Ben iç kanama geçirdim 6. Haftada sağ tüpüm alındı açık ameliyatla, 2 doktor ile görüştüm birisi 6 birisi 3 ay korun dedi, benim ay oldu şuanda 3. Adetimi okuyorum bundan sonra korunmayı bırakacağım sanırım, hsg de çektirmedim,
çook geçmiş olsun canım benim ya allah bidaha göstemesin biran önce çocuklarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. benimki erkendi ilaçla sonlandı herkes 3 ay diyor yani 2 adet dönemi 1 ayda normal korunma ama 2 doktora gittim ikiside 1 sene bekle dediler gerçi yaşım 24 doktorlar belkide ondan bekle diyor olabilirler bana bende 4 ay korunmayı düşünüyorum hsg bende çektirmedim korkuyorum açıkcası inşallah birdaha olmaz
aynı şeyleri yaşamışız canım benim :) bendede erken gebelik ? ektopik gebelik ? yazıyordu :) anlayamadılar ondan yatırdılar yanlız benim iğne vurulmadan önceki ultrasyonda sol tüpümde sıvı izlemişler ondan sonra hemen iğneyi yaptılar zaten benim kan degerleri yüksek biraz farkımız o :)
bu perşembe gene gidicem kan vermeye değerlerimin 0 lanması lazım artık sen kontrole gidicektin gittin mi bu arada ?
İnş canım sıfırlanmıştır artık nir daha da basımıza dış gebelik gelmez gerçekten çok zor yaşayan bilir hele teşhisin konma aşaması gerçek bir eziyet o belirsizlik insan napcağını nereye gitceğini şaşırıyo. Benim psikolojim bile anca kendine geliyor hala diyorum şimdiye cinsiyetimi öğrenirdik diyeevet canım cuma günü kontrole gidicem korunma sürecimi de iyice öğrencem bide bdnim yaşım 27 daha genç olsam belkide 6 aya tamamlardım çünkü tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum
Benim de 26 yaşim,herşey kısmet canım kimisi korunurken hamile kalıyor, kimisi de yıllarca uğraşiyor olmuyor, yani olacaksa eğer bir yıl korunsak da olur, 2 ay korunsak da olur, ilacın etkisi geçmesi için 3 ay korunmak mantıklı, bana doktorun biri 2 korumup hamile kalırsan eğer sana karın büuüdükçe ameliyatlı bölgeden acı çekerain dedi, hsg den bile korkuyorum sanki biz müdahale ettikçe yeni sorunları çıkacakmış gibi geliyor, o yüzden zamana bırakmak istiyorum Rabbim isterse inşallah hemen olur sorunsuz olur, bol bol dua etmek gerek, her doktor farklı şeyler söylüyor 6 ay 1 yıl denemeleri vücudun tamamıyla gebeliğe hazır olması annenin dinlenmesi ama bekleyen insan için bir ay bile fazla gelıyor,
Amin inşallah canımevet haklısın rabbim ne zaman isterse ozman oluyor biz ne yapsak boş. beklemek de çok zor allah aratmasın hsg yi bende çok araştırdım çok şey söyleyenler var benimde gözüm korktu çektirmeye cesaret edemedim zaten sonra dış gebelik yaşadım. zamana bırakman en mantıklısı canım benim istiyorsun olmuyor kafadan çıkardınmı bi bakmışınki hamiş olmuşun oyüzden bende hep hayırlısını isterim varsa eğer yaşıcağımız onuda yaşarız diye düşünüyorum rabbim hepimizin iyi dileklerini kabul etsin isteyen herkesi bebeğine kavuştursun
tek tüpüyle dış gebelik geçirip tekrar normal yoldan hamile kalan var mı acaba? Bunu duymak beni çok mutlu edecek..
Tekrar bu foruma girip ben de hamileyim ve 12. haftadayım demek ne güzelbeni bilmeyenlere kısaca geçmişimi ve bu forumu nereden tanıdığımı hatırlatayım-bu arada cerol senin adına çok çok sevindim, Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin bir an önce inşallah,
2011 haziranında ilk düşüğümü yaptım gayet normal ağrısız bir düşük oldu. Nedenini tam olarak bilmiyorum tam 8 haftalıkken düştü.2012 haziranında gebe kaldığımı öğrendim. yine 8. haftada dış gebe olduğumu öğrendim.İlk defa duyduğum bu gebelik halinde çok zorluklar yaşadım, yaşayan bilir,iki hafta hastanede yattım devlet hastanesiydi ve rezil bir yerdi.Bu arada beta hcgmi düşürmek için malum iğneden yaptılar. Düşmeye başladı 4. iğneden sonra ve beni evime gönderdiler. Rahatlamıştım, en azından evimdeydim, ve bizi sabah uyandıran hizmetliler yoktu. yaklaşık bir hafta sonra beta hcg düşmesine rağmen çok kötü bir ağrıyla hastaneye gittim. Bu sefer ameliyata aldılar, tüpüm patlamıştı ve iç kanama yaşıyordum. Ne yazık ki hastanenin tam donanımlı olmaması sebebiyle laparoskobi yapacaklarına genel yaptılar ve sağ tüpümü aldılar üç gün hastanede yattım. Evime geldiğimde yaşadığa şükrediyordum. Bir süre ailevi problemler nedeniyle bebek yapmaya ara verdik. 2013 haziran ayında bebek yapmaya karar verdik ve 8 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. ama tabi artık 3 ay geçmesini bekleyerek sevinmemi erteledim.Bu yanlış biliyorum da işte insanın elinde değil. Artık ikinci dönemime girdim ve çooook mutluyum. Yine dualarınıza ihtiyacım var. Allah hepimizin bebeiğini kucağımıza almayı nasip etsin. Bu sorunu yaşayanlara da Allah kolaylık versin. Sabredin her şey geçiyor
selam. acaba ne tedavisi oldun sen? bende kasım ayında geçirdim dış gebelik iğneyle sonlandırıldı. şimdi korunma sürem bitti klomen tedavisine başladı doktorum. hayırlısı hakkımızda
Kızlar merhaba korunan arkadaşlar nasıl gidiyor neler yapıyorsunuz
Merhaba Kabul87
Benim tam 3,5 ay oldu korunalı. perşembe günü doktora gidiyorum korunmayı bırakmak istediğimi söyledim telde. o da gel muayene edelim ona göre bırak dedi. bir de 20 şubatta hsg çekildim temiz çıktı. bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Allah'a bıraktım herşeyi dua ediyorum sürekli bir daha yaşamayalım diye . sen neler yapıyorsun peki?
Benim 2 ay bitti, adetim bugün bitti doktora gitmedim hsg cekılmedim, kadın doğum doktorlarını görmek istemiyorumve bu ay korunsak mı korunmasak mi tereddütteyim aslında, ne yapsam bilmiyorum karişiğim, bir yanım kendi haline bırak korunma doktorada gitme bir müddet kendi haline bırak Ağustos'a kadar olmazsa beklemeye gerek yok tüp bebek yaptır diyor ama bilmiyorum,
Biz de Meryem duası, fetih duası, ve 72000 fatihaya başladım canım,
2 ay korunma yeter mi acaba ?
Benim zaten tek tüpüm var, ya bazı doktorlar birkaç ay deneyin sonra hsg çektirin diyor o yüzden o acıyı çekmek istemiyorum aslındaBen de aynı senin gibiyim aslinda canım. O ultrasona girmek beni bitiriyor
Ama bir şekilde bir yerden tutunup tekrar başlamamiz gerekiyor. O cesareti ben birazda Hsgden aldim. Temiz ciktigini gördüm ya içim rahatladi. Sende cektirip korunmayi birakabilirsin. Hsg ceken uzman bu 2 ayı degerlendirin benden size sır demişti cok faydası oluyormuş tuplere.bende tüp bebek yapalum bu korkuyla yasaysmam demiştim doktora, oda bana film cekelim bir önce görelim tuplerini ona göre kotu cikarsa o yolu düşünürüz dedi
Benim zaten tek tüpüm var, ya bazı doktorlar birkaç ay deneyin sonra hsg çektirin diyor o yüzden o acıyı çekmek istemiyorum aslında
6 aylık süreçten sonra hamile kalabiliriz Allah işin verirse fakat eşimin işi dolayısıyla biz birkaç ayrı da kalabılıyoruz, artık öyle çok istiyorum ki bebek, kendimi doğal yolla hamile kalacağım diye şartlandırmıyorum, olursa düğün Bayram olmazsa tüple gelsin meleğim :)))) artık gel gel bebeğim:) ben en son meleğime gelmesi için mektup yazdığımda gelmişti, bir daha mi yazsam /)))Sen bilirsin canim ama şunu söyliyim zerre agri acı yok anestezili. Korkacak hhiçbir şey yok. Tek tüpün olması hiçbir sey degistirmez illaki hamile kalirsin yeterki başka sorunlar olmasin . en son tüp bebek işini düşünelim bence
6 aylık süreçten sonra hamile kalabiliriz Allah işin verirse fakat eşimin işi dolayısıyla biz birkaç ayrı da kalabılıyoruz, artık öyle çok istiyorum ki bebek, kendimi doğal yolla hamile kalacağım diye şartlandırmıyorum, olursa düğün Bayram olmazsa tüple gelsin meleğim :)))) artık gel gel bebeğim:) ben en son meleğime gelmesi için mektup yazdığımda gelmişti, bir daha mi yazsam /)))
coookkk var topigin gecmisini okutsan.
yakin zamanda temsilci arkadasimiz tek tupuyle hamilr kaldi hemdr bikac ayda oyle cok uzunda surmedi.
buarada temsilciiiiiii nerelerdesin yahuuu bebekten bizi unuttun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?