Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kizlar hast.yatis verildi.amnio sivi kacagi suphesi var.
ciger gelistiriciyapilck marla sanada yapilmisti dimi.
zarari var mi
dua edin devam etmisin.

aaa çok şaşırdım ya.hiçbir şikayetin yoktu.ne oldu ne zaman oldu???

bir tane krem pjama var zaten 2 tane daha alayım en iyisi hem 7. aydan sonrada giymeye başlarım tam kış oluyor koyu renk pembe bir tane beğendim onu alayım bir tane daha alırım sabahlıklı doğumdan sonra ilk hafta misafirler için yeter o zaman. ooooo burda saten yatak örtüsü yayılıyor pikesiyle annede içinde saten kokoş gecelikle içinde oturuyor mevlüt boyunca tüylü terlik süslü lizöz lohusa şerbeti dağıtılan fincanların kupları bile süsleniyor o derece yani gösterişe çok meraklılar hatta ben takıp takıştırmıyorum diye kızıyorlar bana benimde süsle hiç işim yok pek buraya ait değilim yani.
ayyy hiç sevmem öyle kokoş şeyleri:)sen nasıl içinden geliyorsa nasıl mutlu olucaksan öyle yap boşver anneler herşey olsun ister.ben mevlüdü bile annemin zoruyla yaptım.
Maalesef çoğunu istanbuldan aldım değiştirme imkanım yok. Ama bebek kusmuklu olur ya da kakası taşar kirlenir diye çok aldım. Çünkü doğduğu zaman buralara kar gelmiş olacak ve bizim evden merkeze bazen inilmiyor. Kardan yollar kapanıyor her yer buz tutuyor. O yüzden biraz önlemimi almak istedim kara kış için. O halimle zor giderim merkeze bebek alışverişi yapamam diyerekten abarttım. Senin oyun halısının tiny love olduğunu tahmin ettim çünkü en pahalı onların ki ama çok güzeller. Bende almak istiyorum onlardan ama önce bir doğumu atlatalım ondan sonraya bıraktım. Bu arada uconn son ayım aynen senin son ayın gibi geçiyor. Son iki gündür öyle tekmeler atıyor ki canımı yakmaya başladı. Uykusuz geceler de başladı. Sağdan sola dönemiyorum. Sürekli mide yanmaları yaşamaya başladım. Bebekte çok güçlendi. O bile her dönüşünde canımı yakıyor, çatır çatır kemiklerini hissediyorum :)) Göbeğimin ağırlığını taşımak zor gelmeye başladı. Evde oturmakta kilo olarak yaradı maalesef. 7. ve 8. aylarım boyunca sadece iki kilo aldım. Şu evde oturduğum iki haftada sadece iki kilo almışım. Toplamda 17 kiloya ulaştım :(( Bende 20lerde bitirirsem şaşırmıcam...
allah yardım etsin:)bence hamileliğin ilk 8 ayı bir hiç son 1 ayı asıl sıkıntı.mide yanmaların hatırlamak istemiyorum bile:)birde sağdan sola dönerken böyle nehirde lömp diye iniveriyordu o tarafa içim çok fena oluyordu.sabahlara kadar uyuyamıyordum.ama şimdi gözümden uyku akarken uyuyamıyorum ya çok fena.her daim başım ağrıyor uykusuzluktan.şuanda nehir ana kucağında gözlerini dikmiş bana hiç uyumuycam der gibi bakıyor:)hiç sevmiyor bu kız uykuyu.dua ette doğumdan sonra uyuyan bir bebeğin olsunda sende rahat rahat uyuyabil.
cok sukur atlattik kizlar.tahlil sonuclarinda hic amino sivisi gelmemis gozukuyo yogun enfrksiyon cikti bundn dolayi yapilan turnosol testi pozitif cikmus.
serum ve antibiyotik tedavisi uygulanio.
insallah yrn sabah cikicaz.detaylari snra anlatirim.ama bugun zor bir gundu kizlar alahim bidaha yasatmasin.
biraz heyecan yapıp sayfanın sonunu okumadan yazmışım:)geçmiş olsun canım.enfeksiyona sevinilmez ama kaçaktan iyidir.ilaç tedavisiyle atlatırsın inşallah hemencecik.
Senden zaten o kadar çok deneyim kazanıyoruz ki,, bende 0-3 aylık çok almayı düşünmüyorum. Eğer eksik kalırsa çıkar çıkar alırım o arada diyorum. Çünkü 3 ayı doldurana kadar Allah kısmet ederse kış bitmiş bahar girmiş olacak ona göre kıyafet bakacağız biraz daha büyüyecek, getirenler olacak,, annenneler, teyzeler şimdiden almaya başlamış benden hızlılar.. Ben daha geçen hafta ilk kez bebişime bişi aldım.. İki tulum, 4 tane üst kollu zıbın, 4 tane ayaklı alt vee 6 tane çorap..:) artık bir çorabı bile yok yavrumun demiycem..:) Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde giydirsin inşallahda kıyafet alınır.. Çok fazla stok yapmaya gerek yok bence. Ama elimiz durmayacak bence, ben o gün herşeyi almak istedim ne kadar güzel şeyler yapmışlar ya bebekler için. Kundaklar, alt açmalar çok modern olmuş. bayıldım hepsine.. birde oyun halısımı var ya bu çocukların ne kadar çok şeyi değişmiş öyle:)

güle güle giysin bebişin kıyafetlerini canım.sağlıklı günlerde inşallah.zıbınları ben hiç kullanamadım.çıtçıtlı badiler çok kullanışlı aklında olsun.

ayyy hiç sevmem öyle kokoş şeyleri:)sen nasıl içinden geliyorsa nasıl mutlu olucaksan öyle yap boşver anneler herşey olsun ister.ben mevlüdü bile annemin zoruyla yaptım.

allah yardım etsin:)bence hamileliğin ilk 8 ayı bir hiç son 1 ayı asıl sıkıntı.mide yanmaların hatırlamak istemiyorum bile:)birde sağdan sola dönerken böyle nehirde lömp diye iniveriyordu o tarafa içim çok fena oluyordu.sabahlara kadar uyuyamıyordum.ama şimdi gözümden uyku akarken uyuyamıyorum ya çok fena.her daim başım ağrıyor uykusuzluktan.şuanda nehir ana kucağında gözlerini dikmiş bana hiç uyumuycam der gibi bakıyor:)hiç sevmiyor bu kız uykuyu.dua ette doğumdan sonra uyuyan bir bebeğin olsunda sende rahat rahat uyuyabil.

biraz heyecan yapıp sayfanın sonunu okumadan yazmışım:)geçmiş olsun canım.enfeksiyona sevinilmez ama kaçaktan iyidir.ilaç tedavisiyle atlatırsın inşallah hemencecik.

güle güle giysin bebişin kıyafetlerini canım.sağlıklı günlerde inşallah.zıbınları ben hiç kullanamadım.çıtçıtlı badiler çok kullanışlı aklında olsun.

Sağol teyzesi inşallah. Zıbın diye yazdığıma bakma uzun kollu bady aldım bende. Daha hastane çıkışı, zıbın felan yok ortada. Daha yeni alışverişe başlayınca fiyatları bilmiyorum, biraz araştırıp öyle alayım diyorum.

cok sukur atlattik kizlar.tahlil sonuclarinda hic amino sivisi gelmemis gozukuyo yogun enfrksiyon cikti bundn dolayi yapilan turnosol testi pozitif cikmus.
insallah yrn sabah cikicaz.detaylari snra anlatirim.ama bugun zor bir gundu kizlar alahim bidaha yasatmasin.

ohhh çok şükür canım geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın tabi yoruldun hırpalandın şimdi nasıl ağrın sancın var mı peki, şu enfeksiyonun gözü çıksın başımızda koca bela su içmekten bıktım gerçi bebeğimin iyi olması için herşeyi yaparım ama bi kurtulsak hayırlısıyla

Senden zaten o kadar çok deneyim kazanıyoruz ki,, bende 0-3 aylık çok almayı düşünmüyorum. Eğer eksik kalırsa çıkar çıkar alırım o arada diyorum. Çünkü 3 ayı doldurana kadar Allah kısmet ederse kış bitmiş bahar girmiş olacak ona göre kıyafet bakacağız biraz daha büyüyecek, getirenler olacak,, annenneler, teyzeler şimdiden almaya başlamış benden hızlılar.. Ben daha geçen hafta ilk kez bebişime bişi aldım.. İki tulum, 4 tane üst kollu zıbın, 4 tane ayaklı alt vee 6 tane çorap..:) artık bir çorabı bile yok yavrumun demiycem..:) Rabbim güzel ve sağlıklı günlerde giydirsin inşallahda kıyafet alınır.. Çok fazla stok yapmaya gerek yok bence. Ama elimiz durmayacak bence, ben o gün herşeyi almak istedim ne kadar güzel şeyler yapmışlar ya bebekler için. Kundaklar, alt açmalar çok modern olmuş. bayıldım hepsine.. birde oyun halısımı var ya bu çocukların ne kadar çok şeyi değişmiş öyle:)

Ahh hayatım aynı şey bizdede var. özele gidiyoruz doğum orda olacak Allahım kısmet ederse ve biz daha tek kuruş atmadık köşeye onun için... Araba sorun çıkardı tamirci şimdi böyle yapalım ama yine sorun çıkarabilir dedi. Arabayı satıp yenilesek üstüne para tekrar nerde.. Hepimizin ortak derdi sanırım:( Bu arada lohusa pijaması bende istiyorum ama sabahlıklı olanlardan dimi onlar.. Tam istediğim gibi bişi göremedim.. Bu arada karam anlattıklarını okudum da güldürdün beni valla. Sizde mevlütte öyle geceleği giyip süzülüyorsunuz demek.. bak hiç görmemiştim ha merak ettim.. Videoya çeksinler söyle bizde seyredelim:)

Canım çok geçmiş olsun.. Aman bişi çıkmasın ya, sorunsuz geçirelim. Aslında seni okuyunca kendimde korkmuştum hani sende diyordun ya çamaşırım ıslanıyor diye aynı sorun bendede başladı. Sürekli bir akıntı var ve kokusu felanda yok. böyle su gibi, doktoruma sordum, sıvı normal dedi ultrasonda baktı ve senin dediğin gibi sürekli akıntı olsa şu an bebeğin sıvısı hiç kalmamış olmalıydı çünkü şu an daha az bu su o kadar akıp da hala orda kalacak kadar değil dedi.. inşallah öyledir. Benimde sanırım akıntı başladı.. Allahım sağlık versin bizlerede bebişlerimizede canım benim.. Çıkınca konuşuruz. Haberdar et..

yaaaa siz giyin normal elbiseleri biz saten geceliklerle memeler meydanda kokoş kokoş mevlüt yapalım :1: bebeğin sepet beşiği bile süsleniyor burda kat kat fransız güpürleri dantaller sırf bu iş için dükkan var yaaa o denli yani. neyse ben öyle bir mevlüt yapmayacağım ama sepeti süsletirim artık annem oyar yoksa beni ne meraksızsın diye hem bak internette yaz bak bebek sepeti süsletme diye neler neler çıkıyor. ohhh alışverişte başlamış darısı bizim başımıza artık.

kızlar daha dış gebeliği üzerimden atamadan hala az az kanama devam ediyor rengi koyulaştı son demler gibi en son 24 çıkmıştı beta haftaya bi bakıcam sıfır oldumu diye...ama ben de strese bağlı sürekli kabızlık oluyordu ....onun sonucunda da tabi makat çatlağı fissür ğolmuştu ara ara kanama yapıodu hafif tuvaletimi yaparken cam kesiği gibi ağrı doktor kabız olmıcaksın diyordu ama bugünlerde sanırım dış gebelikten dolayı ihmal ettim bikaç gündür kabız olmasamda normal tuvalete çıkarken de ağrı yaptı şimdi de küçük böyle meme gibi sivilce gibi bişe oluşmuş hemoroide mi döndü bilmiyorum kanama bitince doktora gidicem dış gebelik kanaması bitmediğinden gidemedim ...doğumdan sonra da olabiliyormuş sizde de oldumu

Geçmiş olsun canım. Hastanede yatmak zor oluyor bilirim. Hiçbir ağrı sızı hissetmesen bile o yatakta yatmak insanı hasta psikolojisine sokmaya yetiyor zaten. Çıktığın zaman ayrıntılarını bekliyoruz canım..

Merhaba arkadaşlar,
Rahatsızlanan arkadaşlara geçmiş olsun.Ben de dün başka bir doktora gittim.Ve vajinal ultrasonla rahim içinde normal bir kese gördü.dış gebelik olması mümkün değil dedi.Ve betahcg istemedi.Git 1 hafta dinlen haftaya tekrar bakalım kese duruyorsa betahcg ye o zaman bakarız.Çok yeni gebeliklerde benim beta hcg ile işim olmaz, vücudun biraz toparlaması gerekir gebeliği dedi.Normalde 6 haftada duyulan kalp atışını 10. haftada duyduğum da oldu benim.Birazcık zaman vermekten yanayım dedi.Bizi eve gönderdi.2 doktor arasında böyle yorum farkı olabileceğini düşünmezdim.Daha önceki doktor hemen gel sonlandıralım demişti.Bu doktorum da ters bir şey olursa bu hafta kanaman olur ve vücut atar ama bu senin için normal bir süreç olur senin sağlığını zora sokmaz dedi.Bakalım ne olacak...Yorumlar için teşekkürler...

İşte maalesef doktorların tedavi yaklaşımları çok farklı oluyor. O yüzden doktorunun yaklaşımınlarından memnun kalmıyorsan mutlaka değiştirmek gerekiyor bence. Bu doktorunun yorumunu çok beğendim. Pozitif akılcı bir yaklaşım sergilemiş. İnşallah bebeğin seninle beraber sağlıklıdır...
Kızlar bugün bir hemşire arkadaşımıza dış gebelik teşhisi konmuş. Eylülün başında evlenmiş daha ilk ayı. Özele gitmişler betası 70 lerde falan. Doktor demiş seni ameliyata alalım biz burda ilaç tedavisi uygulamıyoruz demiş. O da eşimi aradı bizim nasıl tedavi olduğumuzu sormak için. Yani değerleri bu kadar düşük kıza ki daha yeni evli sırf ilaç tedavisi uygulamadıkları için uygulayan yerlere yönlendireceklerine tutup ameliyat yapmak istiyorlar. Belki de kızın tüpünü bile alacaklar kim bilir. Doktor farkı gene burda ortaya çıkıyor işte. Memnun değilseniz mutlaka doktorunuzu değiştirin...

kızlar daha dış gebeliği üzerimden atamadan hala az az kanama devam ediyor rengi koyulaştı son demler gibi en son 24 çıkmıştı beta haftaya bi bakıcam sıfır oldumu diye...ama ben de strese bağlı sürekli kabızlık oluyordu ....onun sonucunda da tabi makat çatlağı fissür ğolmuştu ara ara kanama yapıodu hafif tuvaletimi yaparken cam kesiği gibi ağrı doktor kabız olmıcaksın diyordu ama bugünlerde sanırım dış gebelikten dolayı ihmal ettim bikaç gündür kabız olmasamda normal tuvalete çıkarken de ağrı yaptı şimdi de küçük böyle meme gibi sivilce gibi bişe oluşmuş hemoroide mi döndü bilmiyorum kanama bitince doktora gidicem dış gebelik kanaması bitmediğinden gidemedim ...doğumdan sonra da olabiliyormuş sizde de oldumu
yok canım hiç böyle birşey gelmedi başıma ama hamileliğin 2. ayında haytımda olmadığım gibi bi kabız oldum berbat birşeydi bana iyi gelen tek şey elma magnezyum için muz yiyorum arkasından bir elma yemezsem kesin kabız oldum demektir ama seninki biraz üst seviyede sanırım eşimde de hemorait var ilacın yanı sıra birde kantoron yağı sürüyor artık evde kendim yapıyorum çok şifalı bir şey ağrıya yaralara yanıklara birebir.
Geçmiş olsun canım. Hastanede yatmak zor oluyor bilirim. Hiçbir ağrı sızı hissetmesen bile o yatakta yatmak insanı hasta psikolojisine sokmaya yetiyor zaten. Çıktığın zaman ayrıntılarını bekliyoruz canım..

İşte maalesef doktorların tedavi yaklaşımları çok farklı oluyor. O yüzden doktorunun yaklaşımınlarından memnun kalmıyorsan mutlaka değiştirmek gerekiyor bence. Bu doktorunun yorumunu çok beğendim. Pozitif akılcı bir yaklaşım sergilemiş. İnşallah bebeğin seninle beraber sağlıklıdır...
Kızlar bugün bir hemşire arkadaşımıza dış gebelik teşhisi konmuş. Eylülün başında evlenmiş daha ilk ayı. Özele gitmişler betası 70 lerde falan. Doktor demiş seni ameliyata alalım biz burda ilaç tedavisi uygulamıyoruz demiş. O da eşimi aradı bizim nasıl tedavi olduğumuzu sormak için. Yani değerleri bu kadar düşük kıza ki daha yeni evli sırf ilaç tedavisi uygulamadıkları için uygulayan yerlere yönlendireceklerine tutup ameliyat yapmak istiyorlar. Belki de kızın tüpünü bile alacaklar kim bilir. Doktor farkı gene burda ortaya çıkıyor işte. Memnun değilseniz mutlaka doktorunuzu değiştirin...
ayyy ben bile üzüldüm tanımadan daha 1 aylık evli kız yapmadılar değilmi ameliyat falan hem değeri de düşük iğneyle hallolur gibi geldi bana.

Bende dün gittim aşımı yaptırdım kızlar ama zaten kolum uyuşmalardan dolayı çok ağrılıydı iyice ağrılı geçirdim geceyi. Aşı ağrı yaptı ciddi ciddi. Neyse. ama vurdurdum en sonunda karar verip. Hemşireyle konuştum doktorlar artık aletlerimiz steril, yeni felan diye tavsiye etmiyorlar ama ben devlet hastanesinde ve doğum hastanelerinde çalıştım. Ne kadar steril ve temizlendiğini kendim çok iyi biliyorum. Kesinlikle yaptırılması gerek diye düşünüyorum ben dedi.. Haklıda bence, bu ülkede en kullanılmayacak aletleri bile atmayıp temizleyip ikinci hastaya kullandıklarını ben bilirim bende çalıştım çünkü 10 yıl hastanede. Neyse sonuçta yaptırdım ikincisi bir ay sonra inşallah.

hadi bakalım darısı bana olsun bende bu hafta içinde vurduracağım bir kere tetanoz iğnesi oldum ben ağrılı olduğunu biliyorum ama kimisine göre de birşey yok bünyeden bünyeye değişiyor anlaşılan ablam bende hiç birşey olmadı dedi mesela.

kizlar hast.yatis verildi.amnio sivi kacagi suphesi var.
ciger gelistiriciyapilck marla sanada yapilmisti dimi.
zarari var mi
dua edin devam etmisin.

cnm çok geçmiş olsun dikkat et kendine hayırlısıyla sağlıkla çabucak çık inşallah hastaneden.

Bende dün gittim aşımı yaptırdım kızlar ama zaten kolum uyuşmalardan dolayı çok ağrılıydı iyice ağrılı geçirdim geceyi. Aşı ağrı yaptı ciddi ciddi. Neyse. ama vurdurdum en sonunda karar verip. Hemşireyle konuştum doktorlar artık aletlerimiz steril, yeni felan diye tavsiye etmiyorlar ama ben devlet hastanesinde ve doğum hastanelerinde çalıştım. Ne kadar steril ve temizlendiğini kendim çok iyi biliyorum. Kesinlikle yaptırılması gerek diye düşünüyorum ben dedi.. Haklıda bence, bu ülkede en kullanılmayacak aletleri bile atmayıp temizleyip ikinci hastaya kullandıklarını ben bilirim bende çalıştım çünkü 10 yıl hastanede. Neyse sonuçta yaptırdım ikincisi bir ay sonra inşallah.

cnm en doğrusuna karar vermişsin yeni doğan tetenozu çok tehlikeli bi durummuş sonuçta bebişimizin göbek kordonuda kesilecek allah korusun biz önlemimizi alalım...

oğluşunun cicileride hayırlı olsun cnm sağlıklı güzel günlerde giyinsin inşallah :)

bizde bugün doktora gittik.bebiş fazla kilo almamış.2400gr.biraz geriden gidiyor.moralim bozuldu.raporumu aldım.tatil başladı çok şükür.sancılar normal çıktı.herşey yolunda.doktor bayramda yorulmayacak san kendini iyi hissediyosan bayramdan sonra alalım dedi.eğer hazır hissediyosan bayrama kalmasın haftaya cumartesiye alalım dedi.bende kararsız kaldım.haftaya cumartesi tekara kontrole gidicez eğer durum iyiyse bayramı geçireyim diyorum.hem kızım biraz daha büyür..bizden haberler böyle..

cerol geçmiş olsun.bendede enfeksiyon var bir türlü geçmedi.şu doğumuda hayırla atlatayım dua edin noluur

simdi kizlar benim gene camasirim islanmaya basladi akintim var diye dusundum gecen sefer doktor akintim olursa diye bi fitil vermisti ama ben kullanamamistim.bu sefer kullandim 2gun ve surekli aynayla bakiodum akintim var mi diye tam wc gitim baktim elime sicak su geldi 2yemek kasigina yakin.doktoru aradim fitilin erimis halidir dedi ama 12 saat oldu fitil atali deyince gel bakalim dedi.
dogumhanede ebe turnosol kagidi pedi veriyor altina kouuyorsun 20dk yuruyorsun eger ren mor yada mavi olursa normalde pembe amnio sivisi degismesse akinti.ben o kdr eminim ki degismicegine allahim bi baktim degismis ebe telaslanma suyun gelmis dedi ben tabi agla agla doktorumu aradi hemen yatis verdi bir suru test istedi dogumhaneden ciktim annem kapida benim agladigimi gorunce kadin telas tabi oda fena oldu.
daha onceden suyun gelmis mi diye anlamaknicin bir test varmis onu yaptilar ve idrar testinde enfeksiyon tabi surekli o pedi veriyorlasr 30dkda bir degistiryorum ama bidaha ped renk degistitmedi.cok yogun idrar enfeksiyonu olmusum doktorum yarin cikican dedi ertesi gun doktorumun isi cikmis gelmicekmis arkadasina emanet etmis beni birde kadindetayli ultrason istedi orda fizyolojik alt sinir diye rapor yazdi teknisyen ama bana yeterli dmisti.ben cikmayi beklerken yatisa devam ve antibiyok tedavisibe devam diye buarada serumlar antibiyotuklr havada ucustu nst surekli.
ben yatisi duyunca sok sanki goz yaslar hazir bekliyordu hemsirenin lafi bitmeden agladim odaa doktora soylemis hastanin morali bozuldu diye doktor beni cagirdi kendi bakto ultrasonda ve kendi doktorumla konusup hu durumun enfekssiyindan kaynakli oldugunu ve hic auyumunngelmedigine kanaat getirdiler.ve suanda antibiyotik ve fitil kullaniuotum hayatimda kullanmadigim kadar ilac kullandim bu hamilelikte kizlar cok moralim bozuldu yikildim esim canakkaledeydi ve gelemedi eli kolu bagli cok uzuldu kayinvalidemler koyden cikip geldilr.o dogumhanede pedin rengini gorunce dogim anim gecti gozumun onunden bebegimin kuvezdeki hali benimruh halim hepsi anlik gozumden gecti.ama allahima sukurler hamdolsun ki sorun yok.ama hala camasirimnislaniyor hala acaba mi diyorum ama bugun nst gittim doktorum oyle olsadaha cok gelirdi anlardin dedi rahatladim.
ama siz siz okun ihmal etmeyin bu durumu .he buarada pedin renk degistirmwsi enfeksiyindanmis bazen enfeksiyon yuzundende ped yanlis sonuc verebilirmis.

bizde bugün doktora gittik.bebiş fazla kilo almamış.2400gr.biraz geriden gidiyor.moralim bozuldu.raporumu aldım.tatil başladı çok şükür.sancılar normal çıktı.herşey yolunda.doktor bayramda yorulmayacak san kendini iyi hissediyosan bayramdan sonra alalım dedi.eğer hazır hissediyosan bayrama kalmasın haftaya cumartesiye alalım dedi.bende kararsız kaldım.haftaya cumartesi tekara kontrole gidicez eğer durum iyiyse bayramı geçireyim diyorum.hem kızım biraz daha büyür..bizden haberler böyle..

cerol geçmiş olsun.bendede enfeksiyon var bir türlü geçmedi.şu doğumuda hayırla atlatayım dua edin noluur
ya ben bu bebeği erkenden almak isteyen doktorlara kızıyorum.benim bildiğim sezeryan 39. haftada yapılıyor.canım bence bekle bebek için anne karnında geçireceği 1 haftanın bile çok kıymeti var.benim günümün dolmasına 3 gün varken aldı doktor nehiri.
simdi kizlar benim gene camasirim islanmaya basladi akintim var diye dusundum gecen sefer doktor akintim olursa diye bi fitil vermisti ama ben kullanamamistim.bu sefer kullandim 2gun ve surekli aynayla bakiodum akintim var mi diye tam wc gitim baktim elime sicak su geldi 2yemek kasigina yakin.doktoru aradim fitilin erimis halidir dedi ama 12 saat oldu fitil atali deyince gel bakalim dedi.
dogumhanede ebe turnosol kagidi pedi veriyor altina kouuyorsun 20dk yuruyorsun eger ren mor yada mavi olursa normalde pembe amnio sivisi degismesse akinti.ben o kdr eminim ki degismicegine allahim bi baktim degismis ebe telaslanma suyun gelmis dedi ben tabi agla agla doktorumu aradi hemen yatis verdi bir suru test istedi dogumhaneden ciktim annem kapida benim agladigimi gorunce kadin telas tabi oda fena oldu.
daha onceden suyun gelmis mi diye anlamaknicin bir test varmis onu yaptilar ve idrar testinde enfeksiyon tabi surekli o pedi veriyorlasr 30dkda bir degistiryorum ama bidaha ped renk degistitmedi.cok yogun idrar enfeksiyonu olmusum doktorum yarin cikican dedi ertesi gun doktorumun isi cikmis gelmicekmis arkadasina emanet etmis beni birde kadindetayli ultrason istedi orda fizyolojik alt sinir diye rapor yazdi teknisyen ama bana yeterli dmisti.ben cikmayi beklerken yatisa devam ve antibiyok tedavisibe devam diye buarada serumlar antibiyotuklr havada ucustu nst surekli.
ben yatisi duyunca sok sanki goz yaslar hazir bekliyordu hemsirenin lafi bitmeden agladim odaa doktora soylemis hastanin morali bozuldu diye doktor beni cagirdi kendi bakto ultrasonda ve kendi doktorumla konusup hu durumun enfekssiyindan kaynakli oldugunu ve hic auyumunngelmedigine kanaat getirdiler.ve suanda antibiyotik ve fitil kullaniuotum hayatimda kullanmadigim kadar ilac kullandim bu hamilelikte kizlar cok moralim bozuldu yikildim esim canakkaledeydi ve gelemedi eli kolu bagli cok uzuldu kayinvalidemler koyden cikip geldilr.o dogumhanede pedin rengini gorunce dogim anim gecti gozumun onunden bebegimin kuvezdeki hali benimruh halim hepsi anlik gozumden gecti.ama allahima sukurler hamdolsun ki sorun yok.ama hala camasirimnislaniyor hala acaba mi diyorum ama bugun nst gittim doktorum oyle olsadaha cok gelirdi anlardin dedi rahatladim.
ama siz siz okun ihmal etmeyin bu durumu .he buarada pedin renk degistirmwsi enfeksiyindanmis bazen enfeksiyon yuzundende ped yanlis sonuc verebilirmis.

canım benim çok geçmiş olsun.inşallah enfeksiyon kısa bir sürede sonlanır.ben hatırlayamadım şimdi.doktor ilaç mı verdide sana sen içmedin.yoksa o karammıydı.yapmayın kızlar doktorların bir bildikleri varki ilaç veriyorlar.canım ya insan öyle durumlarda yanında eşinden önce annesini arıyor.ben öyle oldum doğum anında boşver anneciğin yanında ya yeter.hem eşinde yaklaşmış iyice artık gelmesi an meselesi herhalde.sende bol bol su iç ilaçlarını ihmal etme yat dinlen.hiçbir iş güç yapma sakın.damadımada söyle otursun oturduğu yerde.acele etmesin:)

hiç kıyamam sana tatlım benim neler yaşamışsın öyle Allah bir daha göstermesin inşallah hepimiz aynı anda enfeksiyon kaptık yaaaa sen ilaçlarınını sakın sakın ihmal etme yat dinlen kocacığın seni lohusa gibi yataklar içinde görsün boşver zaten ne kaldı şurda biraz sıkacağız dişimizi.

Canım çok geçmiş olsun. Hislerini çok iyi anlayabiliyorum üç kere hastaneye yatmış biri olarak. Hamileliğin çoğu gitti azı kaldı. Bana neler dediler küvez bile ayarlayın dediler al şimdide tık yok. Ne açılma ne kasılma. Ama enfeksiyon için antibiyotik tedavini sakın ihmal etme. Bana da doktor açılma artmış mı diye baktıktan sonra bile antibiyotik yazdı korumak amaçlı. Vajinal tablet şeklinde bende onu kullanıyorum şimdi. O da bende bir akıntı yaptı anlatamam sırılsıklam olmuşum resmen. Ama ilaç kaynaklı olduğunu düşünüyorum yarın devletteki doktorum gelmiş olucak inşallah geldiyse gidicem yanına. Benimde özeldeki doktorum bayramda burda yok ama şansıma devletteki doktorum bayramda burda. Bayram için ona güvenmek istiyorum onu konuşmaya gidicem bakalım. Sen aklına öyle kötü senaryolar getirme sakın. Artık bebeklerimiz bir hayli büyüdü. Allahın izniyle doğduklarında sıkıntısız kucaklarımıza gelecekler inşallah...

Ayy ben o kadar sabırsızım ki heralde senin yerinde olsaydım bayramdan önce aldırırdım. Bizi de erken doğacak diye o kadar korkuttular; şimdi de doğmayınca resmen hayal kırıklığı yaşıyoruz :)) Eşim bile sabah akşam artık doğsun deyip duruyor. O zaman diyorum git bana hurma falan al; o da olmaz biz dışardan desteklemeyelim kendiliğinden olsun diyor:)) Bebek 2500 ü geçsin en azından temsilci sen bana bakma. 2500 sınır kilo ondan sonra korkma yani. Aslında altı da sıkıntı olmaz 1800 gramlık bebekleri küveze koymadan bir sıkıntısı olmadığı sürece dışardan baktıklarını söylemişlerdi bana özeldeki ebem. Gelişimleri sağlıkları iyi olsun da erken bile doğsalar toparlarlar inşallah allahın izniyle. Hem sizde bayrama kadar 2500 ü geçmiş olursunuz zaten. Senle doğumlarımız yakınmış baya. Ama bizimkinin ne zaman geleceği belli olmaz en büyük korkum gününü çok geçirmesi. Allah ikimize de hayırlı doğumlar nasip etsin canım. Doğumu yaklaşan ve hamile kalmak isteyen bütün arkadaşlarıma sürekli dua ediyorum. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah...

Merhaba Kizlar 12 eylulde hamile oldugumu ogrendim 17 eylulde bunun dis gebelik oldugunu ogrendim ve ayni gun hastaneye yatirildim 1800 lerdeydi degerim kurtaj olup metex yapildi 25 eylulde 2754 e cikti cok sukur tek dozla dusurduk 4 eyluldede hastaneden ciktim psikolojim diplerde bu bebegi cok istiyordum ama olmadi bi doktor 6 ay korun dedi bir digeri 1 yil oyle cok korkuyorum ki tekrar dis gebelik geciririm diye basindan dis gebelik gecip suan hamis olanlar varmi morale cok ama cok ihtiyacim var cok mutsuzum cokkkk :(

Merhaba Kizlar 12 eylulde hamile oldugumu ogrendim 17 eylulde bunun dis gebelik oldugunu ogrendim ve ayni gun hastaneye yatirildim 1800 lerdeydi degerim kurtaj olup metex yapildi 25 eylulde 2754 e cikti cok sukur tek dozla dusurduk 4 eyluldede hastaneden ciktim psikolojim diplerde bu bebegi cok istiyordum ama olmadi bi doktor 6 ay korun dedi bir digeri 1 yil oyle cok korkuyorum ki tekrar dis gebelik geciririm diye basindan dis gebelik gecip suan hamis olanlar varmi morale cok ama cok ihtiyacim var cok mutsuzum cokkkk :(

dış gebelik geçirip hamile olan var şu anda nerdeyse topikteki herkes dış gebelik sonrası sağlıkla sıhhatle hamile çok şükür :49: dokktorun 6 ay dediyse vardır bi bildiği sana zaman geçmez gibi geliyor şimdi ama geçecek inan hepimiz aynı süreci yaşadık ben dış gebelikten 8 ay sonra hamile kaldım kimimiz 3 ay sonra. takrar olur mu dersen bunun bi garantisi yok malasef ama aramızda 2. dış gebeliği geçiren yok çok şükür iyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun inşallah.

dış gebelik geçirip hamile olan var şu anda nerdeyse topikteki herkes dış gebelik sonrası sağlıkla sıhhatle hamile çok şükür :49: dokktorun 6 ay dediyse vardır bi bildiği sana zaman geçmez gibi geliyor şimdi ama geçecek inan hepimiz aynı süreci yaşadık ben dış gebelikten 8 ay sonra hamile kaldım kimimiz 3 ay sonra. takrar olur mu dersen bunun bi garantisi yok malasef ama aramızda 2. dış gebeliği geçiren yok çok şükür iyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun inşallah.

Inşallah canim umut verdin bana inşallah bende bi daha yasamam ayni seyleri cok büyük bir yikim Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun benim bundan sonra bidaha ayni seyleri yasamamak icin yapmam gerekenler nelerdir beni aydinlatirsaniz sevinirim

Back
X