Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

selamlar hem bu siteye hem de dış gebelik geçiren taifeye yeni katıldım :) benim beta hcg değerim düştüğü için doktor kürtaj ve iğne tedavisini uygulamadı. gebelik tüpte mi değil mi buna da bakmadı. sadece hcg değeri dış gebeliği anlamaya yetiyormu? hcg değeri sıfırlanınca o hücre kendi kendine kaybolmuş mu olacak?yoksa kanamayla filanmı atılacak? tüplerin durumu rahim içi film ile mi anlaşılıyor? dışgebelikten ne kadar sonra çekilebilir? hergece uykularım kaçıyor düşünmekten.dün gece saat dörtte rahim içi film nasıl oluyor acaba diye taktım kafama kalktım araştırmaya başladım. bide benim kanamam da doğru düzgün gelmedi 10 gündür 1-2 damla şeklinde geliyor. dışgebelik değil de kimyasal gebelik olmuş olsaydı kanamam çok mu olurdu?
hcg değerlerim iki gün arayla : 565-528-295 çıktı. cumartesi bi daha bakılacak kana.
 
umut 2684 arkadaşım aynen benim yaşadıklarımı yaşamışsın ben 13 kasım tarihinde sancıyla hastaneye gittim beta değerimde 375 e düşmüştü tabi kanamam yoktu ama ağrıyı anlatamam felaket şiddetliydi. 5 gün hastanede yattım gözlem altında tuttu doktor ve bu sürede hergün kan aldılar beta değerim kendiliğinden düşmeye başladığı için ilaç vermediler. ancak hastaneden cıktığım gün de ultrasonla baktıklarında sağ tüpümde doktor bişeyler var hala dedi yani 3 günlük kanamada düşmemeişti.bana 2 ay sonra yani ocakta rahim filmi ile tüplerine bakalım dedi ancak ben 4 aralık tarihinde başka bir özel doktora gittim ve iyi olan bir doktor bu.bana solunda bir oluşum var yani hala tüpünde dedi.ancak ben rahim filmi önermiyorum sadece üzerinden 2-3 adet geçsin sonra hamile kalmayı düşün dedi.

ayrıca hala ağrım var kasıklarımda özellikle sağ tarafımda yani inan korkunu en iyi ben anlarım,herkes olumsuz şeyler söylüyor internetten bakmak bile istemiyorum o kadar olumsuz şeyler yazıyor ki.tüpüm zarar görmüşmüdür bu hala belirsiz napıcam bilmiyorum ama bebeğim olsun istiyorum ama hamile kalmayada korkuyorum.
 
Cbdefne başın sağ olsun.allah rahmet eylesin babana.yeni gördüm bende canım.
 
Merhabalar hepinize, benim gibi dış gebelik yaşamış arkadaşlarım
ben bu siteye evlilik döneminde üye olmuştum, ilk denememde malesef dış gebelikle tanıştım.3 aralıkta açık ameliyat oldum..şuan raporluyum o üzüntüyle yattığım yerden araştırmaya başladım ve bu topikle ve sizlerle karşılaştım.
zannediyordum ki binde bir ihtimalle benim başıma geldi, ama ne kadar çokmuşuz bu acı tecrübeyi yaşayan
ilk sayfadan beri atlamadan okuyorum hatta şuanda 2013 mart ayına kadar geldim. akimera,tunemi,ktg,ferhat ...vs hikayelerini sanki film gibi onları tanıyormuşum gibi mutlu sonlarını gözyaşlarıyla okudum. sonra onlar haklı olarak girmez oldu.
şimdide sizleri tanıdım....sizlerde hamileliğinizi sağlıklı bir şekilde yaşamışsınız nasıl umut doluyor içim anlatamam..

bende yaşadıklarımı kısaca özetliyim
26 kasım beklenen adet tarihim
23 kasım kahverengi lekelenme(hergün 1-2 damla)
29 kasım kan tahlili verdim
30 kasım hamileliğimi öğrendim(bhcg 270)

herşey buraya kadar normal. hatta doktor lekelenme var deyince alttan bakmadı ki düşük varsa yaşanmasın diye.
aradan sadece 1 gün geçti yani pazar.o ana kadar hiçbir ağrım olmadı,taki ertesi gün pazartesiye kadar.

2 aralık pazartesi kasıklarımda sancı başladı gaz sancısı kapladı içimi sanki ve lekelenme hafif kırmızıya döndü. hemen gittik doktora tabi tekrar bhcg istedi ve karından ultrasonla baktı birşey görünmedi. yarın sabah 9.00 da gelin bhcg sonucunu alalım ve bu sefer alttan bakayım dedi.
veee o gece sabaha karşı 04.00te şiddetli sağ kasığıma vuran ağrı, gaz sancısı ve kanama beni uykumdan fırlattı nasıl sabahı ettim bilemedim. bu normal birşey değil böyle hamilelik olamaz diye kıvranıyorum bir yandan ağlayarak.

gittik doktor alttan baktı ama ben ağlıyorum sancıdan,bebeği geçtim ağrım dinsin istiyorum artık. alttan da görünmedi rahimin arkasında çok sıvı var,dış gebelik tahminim dedi. meğer iç kanama varmış 10 gündür. beni hastaneye yönlendirdi acil. dopler ultrason vs bakıldı. sağ tüpte kalmış bebeğim ..
doktor açık ameliyat yapıcaz kanaman çok olduğundan dedi.geç kalınmış iğneyle yok edemeyebiliriz tüpünü alıcaz dedi.dünya başımıza yıkıldı sandık eşimle.
ameliyat esnasında doktor bana ohh tüpünü almadık şükür dedi. sen enfeksiyon geçirmişsin bir zamanlar o da tüplerinde yapışıklığa neden olmuş dedi...vs vs
şimdi yaklaşık 3 hafta oldu yatıyorum. Allahım hiç kimselere bu tecrübeyi yaşatmasın çok acı verici. aslında bu vesileyle hiç görmediğim insanları tanımış oldum umutlandım sayenizde.
şimdi 3 ay korunma süresi var.tabi sonra cesaret olacak mı denemeye o da mechul.
ilk adetimi bile olmadım henüz.sanırım en az 1 ay geçmesi gerek.
başınızı şişirdim kusuruma bakmayın. yine geçmişe dönüp okumaya devam edicem tecrübelerinizi ama daha fazla dayanamadım yazdım..
 



Dış gebelik geçiren arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun. Dış gebelik maalesef sandığınızdan da çok görülen birşey. Hastaneye erken doğum tehdidiyle yattığımda bile hem sağımdaki hem solumdaki kadın dış gebelik geçiriyordu. Herşey geçiyor herşey düzeliyor. Ben 2012 ağustosta dış gebelik geçirdim ama şimdi 2 aylık oğlum kucağımda. O günler dün gibi aklımda zaman ne çabuk geçmiş diyorum.
Umut arkadaşım kısaca sorularını cevaplayabilirim. Sadece beta değeri dış gebeliği anlamaya yetmez. Ultrasonla kontrol edip dış gebelik oluşumunu görmeleri gerekir. Betan sıfırlanınca tamamen sonlanmış olacak çünkü betaHCG hormonunu üreten döllenmiş hücrelerin kendisi, kanamayla da atılabilir ya da vücut içerisinde eriyebilir de. Rahim filmi doktorun isteğiyle çekiliyor. Eğer dış gebelikten sonra hamilelik olmuyorsa genelde o zaman çekiliyor. Kanama hakkında yorum yapamıcam ama betan düşüyor zaten çok takma kafana. Bizim betalar kaç binleri bulduda düştü. İnşallah kısa zamanda atlatırsın sende dilediğin hamileliği yaşarsın canım.
Bffean arkadaşım bence de artık araştırma. Tüp hasarlıymış falan insanın moralini bozmaktan başka bir işe yaramıyor kaldı ki hasarlı tüplerinden hamile kalan arkadaşlarımız var burda. Bu topik umut dolu gerçekten bizler hep birbirimize destek olduk o kadar alıştık ki birbirimize hala yazıyoruz buraya bırakamadık birbirimizi :) Hamile kalmaktan korkma, hayırlısıyla sağlıklı bir hamilelik seni de bulacaktır inşallah.
Bıdık arkadaşım sen en iyi bu topiktekiler anlar her zaman anlatabilirsin. Burada hepimiz birbirimize anlata anlata rahatladık moral bulduk. Ne güzel tüpünde alınmamış. Şimdi iyileşme zamanı. Seninde güzel haberlerini almak nasip olsun inşallah...
 

Marla çok teşekkür ederim, uğuruna inandım buranın inşallah birgün ben de sevinçlerimi paylaşma mutluluğuna erişirim.
Ameliyattan sonra hergün mide bulantım oluyor acaba neden olur ki? sizde yaşamış mıydınız? internette bununla ilgili hiçbir bilgi bulamadım. ilaç falan da içmiyorum 2 hafta önce bitmişti zaten antibiyotiğim..
 
ben tam 2 yıl önce dış gebelik geçirmiştim.yılbaşı gecesi ben kürtaj oluyordum hastanede:)
sanki bu kasım aralık ayı dış gebelik geçirenler artıyor gibi:)daha öncede konuşmuştuk bunu sanırım.şaka bir yana yine yeni arkadaşlar gelmiş aramıza ne yazıkki.çok geçmiş olsun hepinize kızlar inşallah tez zamanda sizde yavrularnıza kavuşursunuz.
 

Canım geçmiş olsun.bende iki farklı günde günboyu çok şiddetli ağrı çektim.şimdi ağrım yok.kanamam da 10 gün 1-2 damla sürdü şimdi o da kesildi. beni hastaneye yatırıp gözlemleyen filan da yok :) kendi kendime bişeyler yaşıyorum ya hayırlısı bakalım. yarın yine kan değerime bakılacak.inşaallah düşüştedir (bundan 5 gün önce yükselsin diye dua ediyordum normal hamilelik ihtimali yüzünden :) hayat ne garip ) benim gittiğim doktor alttan ultrason ile baktı. dış gebelik netleşmemişti henüz.gebelik kesesi rahimde gözüküyormu diye bakmıştı. alttan ultrasonla mı yoksa karından bakınca mı gördü tüplerdeki durumu?
 

güzel dileklerin için tşk ederim uconn inşallah ben de sizin gibi mutluluğu yaşarım burda ilan ederim ve o günler geride kaldı diyebilirim. dilerim kimse yaşamasın bir daha dış gebeliği
 

arkadaşım teşekkür ederim. yarın doktor randevum var.ayrıntılı bir şekilde soracağım ona da. benim tüpümde filan görmedi dış gebeliği. daha doğrusu bakmadı ki tüpüme. özel hastaneye gidiyoruz söz de ama sadece yüzümüze sırıtıyorlar sanırım :) olmazsa başka doktora da çıkarım. hep üzüntülü telaşlı geçtiği için kontroller ayrıntılı olarak soru da soramadım gerçi doktora. neyse bakalım yarın ola hayrola..
 

Canim basınız sagolsun Allah sizlere uzun ömürler versin.saglikla bebisini kucağına almayı nasip etsin Allahım.
 
Oncelikle dis gebelik geçiren arkadaslarımıza cok gecmis olsun moralinizi Yuksek tutun burda hepimiz ayni durumu yasadık ama Allah'a cok sukur nerdeyse hepimiz hamile kaldık guzel duşunun.

Bidik77 yazdıkların o kadar benimkiyle ayni ki biran gecmise dondum 2012 Ekim ayında hamile oldugumu ogrendim nasil bir mutluluk esime sürpriz yaptım doktora gittik rahimde küçük bir kese vardı ben de..gittigim doktor haftasına gore geriden geliyor kese yerlesmis dedi bur hafta sonra gelin kalp atışlarına bakalım dedi.eve geldik ertesi gunu benim sol kasığımda nasil bir sanci kıvraniyorum gaz sancisi sandim once biraz gecti bir iki saat sonra tekrardan şiddetli bir sanci dayanamıyorum hamilelik bu olamaz diyorum doktoru aradık normaldir gebelik agrisi deyip geçiştirdi o gun de arefe gunu çarşıya çıkacağız esim baska bir doktora gidelim kafamız rahatlasın dedi gittik ne gidelim adam alttan muayene etti kese oldugu gıbi duruyor hicbir buyume yok meger yalancı keseymiş hemen betahcg istedi yaptırdık 7800 lerde cikti acilen ameliyat dedi hemen yatis dedi ben nasil ağlıyorum eşim bembeyaz oldu o an sadece bende bu durum var sandim hemen daha iyi bir doktor bulup ona gittik emin olmak icin o da dis gebelik teşhisi koydu hatta tupun icine yerlesmis kalp atımı bile gosterdi vardı hala icim aciyo o ani hatirlayinca ilac tadavisini betahcg Yuksek oldugu icin önermedi laparoskopi ile hemen o materyali almamız lazım icinde kanama var dedi bugun olmazsan tup patlarsa sana zarar verir dedi ve bız hemen hastaneye yatis yaptık arefe gunu ameliyat oldum tupum cok zedelenmedigi icin tüpümü almamış cok sevindim o zaman..3 ay korunma verdi ama ben o 3 ayda ne senaryolar kurdum tekrar ayni seyi yasarsam bebegim olmazsa diye..3. Ay sonunda kontrole gittim rahim filmini önermedi acik çıksa bile tupun icinde taşıyıcıyı sağlayan yapılar zarar görmüşse tekrar olabilir dedi rahim filmi bize kesin sonuc vermez dedi.cektirmedim.alttan muayene etti bu ay sag taraftan yumurtluyorsun gun asiri gel buyume durumuna bakalım dedi ve gun asiri gittim buyumesi gerektigi gibi gidiyordu o ay da ben gorev icabı eşimden ayrı bir ile gidecektim hızlandırmak adına catlatma ignesi vurdu vurmasaydı da olurdu ama risk almak istemedik cunku 3 ay olmayacaktım gittiğimde.bize iliski olacagi süreleri yazdı bız de uygulamaya çalıştık ve o ay hamile kaldım simdi yakisiklilar yakisiklisi dunya tatlısı bir oğlum var 3 aylik olacak Rabbim ona saglikli uzun ömürler nasip etsin.sezeryan sırasında doktorum tüplerimi de kontrol etti ikisi de açıktı cok sukur.hic kafana takma eminim ki elinde degil ama bak burda bizler en guzel ornekleriz sizin icin zaman su gıbi geçiyor daha dun gıbi ve gecen sene bayramda ameliyat olmuştum ertesi sene ayni Bayram gunu oğlum 10 günlüktu şükürler olsun.umudunuzu kaybetmeyin guzel duşunun guzel olsun :)))
 

pink canım öncelikle uzuuun uzun ömürler versin oğluna Allah bağışlasın maaşallah nasıl güzel br duygudur kimbilir doğru yerde olduğunu görmek rahimde :). senin de yaşadıklarını okudum 3-4 gün evvel ve bende dedim ki ne kadar benziyor yaşadıklarımız. hatta sana pimpirikli diyorlarmış arkadaşlar. ben de öyleyim çok kafama takıyorum, ya oradaki yapışıklık her seferinde geçişe engel olursa diye içim içimi yiyor. ilk denememde bunu yaşadım çünkü.
ben de senin gibi dış gebelik geçirmediğim yerden yumurtlama yaptırayım diyorum. bir daha tekrar yaşamak istemiyorum o günleri hatta bir ara dış gebelik bir daha olmasın diye tüp bebek mi yaptırsam kurtulsam dedim kendi kendime. biliyorum çok ta masraflı birşey. offf sizi görünce nasıl umutlanıyorum anlatamam. fikirleriniz beni aydınlatıyor çok şükür
 


Canım ben iki doz metotreksatla (iğne tedavisi) ile atlattım dış gebeliği ameliyat olmadım. Ameliyatta verilen ilaçlardan ötürü mide bulantın olabilir. Bir de yumurtlama dedilen şey istediğin ay istediğin yerden yaptırılmıyor. Allahın takdiri üst üste aynı taraftan yumurta oluşabilirde her ay düzenli bir sağdan bir soldan oluşabilirde. Geçmişte benim durumumu okudun mu bilmiyorum ama ben kısaca anlatayım. Pkos dan ötürü bir hormon bozukluğu ve buna bağlı yumurtalama problemim var benim. Eğer dışarıdan ilaçla yumurtlamayı uyarmazsak hiç yumurtam oluşmuyordu. O ayda ilaç kullandım ama doktor bu sefer yumurtalıkların ilaca cevap vermemiş hamile kalamazsın dedi ve ben o ay hamile kaldım dış gebelikten tam 6 ay sonra. Hep takip edilen bir hastaydım ama nereden yumurtladığımı bilmiyorum ama sağlıklı hamile kalmıştım. Serap arkadaşımında geçmişine bakarsanız o da yumurta takibi yaptırmıştı ve üst üste iki ay aynı yerden yumurtlamıştı. İlkinde dış gebelik tarafı olduğu için hamile kalmak istemedi ama ikincisi de aynı yerden allahın takdiri dedi ve o da o ay sağlıklı hamile kaldı. Şimdi yakınlarda doğumu var. Serapcım eksik ya da yanlış anlatmadım umarım. Tüp bebek son çare; daha onun için çok yolunuz var. Zaten dış gebelik sağlıklı döllenme olduğunu gösteriyor. Sadece tüpdeki bir hasardan ya da hareketlerindeki bir sıkıntıdan ötürü döllenmiş hücre doğru yere gidemiyor. Dış gebelik geçiren kadınların %80 i ilk bir buçuk yıl içinde tekrar hamile kalıyorlar istatistiklere göre. Hem kendiliğinden hamile kalamazsan öncesinde de başka tedavi yöntemleri var. Bahar hariç hamile kalan arkadaşlarımızın hepsi kendiliğinden hamile kaldı bu da sizler için bir fikir olur...
 

canım çok teşekkür ederim serap arkadaşımızı da okuyorum şuanda yavaş yavaş,daha gelemedim ileri konulara sonucu mükemmel olmuş çok sevindim Allah kucağına da almayı nasib etsin inşallah.. o da çok umutsuzdu okuduğum kadarıyla başlarda.
rahim filmini çektirmemi önerir misin peki canım ? yapışıklık varsa onu göstermez sanırım dimi?
 
Son düzenleme:
Hepimiz umutsuzduk canım ya ama işte allaha sığındık onun takdiridir dedik dualar ettik birbirimize de dua ettik bugünlere geldik. Veren allah alan allah dün hepimizden aldı bugün verdi. Dua edin canım bol bol, rabbim nasip edecektir inşallah...
Her doktorun farklı yaklaşımları var. Kimisi çektirmeyi tavsiye eder kimisi etmez. Ben güvendiğim bir doktorun tavsiyesiyle dış gebelikten iki ay sonra çektirmiştim temiz çıkmıştı. Çok elzem değil senin isteğine de kalmış bir durum. Eğer birkaç denemede gebelik oluşmuyorsa ben tavsiye ederim. Yok ben hemen öğrenmek isterim tüplerim tıkalı mı değil mi dersen benim gibi de yapabilirsin. Yapışıklık derken ufak tıkanıklıklar varsa açılabilir çekim sırasında bu da bir avantajı...
 

marla65 sen tikali mi degil mi hemen ogrenmek icin ne yapmistin?
 
arkadaslar dun kontrole gittim beta hcg 295 den 190 a dusmus. Dr 4gun sonra yine bakacak.10 gun lekelenme seklinde oluyordu.kesildi hatta beyaz akinti bile geldi.sonra adet kanamasindan daha fazla kanamam oldu ve agrimda vardi.ara ara pihtilar da olmak uzere kanamam suruyor.sol bacagima kasigimdan baslayarak agri giriyor bazen.doktordan ciktiktan sonra kanamam basladigi icin dr a soramadim.gerci kanamam var desemde yok desem de pek farkli tepki vermiyor.dis gebelik konusunu iyi calismamis anlasilan :) dis gebelik mi degil mi tuplerde varsa birsey gorulemez mi diye sordum.gorulemezmis. sizin dis gebelik teshisini koyan doktorlar nasil gordu :) benim sadece kan testi yapiliyor.sifirlanmasini bekliyor. sifirlanincaya kadar olmezsem bi daha ki calismalarimizdan once baska doktora gidecegim.iki senelik ugrastan sonra dis gebelik oldu artik kac sene daha calisirsak normali olur bilmem
 
marla65 sen tikali mi degil mi hemen ogrenmek icin ne yapmistin?
Dış gebelik sonlandıktan iki ay sonra rahim filmi çektirdim yani HSG. Orda öğreniyorsun...

Ne demek görülmez tabi ki görülür. Ama senin beta değerinde görülmeyebilir belkide. Benimkini 4000lerdeyken zor görmüşlerdi. Beta düşüşe geçtiyse yükselmez artık kolay kolay. Sen şimdiden başka doktora git bence. Seni motive etsin sana güven versin, gerekli açıklamayı yapsın...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…