Yok tatlım benimki doğacak gibi gözükmüyor sırada sen varsın. Bugün kontole gittik. Benim kasılmalar durdu, açılmam hala aynı bebeğin kafası hala dayalı rahimağzına ama hiçbir değişiklik yok. 2600 küsür gram olmuş. Evde dinlenmek bana baya yaramış doğum eylemi durdu. Ama şimdi de nasıl başlayacak kaygısı var bende. Malum ilk doğum bilinmezlikler çok... 42. haftaya kadar bekletirse naparım bilmiyorum((
Bugünde kendi hastaneme uğramak zorunda kaldım malum biz sözleşmeli memurlar kadroya geçtik, sisteme adımız düşmüş başlayışımızı yapmamız gerekiyordu. Ama ben yapamadım çünkü bir hafta önce doğum iznine çıktığım için yapılamıyormuş. Kahroldum resmen çünkü doğum izni bitene kadar yani 4 ay boyunca da geçiş yapamıcam ve bu süre boyunca sözleşmeli maaşı alıcam( Herkes kadrolu maaşı alırken benim bunu bir haftayla kaçırmam ve 4 ay boyunca da elim kolumun bağlı olması çok üzdü beni. Hele de doğum öncesi maddi olarak bu kadar daralmışken çok üzüldüm. Maddi zararımı hesaplamıyorum artık o kadar çok ki özelde iki kere sezeryan olurdum heralde kaybımla. Hastaneden sonra kontrole gittik tansiyonum fırlamış. 14-10 ölçtü sonra 12-10. Neden böyle oldun dedi ebe bende anlattım. Şu anda tek önemli şey bebeğin dedi teselli etti ama bu kadar kısmetsizlik üst üste çok geldi bana. Bebekte de tık olmayınca daha da üzüldüm çünkü bu saatten sonra doğsa bir sıkıntımız olmayacak. Yaramazlık yaptı üzdü bizi, şimdi de paşamın keyfi yerinde... Doktorum bile bu bebek gününü dolduracak gibi duruyor dedi. Hele bir doğsun ben ona neler yapıcam neler... Anneyi kızdırdı duramadı bir rahat şöyle 1-2 hafta; o zaman hem daha fazla vakit geçirecektik hemde maddi olarak bu kadar kaybımız olmayacaktı (((((
hayırlısı böyleymiş canım üzme canını isyan etme belli mi olur allah 1 alır 2 verir bunu en iyi bizler biliriz.yaşadıklarımızın muvakatları şuanda karnımızda bu bize verilen en buyuk hediye şükürler olsun hamdolsun .seni çok iyi anlıyıorum 1 kuruşun suan da hesabını yapıyorsun ama herseyde hayır var ne olur üzülme bak tansıyonun çıkması en çok bebeğine zarar sen daha iyi biliyorsun bunları lütfen.sen dua et şükret allahım gene muvakatını fazla fazla vericektir.
Kizlar saat 2 de oğlum dünyaya geldi 3 kilo olarak :)) ben de oglum da iyiyiz cok sukur..cok tatli maşallah..hepinize bol bol dua ettim doguma girerken..detaylarını yazarım sonra opuyorum hepinizi..
cnm benım doktorum olmamı istedi istemesede ben olucaktım sonuçta sezeryan olursan tetonoz asısı olsan iyi olur.
canım eşim henüz eve gelmedi ama eve gelmiş kadar oldu en azından turkıyede :))amin canım ayırmasın inşallah.
canım ben senin yerınde olsam ki bende öyle yaptım sıfır olana kadar baktırdımönemli olan 5ın altında olması.
canım gördüm faceden msjını çok mutlu oldum allah analı babalı buyutsun sağlıkla tabikide.detayları bekliyoruz.
kızlar bu kocam gelir gelmez benı sinir etmeye başladı.biraz önce sezeryan normal diye konuşuyorduk ben normal yapamıcam sezeryan istiyorum cesaretim yok dedim bintane laf etti kendinizi kestırmeye ne kdr meraklısınız sezeryanda böyle şu böyle falan bana diretiyor tabi bende hassasım istemiyorum bana diretme sen daha doğuma yanımda girmeye yeni razı oldun bana nasıl söylersin dedim sonuçta sen değil ben yapıcam bu doğumu öyle değil mi kızlar sonra kavgaa ettik kapattı teli 1 saattır ağlıuorum sinirimden.bu erkekleri anlamıyorum kendileri yapamacakları seyleri bizlere nasıl diretyorlar.doktor buna karar verir sen değil diyor.
artık isteğe göre sezeryan yok dedi bende herkes çatır çatır sezeryan oluyor dedim uygun değildir diyor bende dedim ki herkes bir kılıf buluyor yok catısı uygun değil yok bişey kimse benım gibi delikanlı gibi çıkıp ben normal yapamadım ondan sezeryan oldum demiyor.bende suc bende millet gibi uygun değilmişim dicektim ama yok yalandan nefret ediyorum ya doğrucu davutum.
canım bence aşını olmalısın ne olur ne olmaz.ben doğumdan sonraki dozlarada devam ediyorum bir dahaki hamileliğede hatta 10yıl kadar falan daha koruyucu oluyormuş sanırım.Kızlar sağlık ocağından aradılar beni 20.haftanız doldu diye tetanoz aşısı olmam için.. Hepiniz oldunuz mu.? Doktorum hastaya bırakıyormuş bu konuyu olmak istiyorsa olabilir diye.. Çok gerekli bişi değil mi? anlamadım ben..
bence 5 in altına inene kadar baktırmalısın.kızlarr merhaba umarım herkes iyidir.......fikir almak istedim sizden yardımcı olursanız sevinirim bugün doktora gittim beta için gecen pazartesi 389 du bugün 24.7 çıktı doktor artık yaptırmana gerek yok yok beta dedi yani bitti dedi ...sizce rahat edeyimmi....hsg için ben önermiyorum dedi zaten diyelim tüp tıkalı yapabileceğimiz bişey olmuyor ki tedavi için dedi ben önermem üç ay korunun sonra isterseniz denersiniz yüzde 90 normal gebelik olur dedi...hsg ısrar ederseniz çekeriz dedi bende kararsızım aslında fikir alayım sizden dedim bir de 24.7 çıktığından artık tahlil verme dedi ama doktor kendim gidip yaptırmasam mı haftaya filan 0 olduğunu görsem mi sizce
cnm benım doktorum olmamı istedi istemesede ben olucaktım sonuçta sezeryan olursan tetonoz asısı olsan iyi olur.
aaa eşin mi geldi.haberim yok atlamışım herhalde bu konuyu.gözünaydın.kız gelir gelmez etme kavga adamla.senin hormonlar hassasta ondan.o senin sağlığın için diyodur.erkeklerde kendini kestirme(benim eşimde senin eşin gibi bahsediyordu bu konudan)olayı korkusu var sanırım.nede olsa ameliyat gözüyle bakıyorlar.benim eşimde normal yap diyordu ama bende normal istiyordum orası ayrı.sıkıyosa kendileri yapsınlar:))
canım eşim henüz eve gelmedi ama eve gelmiş kadar oldu en azından turkıyede :))amin canım ayırmasın inşallah.
canım ben senin yerınde olsam ki bende öyle yaptım sıfır olana kadar baktırdımönemli olan 5ın altında olması.
canım gördüm faceden msjını çok mutlu oldum allah analı babalı buyutsun sağlıkla tabikide.detayları bekliyoruz.
kızlar bu kocam gelir gelmez benı sinir etmeye başladı.biraz önce sezeryan normal diye konuşuyorduk ben normal yapamıcam sezeryan istiyorum cesaretim yok dedim bintane laf etti kendinizi kestırmeye ne kdr meraklısınız sezeryanda böyle şu böyle falan bana diretiyor tabi bende hassasım istemiyorum bana diretme sen daha doğuma yanımda girmeye yeni razı oldun bana nasıl söylersin dedim sonuçta sen değil ben yapıcam bu doğumu öyle değil mi kızlar sonra kavgaa ettik kapattı teli 1 saattır ağlıuorum sinirimden.bu erkekleri anlamıyorum kendileri yapamacakları seyleri bizlere nasıl diretyorlar.doktor buna karar verir sen değil diyor.
artık isteğe göre sezeryan yok dedi bende herkes çatır çatır sezeryan oluyor dedim uygun değildir diyor bende dedim ki herkes bir kılıf buluyor yok catısı uygun değil yok bişey kimse benım gibi delikanlı gibi çıkıp ben normal yapamadım ondan sezeryan oldum demiyor.bende suc bende millet gibi uygun değilmişim dicektim ama yok yalandan nefret ediyorum ya doğrucu davutum.
Herkese merhaba,
Ben 3 gün önce gebe olduğumu öğrendim.Doktor keseyi şekilsiz buldu ve 3. gündür beta hcg testi oluyorum.sonuçlar sırasıyla : 3107-3818 ve 3948. Doktor dış gebelikten şüpheleniyor.Ben dış gebelik ve kimyasal gebeliğin farkını bilmiyorum.Bilen biri anlata bilir mi? Bir de yarın değerinde gerileme olmazsa iğne ile düşürelim dedi.Bu iğne nasıl ve vajinadan mı yapılıyor daha önce yapılan var mı?
Herkese merhaba,
Ben 3 gün önce gebe olduğumu öğrendim.Doktor keseyi şekilsiz buldu ve 3. gündür beta hcg testi oluyorum.sonuçlar sırasıyla : 3107-3818 ve 3948. Doktor dış gebelikten şüpheleniyor.Ben dış gebelik ve kimyasal gebeliğin farkını bilmiyorum.Bilen biri anlata bilir mi? Bir de yarın değerinde gerileme olmazsa iğne ile düşürelim dedi.Bu iğne nasıl ve vajinadan mı yapılıyor daha önce yapılan var mı?
Yok tatlım benimki doğacak gibi gözükmüyor sırada sen varsın. Bugün kontole gittik. Benim kasılmalar durdu, açılmam hala aynı bebeğin kafası hala dayalı rahimağzına ama hiçbir değişiklik yok. 2600 küsür gram olmuş. Evde dinlenmek bana baya yaramış doğum eylemi durdu. Ama şimdi de nasıl başlayacak kaygısı var bende. Malum ilk doğum bilinmezlikler çok... 42. haftaya kadar bekletirse naparım bilmiyorum((
Bugünde kendi hastaneme uğramak zorunda kaldım malum biz sözleşmeli memurlar kadroya geçtik, sisteme adımız düşmüş başlayışımızı yapmamız gerekiyordu. Ama ben yapamadım çünkü bir hafta önce doğum iznine çıktığım için yapılamıyormuş. Kahroldum resmen çünkü doğum izni bitene kadar yani 4 ay boyunca da geçiş yapamıcam ve bu süre boyunca sözleşmeli maaşı alıcam( Herkes kadrolu maaşı alırken benim bunu bir haftayla kaçırmam ve 4 ay boyunca da elim kolumun bağlı olması çok üzdü beni. Hele de doğum öncesi maddi olarak bu kadar daralmışken çok üzüldüm. Maddi zararımı hesaplamıyorum artık o kadar çok ki özelde iki kere sezeryan olurdum heralde kaybımla. Hastaneden sonra kontrole gittik tansiyonum fırlamış. 14-10 ölçtü sonra 12-10. Neden böyle oldun dedi ebe bende anlattım. Şu anda tek önemli şey bebeğin dedi teselli etti ama bu kadar kısmetsizlik üst üste çok geldi bana. Bebekte de tık olmayınca daha da üzüldüm çünkü bu saatten sonra doğsa bir sıkıntımız olmayacak. Yaramazlık yaptı üzdü bizi, şimdi de paşamın keyfi yerinde... Doktorum bile bu bebek gününü dolduracak gibi duruyor dedi. Hele bir doğsun ben ona neler yapıcam neler... Anneyi kızdırdı duramadı bir rahat şöyle 1-2 hafta; o zaman hem daha fazla vakit geçirecektik hemde maddi olarak bu kadar kaybımız olmayacaktı (((((
Teşekkür ederim cevaplar için.Ben yarın için başka bir doktordan randevu aldım.Gebeliğin sağlıklı olmadığını kabullendim.Fakat ne olduğu konusunda içim rahat değil.Vajinal ultrasonla keseyi çok net gördü hatta gösterdi.Her halde oluşum yerinde bi sıkıntı yok çünkü ters bir şey söylemedi.Sadece daha yuvarlağımsı olmalıydı dedi ki izleyen günlerdeki beta değerim sağlıksız.Endişeliyim. 4 haftalık kadar.Acaba kürtaj gibi bir cerrahi operasyona kadar gider miVe yanımda kimse olmadan tek başıma evde atlatabilir miyim
Herkese merhaba,
Teşekkür ederim cevaplar için.Ben yarın için başka bir doktordan randevu aldım.Gebeliğin sağlıklı olmadığını kabullendim.Fakat ne olduğu konusunda içim rahat değil.Vajinal ultrasonla keseyi çok net gördü hatta gösterdi.Her halde oluşum yerinde bi sıkıntı yok çünkü ters bir şey söylemedi.Sadece daha yuvarlağımsı olmalıydı dedi ki izleyen günlerdeki beta değerim sağlıksız.Endişeliyim. 4 haftalık kadar.Acaba kürtaj gibi bir cerrahi operasyona kadar gider miVe yanımda kimse olmadan tek başıma evde atlatabilir miyim
cnm çok şükür hayırlı olsun sağlıkla kucağına alın oğluşunu, allah analı babalı büyütsün inşallah.
cnm benim şimdiden daha neden ağlıyosun bellimi olur nerden biliyosun belkide normal doğum için uygun olmayacak çatı veya açılmalar ,eşinde belki yolda kavuşmanın stresi heyecanıyla böyle konuşmuştur hayırlısıyla bir kavuşun yüz yüze daha çok konuşursunuz bu konuları elbetteki doğumu yapacak kişi sensin ve sen karar verecksin buna eşler konuşur söyler boşver sen:) biz yine bildiğimiden şaşmayız :) sıkma canını, şimdi kocana kavuşacağının mutluluğunu yaşa :)
Herkese merhaba,
kısmet böyleymiş canım.çocuk kısmetiyle gelirmiş derler.olsun takma kafana.bende ücretsiz izne çıkıcam kaldık tek maaşa.allah cümleten yardımcımız olsun.bebek işi masraf demekmiş.
Rahim içindeydi.Ben de şaşkınım anlamadım.Bir de dediğiniz gibi betahcg değerim çok yüksek.Kimyasalda bu kadar artmadan sonlanırdı sanki.Bilmiyorum ki...Bu ilk gebeliğim ve daha ne olduğunu anlamadn oldu.Ben babam ilik nakli olacağı için 3 aylık refakatçi raporu ile ailemin yanına gelmiştim.Onlar hastanede .Ben böyle evde kalakaldım.Eşim de yaşadığımız şehirde.Bu akşam yanıma geliyor ,yarın yanımda olmak için.Çok şaşkınım her şey çok yabancı, çok korktum ben gebelikten inanın hiç bilmiyordum böyle şeyler.Allah herkese şifa versin...[/QUOTE]çok geçmiş olsun .
ma bencede doktorunu değiştirmelisin rahım içindeki gebelik dış gebelik olamaz.sana gösterdi acaba rahım dışında mı sordun mu rahım içinde mi diye.
kimyasal gebelik muhtemelen yada düşük .
kimyasala gebelik bozulmuş gebelik gibi düşün tutanamış sağlıksız spermden oluşmuş döllenmesi sorunlu olmuş gebelik.kendi kendine sonlanır iğneye gerek yok kanama ile biter ve değerler aslında senınkı kadar yükselmeden düşer.
dış gebelik daha kötü rahım dışında kesenın büyümesi ,tüplerde bağırsakta rahım ağzında vs.ve ciddi bir durum ve hayatı tehlike vardır iç kanama riski.
iğnede kalçadan vuruluyor kemoterapide kullanılan bir iğnedir.
inşallahhh:))))ahh ahh şu paranın gözü kör olsun demişler ne güzel demişler ya.
inşallah bir gun sayısalı tuturucam kızlar o zaman bebişlerinizin masrafı benden :) ama ne zaman belki o zaman büyürler okul masrafları olur ama o kadar uzun sürmesin ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?