inşallahhh:))))
bugün nehirin 0-3 aylıklarını ve yazlıkları kaldırdım.nerdeyse 1 hurç doldu.3-6 ay çok almamıştım hamileyken.gelen hediyelerde ya yeni doğan ya da 1 yaş falan geldi.eee havalar soğudu.uyku tulumu lazımgece yatarken.dışarı çıkarken astronot tulumlardan lazım.3-6 aylık kışlık kıyafetler lazım.bu ara birde sürekli oyuncak alıyoruz.inanılmaz pahalı.bir oyun halısı aldık 190 lira.bebeğin yediği helal giydiği haram derlermiş ya vallaha doğru.3 ay sonra yine aynı şeyi yaşıycaz.sonraki 3 aylardada yine aynen kıyafet yenilenmesi yaşamak zorundayız.çok fena çok...
kısmet böyleymiş canım.çocuk kısmetiyle gelirmiş derler.olsun takma kafana.bende ücretsiz izne çıkıcam kaldık tek maaşa.allah cümleten yardımcımız olsun.bebek işi masraf demekmiş.
şimdi bizde eşimle konuştuk arabaya yapılması gereken masraf var eee birde biz tatiliuzun tutunca daha toparlanamadık bebeğe daha iğne almadık şu bayramı atlatalım öyle başlarız dedik senden tecrübe olarak çok 0-3 ay almayacağım zaten doğumdan 3 ay sonra yaz gelmiş olacak kısmetse. doğumdan sonra hiç alamayız kendimize birşey arabnın lastikleri falan değişecekmiş offff offfff gitti paralar varsın gitsin ne güzel masraflar bunlar Allah sağlığımızı sıhatimizi korusun çalışır kazanırız yine paracıkları.
UCONN doğum yapmış arkadaşımız olarak kaç tane lohusa pijaması aldın ne kadar pahalı şeyle onlar yaaa ben mevlütte öyle süslü püslü geceliklerle oturmak istemiyorum şık bi elbise hepsi o kadar birde yatak yaparız falan diyorlar hiç bana göre değil annemde kaç kere doğuracaksın hepsini yap diyor sen ne yaptın.
Herkese merhaba,
Ben 3 gün önce gebe olduğumu öğrendim.Doktor keseyi şekilsiz buldu ve 3. gündür beta hcg testi oluyorum.sonuçlar sırasıyla : 3107-3818 ve 3948. Doktor dış gebelikten şüpheleniyor.Ben dış gebelik ve kimyasal gebeliğin farkını bilmiyorum.Bilen biri anlata bilir mi? Bir de yarın değerinde gerileme olmazsa iğne ile düşürelim dedi.Bu iğne nasıl ve vajinadan mı yapılıyor daha önce yapılan var mı?
selam,
benim SAT 22 ağustos tarihiydi( ort 24 -26 günde bir oluyor). 18 gün sonra hafif lekenme başladı (9 eylül) o dönemde de ağır bir grip geçirdiğim için o nedenle erken geldiğini düşündüm. ama lekelenme 1 gün sürdü sonra ki gün temiz sonrası yine lekelenme . 11 eylül günü grip için doktora gittiğimde gebelik ihtimali var mı dedi ilaç yazmadan önce bende olabilir dedim( neden öyle dediğimi bnde tam bilmiyorum sanırım lekelenmelerin adet olmadığını anlamıştım.) izmir medikal park hastanesinde Beta HCG değerim 1028 çıktı!! kendi doktorumu aradım hemen 12 eylül için randevu aldım ve oda lekelenmeyi durdurmaak için bir ilaç verdi düşük ihtimaline karşın. 12 eylülde muyanede doktor keseyi göremedi ki 1000 beta hcg de onun kullandığı ultrsaonda görülmesi gerekirmiş:S aynı gün tekrar beta HCG aldı ve değer 600 !! ( buarada düşük bile olsa bu kadar hızlı düşmemeli ilk sonucunuz hatalı olabilir de dedi)düşükle sonuçlanan bir gebelik gibi gözüküyor dedi ve kontrol için de 14 eylül tarihine randevulaştık. biz karışık duygular içindeydik:S başta sürpriz olan kötü bir sürprize doğru hızla ilerliyordu. bu arada 14 eylülde de yıllık izine çıkacaktık eşimle planımızı bozmamaya karar verdik. 14 eylül tarihinde valizlerimiz arabada doktora gittik tekrar alsancağa.tekrar ultrason kese yok ama sol tüpte bir kist benzeri bir şey gördü. tatile çıkın büyük ihtimalle kanamanız olacak ve düşük gerçekleşecek dedi ve tekrar HCG aldı. biz izmirden yola çıkmış göcek tünellerine varmışken telefon çaldı ve bilin bakalım hcg kaç? 728!!! doktorun dış gebelik şüphesi iyice arttı . ayın 16 sında tekrar HCG 718. 18 inde 500 26 sında 560 hcg sonuçlarıyla baş başa kaldım. bu arada lekelenme ara ara devam ederken özellikle sol yumurtalıkta belli belirsiz bir ağrı vardı. bu 10 günlük dönemde kanama olmadı. doktorum bunun devam etmeyen bir gebelik olduğunda emindi ancak dış gebelikten %100 emin olamadığı için önce kürtaj +biyopsi rahimde gebelik bulunamazsa da iğne ile dış gebeliği sonlandırma kararı verdi. ve ben 30 eylülde 75 ml metatraksan iğneyide vuruldum5 ekimde hem kürtaj ssonrası kontrolüm hemde tekrar beta hcg kontrolüm var eğer 200 civarına düşmemişse pazartesi tekrar iğne. kürtajdan yaklaşık 35-40 gun sonra ilk reglimi göreceğimi ve sonrasında korunmayı bırakabileceğimizi söyledi. benim merak ettiğim eğer dış gebelik sol tüpteyse ilaç gebeliği sonlandıracak ama ordaki dokuyu vucut nasıl dışarı atacak? dış gebeliğimin tekrarlama ihtimali varmı? tüpüm tıknamışmıdır? nedeersiniz sizin başınıza böyle birşey geldimi?
elimde patladı o 0-3 aylar.dün bir hurç kaldırdım nerdeyse.şimdi 3-6 ay çok almayı düşünmüyorum ki zaten nehir doğru düzgün 3-6 ay giyemeden 6-9 aya geçecek.bebeğin iriliğine göre kıyafet olayı değişiyor.heleki şimdi yazlıklar indirimde seneye giyer falan diye düşünüp alışveriş yapmayın bebeğin kilosunu ve boyunu kestiremiyorsunuz çünkü.karam canım ben bir gecelik(sezeryanda gecelik olası çok daha iyiymiş)birde pijama almıştım.dediğin gibi çok pahalılar.sonra yetmez dediler bana bir tanede normal pijama aldım ama hastanede onu kullanmadım.evde sürekli pijama değiştirmek zorunda kaldım.kanama çıkıyor lohusa terlemeleri fena oluyor süt akıyor falan filan.o yüzden en az 2 tane almalısın ama mevlütte gecelik falan giyilmez hiç duymadım.ben mevlüdü 3 ay sonra yaptım nerdeyse gecelikle mi otursaydım:)yatak falanda süslemedim.çeyizimde olan annemin yaptığı pike takımını kullandım zaten kimse odamada girmedi.ilk bir hafta gelenin yanına ben sabahlığımı giyip çıktım.sonra normal kıyafet giymeye başladım.şimdi bizde eşimle konuştuk arabaya yapılması gereken masraf var eee birde biz tatiliuzun tutunca daha toparlanamadık bebeğe daha iğne almadık şu bayramı atlatalım öyle başlarız dedik senden tecrübe olarak çok 0-3 ay almayacağım zaten doğumdan 3 ay sonra yaz gelmiş olacak kısmetse. doğumdan sonra hiç alamayız kendimize birşey arabnın lastikleri falan değişecekmiş offff offfff gitti paralar varsın gitsin ne güzel masraflar bunlar Allah sağlığımızı sıhatimizi korusun çalışır kazanırız yine paracıkları.
UCONN doğum yapmış arkadaşımız olarak kaç tane lohusa pijaması aldın ne kadar pahalı şeyle onlar yaaa ben mevlütte öyle süslü püslü geceliklerle oturmak istemiyorum şık bi elbise hepsi o kadar birde yatak yaparız falan diyorlar hiç bana göre değil annemde kaç kere doğuracaksın hepsini yap diyor sen ne yaptın.
marla hele o hastane çıkışları 56 cm oluyor onları en fazla 1 ay giydirmiştim ben.2 tane 10lu yetti bana.fırsatın varsa git değiştir onları yoksa elinde patlar.haa şuda var benim kızım kusan bir bebek değil.birde öylesi olursa sık kıyafet değiştirmek gerekebilir onuda belirteyim.canım benim oyun halısı tiny love in tekmele oyna 190 tl.müzikli aynalı oyuncaklı falan.Valla bizim çocukta kısmeti ne kadarsa o kadar yiyecek zaten. Ben isterdim ki daha tedarikli olalım daha rahat atlatalım bu dönemleri. Gene de allaha şükürler olsun iyiyiz, bebeğimiz için birşeyler yapabiliyoruz...
Hangi oyun halısını aldın uconn ne kadar pahalıymış. Bende bir ara dedim birkaç oyuncak alayım dursun nasıl olsa doğduktan sonra gene biz alıcaz. Ama dediğin gibi acaip pahalılar. 100-150 tl civarı güzel oyun halıları vardı nette ama seninki daha özellikli olmalı benim baktıklarımdan. Bende farkında olmadan baya hastane çıkışı almışım 5 li 7 li takımlardan, bir yaşına kadar da mevsimine göre kıyafetler almıştım ama 3 aylığa göre daha az tabi. Eşimde diyor oğlan doğduktan sonra rahatız bir bez masrafı olacak. Bende içimden bir doğsun da gör sen masrafı diyorum tabi :))
Benim doğum iznim 10 ocakta bitiyor ve o gün kadroya geçebiliyorum. Tabi doğum sonrası izin 10 haftaya çıkarsa 24 ocağa sarkıyor bu süre. Ondan sonra yatış raporu almayı düşünüyorum 2-4 ay civarında. Şöyle bebekte 5-6 aylık olunca bakıcıya bırakabilicem öyle başlıcam inşallah işe...
elimde patladı o 0-3 aylar.dün bir hurç kaldırdım nerdeyse.şimdi 3-6 ay çok almayı düşünmüyorum ki zaten nehir doğru düzgün 3-6 ay giyemeden 6-9 aya geçecek.bebeğin iriliğine göre kıyafet olayı değişiyor.heleki şimdi yazlıklar indirimde seneye giyer falan diye düşünüp alışveriş yapmayın bebeğin kilosunu ve boyunu kestiremiyorsunuz çünkü.karam canım ben bir gecelik(sezeryanda gecelik olası çok daha iyiymiş)birde pijama almıştım.dediğin gibi çok pahalılar.sonra yetmez dediler bana bir tanede normal pijama aldım ama hastanede onu kullanmadım.evde sürekli pijama değiştirmek zorunda kaldım.kanama çıkıyor lohusa terlemeleri fena oluyor süt akıyor falan filan.o yüzden en az 2 tane almalısın ama mevlütte gecelik falan giyilmez hiç duymadım.ben mevlüdü 3 ay sonra yaptım nerdeyse gecelikle mi otursaydım:)yatak falanda süslemedim.çeyizimde olan annemin yaptığı pike takımını kullandım zaten kimse odamada girmedi.ilk bir hafta gelenin yanına ben sabahlığımı giyip çıktım.sonra normal kıyafet giymeye başladım.
marla hele o hastane çıkışları 56 cm oluyor onları en fazla 1 ay giydirmiştim ben.2 tane 10lu yetti bana.fırsatın varsa git değiştir onları yoksa elinde patlar.haa şuda var benim kızım kusan bir bebek değil.birde öylesi olursa sık kıyafet değiştirmek gerekebilir onuda belirteyim.canım benim oyun halısı tiny love in tekmele oyna 190 tl.müzikli aynalı oyuncaklı falan.
Canım o lohusa pijamaları çok mübarek şeyler. Ben 3 tane almıştım biri güzel krem renkli, diğerleri de biri mavi biri kırmızı. Renklileri şimdi dönüşümlü giyiyorum evin içinde. Başka hiçbirşey olmuyor üstüme :)) Kremi daha hiç giymedim onu hastaneye saklıyorum. Ben daha lohusa olmadan eskittim desem yeridir pijamaları. İyi ki almışım dedim. Hastaneye gidecek vakit temiz olanını çantaya atıp iki pijamayla gitmeyi planlıyorum inşallah. Ben havuzluhandan almıştım yazlıktı benimkiler şimdi çok rahat oluyorlar zaten sıcak basıyor son ay. Şimdi kışlıklar çıkmış bizimkilere aldıracaktım ama benim yazlık 60 liraya aldığım takımların kışlıkları 90 liraymış. Neyse ki krem renkli kışlık uzun kollu. Ama pahalı da olsa almanı tavsiye ederim ben hep pijamayla dolaşıyorum evin içinde...
kizlar hast.yatis verildi.amnio sivi kacagi suphesi var.
ciger gelistiriciyapilck marla sanada yapilmisti dimi.
zarari var mi
dua edin devam etmisin.
zarari var mi
dua edin devam etmisin.
Kizlar saat 2 de oğlum dünyaya geldi 3 kilo olarak :)) ben de oglum da iyiyiz cok sukur..cok tatli maşallah..hepinize bol bol dua ettim doguma girerken..detaylarını yazarım sonra opuyorum hepinizi..
zarari var mi
dua edin devam etmisin.
elimde patladı o 0-3 aylar.dün bir hurç kaldırdım nerdeyse.şimdi 3-6 ay çok almayı düşünmüyorum ki zaten nehir doğru düzgün 3-6 ay giyemeden 6-9 aya geçecek.bebeğin iriliğine göre kıyafet olayı değişiyor.heleki şimdi yazlıklar indirimde seneye giyer falan diye düşünüp alışveriş yapmayın bebeğin kilosunu ve boyunu kestiremiyorsunuz çünkü.karam canım ben bir gecelik(sezeryanda gecelik olası çok daha iyiymiş)birde pijama almıştım.dediğin gibi çok pahalılar.sonra yetmez dediler bana bir tanede normal pijama aldım ama hastanede onu kullanmadım.evde sürekli pijama değiştirmek zorunda kaldım.kanama çıkıyor lohusa terlemeleri fena oluyor süt akıyor falan filan.o yüzden en az 2 tane almalısın ama mevlütte gecelik falan giyilmez hiç duymadım.ben mevlüdü 3 ay sonra yaptım nerdeyse gecelikle mi otursaydım:)yatak falanda süslemedim.çeyizimde olan annemin yaptığı pike takımını kullandım zaten kimse odamada girmedi.ilk bir hafta gelenin yanına ben sabahlığımı giyip çıktım.sonra normal kıyafet giymeye başladım.
marla hele o hastane çıkışları 56 cm oluyor onları en fazla 1 ay giydirmiştim ben.2 tane 10lu yetti bana.fırsatın varsa git değiştir onları yoksa elinde patlar.haa şuda var benim kızım kusan bir bebek değil.birde öylesi olursa sık kıyafet değiştirmek gerekebilir onuda belirteyim.canım benim oyun halısı tiny love in tekmele oyna 190 tl.müzikli aynalı oyuncaklı falan.
inşallahhh:))))
bugün nehirin 0-3 aylıklarını ve yazlıkları kaldırdım.nerdeyse 1 hurç doldu.3-6 ay çok almamıştım hamileyken.gelen hediyelerde ya yeni doğan ya da 1 yaş falan geldi.eee havalar soğudu.uyku tulumu lazımgece yatarken.dışarı çıkarken astronot tulumlardan lazım.3-6 aylık kışlık kıyafetler lazım.bu ara birde sürekli oyuncak alıyoruz.inanılmaz pahalı.bir oyun halısı aldık 190 lira.bebeğin yediği helal giydiği haram derlermiş ya vallaha doğru.3 ay sonra yine aynı şeyi yaşıycaz.sonraki 3 aylardada yine aynen kıyafet yenilenmesi yaşamak zorundayız.çok fena çok...
şimdi bizde eşimle konuştuk arabaya yapılması gereken masraf var eee birde biz tatiliuzun tutunca daha toparlanamadık bebeğe daha iğne almadık şu bayramı atlatalım öyle başlarız dedik senden tecrübe olarak çok 0-3 ay almayacağım zaten doğumdan 3 ay sonra yaz gelmiş olacak kısmetse. doğumdan sonra hiç alamayız kendimize birşey arabnın lastikleri falan değişecekmiş offff offfff gitti paralar varsın gitsin ne güzel masraflar bunlar Allah sağlığımızı sıhatimizi korusun çalışır kazanırız yine paracıkları.
cok sukur atlattik kizlar.tahlil sonuclarinda hic amino sivisi gelmemis gozukuyo yogun enfrksiyon cikti bundn dolayi yapilan turnosol testi pozitif cikmus.
serum ve antibiyotik tedavisi uygulanio.
insallah yrn sabah cikicaz.detaylari snra anlatirim.ama bugun zor bir gundu kizlar alahim bidaha yasatmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?