Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

semracım inann tüm erkekler öyle.bende hatta çok üzülüyordum bu konuda ama sizlerde aynı şeyleri yaşadığınıza göre demekki erkeklerin yapısı bu ve değişmiyorlar.
benim eşimde hep tedaviyi erteleme taraftarıydı (işlerimizden dolayı erteleme sözkonusu.onun dışında tedavi mecburi bizim için) ve ben hep kızıyodum yada çıkan aksiliklere ben çok üzülürken o daha soğukkanlı karşılayabiliyodu ve ben çıldırıyodum onun bu halini gördkçe.ama yapacak bişey yok.erkekler böyle.hatta bazen çocuğumuz hiç olmasa bile büyük bir eksiklik duymayacakmış gibi geliyo.ahh erkekler işte..

valla aramızda hamile kalan bi ayse oda 6 7 ay snra kaldı sanırım bide bi ark var o her ay hamile masallhı var onunda insallh ikinci bebişde ondan gelecek topigimizn ilk bebegi dogdu bile beni soracak olursan gecen sene haz da ame oldum hala tık yok

tugba gecen ay doktor 'acaba?' ya da 'aklımızda kalmasın' dıye spermıogram
ıstemıstı bızden. bırsey de cıkmadı. yanı olabılır elbette. dıs gebelık kapalı bır kutu
bellı kı doktorlar 'suna bakalım buna bakalım' demek dısında bırsey yapamıyorlar.
evet fatma delikafadulden hepımız alıstık:) dıyorum ya artık regl gunumu degıl hamılelık
gunlerımı ısaretlıyorum takvıme...
hala regl baslamadı.
test yaptırmadım henuz.. pazar gunu 5gıbı yaptırmıstım, bıraz yukselsın 5saat 5saattırP
gecen aykı degere gre bıraz yukzek bu ay... benzetmek gıbı olmasın ama dıs gebelıklerımle basabas
gıdıyor bu aykı durum. amaaaaaaa her bunye farklıdır kı benım tum gebelıklerım bırbırınden farklı..
aynı bunyede bıle.
ya doktorum da 1 hafta yaptırma dıyor.. hallahllla ustune ustluk benım doktorum bayan!
tabıııııııııııı onun oglu olmus 7-8 yasında (masasındakı resımden) unutmus heyecanı beklemeyı...

valla ne sanslılar bn kadın dogumcu olsaymısım her aklıma takıldıgında utrasona girerdim aman kistmi var acep kalınlastımı flnnnn haaha cok iyi olurdu vala bazen evemi alsam diyom ama cok pahalıı :)

valla bu kadar kolay hamile kalbldigin için ilk akla esndemi sorun die geliyo aklaa

seyma arkadasımın her ay hamıle dıye bahsettıgı benım.
sana daha once anlatmak ıstemedım.
cunku ben de senın yolundan gectım ve bırı bana
'ıkı kere dıs gebelık gecırdım' desın ıstemezdım.
artık alıstım.
beta degerın '0'landıktan sonrakı 3ay korumayı gectıysen eger, en zor
donemdesın 'bekle gelsın donemı'!
benım ılk dıs gebelıgım amelıyatla -ama tupum alınmadı- sonlandı.
3 ay korundum, korumayı bıraktıgım ıkıncı ay hamıleydım.
o da dıs gebelıktı. ıgne ıle sonlandı. (aynı taraf sol tup)
3 ay korundum. korumayı bıraktıgım ay hamıle kaldım
gecen ay, kımyasaldı. bu ay yıne gebelık gorunuyor yıne deger dusuk..
beklıyorum bakalım ne olacak.
soruna gelınce, ıste benım gıbı hemen hamıle kalan da oluyor (bır ıse yaramasa da)
uzun sure hamılelık gorunmuyor da olabılıyor.
ama netıcede gebe kalınabılıyor, yalnız senın dıs gebelıgının neden oldugunu
bır arastırman gerekıyor bazılar (kı sanslılar) bır problemlerı cıkıyor
dıs gebelıge sebep olan. tedavı olununca sorun da kalkıyor.
bazıları da -benım gıbı- sebepsız dıs gebelık (ya da sebebı bılınmeyen) yasıyor
ve boyle beklıyor...
senın durumun ne?
hsg (rahım fılmı) falan cektırdın mı?

ne yanı tugba, sorunlu muyum ben((
evet bencede mercımek kadar seye sahıp cıkamıyorum.
ya ama nasıp olmuyor kı. bır turlu normal regl olamıyorum kı. bu ay da rahım fılmı dıye cıktık yola
yıne gebelık... regl olursam (gebelık sonlanırsa) regl bıtımı rahım fılmı olaacagım
zaten.
dun doktora
'aslı hanım rahım fılmı cektırecektık bu ay'' dedım
aslı hanım: 'evet emıne 9.gunu asıstanıma yazdır bakalım'' dedı
''ama hamılelık gorunuyor'' dedım
''haydaaa'' dedı
kadın bıle profesyonellıgını yıtırecekl:)

doktora sordum neden kaynaklanmıstır diye oda sebebi yok dedi rahim filmi çektireyimmmi dedim gerek yok dedi boşuna acı çekme dedi

emine hızına yetişmek mümknü değil valla.ben 4 yıla sadece 1 gebelik sığdırabildim sen 1 yıla 4 gebelik :))))) sağlıklı bir bebeğe sahip olduktan sonra bebk istemediğin dönem çok sıkı korunman lazım

benim dış gebeliğim hemen anlasıldı değerim 800lerdeylen iğne vuruldum hemen değerim düştü 1buçuk haftada sonlandı adet kaç hafta sonra olunuyor

bana da uzunca bır sure doktorlar 'gerek yok' dedıler.
hatta sımdıkı doktorum da. ama artık bellı kı bırsey var.

hem ustune ustluk senınkı ıgne ıle sonlandırıldı. yanı amelıyat olsa, ıcerıye bakılmıs
denılebılıyor ama ıgne ıle sonlanınca doktorlar rahım fılmınden bahsedıyor.

bebek ıstemedıgım bır donem...
hım's acaba oyle bır donemım olabılecek mı fatma?!

sekerim sende sorun var demedim acep kocandamı sorun var yoksa sende sorun yok hamile kalabiliyon ama esndede yokmus demek kısmet işiymiş insalhhhhhhhhhhh bu sefer hersey yolunda gidecekkbu arada bnce rahm flimi sart dıs gebelktee

hiç bahsetmedi ben soruncada gerek yok dedi doktorumda iyi doktor cok memnun kaldım o yüzden akısına bıraktım resmen işimiz şansa bağlı ya dıs gebelik ya normal hamilelik

hımmm seyma ıyı en azından sakınsın, bu cok onemlı.
benım ılk dıstan sonra 25.regl oldum
ıkıncı dıs gebelıkte ıgne ıle sonlandı sıfırlandıgı gun oldum.
senın daha ılk regl gelmedı mı?

ama bizim işimiz sansa bırakılmıyor cnm nrmalden daha cok dıs gebelk yasama ihtimalimiz var helede tüpün tıkalıysa veya tüpünde sorun varsa o yüzden için rahatlasın yaptr bnce bide bn tek doktr taraftarı degilim helede kadın dogum konusunda en az 2 doktr gorecek bnce biri birini tutumuyor cünkü bunların bn 6 7 doktr gordüm 2 tane sirrte bir tane sakarya 2 tane ist hepsi farklı sey soledi biri daha erken kendiligindenm olur acele etme dedi biri klomn verdi igne vermedi zararlı dedi biri ignede ysapalım dedi biri klomn bile işe yaramaya bilir tüp bebek dedi aynı seyi soyleyen iki doktr bulsam onun yolunda gitcmde :)

bılemem doktor oyle dedıyse bır bıldıgı vardır.
yalnız buyuk sıstem elbettekı gelısımınde sıkıntı olan dollenmelerı ayıklıyor.
kımyasal gebelık mesela, normal bır gebelık yok. gelısımının olamayacagı yumruta da sperm de
vucut tarafından atılıyor, sadece horonlar artıyor o da azıcık, gebelık olusmuyor bıle.
ama buna ragmen engellı dogan bır cok bebek var, bılemem kı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…