkadaşlar, inatla düşmeyen beta hcg nin sonunda 10. Haftada artık ilacı verdiler. Şu an düşme eğilimine geçti gibi. Tekrar yükseldiği anda ikinci dozu vereceklermiş.
Ameliyata gerek kalmadan, tek doz metotreksat alan arkadaşlar ( beta hcg en fazla 354 ü gördü ve tüplerde şişme kanama alanı yok), doktorunuz kaç ay korunun dedi? Benimki 2 ay dedi ama emin olamıyorum. Hiç tahmin etmediğim yan etkiler yaşıyorum çünkü. Pıhtılaşma da var gerçi. İğne ve coraspini birden kestiler. Onunla mı alakalı bilmiyorum çarpıntım ve tansiyon düşüklüğüm var.
Ne kadar korunayım ben şimdi sizce?

Bana 1 ay korun yeter dedi dr.. tabi ben güvenemedim şimdi başka bi dr a gidiyorum 5 ay oldu o da kesinlikle 6 ayın dolmasını bekle, o ilaç çok tehlikeli dedi... risk almaya değmez benim fikrim 6 ay beklemek en güzeli :)

Bana 1 ay korun yeter dedi dr.. tabi ben güvenemedim şimdi başka bi dr a gidiyorum 5 ay oldu o da kesinlikle 6 ayın dolmasını bekle, o ilaç çok tehlikeli dedi... risk almaya değmez benim fikrim 6 ay beklemek en güzeli :)
6 ay da çok uzunmuş yaaaa:))) teşekkürler canım

Gecmis olsun.
Benim ki 3 ay dedi gidisata gore bakacaz.

arkadaşım benim 534ü bulmuş iken tek doz ile düştü şükürler olsun dr bana adet olana kadar koruma verdi benim adet 49 günde geldi iğne sonrası onun için korkma seninkide düşer inşallah
adet sonrasında dr tavsiyesi ile rahim filmi çekildi tüplere bir zararı olmamış
çok geçmiş olsun senin süreç çok uzamış benim 8. haftada iğne vurulmuştu

Teşekkür ederim valla öyle oldu bıkkınlık geldi artık kan vermekten damarlarım acıyor. Düşer umarım

Teşekkür ederim valla öyle oldu bıkkınlık geldi artık kan vermekten damarlarım acıyor. Düşer umarım
seni öyle anlıyorum ki düşmanıma dilemem o masaya devamlı yat devamlı kan vermek
çok zor rabbim tez zamanda şifa versin arkadaşım

Benim son adetim 5 agustostu canim.
Eylulde gebelik bekliyorum diye beta baktirmistim cikmisti ama aonra adet oldum sandim kimyasal dusuk oldu sandim..Lekelenmelerim olunca kontrole gittim bi baktik deger yukselmis,takibinde de yukseldi bazen dustu yine yukseldi.
Igneyi 26 Eylul'de vuruldum 12 gun sonra kanamam oldu 3 haftada 3.38i buldu degerim.
Bide ignenin acisina bile sukrettim igneden bigun once parca alindi yani kurtaj,ve canli canli malesef..Igneden sonra cektigim agrilarda cabası,kanama baslayinca sancilarimda cabasi oldu.
Bunlardan once de 3 gun hastanede yattim kendi doktorum kan takviyesi yapilmasini istedi kan degerim dusuk diye

Senin vuruldugun biraz oldu galiba.
Gecmis olsun tekrar.
Ben suan kistim icin Dienille diye bi dogum kontrol hapi kullaniyorum bide.

Cok uzun zor bi yolmus malesef....

Ayyy kıyamam nasıl anestezisiz yaptılar kürtajı yaaa...
ben de oldum kürtaj, patolojiye gitti, bebeğe dair herhangi bir şey çıkmayınca dış gebelik dediler. Gerçi kürtajdan bir gün önceki ultrasonda sol tüpümde keseye benzer bir şey gördüler iyice kurcalayınca. Çok beklediler... ama doktorun dediğine göre, değerin çok tehlikeli değil, iğnenin vücuda zararı yok bekleyebildiğimiz kadar bekleyelimdi. Nitekim sürekli düşüp yükselince bir de son olarak yükselmeye devam edince yatırıp ilacı verdiler. Ama vurmadılar damardan bir şeylerle karıştırıp verdiler. İlaç sarstı beni. 3 gün sonra okulda tansiyonum düşmeye başladı. Baygınlık geçirdim. 1 hafta sonra grip oldum ki ben hiç hasta olmam. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarım düştü. Temmuzda rahimden ameliyat oldum törpülendi bi de kürtaj, rahim duvarı kim bilir ne haldedir. İşte bu korunma süresinde tüm teknik konuları halletmem lazım benim de

Benim 600 küsürlerdeydi cıkıyorduda..
Igneyi 2 kalcadan dinlenerek vurdular

Istersen 6 ay olarak dusun dinlenmeni canim daha iyi olur.Kendi doktorun senin durumunuda dusunerek daha iyi konusur gerci.

Baya uzun zamandırkımse yazmamıs ama degerım 387 di ve sıddetlı agrı yuzunden acıle gıttıgımde ıgneyı vurdular ve kanama gozuktu ıcerde ama benım alt karın agrım hala var ve yurumekte bazen zorlanıyorum gaz agrısı gıbı mı degılmı anlayamıyorum karnıma dokunamıyorum yasayan varsa yazabılır mi ?

Kanama neredeymiş ki.. benim 500dü iğne yapılmıştı kanama falan görülmedi ilk iki gün ağrı çoktı ama şiddetli regl sancısı gibiydi

Kanama neredeymiş ki.. benim 500dü iğne yapılmıştı kanama falan görülmedi ilk iki gün ağrı çoktı ama şiddetli regl sancısı gibiydi

Kanama rahımde gordu sanırım o an agrım coktu fazla hatırlamıyorum regl agrısı gıbı degıl böyle gaz cıkarsam ıyı olucakmıs gıbı ama agrıdan wc bıle zor yapıyorum sayılır

Kanama rahımde gordu sanırım o an agrım coktu fazla hatırlamıyorum regl agrısı gıbı degıl böyle gaz cıkarsam ıyı olucakmıs gıbı ama agrıdan wc bıle zor yapıyorum sayılır
İğneden sonra bende de çok gaz ve ağrı olmuştu. Doktor normal demişti

İğneden sonra bende de çok gaz ve ağrı olmuştu. Doktor normal demişti

Sanırım regl olunca gecıcek ınsallah allahım yardımcımız olsun ılk gıttıgımde degerım 387 den 280 ınmıstı dusus var demıslerdı o yuzden yapmıslardı ıgneyı bır daha yukselmesını engellemek ıcın ınsallah düşer bana zarar vermeden ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…