kıyamam sana yazdıklarını okudukça gözlerim doldu zaten oldukça hassas bir dönemdeyiz benim bgnkü değerim 14 çıktı bu arada doktorum normal olduğunu iğneyle 1ayda vücuttan atıldığını söyledi.
sende sıkma canını ameliyat olmuşsun en azından hasarlı bir tüpün yok ve tekrar gebelikte aynı kuşkuyu duymana da gerek yok ama benim öyle değil ben bu gebeliğimide çok şans eseri öğrenmiştim çünkü kendimi regl sanıyordum ve dr hep düşük tehdidi demişti yani hiç sevinememiştim hiç bebeğim olacak diyememiştim sonra da dış gebelik olduğunu öğrendim iyice içimde kaldı düştüm kendi derdime operasyon olacak diye korktum ki gerek kalmadı ama şimdi düşünüyorum olsa mı daha iyi bilemedim. ama ne zaman iyileştim hastaneden çıktım değerlerim düştü işte o an başladım şuan kalp atışını duyacaktık demeye eylül ayında doğacaktı diye düşünmeye
ama güçlü olmamız lazım çok doğru diyorsun Allah önce bizlere eşlerimize sağlık versin sonrada sağlıklı hayırlı hamilelikler ve bebişler nasip etsin Allah aratmasın kimseyi bizide
Bize 6 ay verdi fakat ben çok dinlemeyi düşünmüyorum, zaten eşimin işi dolayısıyla artık Herzaman buna fırsatımız olmayacak 3 adet gördükten sınra düşünüyorum, ama bu arada biraz kendime ve eşime iyi bakarsam aslında hemen olabileceğini de düşünüyorum inşallah:) biz de buraya hamileyim yazarız inşallah ama senin kullandiğin ilaçlardan dolayı senin de 3 ay korunman gerekıyor diye biliyorum .öyle canım sakın üzme kendini bende çok hüzünlüyüm herkes çevremde önemli olan senin sağlığın diyip duruyor ama anlıyorum seni çok iyi evet belki kan pıhtısıydı ama annelik burda başlıyo işte daha ilk hamileliğini öğrendiğin an kafanda kuruyosun kendine daha fazla dikkat etmeye başlıyosun ama napalım Allahın takdiri sorgulamamak lazım vardır bunda bir hayır diyip geçmek lazım zaten geçmişe dönük forumu okudum baya herkes maşallah çocuk sahibi olmuş tekrardan inşallah bizede nasip olur. insan başına gelmeden anlamıyor ama kime aanlatsam yaşadıklarımı çevresinde yaşayan ve sonra çocuğu olan birileri var mutlaka onları duydukça insanın içi rahatlıyo o yüzden çok güzel bir topik olmuş bu topik :) size ne kadar korunma verdi dr? bana 3 ay dedi ilk adetin bitiminde yine folic asite başla dedi hatta
Bize 6 ay verdi fakat ben çok dinlemeyi düşünmüyorum, zaten eşimin işi dolayısıyla artık Herzaman buna fırsatımız olmayacak 3 adet gördükten sınra düşünüyorum, ama bu arada biraz kendime ve eşime iyi bakarsam aslında hemen olabileceğini de düşünüyorum inşallah:) biz de buraya hamileyim yazarız inşallah ama senin kullandiğin ilaçlardan dolayı senin de 3 ay korunman gerekıyor diye biliyorum .
Amin canım, merak etme değerlerin de birkaç güne inşallah sıfırlanır,şuan çok hassas dönemdesin daha çok yeni,çok zor bir durum gerçekten de bir bebeğin olması gerçekten istersen, onun hayalini kürmuşken, 2 haftada herkes hediyeler kazaklar neler neler yapmişti ben yurdılındayım hastaneden eve geldiğim ilk gözümün aradığı şey yatak odasına yatağımızın karşısına koyduğum bebeğimin patikleriydi ama eşim onun saklamış hala bulamıyorum insan görmeden severmiş ya yaşamayan anlayamaz ama insanlar o bir kan parçası desede o benim hayallerimdi o patiklerin içinde hayal etmiştim işte ötesi var mıbak yine duygusal oldum, ama insan neyi çok isterse o onun imtihanıdır, Rabbim bize de inşallah yaralarımızı sarsın diye meleklerimizin kardeşini gönderir.
Benide aglattin arkadaşim yabnde 3 ay once dış gebelik geçirdim ve 2 ay kanama surdu suan adetimi bekliyorum adetten sonra korunmayı birakmayi düşünüyorum ama korkuyorum
merhabalar,
yeni katılan dış gebelik yaşayan arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin hiçbirimize..
2,5 ay oldu dış gebeliği geçireli. atlattım diyemem hala etkisi üzerimde.kanamasıyla,ağrısıyla, üzüntüsüyle, korkusuyla vs vs..
Ama Allah'ıma tevekkül ettim en doğrusunu ve hayırlısını o bilir dedim..
Dün itibarıyla rahim filmini çektirdim, herşey tertemiz çıktı. ben de şaşırdım kaldım. çünkü ameliyat raporuma göre tüplerde yapışıklık ve hidrosalpenks vardı şuan hiçbiri görünmüyor. filmi çeken uzman size tüyo vericem; bu 2 ay çok önemli en avantajlı döneminiz dedi. ben çektirdim içim ferahladı biraz da olsa. siz de çektirin deformasyonu vs herşeyi görmek için.
2 regl dönemi geçirdim.. o korku hep olsa da normal yolu deneyeceğim sanırım bugünlerde
Kabul87 canım benım banada dr 3 ay korunma verdi cunku ilac ağır bi ilac vucuttan atılımı 2ayı buluyormus 1 ayda vucut dinlenir toparlar dedi Dr beni tam bir ay sonra kontrole cağırdı yani yine vajinal ultrosonSana da gecmiş olsun canım, benım de 1 ay oldu ve sağ tüpüm alındı ama rahim filmi cektırmek benı korkutuyor,
selamün aleyküm canım kardeşlerim,hepinizi çok özledim.ben artık evdeyim.pazar günü döndük çok şükür. ama geldiğimden beri mide bulantısı,baş dönmesi halsizlik hiç kalkamıyorum,biraz oturayım diyorum başımı tekrar yastığa koyuyorum.sürekli birşeyler yiyorum midem bulanmasın diye.çünkü ağzım boş kaldımı o mide bulantısına dayanamıyorum.şuan adet tarihime göre 8+3 olduk.ama ben 2 kilo aldım.birşeyler yemezsem bulantıdan duramıyorum,kusmamaya çalışıyorum.geçen hafta bugünde kalp atışlarını gördük çok şükür,hemogram ve idrar tahlili yaptırdım onlarda temiz çıktı çok şükür,sadece bu bulantılar çok fena,rabbim tüm hamile olan kardeşlerimize yardım etsin,gerçekten çok zor.
sizlerde iyisiniz inşallah,başımı kaldırıp okuyamıyorum yazdıklarınızı,bende kendimden birşeyler yazayım dedim.hepinizi Allaha emanet ediyorum,rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Canım yazdıklarını okuyunca hamileliğimin ilk zamanları aklıma geldi. Mide bulantıları falan çubuk krakerle dost olmuştuk :)) Benim o dönemlerim bahar ayına denk gelmişti. Hatırladıkça güneşli güzel bir gün hafif serin tatlı bir hava aklıma geliyor. Her midem bulandığında hamileliğinin yolunda gittiğini bilmek ve onun heyecanı hepsi de çok güzeldi. Şimdi bizim sıpa 4 aylık olacak bir hafta sonra ve içimi başka değişik duygular sarıyor. Geçen gün oyun halısında oynuyordu müziği bitmişti. Bende tekrar başlatmak için salona girdim ama o sessizlikte kendi kendine oynarken birden beni görünce yerinden sıçradı sonrada ağlamaya başladı. Kucağımda bile susmadı kendimi çok kötü hissettim. Son 3 gündür çok huysuz memede bile. Şimdi o güzel duygular yerini resmen kaygılara bırakıyor. Acaba sütüm yetmiyor mu, acaba derdi ne, acaba beni sevmiyor mu neden kucağımda bile susmuyor falan falan...(( Kilo alımıda yavaşladı. Ay başında 6300 geliyordu şimdi 6600-6700 civarında ( Ailelerin yanına gidince bir ton laf işitcem, bu çocuk neden zayıf neden iyi kilo almıyor, sütün mü yok senin, bu çocuk aç mı, ek gıdaya neden hala geçmedin, hadi birşeyler verelim karnı doysun falan falan... Keşke gene karnımın içine girse mutlu ve kaygısız olsam aaaahhh ah (((((
Kabul87 canım benım banada dr 3 ay korunma verdi cunku ilac ağır bi ilac vucuttan atılımı 2ayı buluyormus 1 ayda vucut dinlenir toparlar dedi Dr beni tam bir ay sonra kontrole cağırdı yani yine vajinal ultrosonbir de bende senin gibi dusunuyorum cevremde okadar cok olmayan gördumki en azından olduğunu görduk ins bidahaya boyle bır sanssızlık yasamayız canımm
Birde arkadaşlar bana dr rahim filmine şu asamada gerek yok dedi çok karasız kaldım burda cektirenleri okudukça hem korkuyorum hem de faydası olcaksa anestezili falan çektirebilirim diye dusunuyorum
Ben de çektirdim anestezili,benim dış gebelik geçirdiğim sol tüpüm normalden fazla kıvrımlı çıktı,sağ normaldi..10 Temmuzda çekildim 28 ağustos son adet tarihim üzerine 2 kere regl olmuşum yani,sonra rahim ağzında yara var dedi bi doktor,başka doktor smear almadan belli olmaz iltihapta olabilir dedi ben korunmadım yine de iltihap için tedavi olurken hamile kaldım hem de geç döllenme ki benim reglim çok düzenlidir..şimdi rahimde hafif şekil bozukluğu var o da filmde çıktı o yüzden bol bol dinleniyoruz erken doğum tehlikesinee karşı bi 34 olsak oh diyicezmerhabalar,
yeni katılan dış gebelik yaşayan arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin hiçbirimize..
2,5 ay oldu dış gebeliği geçireli. atlattım diyemem hala etkisi üzerimde.kanamasıyla,ağrısıyla, üzüntüsüyle, korkusuyla vs vs..
Ama Allah'ıma tevekkül ettim en doğrusunu ve hayırlısını o bilir dedim..
Dün itibarıyla rahim filmini çektirdim, herşey tertemiz çıktı. ben de şaşırdım kaldım. çünkü ameliyat raporuma göre tüplerde yapışıklık ve hidrosalpenks vardı şuan hiçbiri görünmüyor. filmi çeken uzman size tüyo vericem; bu 2 ay çok önemli en avantajlı döneminiz dedi. ben çektirdim içim ferahladı biraz da olsa. siz de çektirin deformasyonu vs herşeyi görmek için.
2 regl dönemi geçirdim.. o korku hep olsa da normal yolu deneyeceğim sanırım bugünlerde
Selametcim çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için. Strese giriyor insan ister istemez şimdi ailelerin yanına gitme tarihimiz yaklaşınca. Olumsuz yorumlar çok çabuk etkiliyor beni doğrusunu bilmeme rağmen. İnşallah vukuatsız atlatırım kv'li günlerimi gerisi dert değil zaten. Sende allaha emanet ol güzel arkadaşım. Hayırlı sağlıklı güzel bir hamilelik geçiresin inşallah...canım benim,kıyamam sana,maşallah yavrun büyümüş,o kadar sıkıntılı bir hamilelik geçirdin,hiç ummadığın zamanda gelmişti bebeğin,rabbimin lutfuydu sana o bebek,çocuk hem güzel,hem kaygı,hem sıkıntı,hem mutluluk,aslında herşeyi kapsıyor,işta hayatın imtihanı burada başlıyor, kaygı olmadan rahatlığın kıymetini,hasta olmadan sağlığımızın kıymetini parayı kaybetmeden yaşadığımız rahatlığın kıymetini pek anlayamıyoruz,bugünümze şükür olsun diyoruz hep,rabbim bu yaşadıklarımızdan geri koymasın,bu yaşadıklarının hepsini unuttursun,hiç yaşamamışsın gibi olasın inşallah.rabbim inşallah sütünü bollaştırsın,yavrunun rızkını arttırsın,çocuğunada sanada sağlık,sıhhat,afiyet versin,kilosuda çok çok iyi olsun inşallah.sen canını sıkma rabbim büyük,kerimdir,lütuf sahibidir,cömerttir,inşallah herşey gönlündekilerden de güzel geçecek inşallah,sen etrafın sözüne bakma,çocuğunda sende sağlıklı ol,kilo olmasada olur.inşallah rabbim kalbini genişletir,ferahlatır,içini mutlulukla,sevinçle doldurur güzel kardeşim benim,seni ve yarunu Allaha emanet ediyorum.
Aman canım dikkat et erken doğurma :)) 34 ü de geçsin 36 dan önce gelmesin. Sen elinden geleni yap takdir allahtan...Ben de çektirdim anestezili,benim dış gebelik geçirdiğim sol tüpüm normalden fazla kıvrımlı çıktı,sağ normaldi..10 Temmuzda çekildim 28 ağustos son adet tarihim üzerine 2 kere regl olmuşum yani,sonra rahim ağzında yara var dedi bi doktor,başka doktor smear almadan belli olmaz iltihapta olabilir dedi ben korunmadım yine de iltihap için tedavi olurken hamile kaldım hem de geç döllenme ki benim reglim çok düzenlidir..şimdi rahimde hafif şekil bozukluğu var o da filmde çıktı o yüzden bol bol dinleniyoruz erken doğum tehlikesinee karşı bi 34 olsak oh diyicez
canım valla erken doğucak gibi bizim kız büyük ihtimal ona kendimi hazırladım da en azından 34 ten önce gelmesin diye dua ediyorum çünkü serviks uzunluğumda normalden kısa hatta 4.aydan beri ara ara kasılıyorum daha çok erken olmasına rağmen ama şükür bugünlere geldik haftaya kontrolde de kısalmamışsa biraz daha rahatlıycam inşallah 28 de de ciğer geliştiricilere başlıycaz günde 2 kere nidilatla ben elimden geleni yapıyorum,eşimde sağolsun yardımcı oluyo haftaiçi neredeyse hiç kalkmıyorum yerimden diyebilirim arada yemeğim olmadığında yemek yapıyorum,o kadar temizlik falan hak getire artık takmıyorum da napıyım doğurunca yaparız artık kızımla :) progestan kullanıyorum 200x3,elimden geleni yapmaya çalışıyorum gerisi artık takdiri ilahiAman canım dikkat et erken doğurma :)) 34 ü de geçsin 36 dan önce gelmesin. Sen elinden geleni yap takdir allahtan...
Ilk zamanlar korkuyordum ama şimdi sadece üzüntü var ara ara gelen :) ama ben çok istiyorum canım korkmak istemiyorum artık, en azından hamile kalabılıyormuşum diyorum bu rahatlatıyor kotktukca zaten kötü olaylar başımıza gelıyor:) bu topic bize uğurlu gelsin inşallah hemen hamiş olalım
Aminn cnm inş sağlıklı bir şekilde RABBİM bütün isteyenlere tatdirsin hayırlısıyla sen ne zaman dis gebelik gecirdin evlendikten sonra ne zaman sonra oldu ?
Ben de çektirdim anestezili,benim dış gebelik geçirdiğim sol tüpüm normalden fazla kıvrımlı çıktı,sağ normaldi..10 Temmuzda çekildim 28 ağustos son adet tarihim üzerine 2 kere regl olmuşum yani,sonra rahim ağzında yara var dedi bi doktor,başka doktor smear almadan belli olmaz iltihapta olabilir dedi ben korunmadım yine de iltihap için tedavi olurken hamile kaldım hem de geç döllenme ki benim reglim çok düzenlidir..şimdi rahimde hafif şekil bozukluğu var o da filmde çıktı o yüzden bol bol dinleniyoruz erken doğum tehlikesinee karşı bi 34 olsak oh diyicez
Ben de 1 ay önce yaşadım dış gebeliği, biz 1,5 yıllık evliyiz hiç korunmadık fakat eşimin işi dolayısıyla sadece 8 -9 ay beraberdik,,,yani 9 aydan sonra gelmişti sonuçlarımızda sorun olmadığı halde,pskolojikti, ilk defa gecen ay klomen ve iğne kullandım ama artık umudu kesmiştik aşılama yaparız dedik Türkiye'de ve ilk defa gecen ay stresssiz ilişki yaşamıştım ama kısmet olmadı o da dış gebelık oldu canım ,,,. Ama demek ki kafaya takmayınca gelıyorlar :) sen ne zamandan beri istiyordun
Bende 5 aylık evliyim ilk ay adet oldum 5 gun sürdü bitti aradan 3 gün gecince tekrar kanama başladı bnde doktora gittim hamilesin dedi tahlillere bakarak ama azda olsa kanamam devam ediyor du bi kac sonra tekrar gittik düşük yapiyorsun dedi ve ilac verdi 2 gun aradan geçince Fenalastim hastaneye kaldirildim orda anlasildi dış gebelik geçirdiğim yani ilk aydan kalmışım ama haberim yokmuş 3 aydir korunuyorum bu ay birakmayi düşünüyorum bakalım ne zaman olur inş SAGLIKLA RABBİM en kısa zamanda verir hepimize bebislerimizi bu arada benim 2. Evliligim ilk evliliğim 7 yıl sürdü olmadı 2. Evliligim de olunca cok şaşırdım ama mutluda oldum olduğunu biliyorum artık RABBİM'E binlerce şükürler olsun[/QUOTE
Evet canım kesınlıkle dış gebelık bıle olsa ınsan hamile kalabildiği zaman sonra daha kolay oluyor ve buradaki çoğu arkadaş da zaten korunmayı bıraktığı ay hamile kalmış, stres yapma inşallah senin de hamileliğini öğreniriz burda. Şimdi sen evliliğini yaşa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?