Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

benimhalaumudum var ne yaptın canım ameliyat yerlerin iyileşti mi?tüpbebek denemesi ne zaman olacak?

selamet bana hiç pas vermiyorsun(((

canım benim ya hakkını helal et,öyle düşünmene sebep olduysam,gerçekten ben çok üzüldüm,seni nasıl unuturum ben,sen bizimiçin çok çok değerlisin,senin desteklerin hiçunutulurmu canım benim.senide çok seviyorum,diğer kardeşlerimide çok seviyorum. bu aralar mide bulantısı,halsizlik sürekli yatıyorum.aslında ameliyat olduğumdan beri bir türlü düzelemedim,enerjimi toplayamadım,o nedenle hergün girip yazamıyorum ama arad giripokumaya çalışıyorum,nehirin yaramazlıklarını,maşallah bayağakilo aldığını hep takip ediyorum,ama senin için bir iki birşey yazmamışım sen yazınca farkettim,gerçekten özür dilerim,

diğer kardeşlerim içinde yazmamışım,

pink,emsilci,cbdefne,benimhalaumudumvar kardeşlerim sizleride merak ediyorum,inşallah sizlerde iyisinizdir,hayırlı haberlerele dönersiz cevabımıza inşallah.

Canım benim cok tesekkur ederim inşallah hepimizin evlatlari sağlıklı sıhhatli olurlar. Ama çok çok kilolu olmasınlar yaaa sende bol bol diblen canım hamileliğin keyfini sür valla çok güzel günlerdi

selamet cnm bende seni merak ediyordum bir giriym bakalım topiğe yazmışmısın dedim maşallah döktürmüşsün cnm arkadaşım her şey yolundaymış çok şükür rabbime senin adına çok seviniyorum bakalım kızımızmı olucak oğlumuzmu hayırlısıyla sağlıkla kucağına alacağın günlerde gelecek inşallah...

darısı en kısa zamanda benimhalaumudumvara olsun inş

cnm elektrikli pompamda var el pompasıda var sağıyorum sütümü ama şimdiye kadar en fazla 50 ccnin biraz üstünü sağdım 60 cc bile olmadı grip olmuştum çok kucağıma almayım dedim gece en son 12 de emzirip sabah 5.30 da sağdığım süt bu kadar çıktı ve sadece anne sütüyle beslemeyi o kadar çok istiyordum ki, poyraz ilk 2 gün tutamadı 3. gün sarılık değeri yükselmeye başlayınca doktor mama takviyeside yapalım dedi 2. günden sonra emmeye başladı hatta bir sabah uyandığımda atletimin ıpıslak olduğunu gördüm sütüm akmıştı sağdım emzirdim ama hala tam olarak artıramadım babamı çok özlüyorum acaba üzüntümü etkliyo süt durumumu bilmiyorum ama elimde değil, ama mamada versem ısrarla emzirmekten vazgeçmiyorum her yeni gün sütü artıran ne olduğunu duysam mutlaka yapıyorum inşallah daha çok azalmaz ve ben bu şekildede olsa uzun bir süre emzirmek istiyorum.

Canım aynen bende sağınca 50-60 ml geliyor en fazla. Ama bebek bundan daha fazlasını zaten çeker sen merak etme. Bazı kadınların süt depolama kapasitesi daha azdır ama sütümüz bebeklerimize yeter emin ol. Yeter ki kilo alımları gelişimleri normal olsun. Bende ilk 3 gün mama verdim ama memeyi tutmaya başladıktan sonra hiç mamanın adını bile anmadık. Sen sık sık emzir ve sütünü sağ o zaman artar sütün. Emzirdikten sonraki ilk 10 dk içinde sağmak sütü arttırır. Çünkü o zaman beyne süt yetmiyor daha çok süt üret uyarısı gider. Belki sağdığında çok süt gelmez morali bozmak yok. Sütün sonradan artmış olacak.
Bir de persentil eğrisine bak bebişin. %3-%97 arası normal kabul edilir. Bende en fazla seninki kadar süt çıkarabiliyorum gecenin ortasında ve bebeğimin persentili %50-%75 arasında oldu hep hiç düşmedi. Bu değer bebeğin gelişimini gösterir. Benim bebeğim dışardan baktın mı çok kilolu görünmüyor öyle yanaklar tombul tombul sarkmıyor ama biliyorum ki sağlıklı önemli olanda bu.
Defnecim bence senin sütün etkilenmemiş. Etraftan gelecek her türlü olumsuz söze kulaklarını tıka. Her zaman sütünün yeteceğini düşün ve bol bol emzir. Bu iş pozitif düşünen insanların yapacağı bir iş. Biz neler başardık; inançla dualarla hamile kaldık bebeklerimizi doğurduk; emin ol bunu da başarırsın!!

ayy marla cnm inan inanılmaz moral oldun doktor aynısını söyledi çocuk daha fazla çeker dedi ama ben duyuyorum insanlar biz sağınca 120cc 150 cc çıkarıyoruz diyolar bende o zaman benim sütüm az ki bu kadar çıkıyo diye düşünüp aç kalmasın diye mama takviyesi yapıyorum poyraz şuan 2 aylık oldu hala sütü artırmak için vaktimiz var mı? hani ilk 1 ay önemli felan diyolar ya, aslında hamile iken emzirmeyle ilgili çok şey okumak gerekiyormuş daha fazla bilgili olsaydım bu konuda belki daha bilinçli davranıp en başından hiç mamaya bulaşmak zorunda kalmazdım ama inşallah dediğin gibi biz çok şükür önce allahın izniyle sonra dualrımızla neler başardık :) cnm poyrazında boy persentili %75-%90 arası kilo persentili %50-%75 arası şimdilik gelişimi iyi çok şükür bizde öyle çok tombul değiliz ama sağlıklı olsun o çok önemli benim için. ( bu arada facebooktada olsan daha rahat görüşüp paylaşımda bulunuruz bekliyoruz seni)

Çok gecmiş olsun. Bende Şubat'ın 11 inde iğne vuruldum aynı sebepten beta değerlerim sonrasında düşüşe geçti. Yarın tekrar gidip kan vereceğim. Ilk öğrendiğimde bu konunun yüzlerce mesajını okumuştum sanırım. Gerçekten hamile kalan çok kişi var bu topikte. Ama bende seninle aynı korkuyu yaşıyorum tekrarlaması ihtimali beni de çok korkutuyor. Doktorum bi rahim filmi çektirelim bi çektirmeyelim diyor. Sende bi doktoruna sor istersen rahim filminden sonra küçük tıkanıklıklar açılıyormuş ve hamile kalma olasılığı artıyormuş. Umarım aynı acıyı tekrar yaşamayız.

Oooo ona bakarsan ben 500 ml süt çıkaranını bile duydum :)) Süt arttırmak için her zaman vaktin var ama ilk haftalar vücudun süt miktarına ayar çektiği dönemdir bu yüzden önemli. Ama kendine güvenirsen ben senin sütünün yeteceğine inanıyorum. Ben emzirmeyle ilgili hiçbirşey bilmiyordum neredeyse hepsini emzirme sanatı kitabından öğrendim dersem yalan olmaz. Şimdi bu kitabı mayısta doğum yapacak birine hediye aldım. Bir hamileye verilebilecek en güzel hediye bence :))
Canım günümüzde maalesef bu doğal süreçlere hep müdehale ediliyor. Doğum olacak sezeryan; normal doğum olacak suni sancı, onu da almazsa epizyotomi bir müdahale fırtlıyor bir yerlerden. Hiçbirşeyin doğal akışına bırakılmadığı günümüzde tabi ki emzirmeyede el atılmış durumda. Sanayi devri anneleri mama vermeye yönlendiriyor ki bebekle olan bağları zayıf olsun anne bir an önce işe dönebilsin. Bu çok acımasız geliyor bana. Bebeğin anneye ihtiyacı olduğu gibi annenin de bebeğe ihtiyacı var. Emzirmeyi başarılmış bir iş gibi görmek değil doğal birşey gibi görmek lazım. Emzirmek bir bebeği daha zeki ya da daha sağlıklı yapmaz ama olması gereken şeyi yapar. Mama ise bu işin yapay yolu ve emzirmenin yerini asla tutamayacağı da aşikardır. Hem bir besin olarak hem de duygusal olarak. Emzirme sadece beslenme değil aynı zamanda bebeğinle kurduğun duygusal iletişim yoludur...
Facebook konusunda da hala kararsızım. Artık bizim muhabbet dış gebeliği aştığı için burada yazmakta garip geliyor ama facebook ta çok itici hala benim için. Zaten başbakan açıklama yapmış 30 mart seçimlerinden sonra facebook la youtube u kapatmayla ilgili. Yakında onlarda gider elimizden. Eğer facebook u açarsam mutlaka size haber veririm. Zaten hepinizi eklemiş olurum :))

çok geçmiş olsun canım bende 31 ocakta değerim 616 iken iğne vuruldum 15 gün önce sıfırlandı fakat hala adet görmedim ama sanırım olucam göğüslerimde hassasiyet başladı çünkü :) rahim filmi konusunun geçtiğini görünce yazmak istedim bende çok kararsızım çünkü bende doktoruma sordum burada okuduklarıma istinaden 3 ay sonra rahim filmi çektireyim mi dedim ben önermiyorum dedi sadece 21 martta kontrole gel dedi doktorum öyle deyince çektirmek içime sinmiyor ama bir yanım da merakta ya tekrar olursa en azından sebebini bileyim diyorum

Teşekkür ederim canım sana da çok geçmiş olsun. Ilk gebeliğin miydi? Benim değerim 322ydi iğne vurulduğunda.Bugün gidemedim doktora yarın gidecem kan vermek için. Iki hafta önce 67ye düşmüştü sanırım sıfırlanmıştır artık. Ben internetten bi Prof.a sordum o da dış gebelik tekrarlarsa rahim filmi çektir dedi. bir sakıncası mı var acaba neden hemen çektirmek istemiyorlar bilemedim. Seçim dönemi istanbula gidecem bide orda muayene olayım diyorum. Ordan aldığım sonucun cevabını yazarım buraya.

ay helal olsun olur mu hiç öyle şey ben takıldım sana.bilinçli yapmadığının farkındayım.şimdi senin en güzel ama en yorucu günlerindir.ama ilk 3 aydan sonra rahatlarsun.en kolay 3-6 ay arası.bol bol dinlenmene bak.bebiş gelince hepten enerjin sıfırlanacak:)uyuyabildiğin kadar uyu.bana diyorlardıda sinir oluyordum bu karınla gelinde siz uyuyun diye ama şimdi uyuyumda nasıl olursa olsun diyorum:)

Merhaba uconn, sol tüpünden geçirdiğini nasıl tespit ettiniz. Bende daha hamile olduğumu öğrenmeden önce sol tarafımda acayip bir ağrı hissettim o yüzden bende sol tüpümden şüpheleniyorum. Ama rahim filmi çektirmeden bunu tespit etmek mümkün mü? Birde sen ne kadar sonra hamile kaldın ve herhangi bir sıkıntı yaşadın mı?

geçmiş olsun rüya.benim sol tüpümün olduğu yer dayanılmayacak şekilde ağrı yapıyordu.doktor ultrasonda gördü zaten.çapına kadar ölçmüştü.rahim filmi çektirmedim ben.8 ay kendi isteğimle korundum.korunmayı bıraktıktan sonra 2. ayda hamile kaldım.doktor kontrolünde olduğum için yine soldan yumurtladığımı biliyordum ama doktora gitmesemde ağrıdan kendimde tahmin ederdim zaten.hamile kaldığım ay yine dış gebelik sanmıştım.çünkü dış gebelikte olduğu gibi sancım vardı.hatta hamileliğin ilk 3 ayı zaman zaman o tüpümde sızlamalar oldu.

Ultrasonda görüldüğüne göre seninki baya büyümüştü. Neyseki bebeğini kucağına almışsın Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin,hayırlı bir evlat olsun inş. Benim değerim 300lerdeyken son verildi gebeliğe doktorum bu değerde yerini tespit edemeyiz demişti. Ben 3 aydan fazla korunmayı düşünmüyorum o yüzden bi yol çizmeye çalışıyorum kendime. Doktorlara güvenmiyorum para için gerekli gereksiz herşeyi yapıyorlar.Tavsiye edeceğin birşeyler var mı, yumurta takibi,çatlatma iğnesi falan gibi?

Canım çok geçmiş olsun, ben de 1,5 ay önce dış gebelık yaşadım sağ tüpüm de alındı, doktorum 6 ay korun dedi ama ben 3 aydan sonra inşallah denemeyi düşünüyorum ve ben öyle umutsuzdum. Ameliyat olduğumda doktorum bana bennim kardeşim de aynı şeyi yaşadı şuan 5 çocuğu var en sonunda bağlattı onun da tek tüpü vardı , hiç bir sorun yok sen artık daha da rahat hamile kalacaksın hamile kalabılmek bile seni rahatlatacak en azından onu biliyorsun dedi, ve doktorlar da 6 ay dene olmazsa başka yöntemleri deneriz diyor, bilmiyorum belki hemen olmayacak ama daha rahatım, ne zamanki zaten kafam rahatladı o zaman hamile kalmıştım,,, hiç umutsuz olma Allah vermek isterse korunurken bile verir, inşallah tez zamanda biz de hamile kalacağız

Teşekkür ederim kabul. Sanada çok geçmiş olsun. Hemen hemen aynı dönemde yaşamısız dış gebeliği. Bende 11 Şubat'ta iğne vuruldum bugün doktora gittim tekrar çok şükür beta 6 ya düşmüş. Bana doktor 3 ay korun dedi. Bende aynı şekilde artık kafama takmamaya başlamıştım ki hamile olduğumu öğrendim. Hayırlısıyla bizde anne oluruz inş

Evet canm ilk hamileliğimdi hatta hemen oldu neguzel uğrasmadık diye sevinmiştik ama kısmet değilmiş benim en son kan değerim 14 cıktı dr gerek yok bidaha kan vermene dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi yani 21 mart. Sana o prof. Dediğini bende duydum tekrarlayan dış gebelikte rahim filmi öneriliyomuş umarım hiç bunlara gerek kalmaz canım. Birde dr bana 3 ay korunma veirdi ama ilk adetten sonra mı iğne tarihimi onu bilemedim

Benimde ilk hamileliğimdi canım, biz korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra gebe kaldım. ilkinde bunu yaşamak çok ağır bir çocuğun olsa onla avunur insan hiç olmazsa.birde benim üst komşu ve iş arkadaşımla aynı dönemde hamile kaldık çok şükür onlarınki sorunsuz ilerliyor ama onları her gördüğümde çok üzülüyorum acım tazeleniyor. 3 ay korunma mevzusu senin dediğin gibi benimde kafama takılmıştı. Bahsettiğim Prof.a onuda sordum 3 adet döneminden sonra korunmayı bırak dedi. Ama muayene olduğum doktor 3 ay dedi. Sende kontrole gittiğinde bi sor bakalım ne diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…