Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Kızlar izmir dönüşünü yaptım sabah saat 6 itibari ile. Tatili tamamlayıp geldim ve çok uykusuz,yorgunum. Otobüsle döndük ne yazıkki ve ben hiç uyumadım ve işteyim. Bir saattir ne yazmışsınız onları okuyordrum.

Vee beklediğim haberi buldummmmmmmmmm.:)) Merakla sana bakıyordum hamilelik haberin varmıydı diye. Süpersin. Denemen çok başarılı olmuş süpersin süper.:) Hayırlı uğurlu olsun canım benim.. Rabbim sonuna kadar sağlıklı etsin inşallah. Kucağına almayıda nasip etsin.. Ama şu aşağıdaki liste var ya eşimede hiç uymuyor. Et yemez ki bizimki. Sebze yer bol bol, salata hergün evde. Bu ara da biraz diyet yapalım diye sebze ve salata yiyoruz akşamları özellikle. Ama keçiboynuzu kürü yaptım ona 2 hafta içti tatil nedeniyle ara vermiştik. Yine kaynatayım ben ona akşam yatmadan içsin hergün en iyisi. Hadi bakalım bu ayda bize uğurlu gelir inşallah..

Canım ya seninle bu olayı daha önce konuşmamışız biz demekki. Bana çok benziyor tedavi şeklin. Kan pıhtılaşmasından mı şüphelendi doktorun ki böyle bir tedavi veriyor sana. Benim ilk düşük sonrası kan pıhtılaşmam olduğu ortaya çıktı 8 haftalıkken kaybetmiştim bebeğimi. İkincide iğne başlanacak cleaxe 0,4 dediler ve asprini başladılar ama dış gebelik oldu ne yazıkki iğneyi hemen bıraktık. Test yaptırmışmıydın bunun için iğneyi sana neden başlıyor. Eğer öyle birşey varsa zaten erken öğrenmen gerekecek gebeliği, erken başlamak için en doğru olanı buydu zaten. İyi olmuş hemen öğrenmen. Bir sorum olacak sana ilk gebeliğim öncesinde doktorum banada duphaston kullandırmıştı ama enfeksiyon felan var diye kullanmıştım ben evde hala duruyor kullanmadığım iki kutu. Doktorun ona bebek tutunsun diyemi başlattı seni hamilelikle birliktemi başlanıyor yoksa öncesindemi. Beni bilgilendirirmisin.?

Ohh şükür en sonunda büyümüş nazlı yumoş:)) Canım hadi hayırlı olur inşallah Rabbim tez zamanda seninde güzel haberlerini almayı nasip eder. Mayıs ayı başı senin sonu benim olsun:) hayırlısıyla inşallahhhhhhhhhh

amannn herkeste bir tarihte istiyor ama o nehire kalmış o ne zaman gelmek isterse :)) arkadaşım evlilik yıldonumu içn sezeryan randevusu aldı 3 gun önce geldi yanı nehır hanım ne derse o .onun keyfıne göre :))) biz ne kdr istesekte artık hayatımızı onlar yönetecek bitti artık bizim saltanatımız ne yazıkkı ((
canım bende hergun 5 tane falan ceviz fındık yiyorum ama badem sevmiyorum yiyemiyorum onun bir sakıncası var mı.
canım inşallah normal yada sezeryan senın ve nehır için hangisi sağlıklı olacaksa o olsun inşallah canım benım.
ama normal doğumdan korkmakta haklısın

hoşgeldin canım benim ohh güzel geçti herhalde tatil nasıldı sıcaktır,
sende calışmalar nasıl

hemde ne bitti saltanat.şimdiden istediğini yaptırıyor.sağıma yatıyorum vuruyor hoşlanmazsa sola dönüyorum.rahatlıyor:)şimdiden yatış pozisyonumu bile ayarlıyor pis eşek:)gelsin bakalım nehir hanım ama 37. haftadan sonra gelsin istediği zaman.
badem besleyici ve bebek zeka gelişimi için önemli canım.yemezsen bişey olmaz tabi.benim annem beni bademlerle falan beslememiş:)siz yeni nesil ne kadar ayrıntıcısınız diyor bana.

canım hoşgeldin.bir süredir girememiştim foruma.tatile gittiğinden bile haberim yok valla.ne iyi etmişsin.ahhh benimde o kadar çok ihtiyacım var kihele antalyaya bayılırım.bol bol enerji depolamışsındır ne güzel.ama tatil dönüşü işe gitmekte bir işkence.allah yardımcın olsun akşama kadar...

hoşgeldin canım benim ohh güzel geçti herhalde tatil nasıldı sıcaktır,
sende calışmalar nasıl

Kızlar tatil güzeldi, izmir güzeldi. sıcacıktı oralar iyice. Hatta fazla sıcaktı mayısın daha başına göre. Biraz aslında strese girdik ablamların tayini çıktı felan o arada ama şükür güzel geçti. Bende çok bunalmıştım herşey üst üste gelince bir değişiklik oldu. Canım senin artık az kaldı iznede çıktın hadi yatış vaktiiiiii:) Sen nehirimizi hayırlısıyla doğurda tatilede gidersiniz o pompiş pompiş ayaklarını denize sokar şaşkın şaşkın.. ayy yerim yaaa,,,, Rabbim sağlıkla nasip etsin doğmalarınıda bu zor günlerde geçip gidecek inşallah.

Cerolum canım benim daha çalışmalarım yoktu biliyorsun sağ taraftan deyince bırakmıştım ve onun üzerine zaten biraz stres atayım diye izmire gitmiştim. Ama bu ay adeti bekliyorum artık olsun kontorle gideceğim ve bu ay inşallah artık başlayacağım diyorum. Rabbim bir aksilik çıkarmasın,bir engel olmasında. Hayırlısıyla inşallah Mayısda benim ayım olur.. Karam başı ben sonu..

Hadi bakalım sayma sırası bana geldi:) Bak cbdefne için başardık, Rabbim inşallah hayırlısıyla bu aydada bize nasip eder. Dualara başlayınnnnn kızlar..

Ohh maşallah canim ya ne guzel az kaldi okullar kapanacak ve Nehir hanim saglikla dünyaya gelecek Allah'ın izniyle.. Darısı basımıza sanki zaman hic geçmeyecekmiş gıbi geliyor insana ben de yazın butun sıcağını o halde nasil geciricem bilmiyorum Allahım kolaylığını verir insallah..gelişimine de maşallah kızımızın..ne guzel bakmış annesi :)) ben de malesef peynir hic yemiyorum kendimi bildim bileli.. O yuzden en basından beri hergun iki bardak süt bir kase yoğurt yiyorum.hergün 3 ceviz 6-7 tane badem ve fındık yiyorum insallah bizimki de iyidir en son gittiğimde 1 hafta onde demişti doktorumuz grami da normale gore fazlaydı:)) hep boyle gider insallah:) dun ilk cicilerini aldık 0-3 ay zibinlar ayy cok tatli ya:)) Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah..
Cerol canim bu arada takvimi ben de oluşturdum bakalım :)) bizler de son haftaları görelim insallah ..heyecanlı oluyor okuması..:)

güzel duan için çok saol cnm rabbim hepimize hayırlı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşallah..

yahu sen nerelerdeydin şekerim o kadar saydın en son sen duydun haberi ,teşekkür ederim iyi dileklerin için annenlerle bol bol hasret gidermişsindir bu arada diğer yazılarınıda okudum maşallah topiciğine rabbim hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah allah nazarlardan korusun bol bol dinlen...

cnm teşekkür ederim ,cnm 36 saat sonra olduysa olmuştur zaten gün atlama bir kaç gün devam et sen yinede işi sağlama al :))) bu arada ağrıların yumurtanın çatlamasından olabilirmiş benim hiç ağrım olmamıştı hatta ben yumurta çatlamadımı ki acaba bile diye düşünmüştüm hiç öle hamilelik belirtim felanda olmadı öle eşimin içine doğmuş test yap dedi yaptım çıınca bende şok oldum ama hala içim rahat değil kalp atımını duyana kadar rahat olamıcam sanırım rabbim hepimize hayırlısını yaşatsın inşallah.... en kısa zamanda senden de bekliyoruz hayırlısıyla bu güzel haberi...

cnm çok teşekkür ederim tatil yarasın inşallah sanada senden de duyalım bu güzel haberi elini çabuk tut yumurta takibi yaptır mutlaka en azından doğru zamanda çalışma garatisi olduğunu düşünüyorum artık hakkımızda hayırlısı.... cnm ben çatlatma iğnesini ayın 18 inde oldum sonra doktor o gün bana duphaston verdi ama 25 nisanda başlayacaksın dedi duphastonun iki işlevi var dedi birincisi olurda hamile kalırsan bebeğin tutunmasını sağlayacak dedi ama hamile değilsende ilaç bittikten 1 hafta sonra adet olacaksın dedi çünkü bende dış gebelikten sonra düzensizlik olmuştu... sonra ben hamile olduğumu öğrendiğimde hemen doktora haber verdim ve duphaston biter bitmez progestana başlayacaksın dedi( duphastonla oluşabilecek çekilme kanamsını engellemek amacıla dedi)cumartesi günü itibariyle şimdi sabah akşam progestan içmeye başladım şimdi aspirin ve iğneye gelince aspirine zaten korunmayı bırakır bırakmaz başlamışım günde 1 tane iğne içinde benim bu dış gebelikten önce 3 tane düşüğüm oldu o yüzden protein S protein C hepsine baklıdı tüm genetik araştırıldı ama aslında kan pıhtılaşması çıkmadı ama yinede bu durumda olan hastalarada risk altında olduğumuz için bu tedavi uygun görülüyomuş o yüzden ben dün clexana başladım mesela günde 1 tanede clexan 0,4 lük vurucam yani anlayacağın zorlu ama inşallah hayırlı bir sürece girmişimdir diyorum yeterki sağlıklı bir hamileleik yaşayım sağlıklı bir çocuk dünyaya getireyimde hepsi geçer zaten hakkımızda hayırlısı olsun diyorum biz tedbirimizi alıyoruz sadece takdir rabbimin dualarını eksik etme cnm.... yeme içme işine gelince keçiboynuzu kürünü uygula et yemesede sebze yesin yeşillik yemeside iyi bol bol meyce yedir en azından haftada bir balık felan yeyin beraber güçlü olunki çok çalışabilesiniz :))) cnm hakkında hayırlısı olsun inşallah tez zamanda sende yaşarsın inşallah bu mutluluğu...

ay biraz önce en yakın arkadaşlarımdan birinin doğum haberini aldım.yarın sezeryan olacaktı.bugün sabah ansızın suyu gelmiş ve öğlene normal doğumla doğurmuş.cerol gördüğün gibi plan yapmaya gelmiyor bu işler:)darısı inşallah bu topikteki herkesin başına inşallah...

o zaman ilk ben söyleyim serapcım mayıs sonunda hamile olacak inşallah -1
canım senin paşa olduğu için daha kilolu olur nehirden:)hem sende iyi besleniyormuşsun.meyveyide günde en az 3 porsiyon yemeyi ihmal etme.dur tahmin ediyim aldığın cicileri koydun bir yere durmadan bakıyorsun dimi:)çok fazla alma ama.bana son zamanlarda sürekli hediye gelmeye baaşlaadı zaten kızımın anneannesi ile benim teyzem aldıkça almışlar kıyaafet.çoğunu sırf resim çektirmek için giydiricem gibi geliyor:)
vallaa artık buralardayım.işede gitmeyince bir oyana bir bu yana deviriyorum kendimi.akşama kadar topikteyim.sonra bana çok yazıyorsun diye kızmayın:)

Canim dedigin gıbi kıyafetlere bakıp bakıp seviyorum icinde hayal ediyorum:)) hergün aksam meyve de yiyorum atlamisim:)) eşim soyuyor ben götürüyorum:))benim annem de cok hevesli hep bişeyler alıp geliyor dedigin gıbi... hediye gelir ama erkek cicilerini kendim secmek istiyorum güzellerinden kızlarınki gıbi guzel olmuyor bazen..:)) yine de saolsunlar tabi düşünüp getiriyor insanlar:))

sen yaz cnm biz sikayet etmeyiz, sana bol bol aklımıza takılanları sorarız artıkın sen bizden şikayet etme de :)

Canım hepimizin zorlu bir süreci oluyor bir şekilde işte. Bende zaten kan pıhtılaşması çıkınca çok korkmuştum üstüne birde dış gebelik olunca iyice korktum. Hamile kalıp onu sağlıkla büyütmek benim için önemli olan. Hamile kaldıktan sonraki aşama ürkütüyor. İnşallah sağlıklı bir şekilde sorunsuz büyür bu sefer ve doğar. Rabbim bir daha hiçbir sıkıntıyı yaşatmasın bu şekilde. Ben iğneye razıyım göbekten yapıyordum ikinci gebilekte ama yeterki iyi olsun bebeğim diye seve seve yapıyordum acısada, morarsada. Ne yapalım Rabbim daha fazla sıkıntı göstermesinde böyle geçsin gitsin inşallah. 9-10 ay iğne yapmak tabiki zor olacak ama yapacak başka birşey yok. Duphastonu sadece hamilelik öncesi bir kez kullanmıştım enfeksiyonda üstünede o ay hamile kalmıştım işe mi yaramıştı acaba. Ama sonrasında progestan felan kullanmadım kanamam bir anda başlamıştı o yapmış olabilir mi ki diycem ama hamilelikten bir ay önce kullanmıştım ben duphastonu yok yapmaz sanrım. Neyse doktorum bişi önermedi kendi başımada yapamam sanırım. Bakalım nasip inşallah canım bu ay da ben size süpriz yaparım.
Sen nerde oturuyorsun, hangi doktora gidiyorsun. Doktorun baya tedbirliymiş ne güzel. Allah inşallah sonuna kadar sıkıntısız götürsün canım benim.

Ayy canım benim saymayı başlatmışsın. Hadi bakalım ilk sayı hayırlı uğurlu olur inşallah diğerleri gibi.. Sorunsuz, sıkıntısız olsun kızlar bende birde kan pıhtılaşması olunca korkuyorum dış gebelikte tuzu biberi oldu üstüne. Rabbim inşallah bir daha sıkıntı yaşamadan hamilelik nasip eder, Kolay bir şekilde hoplaya zıplaya geçireyim inşallahhhhhhhhhhhh..:) Amin.

ayy cnm ben sayıyı yazmayı unuttum neyse iiki msj düzenleme var :))) serap bu ay kesin hamile kalacak....

cnm doktor önermediği sürece hiç bir ilaç kullanma sakın bende iğneyi göbekten yapıyorum acıyo hemde morarıyo evet ama napalım bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda cnm ben adana'da oturuyorum doktorumda eşimin velisi çok iyi bir doktor bu dış gebelikte tesadüfen eşim velisinin kadın doğumcu olduğunu öğrenmiş ve allah çıkardı karşıma diyorum dış gebelite çok güzel bir ameliyatla tüpüme zarar vermedi sonrasında da izlediği süreçte çok ilgili ve doğru adımlarla yönlendirdi bizi şuan da elinden geleni yaptığını düşünüyorum allah razı olsun ondan, akraba gibide olduk aslında oğlu sbs ye girecek eşim oğluna özel ders vermeye başladı benimle ilgileniyo diye bizde onun için elimizden geleni yapalım diye düşündük her perşembe akşam gidiyoruz aklıma takılan her şeyi soruyorum bende... anlayacağın işte arkadaşım biz tedbirimizi alıyoruz elimizden geldiği kadarıyla takdir elbetteki rabbimin inşallah bu hamileliğimin sonu güzel gelir sağlıklı bir hamilelik olur sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip eder inşallah allaım bana ve sizlere isteyen herkese nasip etsin rabbim.

Son düzenleme:

oohhh yarasın ye canım takvim bende inat ettim kızların ısrarına daha fazla dayanamadım ama hergun değişik okuyorsun guzel oluyor.yarın heyecanla bebişimi görmeye gidicem bakalım benım ki gram olmuş mu :)))))))

canımm aaa ayıp ettin ne kızıcaz benımde gunduz canım sıkılıyor ii olur.daha alışamadım senın bu saatlerde olmana garip geliyor sen sabahtan bide aksam gidiyordun ya.yavaş yaaş alışırım :)))
yarın sezeryan olacaktı ee bugun nasıl normal doğurmuş nıye sezeryan olmamış.bak gördün mü 1 gun bile bekleyememiş sıpa.

o zaman bende söyluyorum serap bu son reglin hemencecik hamile kalıcan 2

benımhalaumudumvar sende 10gune kalmadan hamile haberini alıcaz ka. oldu ya ben unutuyorum bu sayıları.

başka birine daha saymıyormuyduk karıştım ben yaaa

ayyy cnm bebişi görmeyemi gidiyosun :))) ne güsel mini mini ay ne güzel bir duygu dimi cerol... allahım bende bir duysaydım kalp atımını içim bir nebze olsun rahatlayacak hayırlısıyla... güzel haberlerini bekliyoruz...

bu arada cimcimesultanada sayıyorduk cimcime sultan hamile kalacakasın...
benimhalaumudumvar sende hamile kalacaksın...
serap sende hamile kalacaksın...
karam sende hamile kalacaksın...
ada sende hamile kalacakasın.... hepiniz hamile kalacaksınız kızlar artık hamile kalmayı değil bebeişlerimizin büyüme aşamalarını konuşucaz burda inşallah hayırlısıyla :)))

ewet canım yarın görmeye diyoruz ama inan ki kalp atışlarını duyduktan snra 1 gun rahatsın 2.gun gene endişelerin oluyor.17 gun nasıl zor geçti anlatamam şimdi gidicem 1 ay snra gel dicek ben gerçi 2 hafta snraya gene randevumu aldım randevu bulamıyorum dıye bakalım ne dicek dr teyzesi .bu sefer hem ses kaydı hemde kameraya alıcam.ses kaydı iyi oluyor sonradan dinleyince rahatlıorsun .tabi doktorun bunu yaptıgımdan haberi yok yoksa izin vermezdi herhalde.
burda herkes hamile kalıcakkkkkk

sen yaz cnm biz sikayet etmeyiz, sana bol bol aklımıza takılanları sorarız artıkın sen bizden şikayet etme de :)
sorun canım.elimden geldiğince cevaplarım inşallah:)
sabah uyanmış suyu gelmiş.hastaneye gittiğinde 3 cm açılma varmış.1-2 saat içinde 7cm olmuş doğuma almışlar hemen.eşide girmiş doğuma.5 değil 3 dk falan sürdü çocuğun çıkışı diyormuş eşi:)benim bu arkadaşım gördüğüm en ballı insanlardandır doğumuda böyle kolay oldu.ben sanmıyorum bu kadar şanslı olacağımı.işin enteresan yanı ilk doğumlar 18 ile 24 saat sürer yazıyor .hani ağrı hafiften başlıyormuş.gitgide süresi azalıyormuş.elinizden geldiğince evde çekin sancının büyük kısmını diyorlar ama benim gibi panik bir insan ne kadar evde bekleyebilir bilemem:)

ayy canım var ya tam halimdeki doğum işte .böyle olursa bende normal yaparım yanı.ama dediğin gibi 18 saat düşünsene naparsın ya allahım kimseye çektirme o kadar.kolay doğumlar sağlıklı guzel doğumlar nasip et bizlere.
buarada normal doğuma eşimi almam annemi alırım herhalde .sezeryana eşimi isterim ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…