Canım sen ne zaman dis gebelik geçirdin ben 3 ay önce dış gebelik geçirdim ve 1 ay önce betam sıfırlandı şuan adetimi bekliyorum olduktan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum
canım ben 3 aralıkta oldum dış gebelik ameliyatımı. üstünden 2 adet dönemi geçti.
doktor dün bana bu bekleme süresini 6 aya tamamlayalım dedi, benim yüzüm ekşidi biran önce korunmayı bırakmak istiyorum diye, o zaman 4 aya tamamlayalım mutlaka süreyi dedi. aslında rahim filmi üstüne hiç korunmasam daha mı iyi olurdu acaba
hsg çektirdin mi sen?
Ben ilk evligimde cektirmistim 7 yil once bişey cikmamisti cok sukur ama yinede olmadi sonra ayrildik 4 yil sonra tekrar evlendim evlendigim ay hamile kaldım ama dış gebelik oldu malesef ben ameliyat olmadan ilaçsız atlattim cok şükür
Teşekkür ederiz uconn teyzesi. Avatarlar büyümüyor maalesef. Facebook konusunda da girersem sizin için yapıcam ama hala kararsızım. Bende hepinizin muhabbetini özledim valla anlatamam. Burda sap gibi kaldım :)) Eğer facebook u açarsam gerçek ismimle açarım. Ha öyle ha böyle isim değiştirmek çözüm değil zaten girdin mi girmiş oluyorsun. Ama düşündüğünüz için çok sağolun kızlar.
Ek gıdaya bende geç başlamak istiyorum. Anneler 4. aydan sonra başla diye aklımıza soktular. Yok sonra yemek beğenmezmiş damak tadı gelişmezmiş diye bizimde aklımıza yattı. Ama gerçek öyle değilmiş tabi. Bu konuda kv ile annemi ayırmıyorum çünkü ikiside aynı şeyi söylüyorlar. Ben bildiğim yoldan gidicem en az 6 ay sadece anne sütü vericem inşallah. Aslında 6800 gram iyi bir kilo bence de; hem o kadar ağır ki slinglerde zor gelmeye başladı. Wrap slingi aldım bu arada memnun kaldım ama kış ayı için mei tai sling daha kullanışlı geldi bana çünkü içinde elyaf dolgusu var. Wrap sling tamamen pamuklu kumaş yaza çok ideal. Esas boba bebek taşıyıcısını merak ediyorum. Bir deneyeyim beğenirsem sizlere onu tavsiye edicem...
amaaan bu kayınvalidelerin hepsi aynı sanırım benimkide bir 20 günlüğüne geldi sürekli ağzında sütün yetmiyor yetmiyor deyip durdu zaten ben sütüm gelmedi diye bir sürü stres yapmıştım üstünede oda tuzu biberi oldu, nitekim yetmedi sütüm mamada veriyorum emziriyorumda ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi diyorum, mamaya başladım bu kezde neymiş efendim neden bebelac vermiyomuşum eltim çocuklarını onla büyütmüş bişey olmamamış falan filan daha uygunmuş fiyatı sanki kendi ödüyo mama parasını offf çok dolmuşum heralde sizde burda konuşunca içimi boşalttım :)
Canım aslında mama vermesen daha iyi olur o zaman sütünde artar. Eğer sürekli ağlıyorsa o zaman mama ver ama bir yandan da sütünü sağ ki süt miktarın düşmesin. Elektrikli pompan var mı onla çok daha rahat olur. Benim oğlan bile 4 aylık oldu ama elektrikli pompalarda kampanya olsun hemen alıcam. Sağdığım sütleri de ek gıdalarına koyucam. Kv ler ilginçtir böyle. Ama kv kendi kızına böyle değil o da ilginç. Demek ki bu kişilere özgü değil kv liğin ruhu böyle :)) Psikolojik olabilir... Neyse eğer kv gittiyse biraz daha rahat etmişsindir. Süt işi inanç meselesi; biz yoğun bakımda yatarken bile hoca eğer sütünün yeteceğine inanmazsan işte o zaman sütün yetmez dedi. Emiyorsa, kilo alımı sınırın altında değilse sorun yok demişti. Düşün bu adam yenidoğan yoğun bakım hocası asistan falan değil; ama sütün inançla geleceğinden bahsediyor. O yüzden sana sütünün yetmeyeceği inancını vermek isteyen herkese tepki vermek lazım. Bu bir loğusaya yapılabilecek en büyük kötülüktür. O kadar cahil ve bilinçsiz ki insanlar, allah bu konuda konuşmayı onlara nasip etmesin inşallah. Çeneleri hep kapalı olsun, lal olsunlar inşallah...amaaan bu kayınvalidelerin hepsi aynı sanırım benimkide bir 20 günlüğüne geldi sürekli ağzında sütün yetmiyor yetmiyor deyip durdu zaten ben sütüm gelmedi diye bir sürü stres yapmıştım üstünede oda tuzu biberi oldu, nitekim yetmedi sütüm mamada veriyorum emziriyorumda ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi diyorum, mamaya başladım bu kezde neymiş efendim neden bebelac vermiyomuşum eltim çocuklarını onla büyütmüş bişey olmamamış falan filan daha uygunmuş fiyatı sanki kendi ödüyo mama parasını offf çok dolmuşum heralde sizde burda konuşunca içimi boşalttım :)
marla nehi r10 kilo oldu zaten artık kucakta taşınmakta istemiyorum.emeklemeye başladı ya direk ya yere oturmaya ya ayakta dikilmeye çalışıyor:)sende çok para dökme artık bence hamzada yakında dünyayı keşfetmeye çıkmaya başlar:)bu arada biz ek gıdaya nehir geceleri uyumadığı için doktor tavsiyesiyle sütümün yetmediğini sanıp 5. ay tamamlandığında başlamıştık.ama açlıktan değilmiş anladık:)yalnız sadece gece muhallebi gündüzde meyve sularıile başlamıştım.adım adım çok yavaş ilerlemiştik.tam geçiş 6-6,5 ay civarı oldu.
Hatırlıyorum biz senle o ara ek gıdaları konuşuyorduk. Bizde istanbuldayken bizimki tam 5 aylık olacak ve eminim her mızırdandığında bir sürü laf işitcem. Valla sinir sistemim dayanmıyor. Direniyorum onlara karşı. Ama yanımda bir sürü süt götürücem. Dondurucuda bir litreye yakın anne sütü var. Yarım litresini yani 5-6 paketini götürücem; her çenelerini açtıklarında bende bir paket açıcam ki laftan kurtulayım. Allahtan sağmışım sütlerimi hem sütüm arttı hem de buzlukta sütüm oldu. Dün akşam bizimki de çoook mızırdandı. Buzdolabında yeni sağılmış sütüm vardı dedim deneyim acaba gerçekten aç mı diye. 10 ml sütü zor içirdim. Aç bebek o sütü iki çekişte bitirirdi ama bizimki birazını da döke döke yarım saatte içti. Benim oğlan yenidoğan yoğun bakımdayken mamayla beslenmek zorunda kaldı ilk üç gün ben o zaman 7-8 ml zor sağıyordum. O sütü şırıngayla vermişti ve o şırıngayı nasıl çekişi vardı dakika olmadan bitirmişti hala gözlerimin önüne gelir. İşte aç bebek oydu şimdiki değil... Ek gıdadan bahsederken gene süt mevzusuna gelmişim. Bende doluyum bu konuda kv ye çok kırgınım çok doluyum. Beni de anlayan yok işte kendi kendimize çırpınıyoruz...
Maşallah nehirimize 10 kilo bebek allah annesine kolaylık versin. Bu bebek taşıma olayı benim merakım gerçekten. Bebek arabası aldım ama hiç kullanasım yok. Hep koynumda olsun istiyorum o zaman bende huzur buluyorum. Gerçi çok ağırlaştığında nasıl taşırım bende bilmiyorum ama bu taşıyıcılar bu konuda yardımcı olur umuduyla alıyorum bakalım. En azından kısa bir zaman diliminde bile taşımak beni mutlu eder :))
Yaaa marla ben göremedim yine hamzayi benin oğlan da uykusuzlardan kendimi cok sıkıyormusum bilegimde sıvı birikmesi olmuş. Şimdi cekersek sargida kalir dedi doktor dayanabildigin kadar dayan dedi insallah hemen geçer cok girip yazamıyorum bu yüzden.
Merhaba kıZlar bende pcosum 4aydır glıfor glifor kullanıyorum ve 22 gunde regl oluyorum bu ay 7 gun gecıktım ve ıkı gun önce regl oldum ama sadece ıkı gun sürdü ve cok az kanamam oldu gecen hfta kan testı yaptım 0.453 negatıftı doktor ıkı hafta sonra tekrar gel dedı üstüne mı görüyorum acaba ya
hadi ya geçmiş olsun.duymamıştım daha önce bileğinden bahsettiğini.kız niye sıkıyosun kendini o kadar rahat bıraksana.bu günlerin tadını çıkar bol bol.ama bak demedi deme kırkın çıksın herşey senin için daha güzel görünecek gözüne.hormonlar oyun oynuyor sana:)
Canım benim ya gene koyayım fotoyu o zaman. Kızlara da yazışıyorsan haber ver karam, resmini çok uzun tutmak istemiyorum. Geçenlerde anneme facebook u açmayı düşünüyorum dedim. Annemin bile facebook u var da bizde :)) Belki dedim hamzanında resmini koyarım birden bi çıldırdılar hayır olmaz diye. Biz eşimle aslında çok karşıyız facebook a resim koymaya. Annem oğlan ilk doğduğunda whatsup a profil resmi yapmıştı hamzayı hemen sildirtmiştik. O yüzden tepki gösteriyor sizde koyamazsınız diye. Eşimin hiç haberi yok bunlardan zaten olsa o da izin vermez eminim...Yaaa marla ben göremedim yine hamzayi benin oğlan da uykusuzlardan kendimi cok sıkıyormusum bilegimde sıvı birikmesi olmuş. Şimdi cekersek sargida kalir dedi doktor dayanabildigin kadar dayan dedi insallah hemen geçer cok girip yazamıyorum bu yüzden.
O içirdiğim sütü sağalı 2-3 saat olmuştu yeni sağılmıştı. Daha buzluktakileri hiç denemedim açıkcası. Bizimkinin içmeme sebebi sütten değil de biberonu yabancılamasından kaynaklanıyor. Ben geceleri sağıyorum genelde ama o gün akşam göğsüm çok acıyordu. Bir tarafına süt binmiş oğlanda çekemiyordu pompayla bile yarım saatte çekemedim sonra tekrar emzirince oğlan çekebildi sütü de öyle rahatlamıştım. Sonrada o sağdığım sütten içirdim. Memeden akan süt gibi olmuyor hiçbir süt. Memedeki ılık, steril şahane bir süt. Ama biberonda ne ılıklığı kalıyor ne sterilliği. Ben bu sütleri bebeği annelere bırakabilmek için bir de ek gıdalarına koymak için sağıyorum. Mayıs ayında yavaş yavaş yoğurduna ekleyerek başlarız bizde.bende sağıp buzluğa süt atmıştım.çok değildi allahtan.nehir buzlukta duran sütü içmedi.bazı çocuklar dolaba girmiş eski sütü sevmiyorlarmış.belki hamzada sevmemiş olabilir mi acaba?sende bebeğine bağımlı tiplerdensin benim gibi:)taşı o zaman ağırlaşana kadar.bir tanıdık boşver taşı sen 2 yıl sonra istesende o kucağına gelmek istemeyecek demişti.çok doğru söylüyor.bu anların tadını çıkarmak lazım bol bol.ya boşver kayınvalideyide.ne derse desin kapa kulaklarını.genelde arası iyi olan insanlar bile bu doğum faslıda kayınvalideyle takışıyorlar illaki.çünkü hem daha sık görüşülüyor.hemde yorgunluk ve hormonlar buna neden.
valla ilk kez yazmışım kendi acılarını unutuyor insan yeterki uras iyi olsun aslında moralim çok bozuk annem yanımda kalıyor Allah razı olsun çok rahat ettim hakkı ödenmez annelerin ablamın kızınada babam bakıyordu ama 5 günde isyan ettiler 5 seneden beri bakıyorlar ona ablam 40 gün idare edemedi ne gzel kreşe gönderiyordu çok hasta oldu diye kreştende aldı kızı şimdi yarın babamla geliyorlar hem uras hem öykü bakalım nasıl olacak resmen mideme vurdu hiç birşey diyemedim dua edin kızlar sorunsuz atlatalım şu haftayı.
Kizlar merhaba. Ben de ekim annelerinden olacaktim ama maalesef dis gebelikmis. Ic kanamam basladiktan sonra anlasildi ve laparoskopiyle sol tupumde alindi 3 gun önce. Bu bebegi cok istemistik cok uzgunuz tupumun biri de alındı artik cocugum olur mu olursa dis gebelik mi olur cok korkuyorum.
Yaaa marla ben göremedim yine hamzayi benin oğlan da uykusuzlardan kendimi cok sıkıyormusum bilegimde sıvı birikmesi olmuş. Şimdi cekersek sargida kalir dedi doktor dayanabildigin kadar dayan dedi insallah hemen geçer cok girip yazamıyorum bu yüzden.
valla ilk kez yazmışım kendi acılarını unutuyor insan yeterki uras iyi olsun aslında moralim çok bozuk annem yanımda kalıyor Allah razı olsun çok rahat ettim hakkı ödenmez annelerin ablamın kızınada babam bakıyordu ama 5 günde isyan ettiler 5 seneden beri bakıyorlar ona ablam 40 gün idare edemedi ne gzel kreşe gönderiyordu çok hasta oldu diye kreştende aldı kızı şimdi yarın babamla geliyorlar hem uras hem öykü bakalım nasıl olacak resmen mideme vurdu hiç birşey diyemedim dua edin kızlar sorunsuz atlatalım şu haftayı.
ablanın kayınvalidesi falan yok muydu canım o baksaydı bu süreçte.artık durumun gidişatına göre bakarsınız çok sorun çıkarırsa annen uygun bir dille gönderir ama selametin dediği doğru varsayki 2. çocuğu doğurdun.birincisini evden mi atcan:)onuda 1. çocuk gibi düşün.valla ilk kez yazmışım kendi acılarını unutuyor insan yeterki uras iyi olsun aslında moralim çok bozuk annem yanımda kalıyor Allah razı olsun çok rahat ettim hakkı ödenmez annelerin ablamın kızınada babam bakıyordu ama 5 günde isyan ettiler 5 seneden beri bakıyorlar ona ablam 40 gün idare edemedi ne gzel kreşe gönderiyordu çok hasta oldu diye kreştende aldı kızı şimdi yarın babamla geliyorlar hem uras hem öykü bakalım nasıl olacak resmen mideme vurdu hiç birşey diyemedim dua edin kızlar sorunsuz atlatalım şu haftayı.
O içirdiğim sütü sağalı 2-3 saat olmuştu yeni sağılmıştı. Daha buzluktakileri hiç denemedim açıkcası. Bizimkinin içmeme sebebi sütten değil de biberonu yabancılamasından kaynaklanıyor. Ben geceleri sağıyorum genelde ama o gün akşam göğsüm çok acıyordu. Bir tarafına süt binmiş oğlanda çekemiyordu pompayla bile yarım saatte çekemedim sonra tekrar emzirince oğlan çekebildi sütü de öyle rahatlamıştım. Sonrada o sağdığım sütten içirdim. Memeden akan süt gibi olmuyor hiçbir süt. Memedeki ılık, steril şahane bir süt. Ama biberonda ne ılıklığı kalıyor ne sterilliği. Ben bu sütleri bebeği annelere bırakabilmek için bir de ek gıdalarına koymak için sağıyorum. Mayıs ayında yavaş yavaş yoğurduna ekleyerek başlarız bizde.
Bu arada benim bebek taşıyıcısı hala gelmedi tuniko ya. Bari istanbula gitmeden gelse de havaalanında falan rahat rahat kullansak. Bebek arabası götürmeyi düşünmüyorum. Malum daha mart ayı ne olacağı belli olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?