Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

aahhh amin cnm insallah.sen hamilesin dualarin daha cok kabulnolur.

ilişkiden olacağını sanmıyorum ama bundan sonra ilişkiye ara ver bencede.bişey olmaz inşallah.15. haftaya gelmişsin artık.ilaçlarlada bir daha kanama olmaz inşallah.
şuan saat tam 00:30 ve nehir hla ayakta.6 aylık bir çocuk ve uyku hala düzene girmedi.sinirlerim bazen pamuk ipliğine bağlanmış gibi.yolun başındasın daha doğrusu başındayız.hiç depresyona girmeye vakti bile kalmıyor insanın.lohusa depresyonuna bende girdiğimi sanmıştım ama kırkım çıktıktan sonra birden bire normale döndü sanki herşeyim.seninde öyle olur bak demedi deme.ama inşallah eşin gitmeden iş bulur canım ya yoksa zor senin için.yine böyle uzun mu gider acaba?
aaaa kız mı demişim hiç farkında değilim.allah mı söyletti:)inşallah allah gönlünden geçeni versin arkadaşım.güner çabuk geçiyor bak 9. haftaya gelmişsin bir bakacaksın doğum gelmiş.zor geçecek belki ama geçecek.ve bence yakında sen kendini hazırlıklara kaptırınca sıkıntı falan kalmayacak.
hadi gözünaydın canım.yakında hiç mama bile vermezsin bence.emzirmeye devam.o şimdi sana yapışık gibi gezer.3. ayda falan biraz azalır.5-6. ayda sadece acıktığı zaman ister.hatırlasana ben ne kadar yakınıyordum memem ortada geziyorum diye:)

kızlar merhaba uzun zamandır yoktum hatırlarsınız eylül ayında dış gebelik geçirdim iğne ile sonlandı...burdaki herkesten fikir aldım herkese teşekkürler korunma sürecinde netten dış gebelikten uzaklaşim dedim malum psikkolojik yıkım biliyosunuz en iyi siz anlarsanız...kızlar sorum özellikle dış gebelik sonrası normal gebelik yaşayan arkadaşlara....yardımcı olursanız sevinirim...ben bugün bir profa muyene oldum rahim yurmurtalık bakıldı pek de bir sorun görmedi doktor bey ....normal gibi....ama benden bir takım kan testleri istedi büyük bir kısmı genetikle ilgili bir özel hastanede sgk ile 540 tl tuttu diğerini de fakültede yaptırabilirsin dedi ben de yaptırmadım bir dr arkadaş tekrarlayan düşük ve dış gebelikte istenir sen şimdilik sadece korunma süreni bitir ondan sonra gebelik düşün dedi kızlar var mı benim gibi bir dış gebelikten sonra genetik tahlili filan yaptıran yoksa direk korunma bitince mi hamile kaldınız çok kararsız kaldım sizin süreçler nasıl işledi....yardımcı olursanız çok sevinirim.....bebişi olanlara güle güle büyütün diyorum diğer arkadaşlara da rabbim inşallah sağlıkla bebek versin

dış gebelik sonrası genetik testi ilk defa senden duyuyorum ki 2 yıldır bu topikteyim.özel hastane yanlış anlamadıysam.tamamen para için yapmışlar bence...
ben rahim filmi bile çektirmedim.çünkü doktorum herhangi bir neden olmaksızın bile dış gebelik olabilir demişti.eğer 2. kere tekrar ederse rahim filmi çektitrir yapabileceklerimize o zaman bakarız demişti.ben kendi isteğimle 8 ay korundum.korunmayı bıraktığımın 2. ayında hamile kaldım.şimdi 6 aylık bir kızım var çok şükür.dilerim allahtan hiçbir tedaviye gerek kalmadan en kısa sürede sende bebeğine kavuşursun arkadaşım...

ne kadar sessiz bu topik böyle.kimse bişey yazmıyor...
nehir bu aralar iyice sapıttı.tam uykuları düzene girdi artık oturabiliyor önüne oyuncak falan veriyorum oyalanıyor derken birden yine zor bir çocuk oldu çıktı.gece saat başı uyanıyor.büyüme atağımı yaşıyor diş çıkarma hazırlığımı nedir artık biran önce geçsin istiyorum.birde ek besine geçtik elimde tabak yemek yedirmeye uğraşıyorum oyunla şarkıyla türküyle.zorlamakta istemiyorum ama çok canım sıkılıyor.bugün yediğini yarın yemiyor.emzirirken ne kolaymış.şimdi her sabah nehire özel çorba yapıyorum.yoğurdunu kendim mayalıyorum.hatta kahvaltı öğününe başladığımda peynirinide kendim yapıcam.meyve suyu muhallebisi derken akşam oluyor.bugün severek yiyorsa yarın öğürüyor anlamıyorum.her daim bir sorun her ay yeni bir problem.ne zaman bitecek dert sıkıntı.allah sağlık versinde artık çok zorlanıyorum çok...

canım haklısın bende duymadım yani tekrarlayan düşük pıhtılaşma sorunu vs bunlarda duymuştum ama benim ilk ve annemde de dış gebelik olmamış doktorun muaynanesine gittim tahlili istediğin hastanede yaptır dedi aslında bende anlamadım neden böyle bişey istedi rahim yumurtalık ultrasonda bişe sölemedi sanırım sorun yoktu ama bende test pahalı diye yaptırmadım açıkcası

ahh kıyamam sana gerçekten çok zor nehirlemi ilgileneceksin çorba yoğurt mu yapacaksın kayınvaliden hiç yardımcı olamıyor mu yaaa sana diyorum ama kesin benimkide olmaz azcık anne yardımı mı alsan acaba 15 gün falan gelse birazcık dinlendirse seni yoksa çıldıraksın canım yaaa.

dış gebelik genetik bir hastalık değilki.tüplerde olan sorunlardan kaynaklı oluşuyor.eğer bir sorun var mı diye bakmak isterse rahim filmi .ektirmeliydi.bence testleri yaptırmamakla iyi yapmışsın.parana yazık.bana kalırsa doktorunuda değiştir.böyle mağdur duruma düşmüş birindende bunu istemek ayıp vallaha.senin 3 ayın dolduysa bırak korunmayı akışına bırak herşeyi.

kayınvalidemden bir hayır yok bana.olmasında istemiyorum.nehirden önce çok görüşmezdim aramızda mesafe vardı.nşimdi nehiri görme derdine gelip gidiyor ara sıra çekilecek gibi değil çenesi eleştirileri falan.yaptığım herşeye müdahale ediyor.sanki herşeyi çok biliyormuş gibi oysaki bir halttan anladığı falan yok.kendi nasıl yetiştirmiş oğlunu bilmem.dün 6 aylık çocuğa balık yedirmeye kalktı mesela.nehirde sevmiyor kadını kırk kat yabancıya gidiyor ona gitmiyor:)bas bas bağırıyor.anlıyacağın bana bir faydası yok.hastaneden çıktığım gün bile bir çorba dahi pişirmemişti.annem 2 gece uykusuzluktan öldü hastanede.kadın içeri girdiği gibi mutfağa girdi.yaşlı falan diyoruz ama o kadarda değil yani.aman bir dokundun bin ahh işittin karam.ama çok doluyum son günlerde...
annemde gelemez ki canım öyle zırt pırt.2 kardeşim var babam var.2 aydırda anneanneme bakıyor.yılbaşından sonra anneannem giderse ancak 3-4 günlüğüne babamla gelip gidecekler.yalnız çocuk büyütmek çok zormuş.şimdi neysede işe başlayınca dahada zor olacak.

oyyy kiyamam sana ya bikac snraki halimi gorur gibiyim.istahsiz mi yemiyo mu
uyku sorunu cok zor salliomusun.

cnm uconn dedigi gibi maddi kaygidn bunlr ben olsam yaptirmazdim grreksz ilk kez sende duyuyorum
rahim filmi bile yaptirmdik cogumuz.

Kızlar 13 ocakta yatışım olacak.14 ocakta operatif histereskopi ameliyatı olcam.benden yana hakkim varsa helal olsun.sizde hakkınızı helal edin.korkuyodum biraz.

Canım ben dr.nun dış gebelikten dolayı istediğini düşünmüyorum tekrarlayan düşüklerde istiyorlar genelde ama benim dr.um ilk düşükte hemen istedi ve gerçekten genetikte kan pıhtılaşmam çıktı hamileliğim boyunca kan sulandırıcı kullanıyorum. Sana tavsiyem yaptırman olur ama şöyle yap üniversite hastanelerinin genetik bölümü olanlarda yapılıyor. Gittiğinde 3 tane düşüğünün olduğunu söyle yoksa devlette bu testleri istemiyorlar. Temel 5-6 test var önce onlara bakılsın ücret ödememiş olursun.

ahhh canım benim yazdıklarını okuyunca acaba ben mi yazmışım bunları dedim yaşlı diye sabır gösteriyosun ama başka şeylere gelince yaşlılık falan kalmıyor sinir olmakta çok haklısın kendimi görüyorum sende neyse takmamaya çalış elinden geldiği kadar belki iş iyi gelir canım ya Allah elbet verir kolaylığını.

Kızlar 13 ocakta yatışım olacak.14 ocakta operatif histereskopi ameliyatı olcam.benden yana hakkim varsa helal olsun.sizde hakkınızı helal edin.korkuyodum biraz.

canım benim bak evladın için bir adım daha atıyorsun ama güzel düşün ki zaten güzel olacak herşey Allah yardımcın olsun canım aklına kötü şeyler getirme lütfen hepimizin birbirimizin üstünde bi hakkı oluştu elbet kimseye anlatamadıklarımızı burda birbirimize açtık iyi geldik tabiki helel olsun hakkım kime geçtiyse.

Canım bende bu testlerin tekrarlayan düşüklerde yapıldığını biliyorum. Bizim işyerinde bir ablamız vardı kendiliğinden hamile kaldığında da aşılamayla da 3 tüp bebek denemesinde de hep düşükle sonuçlanınca doktor bu genetik testlerini yaptırmasını tavsiye etti ve onda da pıhtılaşma sorunu çıktı. Hani serabın dediği gibi yaptırmak faydalı olabilir. Ama burda çoğumuz rahim filmi bile çekilmedi dedikleri gibi. En azından bir pıhtılaşma problemi olup olmadığını anlamak için faydalı olabilir bu testler....
Evet ya topiğimiz sessizleşti hep alt satırlarda buluyorum topiği artık. Canım neymiş bu nehir ya. Allah kolaylıklar versin uslu bir çocuk olsun inşallah nehirimiz. Bizde ikinci ayımızı bitirmemize az kaldı. Gün geçtikçe daha da bir sevgim artıyor sanki. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah...

Canım helal olsun tabi ki ne demek. Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.

canım benim dış gebeliğim ameliyatla sonlandırıldı ve sol tüpüm alındı üç ay korunma sürecim vardı ve 3 ayın sonunda doktor kontrolümde artık korunmayı bırakabileceğimi 6 ay kendim deneyip eğer olmazsa rahim filmi ve gerekli tesler yapılacağını söyledi ben kendi isteğimle 6 ay korundum ve korunmayı bıraktığımın 2. ayında hamile kaldım çok şükür.
ahh çanım Allah kolaylık versin tek başına çok zor ama üstesinden geliyorsun maşallah

güzel haberlerini bekliyoruz canım benden yana da helal olsun inşallah çabucak kendini toparlar yavruna kavuşursun

kızlar bugün kontrolumüz vardı 1560gr olmuş ama boyunu söylemedi yaaa bizde o telaşede boyunu sormadık yavrumun, normal doğumda bi sıkıntı yok dedi bebek kanala girmiş dedi ben nasıl telaşlandım yüzüme ateş bastı resmen kalbim güm güm şimdiye kadar hiç normal dememişti artık hayırlısı ne ise o olsun ama doğum heyacanı başladı ben deeeee.....

serap canım sen ne alemdesin nasıl geçiyor günler doğum için konuştu mu hiç doktorun?

Canım ne güzel işte sevin sevin. Bebeğin kanala girmiş derken kafası yerleşmiş diyordur doktor. Yoksa o kafa kanala girdiğinde doğum başlamış oluyor canım endişelenme daha zamanın var :)) Ne güzel ya doğum heyecanı. O heyecanı bile özlemişim ya sen yazınca anladım. Çok çok güzel bir duygu sonuna kadar tadını çıkar. Doğumun çok güzel olacak inşallah. Şimdi hamile kalıp tekrar doğurmayı isterdim valla :)) Sen normal doğum deneyecek misin karam. Çünkü en ufak bir aksilik olsa sezeryana alan türk doktorlarımın normal doğum istemeyen birini sezeryana almadıklarını düşünemiyorum devlet hariç. İnşallah en sağlıklı en hayırlı şekilde doğurursun canım. Doğumla ilgili aklına takılan her konuda burdayız canım. Bende sizin doğumlarınızı heyecanla bekliyorum :))) Boyu ile ilgili ultrason kağıdın elindeyse orda ki fl değerini 4 ile çarp sana boyunu verecektir ama hata payı da var tabi ki....
Bizde dün oğlumu tarttık bebek tartısında. 4600 gram geldi ve geçen ayın 21 inde 3580 di. Doktor 600 den az alırsa ek gıdaya başlarız demişti ama biz 1020 gram almışız çok şükür. Eğer başta süt yetmiyor diye mama verseydim bu günleri göremezdim sanırım. Bizim oğlan 21. gününde doğum kilosunun üzerine sadece 200 gram almıştı. Şimdi onunda üzerine 1020 gram koydu. Israrla anne sütü anne sütü anne sütü!!! Çok zorda kalmadıkça mamaya yönelmeyin anne sütü en güzel besin bebeklerimiz için. Emziren herkese allah bol sütler nasip etsin inşallah. Doğuma girecek arkadaşlarım; anne sütü ve emzirmeyle ilgili mutlaka bilgili olun. Doğum sonrası için çoook faydalı olur, bebeğinizi kucağınıza aldığınız gibi emzirmeye başlarsınız inşallah :))

canım 4 ile değil 7 ile çarpıcak.
maşallah hamzaya seninde sütün yarıyor demekki.aynen devam...

maşallah bebeğimize.boyu için fl değeri x7 canım
28. haftadan sonra bebekler ters dönüyor çoğunlukla.ama daha çatı kontrolünde kesinleşir.

baya alıştı ek besine canım.sebze çorbasını bugün biraz geç verdim diye bağırıyor bana:)
ayağımda zaman zaman sallıyorum.birinde ses etmezse birinde bağırıyor.benim kızın uyku tarzı yok ne yazıkki.bazen sallayarak bazen emzirerek bazen kucağımda ninniyle bazen ayakta gezinirken:)
nehir koyma adını demişti arkadaşım biraz cins olurlar diye:)bileydim....
ya biliyo musun bende geçenlerde öyle düşünmüştüm.ben bu çocuğu doğduğu zamandan daha çok seviyorum daha çok bağlandım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…