Dış gebelik sebebiyle laparoskopi ameliyatı olanlar

Melinx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
1.075
660
123
Selam kızlar bu mesajı hasta yatağımda yazıyorum. Bundan 3 hafta önce hamile kaldığımı öğrendim, çok mutlu oldum ama mutluluğum uzun sürmedi. 2 gün sonra Bhcg yeterince yükselmedi zaten günlerdir kahverengi lekelerim vardı. İlkin kürtaj oldum, iki gün sonra Bhcg artışı devam edince dış gebelik teşhisi netleşti ve metotreksat yapıldı 1 doz. Değerler düşer gibi oldu tekrar yükseldi. 11. gün 2. doz yapıldı bundan 1.5 gün sonra ani bayılma ile ameliyata alındım. İç kanama olmuş, sağ tüpüm alındı. Üç gün oluyor. Sizler neler yaşadınız, deneyimlerinizi benimle paylaşın lütfen...

Gecmis olsun cnmm . Allah yardimcin olsun ...

Tüpü alınanlar sonradan bir sıkıntı yaşadınız mı? Adet dönemlerinde ağrı vs gibi

Tüpü alınanlar sonradan bir sıkıntı yaşadınız mı? Adet dönemlerinde ağrı vs gibi
Merhaba canım bu dış gebelik öyle kötü bişeyki inan yaşamayan bilemez.. Benimde 2 buçuk sene önce tüpüm iç kanama yaptığı için alınmak zorunda kaldı inan çok sancılı ve çok zor günlerdi ama eşine çok iş düşüyor beni ailem bile yalnız bıraktığı zamanlarda eşim hep destekçim oldu.. Dua etki şuan hayattasın ve bunları yazıyorsun.. Çok şükür o günleri Rabbim bir daha göstermesin düşmanıma bile vermesin.. Ben dış gebelikten sonra hemen bebeğim olsun istedim 2 ay sonra hemen başlayalım dedik benim bitmek bilmeyen ısrarlarım yüzünden.. Ancak o zamanlara dönsem o kadar ısrarcı olmazdım tersine daha kendimi iyileştirmek için elimden ne geliyorsa yapardım psikolojik olarak.. Bana sormak istediğin ne varsa sorabilirsin elimden geldiği kadar yanında olmaya çalışırım canım

Öncelikle geçmiş olsun Can'ım. Rabbim acil Şifaa nasip etsin.

Dış gebelik sebebiyle değil ama Çikolata kistlerinin büyümesi sebebiyle Laporoskopi ameliyatı oldum. Biri 11 cm diğeri 8 cm büyüklüğündeydi, sol yumurtalığı sarmıştı. Ameliyatta sol tüpü de aldılar. Bundan 5 yıl önce. Evlendiğin Zaman Tüp Bebek yöntemini denersin demişlerdi, doğal yollardan çok zor ya da olmaz çocuğun demişlerdi.

1 buçuk yıl olmadı evleneli, çocuk da düşünmüyorduk olmaz diye de korunmuyorduk evlendiğimin 3. Ayında hamile kaldım. :) maalesef o 15. Haftamızda düşükle sonuçlandı. Sonra hiç durmadım üstünde, 5 ay sonra Bi daha hamile kaldım. Şimdi çok şükür 21. Haftamıza girmek üzereyiz.

Diyeceğim o ki, doktorun sana çocuğun olmaz dese de hiç kafana takma. Öyle bir oluyor ki, Rabbim versin yeter!

Bi süre ayaklarını sıcak tut yeter. Tekrardan geçmiş olsun. *

Harika senin için çok sevindim cnm. Kendim için de tabi insan umutlanıyor güzel haberlerle. Doktorum olumsuz konuşmadı. Merak ettiğim tüp alındıktan sonra adet dönemlerin nasıl geçti? Ekstra bir ağrı sancı oldu mu?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun cnm. Evet çok zor bir süreç. Yaklaşık bir aydır uğraşıyorum. Çok şükür iyileşme aşamasındayım. Hakikaten ölümlerden döndük. Hamilesin şu an maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ne güzel bana da umut oldu. Ben laparaskopi olalı bugün 5. gün. Merak ettiğim bundan sonra beni ne bekliyor? Tüp alınınca ekstra ağrı sancı oluyor mu adet dönemlerinde? Bir daha hamile kalmaya korkuyorum...

Korkmana hiç gerek yok bol bol dua et ve Allah'a sığın hayırlı sağlıklı evlat versin inşallah sana :) teşekkür ederim canım Allah'ım sanada güzel günleri tez vakitte göstersin.. Benim senden tek farkım benim ameliyatım sezeryanla oldu çünkü iç organlara kadar iç kanama beni zehirlemeye başladığı için onları da temizlemek zorunda kaldılar.. Sezeryan olduğum için ve ameliyatım 3 saat sürdüğü için rahmimde yapışıklıklar ve diğer tüpümün önündeyse şişlikler oluştu tabi bunu öğrenene kadar 6 ay geçti ve ben o 6 ay içinde sadece 2 kere düzenli adet görebildim sonra üniversite hastanesinde 2.ameliyatımı olup adet düzenim sağlandı.. Ağrılarım dış gebelik geçirmeden öncekinden daha kötüydü bende yapışıklıklar olduğu için ama korkma sende böyle bişey olmaz çünkü laparoskopide havayla temas engelleniyor

canım benim ya ne kadar zor süreçler geçirmişsin... Herşeye rağmen geçip gidiyor tüm zorluklar. Benim iç kanama 400 cc idi doktorum ameliyathanede laparoskopi yapacağım ama ameliyatta terslik olursa sezeryanla açarım Bilgin olsun deyip öyle uyuttu beni. Ben ameliyattan hiç korkmadım Allah'ın dediği olur dedim rahat bir şekilde girdim. Çok şükür iyi geçti. Ama uzun ve zorlu bir süreç tabi. Öncesinde de iki doz metotreksat olmuştum. Başka çocuğun oldu mu bu arada. Bu ilk mi ameliyattan sonra?

Diyorum ya çekmeyen bilemez zorlukları çok vardı ama Allah'a şükür ki şuan ikimizde hayattayız :) bende 1500cc gibi bi kan takviyesi oldu ama ne kadar kan kaybettim bilmiyorum beni sezeryana aldıklarında kadın doğum doktoru tek başına yapamamış zaten genel cerrahı çağırmış durumum ağırlaştığı için.. Rabbim resmen yeniden doğma şansı verdi bana her ne kadar psikolojik olarak bunu o Zaman'lar anlayamasamda.. Başka hamile kalamadım ameliyattan sonra hatta ameliyat olduktan 6 ay sonra başka bi ameliyat oldum o da sağ tüpümün önünde rahim filminde anormal şişlikler göründü için.. Da ha sonra aşılama sürecine girildi tutmadı sonra ben tedaviyi herşeyi bıraktım çok kilo almıştım diyetisyene gittim 6 ayda 17 kilo verdim hamile kaldığım ay diyeti bırakıp sıkılaşma sürecine girmiştim o zamanlarda adetim biraz düzensizdi o yüzden hayıt suyu içtim adetim düzene girsin diye tabi spor salonuna gidip geliyorum sürekli o Zaman'lar.. O ay hamile kalmışım haziranda oluyor yani ama ben çalışmalarımız sürekli devam ettiği için hiç üzerinde durmadım adet gecikmesinin ve hayıt suyununda işe yaramadığını düşünmüştüm ki meğersem meleğim gelmiş :)

Adet dönemim daha çok düzene girdi, Ağrı sancım hiç olmadı. Allah'ım kısa Zaman'da sana da Bi bebiş nasip etsin. :)

Adet dönemim daha çok düzene girdi, Ağrı sancım hiç olmadı. Allah'ım kısa Zaman'da sana da Bi bebiş nasip etsin. :)
Peki karındaki bu şişlik ne zaman iniyor? Bugün 5. gün 4 aylık hamile gibi şiş hala karnım...

Bende önce kürtaj sonra iğne ve en son da sol tüpüm alındı açık ameliyat la.. Daha dün oldum çok zorlu bir süreç şuan çok canım yanıyor midem bulanıyor ve ağrıyor sizce normal mi bide benim betam 4000 kere kadar çıkmıştı

Merhaba acaba durumunuz ne oldu benim de en son betam 7 bine çıkmıştı sağ tüpüm alındı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…