Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

öncelikle ikinize de geçmiş olsun. bende 2012 kasım ayında dış gebelikten ameliyat oldum ve sol tüpüm alındı ilk zamanlar o kadar umutsuzdum ki sanki birdaha çocuk sahibi olamıcakmışım gibi hissediyordum hep bu topikteki arkadaşlarla geleceğe umutla baktım. doktorum banada 3 ay korunma vermişti ama ben korkumdan 8 ay kendi isteğimle korundum cesaretimi toplayıp haziranda korunmayı bıraktım ve rabbime şükürler olsun ki çok beklemedim 2. ayımda hamile kaldım ve oğluma kavuşmama sayılı günler kaldı...inşallah sizde o günleri göreceksiniz kızlar hiç korkmayın

Merhaba arkadaslar,
Beta hcg degerlerim gecen hafta pazardan itibaren: 295, 283, 306 ve bugun 334 olarak seyrediyor. Goguslerimde hafif sizi var ama hala adet olamadim. En son 4 subatta adet olmustum. Cuma ultrasonda hicbirsey gorunmedi. Doktorum adet olmami bekliyor.Sali gunu tekrar kan testi yaptiracagim. Sonuca gore ilac yada ameliyat karari verilecek.ilaci 1 gun hastanede yatarak veriyorlarmis ve hucreleri.olduren bir ilac oldugundan korkuyorum. Deneyimli arkadaslardan tavsiyelerini bekliyorum. Normal yolla adet olmayi tetiklemenin bir yolu yok mu? Bu kadar stabil degerler yasayan var mi? Deneyimlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olacagim. Tesekkurler.

Geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede en zararsız şekilde atlatırsın.
değerlerin düzensiz ama çok yeni o yüzden tek doz iğne yeterli gelecektir.ameliyata bu değerlerle gerek yok.
yalnız anlamadığım doktor neden adet olmanı bekliyor? sen bu değerlerle zaten hamilesin daha artmasını mı bekliyor. tüpe zarar vermeden bitirmelisiniz eğer dış gebelik tanısını koyduysa

Canim yorumun icin tesekkur ederim. Doktor adet ile atmami bekliyor. Acikcasi igneden de korkuyorum. Hastanede yatmak sart mi? Ve bu ilac normalde hucre oldurerek etki ettiginden vucuduma ne kadar zarar verecek kara kara onu dusunuyorum.

Canim yorumun icin tesekkur ederim. Doktor adet ile atmami bekliyor. Acikcasi igneden de korkuyorum. Hastanede yatmak sart mi? Ve bu ilac normalde hucre oldurerek etki ettiginden vucuduma ne kadar zarar verecek kara kara onu dusunuyorum.

canım adetle atabilirsin de atamayabilirsin de. sen 2 günde bir beta hcg ne baktırmaya devam et.Allah korusun değerlerin bir anda yükselirse iğne de yeterli gelmeyebilir. takipte ol.

benim değerlerim yükselmiş olduğundan ve şiddetli sağ kasık ağrısından dolayı açık ameliyatla sezeryanla sonlandırıldı. 40. gün adet oldum.

senin eğer iğneyle sonlanırsa, mutlaka en az 6 ay korunma veriyor doktorlar. çünkü kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç olduğu için. vücuduna kalıcı bir zararı yok embriyoyu orada eritiyor ve dışarı atıyorsun yavaş yavaş.

iğneden de korkma hepsinin avantaj ve dezavantajları aynı inan bana

Canim benim cok tesekkur ederim. Biraz olsun icimi rahatlattin. Gelismeleri paylasacagim, gorusmek uzere.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun tubusus. Doktorun adet olmanı beklediğine göre kimyasal gebelikten şüpheleniyor olabilir. Ben iğne vurulduktan sonra birkaç dakika dinlendim sadece hatta sonrasında 30 km araba kullandım. Doktor yatman gerekiyor falan demedi. Ertesi günde işe gittim. Sadece cep numarasını verdi acil birşey olursa hemen beni ara diye. Çok şükür acil bişeyde olmadı belki değerlerim düşükken müdahale edildi ondandır. İğnenin ertesi günü kanamam başladı ve on gün sürdü. İlaç bildiğim kadarıyla sadece gebelik materyaline etki ediyor. Ama etkisi üç ay vücuttan gitmiyormuş bu ne yaman çelişki bende bilemedim.umarım ameliyat olmana gerek kalmadan atlatırsın. Ameliyat olman gerekirse de laparoskopiyle olmaya çalış.

Arkadaşlar ameliyat ile dış gebeliği sınlandıranlara bazı doktorlar 3 bazıları 6 bazıları bir ay korunmam süresi verıyor,açık ameliyatın rahim ile bir ilgisi yok sanırım sorunlu bölge alınıyor ya da temizlenıyor bu durumda sezeryandan daha mı avantajlı oluyor? Bir de ameliyatsız iğne ile gebeliği sonlandıtılsnlara da doktorlar 3 6 ay verıyor, anlamadığım nokta neye göre bu korunma surelerı,bir ay korunanda normal hamılelık yasatayabılıyor, 6 ay çocuğu olmayan ve isteyenler in bence uzun Bır süreç, bilgisi olan birisi açıklayabilirmi,

Ben amelıyat oldugum gun adet oldum 5gun sürdü, 4 hafta sınra yıne adet oldum 9 gun sürdü, şimdi adetime 1 hafta kaldı, doktorun söylediği herşey normal olduğu,ama yıne de 6 ay bekle, başka Bır doktor 2 ay bekle bu durumda ne yapmalı, rahim filmine gerek var mı! Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Teşekkür ederim pınar. Bende burda daha önce aynı şeyleri yaşayan insanların şimdi çocuk sahibi olduğunu okudukça umutlanıyorum. İnş sende bebeğini sıkıntısız bir doğumla ve sağlıkla kucağına alırsın. Mutlu bir çocuk hayırlı bir evlat olur inş.

Rüyacigim teşekkür ederim. Hala adet olamadim. Bilemiyorum beklesemmi. Peki bana neden 1 gece yatmaktan bahsediyor doktorum? Çoğu yerde 2-3 saat sonra ise dönüşebilir diye okudum bende. Aklım karıştı. Belki doktora konussam fikri değişir?

tatlım ben girmeyeli neler yazılmış okuduklarım çok moralimi yükseltti bu arada ben çok araştırdım 3ay meselesini yine doktoruma sorucam ama iğne vurulduktan sonra 3 aymış o da iğnenin etkileri 2 ayda vücuttan atılıyomuş 1 ayda koruma veriyolarmış.bide ben hala adet olmadım bgn iğneden sonraki 39. gün endişelenmeye başladım sen ne kadar süre sonra olmuştun? ama benim iğneden sonrada kanamam 1-2 gün az az olmuştu doktorum vücut tarafından emilebileceğini söylemişti hatta.

Ruya tekrar selam. Baska bir doc. Dr ile konustum. Yatmaya gerek olmadigini soyledi. Iciniz sıkılıyorsa gelin hemen yapalim igneyi dedi. Oncesinde kan testi yapacagiz dedi. Sence beklemeli miyim adet icin yoksa igne vurdurup kurtuluyum mu?

Ruya tekrar selam. Baska bir doc. Dr ile konustum. Yatmaya gerek olmadigini soyledi. Iciniz sıkılıyorsa gelin hemen yapalim igneyi dedi. Oncesinde kan testi yapacagiz dedi. Sence beklemeli miyim adet icin yoksa igne vurdurup kurtuluyum mu?

Test sonucuna göre karar ver tubusus. Eğer düşme varsa bekleyebilirsin ama az da olsa artmışsa iğne vurdur. Çünkü dış gebelik ilerleyince tehlikeli olabiliyor. Doktoruna guvemekten başka caren yok malesef en iyisini yine onlar bilir.

Canım benim kanama iğne vurulduktan sonraki gün başladı ve on gün sürdü. Bende hala adet olmadım ama iğne vurulali bir ay oldu benim için daha erken sanırım. Sende kafana takma forumda okuduklarıma göre 45 gün sonra olanlarda var.

marla bekliyoruz canim.

yeni dis gebelik geciren arkadaslar cok gecmis olsun.grnel sorun regli gormek herkese gore degisiyor regli kimisi hemen okyyor kimi aylar sonra.ben 20.gun olmustum.
korunma suresi olarak ignr sonrasi 3ay.ama ben kebdi istegimle 1sene korundum 2.ayda hamilr kaldim simdi 3.5aylik kuzum.
darisi sizlerin basina .suan hayatinizin en zor donemini yasadiginizi dusunuyorusnuz ki ewet bir sure oyle geliyir ama gecicektirzaman cok onemli.

benimhalaumudumvar senden ses yok neler yapiyorsun.

selamet zor geciyormus hamilelik 3aydan snra rahatlarsin canim.

Tekrar merhaba ruya, bugun sabah adet kanamam basladi. Ben de beta hcg yaptirnaktan vazgectim. Normalde kanamalarim pek yogun degildir, cok cok az lekeleniyor. Sence nasil bir yol izlemeliyim?

ben 1,5 sene önce dış gebelik geçirdim betahcg değerim 12400 ken tek doz 50'lik iğne vuruldum,iğneyi yavaş yavaş yapıyorlar,bir kerede tüm dozu vermiyorlar,iğneyi vurduktan yarım saat sonra evime gittim,hiç yatmadım hastanede,değerlerim tam 3 ayda sıfırlandı iğne vurulduktan sonra kürtajda oldum. ben rahim filmi çektirmedim. şuanda 11 haftalık hamileyim,umutlarınızı kaybetmeyin arkadaşlar,o an çok sıkıntılı geliyor ama sonrasında bir anı olarak bu şekilde hatırlıyoruz,rabbim dermansız dert vermesin inşallah.

Tesekkurler Selamet, umarim bebegini saglikla kucagina alirsin.

canım sen nasılsın,bebişimiz nasıl inşallah ikinizde iyisinizidr,inşallah rabbim en kısa zamanda eşinin yanına dönmesini sizin yanınızda hayırlı bir rızık kapısını nasip eder.

ben bugün doktora gittim,kan ve idrar tahlilleri yapıldı,hepsi normal çıktı.ultrasondan baktı boyu 40,36 mm çıktı tam 11 haftalık dedi.adet tarihime görede bugün 11+0 dı.bebek kıpır kıpır çok hareketli dedi.çok şaşırdım 11 haftalık bebek nasıl hareketli oluyor.sizin bu haftaki kontrolünüzde böylemiydi kızlar. bulantılarım hat safhada hiç kalkamıyorum yerimden,her an kusacak şekildeyim. doktor folik asit ve demir ilacını bırakmamı decavit diye vitamin ilacını yazdı. sizler bu ilacı kullandınızmı,bir ara elevit de domuz jelatini var denilmişti,bu ilaç içinde çıkan herhangi bir haber varmı sizce kullanabilirmiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…