Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

hoşgeldin...
tekrar hayırlı uğurlu olsun canım.ilk günler genellikle sıkıntılı geçiyor bir çok kişide.ne yazıkki sen sinir bir doktora denk gelmişsin.benim kızımında sarılığı 5 idi.doktor sarılık bile sayılmaz 18 olduğunda değer anca ışık verilir demişti.boş yere üzülmüşsünüz canım.neyse şimdi iyisiniz ya boşver.şimdi bol bol emsin bakalım çınar bey(yanlış hatırlamıyorumdur ismini umarım).emicekte büyüyecek annesi.yanlız yaralara dikkat et.şiddetlenirse emzirmek bir işkence olur senin için.sonrada mastite çeviriyor bende olduğu gibi.aklında olsun gold iyi bir krem.birde yaraya susam yağı sürüyorlarmış çok işe yarıyormuş.sütünün artması için humana çayı ülker shoplarda satılan malt içecekleri var onlar çok işe yarıyor. bunların dışında bol bol su yeşillik özellikle marul çörek otu bulgur sütü artıran yiyeceklerdir.aklında olsun.

tabi ikinci sezeryanda durum farklıdır.ben onu hiç düşünmedim.bayram girmesi kötü olmuş araya.neyse ne yazıldıysa o bebeğin bilir işini

Canim cok tesekkur ederim darısı en kısa zamanda sana olsun:)dogumda hep dua ettim canim hepinize Rabbim kabul etsin..ben spinalden cok memnun kaldım bas agrisi da bel agrisi da yasamadım ama bol sivi tükettim bir de nescafe ictim bir iki kere..bol bol da yuruyus yaptim gaz cikarmak icin..ilk kalkisimda biraz zorlandım.zaten otururken kalkerken zor oldu ama o da geciyor bir de bebegin sikintisi cikinca kendi acimi unuttum canim.ama keske normal dogum yapsaydım demedim sezeryandan memnun kaldım kendi adıma..

Canim zaten sıkıntı sütümün hemen gelmemesiyle başladı yani vardı ama boyle cork cork emecek sekilde degil zaten bizim pasa ilk doğdu kendini uykuya bı verdi uyandiramiyoruz:))) mama vermeyi de ben istemedim oyke olunca ac kaldi ve sarilik degeri biraz yükseldi ama hastane ortamı bizi cok yipratti ki eve geldiğimizde akşamına benim sutum gelmeye başladı nasi sevindim simdi her bos bulduğumda emziriyorum hep süt yapıcı seyler yiyorum duba gıbi olucam belki ama oğluma deger cok tatli teyzeleri :)))humana cayı aldım iciyorum malt içeceği de alayım dedigin gıbi bulgur yeşillik sutlac baklava ne bulursam yiyorum.ya canim ben de lansinoh almıştım sürüyorum ama hep emdigi icin ne zamanlar sürmeliyim sürüyorum emıyor bosa gidiyor sürdüğüm bir de ne zamana kadar sürülecek bu canim.valla goguslerim bende degil sanki(ismi kimlikte Cınar bu arada dogru hatırlıyorsun canim ama kulagina okurken Yusuf Cınar diye okundu:)

Merhaba kızlar beni hatırladınız mı bilmiyorum ilk dış gebelik geçirdiğim dönemlerde katılabilmiştim aranıza,Şubat'ta sonlanmıştı..Şimdi yine hamileyimm,hsg de sol tüp kıvrımlı çıktığı için korkuyorum biraz c.tesi gece 12 buçukta ki beta hcg sonucum 610,Pazar akşam dayanamadım tekrar yaptırdım tam 24 saat bile olmamıştı pazar 20.30 da çıkan sonuçta 920 cumaya randevu aldım bakalım bizi neler bekliyor

canım sağol tavsiyelerin için kantaron yağı aktardan aldım pamukla sürüyorum biraz iyi geldi sanırım en azından ağrısı hafifledi bir de sıcak suya oturdum bikaç kez benim yırtık sanırım hemoroid değil yarın doktora gidicem zaten .......bişe yemeye korkar oldum:) bu arada ben kayseride yaşıyorum

offf offf Allah bildiği gibi yapsın böyle doktorları nasıl üzmüşler senide miniğimizide kıyamam ben ona ama çok şükür iyisiniz artık bundan sonrada hep iyi olun inşallah güle güle büyütün bebişi darısı bize olsun inşallah.

hatırlıyoruz tabi unuturmuyuz hiç hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun artış çok güzel maşallah.

Allahın izniyle herşey yolunda gider inşallah bayramda yorma kendini sakın bayramdan sonrada al prensesimizi kucağına yasinini kenzül arşını okudum sana da marlayada Allah hayırlı doğumla versin doğumda da siz bize dua edin bol bol.

yok canım ben değildim o sanırım temsilciydi.
ewet canım mutemelen yarın yada çarşamba geliyor eşim evine allahın iziniyle.bol su içiyorum canım dinleniyorum.

canım evet ilk aklıma gelen sendın dedim kac gun kaldı nasıl yaptı dıye.
2.gun kalıcaksın dediklerinde dünya başıma yıkıldı bıran gerçi sonra iyiolacağım için kalıyım dedim ama bu seferde gerek kalmadı kendi doktorum gerek görmedi..çok şükür canım sen artık doğursanda erken doğum olmayacak bende soyle 36 haftayı atlatsam hayırlısıyla bakalım.

canım benım boşuna üzmüşler siz neyseki hastanede yatmadan kurtuldunuz çok şükür.
canım bende epidural ile yapmk istiyorum sen neden spinal tercih ettin senın tercihine mi bağlıydı peki anezstezi doktoumu seçti.
yapılanları hıssedıyormusun panık yaparmıyım acaba o ameliyat ortamı falan bebeğin çıakrken hissediyormusun kaç saat snra uyuşukluğun geçti.biraz anlatırmısın spinalle doğum nasıl bişey.ben hem istiyorum hemde korkuyorum panık yaparmıyım acaba diye

Son düzenleme:
adıyla yaşasın canım .
kremi emzirme bittikten sora süreceksin.tabi sen şimdi yarım satte hatta 15 dk bir emziriyor olabilirsin:)kafana göre günde 4-5 kere sürersin canım.

tabiki hatırladık:)
hayırlı olsun canım.bence normal gibi görünüyor değerlerine bakıcak olursak.güzel haberlerini bekleriz

Canim ben belden uyusturulmak istedim spinal ya da epidural olarak tercihim yoktu yatis yaptıktan sonra anestezi doktoru gelip birkaç soru sordu saglik problemim var mı falan seker,tansiyon..vs sonra sordu ben de belden istiyorum dedim o da spinal yapılacak dedi.valla canim beni götürdüler ameliyathaneye sedyeye oturttular one dogru eğildim belimin ortasindan igne yaptılar hemen uyuşmadı bıkac dk sonra hissetmedim aslinda soyle dokunduklarını bı islem yaptıklarını hep hissediyorsun sadece acı duymuyorsun hatta korktum ben hissediyorum uyuşmadim dedim hemşirede cimcik attı hissetmedim:)) ya hani dısını çektirirsin morfin vururlar dudağına dokunursun bı et gelir ama duyarsizdir aynı oyle birsey..ben de panik olur muyum diye düşünüyordum ama ortam cok güzeldi hemşireler doktorum falan gayet eğlenceli gecti muhabbet sohbet :) doktorum baya dalga gecti hatta benimle..başladıktan 5-10 dk sonra bebegim cikti iste orda cok heyecanlandim baya bı karnıma bastılar hep duyuyorsun yani sonra bı baktım tepeden gösterdi doktorum paşamı ilk tepkim aman allahım bu ne kadar minik dedim:)) sonra hemen götürdüler temizlediler o sırada beni hallediyorlar bi yanık kokusu doktorum burda kebap yapiyoz dedi bı baktım minigim geldi kokladım optum sonra alıp odaya götürmüşler ben de 20 dk sonra falan çıktım iste.uyusuklugum aksama dogru gecti ama agrim olmadı yatarken zaten agri kesici falan yapıyorlar.ben en cok aksam ilk yürüyüşte cok zorlandım ilk kalkış narkoz etkisi bas dönmesi ter boşalması bı yandan acı..hemen yatırdılar ama bı saat sonra tekrar kalkmak istedim cunku gazı çıkarmak cok önemliymiş yoksa cok zorlanırmisim ve oyle boyle kalktım yürüdüm azar azar sonra biraz daha fazla derken geciyo canim ama ben memnun kaldım tabi kisiden kisiye değişiyor gaz çıkarmakta zorlananlar oluyormuş onlar biraz daha zor atlatıyor sanırım.ama tavsiye ederim canim.rabbim zamanında saglikli bir sekilde kurtulmanızı nasip etsin insallah..

Canım sakın olumsuz şeyleri aklına getirme. Allah dermansız dert vermesin. Eskiden dış gebelikten kadınlar ölüyormuş, iki tüpünü kaybetmiş kadın kısır kalıyormuş. Ama bak artık tüp bebek var o bile hergün gelişen bir yöntem. Eskiden başarı şansı ne kadar düşük fiyatları ne kadar pahalıydı. Şimdi 3-5 bin liraya fıstık gibi yapıyorlar hem de tutma olasılığı çok daha fazla. Önceden yumurtayla spermi tüpün içinde döllüyorlarmış şimdi mikroenjeksiyon yöntemiyle daha kontrollü yapıyorlar daha kaliteli embriyolar elde ediyorlar. Bu teknolojiler daha da gelişecek belki dış gebelik bile normal gebeliğe döndürülebilecek. Çok şükürler olsun günümüzde kadınların gebe kalması için tedavi yöntemleri var ve zamanla da gelişiyor. Hiç ağlama üzülme sadece kendine zarar verirsin. Bu dönemde yapılacak en güzel şey allaha sığınmak ona bol bol dua etmek ama hamile kalmak için değil, hayırlısını dilemek için bu çok önemli. Allah bebeğin ne varlığıyla ne de yokluğuyla sınasın bizleri...
Öncelikle şu yumurtalık kistinden kurtulman gerekecek sanırım. Benim de kistim vardı, ameliyat olacaktım artık doktor ilaç tedavisi uygulayamıyordu ki benimki de kullandığım ilaçlar (klomen) yüzünden 10 cm e ulaşmıştı. Benim kistim yumurtalıkta değil dış gebelik geçirdiğim tarafta ki tüpün üzerindeydi tüp kaynaklı bir kistti ki hala duruyor. Ameliyat olacağım ay adetimi beklerken her zaman ki gibi adet olmadım meğer hamile kalmışım ki doktor bana o ay için hamile kalamazsın demişti. Benim dış gebeliğim 2012 ağustosun başında belli oldu eylül başında sonladı şubat 2013 başında da son adetimi gördüm ve o ay hamile kaldım. Bu süreç içinde 3 ay korunma süresinin 2. ayında Hsg çektirdim doktor tavsiyesiyle, temiz çıkmıştı. Sonra da pkos olduğum için yumurtlama olmuyordu bende klomen kullanıyordum. 3. klomende yumurtalıklar cevap vermemişti ve olan kistimi büyütmüştü. Velhasıl biraz karışık anlattım galiba ama 3. klomenden sonra adet olmadım bir daha... Yapılacak testleri doktor kontrolünde yaptır mutlaka. Güvendiğin bir doktora git her zaman...

Hayırlısı olsun canım hakkımızda. 37. hafta diyorlar ama 36. haftadan sonrasına da prematür demiyorlar yani doğsa sıkıntısı olmaz yine. 34. hafta da en alt sınır; tüm organları gelişmiş oluyor küvez ihtiyacı kalmıyor ekstra bir durum çıkmadığı sürece. 34 den sonra paso kilo almaya başlıyorlar. Benim karnım da gözle görülür büyümeye başladı resmen artık oturuken bacaklarıma değiyor. Bende birazdan doktora gidicem bakalım bir gelişme var mı kaç kilo olmuşuz. Yazarım gene gelişmeleri...

Canım herşeye rağmen bir sıkıntınız yok çok şükür. Allah sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Darısı biz bekleyen hamişlere olsun :)) Bakalım bizim doğum hikayeleri nasıl olacak :)) Maalesef özelde ticari amaç güden gütmek zorunda kalan doktorlar var. Çünkü orada hastaya müşteri gözüyle bakılıyor resmen. Hatta idari toplantılarda müşteri kelimesinin kullanıldığına bile şahit oldum. Allah iyi insanların iyi doktorların eline düşürsün bizleri inşallah. Artık siz de en zor günleri atlattınız bundan sonra keyfini çıkarın :)) Uconn dan öğrendik bir dua daha ekleyelim hemen; inşallah uslu güzel uyuyan bir bebek olur çınar paşa :)))))

Canım bu çok güzel bir haber. Hamile kalmak isteyen arkadaşlarımıza bir umut daha olur bu haber inşallah. Güzel haberlerinin devamını bekliyoruz canım :))

bende kayseride yaşıyorum.bak birbirimize ne kadarda yakınmışız meğer:))

ayy canım Allah razı olsun.ben sizlere her zaman dua ediyorum.özellikle bayrama kadar olan bu günlerki zilhicce ayının ilk 9 günü;mübarek günler..bol bol hepimize dua ediyorum.

aslında benimde karnım baya büyümüştü,aynen bacaklarıma değiyo:)bebekte şöyle 2700-2800 arası olmuştur diye düşünüyodum.2400 duyunca çok şaşırdım.onun için moralim bozuldu.ama olsun sağlıkla doğsunda zayıf olsada çabuk büyür inş..doktordan gelince güzel haberlerini bekliyoruuzz..

hatırlmaz olurmuyuz..gözün aydın olsun.şimdi bu günler senin için sıkıntılı geçer.hepimiz atlattık o dönemi korktuk tekrar dış gebelikse diye ama hepimiz sağlıkı hamile kaldık.sende keseyi görür rahatlarsın inş.bu topikteki hamiş haberlerine çok seviniyorum.

Hepinize çook teşekkür ederrim kızlar,umarrım sağlıklı ve rahim içi bi gebeliktir beni en iyi anlayacak sizlersiniz deli gibi korkuyorum ama geçen seferrkinden daha rahatım nedense..Herşeyin hayırlısı hakkımızda

Karam burlardayim canim evimde internet yok anneme geldikce girebiliyorum.bende meraktaydim sizleri pink oglusuna kavusmus sirada temsilci var sanirim.cerol bile 31 haftalik olmus bile.karam sende 4 falan bitimindemisin.ben asilamami yaptirdim arkadaslarim yarin sonuc gunum kanda gebelik bakicaklar.allah esim icin benim icin ve onun rizasiyla kurdugumuz guzel yuvamiz icin hayirlisi neyse bize neyip nasip edip munasip gorduyse inu versin arkadaslarim.dualarimdasiniz.banada insallah sizler gibi annelik duygusunu yasamak nasip olur.dualarim sizlerle sizde beni unutmayin.yarin allahin izniyle kader gunum.kizlar gebelikte tansiyon yukselmesi olur mu hic.bu aralar yukseliyoda.

gözün aydın canım inşallah normal gebeliktir.sağlıkla kucağına alırsın inşallah

selam kızlar nasılsınız geçende sizlere yazmıştım ama beni pek tınlayan olmadı.bugün doktor kontrolüm vardı bebişim iyi çok şükür ikili taramamda iyi çıktı kan sonucunu da bayramdan sonra alıcam. bugün itibari ile 3. ayımı doldurdum ama kusmalarım ve üzerine eklenen baş ağrılarımla savaşıyorum sizler iyisinizdir umarım.kendinize iyi bakın görüşmek üzere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…