semra ovulasyon testlerini ecazneden alabilirsin tıpkı gebelik testi gibi birşey.ben hiç kullanmadım ama internette görmüştüm.muhtemel yumurtlama günlerinde bu testi yapıyorsun birkaç gün üst üste yapmanda gertekebiliyor.ve ikinci çizginin en koyu gözüktüğü gün yumurtan çatlamış anlamına geliyor ve o gün ilişki öneriliyor.tabi yumurta ve spermin canlılık süresi göz önüne alınınca o gün öncesi sonrasındada ilişki gerçekleşmesi şansı artırıyor.
demirilkim dış gebelik sonrası hamileliğin zolaşması diye bi şey yok.yalnızca eğer tüpünü kaybettiysen yada kaybetmesen bile hasarlı olan tüpünün işlevini yitirdiğini düşünürsek tek tüple hamile kalmaya çalışacağımız için şansımız yarıya inmiş oluyor.yani her iki tüpüde sağlıklı olan bayanların her ay şansı varsa bizim sadece sağlıklı olan tüpüm,üzn tarafından yumurtladığımız ay şansımız oluyor.ama hamile kalma açısından kaybedilmiş birşey yok.(diğer tüp sağlıklı olduğu sürece) sadece hamile kalma süresi biraz uzuyor okadar.ama kısmette hemen anne olmak ta varsa hiç birşey engel değil.olmaz denilen şey olur.allah bilir yeterki ol desin.