öncelikle cok geçmiş olsun.kanamanın olması değerinin düşeceği anlamına gelmiyor.
düsebılırde yukselebılırde.
ama kımyasal gebelikse düşer riske atmamak en iisı bence.
canım vayyy 34.haftalara geinmiş zmn ne cabuk gecıyor hamileğim dediğin zmn dun gıbı.
artık hamileliğin en zor zamanlarına girdin ama sunu bıl doğurduktan snra tum sikayetlerin biiticek canım.,
sağlıkla kucağına almayı nasp etsin ALLAHIM.
Tekrar merhaba ruya, bugun sabah adet kanamam basladi. Ben de beta hcg yaptirnaktan vazgectim. Normalde kanamalarim pek yogun degildir, cok cok az lekeleniyor. Sence nasil bir yol izlemeliyim?
Ultrasonda görüldüğüne göre seninki baya büyümüştü. Neyseki bebeğini kucağına almışsın Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin,hayırlı bir evlat olsun inş. Benim değerim 300lerdeyken son verildi gebeliğe doktorum bu değerde yerini tespit edemeyiz demişti. Ben 3 aydan fazla korunmayı düşünmüyorum o yüzden bi yol çizmeye çalışıyorum kendime. Doktorlara güvenmiyorum para için gerekli gereksiz herşeyi yapıyorlar.Tavsiye edeceğin birşeyler var mı, yumurta takibi,çatlatma iğnesi falan gibi?
Tesekkurler. Cuma beta hcg baktiracagim.
Merhaba, cuma beta hcg baktiracagim. Ama sunu merak ediyorum. Degerlerim 300 lerde seyrettigine ve adet olduguma gore bu kimyasal gebelik olabilir mi? Kimyasal gebelikte beta hcg degeri en fazla kaca cikiyor acaba? Su asamada dis gebelikten ayiran bir durum yok mudur? Icimi rahatlatmak adina soruyorum.
kızlar merhaba foruma yeni üyeyim benimde sıkıntım dış gebelik internette araştırırken burası çok hoşuma gitti hemen üye olıyım dedim :) benim derdimse şöyle 3 hafta önce dış gebelik geçirdim ilk gebeliğimdi 1 hafta hastanede yattm ilaçla düşürdüler şuanda dr kontrolündeyim kanıma sürekli bakılıyor degerim bugün 76 olmuş yanlız gittiğim iki dr da 1 sene korunmam gerektiğini söylüyor bana çok uzun geliyor aranızda benim gibi olupta kısa zamanda hamile kalabilen arkadaşlar varmı illa rahim filmi mi gerekli yoksa 3 - 5 ay gibi bi korunmadan sonra sağlıklı hamile kalınabiliyormu çok merak ediyorum yaşayan arkadaşlar beni bilgilendirirseniz çook sevinirim şimdiden teşekkür ederimmm
canım çok geçmiş olsun seni korkutmak istemem ama dış gebelik gibi duruyorkendi yaşadıklarıma çok benzettim bende kendimi regl zannedip adetimin 3. günü diye hormon tahlili verdim ve onun sonucunda 116 çıkmıştı ama bu arada adetim 4 gün gecikmiş test yapmıştım negatif çıkmıştı bende regl oldum sandım. ama çok kanamam yoktu lekelenme gibiydi. dr um düşük tehlikesi bulunduğunu söyledi ve gün aşırı beta hcg yapıldı ama çok az arttı en son 616 iken iğne vuruldum ve ertesi gününden itibaren düşmeye başladı iğneden sonra 40. günümde de regl oldum :) sana bunları anlattım çünkü ben senin yaşadığın kararsızlığı yaşarken girmediğim forum kalmamıştı. umarım kimyasal gebeliktir. yani kötünün iyisi en azından ama eğer dış gebelik derse dr un sakın korkma daha değerin düşük iğneyle cevap vereceğini düşünüyorum .
Sinem merhaba,
Sali gunu adet oldum ve cok agrilu ve siddetli oldu. 2 gun yogundu. Bugun biraz hafifledi. Umarim kimyasaldir. Yarin sabah test ile sonucu ogrenecegim.
İns canim belkide kendiliginden duscektir peki ilk deferin.kacti birde 300 adet olmadan once mi sonrami? Birde benim mesela hic kan rengi degildi hep kahverengiydi o da cok ayirici bence belkide dusuk yapiyosn
İns canim belkide kendiliginden duscektir peki ilk deferin.kacti birde 300 adet olmadan once mi sonrami? Birde benim mesela hic kan rengi degildi hep kahverengiydi o da cok ayirici bence belkide dusuk yapiyosn
Beta testi mutlaka yaptır canım. Dış gebeliktede az kanama olabilir. Doktor kontrolünde olmanda fayda var lütfen ihmal etme.
ben 1,5 sene önce dış gebelik geçirdim betahcg değerim 12400 ken tek doz 50'lik iğne vuruldum,iğneyi yavaş yavaş yapıyorlar,bir kerede tüm dozu vermiyorlar,iğneyi vurduktan yarım saat sonra evime gittim,hiç yatmadım hastanede,değerlerim tam 3 ayda sıfırlandı iğne vurulduktan sonra kürtajda oldum. ben rahim filmi çektirmedim. şuanda 11 haftalık hamileyim,umutlarınızı kaybetmeyin arkadaşlar,o an çok sıkıntılı geliyor ama sonrasında bir anı olarak bu şekilde hatırlıyoruz,rabbim dermansız dert vermesin inşallah.
canım adetle atabilirsin de atamayabilirsin de. sen 2 günde bir beta hcg ne baktırmaya devam et.Allah korusun değerlerin bir anda yükselirse iğne de yeterli gelmeyebilir. takipte ol.
benim değerlerim yükselmiş olduğundan ve şiddetli sağ kasık ağrısından dolayı açık ameliyatla sezeryanla sonlandırıldı. 40. gün adet oldum.
senin eğer iğneyle sonlanırsa, mutlaka en az 6 ay korunma veriyor doktorlar. çünkü kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç olduğu için. vücuduna kalıcı bir zararı yok embriyoyu orada eritiyor ve dışarı atıyorsun yavaş yavaş.
iğneden de korkma hepsinin avantaj ve dezavantajları aynı inan bana
Bana cevap veren tum arkadaslara cok tesekkur ederim.[/QUOTE
hadi bakalım gözünaydın düşer tabi düşmüş bile hatta benim Dr. um değerim 14 ken artık kan vermene gerek yok demişti mesela :) . ama yine de doktoruna sor neydi bu kimyasal gebelik mi dış gebelik mi diye araştırmanı öneririm.
Bana cevap veren tum arkadaslara cok tesekkur ederim.[/QUOTE
hadi bakalım gözünaydın düşer tabi düşmüş bile hatta benim Dr. um değerim 14 ken artık kan vermene gerek yok demişti mesela :) . ama yine de doktoruna sor neydi bu kimyasal gebelik mi dış gebelik mi diye araştırmanı öneririm.
Tamam, cok tesekkurler.
Selamet merhaba, bugun beta hcg 36.56 cikti. Daha da duser bu degil mi...cok mutluyum
canım çok sevindim kendiliğinden düşmesine,en azından dış gebelik değilmiş çok şükür,bu kadar düşmüş bundan sonra sıfırlanır sen merak etme,allahın izniyle kurtulmuşsun,inşallah bundan sonra rabbim sağlıklı,hayırlı bir evlat nasip eder sana. en azından bekleme sürecinde olmayacak çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?