Dış Gebelik Sonrası (yardım edin)

aysnn34

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2021
75
20
8
32
Kızlar selam. Şubat ayında dış gebelik sebebiyle mtx. iğne vuruldum. Betam daha yeni 1.57 oldu. Sıfırı görmek zorunda mıyız betada ? Yani tekrar beta yaptıracak mıyım? İkinciside doktorlar 6 ay mutlaka korunmam gerektiğini söylüyor. İğne vurulduğu günden beri mi yoksa beta sıfırlandığı günden sonra mı 6 ay sayıcam? Üstelik ben hiç beklemek istemiyorum. Dış gebelik sonrası sağlıklı gebelik olan var mı ve kaç ay sonra hamile kaldınız?

Geçmiş olsun canım.beta da sıfırı görmek zorunda değilsin ama düşmesi gerekiyor daha.mesela kendimden örnek vereyim.beta 0,60 da doktor iyi demişti bana.
Düşükten sonra 6 ay vücudun toparlanması,yeni gebeliğin sağlıklı olması için ideal süre.ama bazı kadınlar 3-4 aylarda gebe kalıyor ve sağlıklı oluyor.
Düşükten sonra 6 ay önemli iğneden sonra değil canım.beklemek istemiyorsun haklısın ama bunu doktorun da söyler sağlıklı bı hamilelik ve bebek icin süre gerekli.cunku ertesi ay hamile kalırsam kimyasal yada daha zor bı gebelik gecirebilirsin.vucudunun sağlıklı olması gerekiyor.
Zaten çocuk planmaya başlamadan 3 ay önce folik asit vitamin mineral gibi takviye almaya başlarız.neden?
Kendimiz ve bebek için vücudu hazırlarız.bebehin gelişimi için takviye alırız.bunu beklemeden yapmak daha az sağlıklı.

Ben dış gebelikden sonra 2 düşük daha yaşadım ama benim pıhtılaşma sorunum vardı dr bana 3 ay dedi ama korunmadım olmadı da hemen zaten

Ben dış gebelikden sonra 2 düşük daha yaşadım ama benim pıhtılaşma sorunum vardı dr bana 3 ay dedi ama korunmadım olmadı da hemen zaten
Dış gebelikten sonraki hamileliğiniz kaç ay sonra olmuştu? Bende kan pıhtılaşması yaptırdım bendede çıktı. Doktor hamile kaldığım zaman aspirin ve iğne yapılcağını söyledi bana.

Çok teşekkür ediyorum cevabınıza. Bi arkadaşımda benim gibi dış gebeliği sol tüpünde oluşmuş bir sonraki ay sağ taraftan yumurtlayıp hamile kalmış. Çokta sağlıklı şuanda. Doktorlar yeterince bilgi vermiyor başından savıyor sürekli. Kimse açıklama yapmıyor. Ben folik asit ve balık yağı hapı kullanıyordum. Şubatta hastaneye yattığımda bırakmamı söylediler şuan kullanmıyorum. Kan pıhtılaşması çıktı bende. Geçen hafta dahilye doktorum b12 başlattı şuan bir tek onu kullanıyorum.

İşte herkesin bünyesi vücudu başka.doktorlarda çok net olmayabiliyor bu durumda.ama sizin dusugunuz şuan yeni.en azından 1-2 ay daha beklerseniz değerleriniz normale döner.sonra bı randevu alır muayene olursunuz ve değerlere baktirirsiniz daha sağlıklı olur.

Çok ama çok teşekkür ediyorum çok sağolun

Yapılan iğne kanser tedavisinde kullanılan iğne olduğu için sağlıklı gebelik için vücuttan atılması lazım diye biliyorum canım yine doktorunla konuşmalısın

Dış gebelikten sonraki hamileliğiniz kaç ay sonra olmuştu? Bende kan pıhtılaşması yaptırdım bendede çıktı. Doktor hamile kaldığım zaman aspirin ve iğne yapılcağını söyledi bana.
Ocak 2019 da dış gebelik geçirdim temmuz ayında da kimyasal gebelik ondan 4 ay sonra da normal düşük yaptım sonra 1 yıl denemem rahmen olmadı rahim filmi çekildim femara kullandım ve gebe kaldım

Ocak 2019 da dış gebelik geçirdim temmuz ayında da kimyasal gebelik ondan 4 ay sonra da normal düşük yaptım sonra 1 yıl denemem rahmen olmadı rahim filmi çekildim femara kullandım ve gebe kaldım
Femare dediğiniz ne içindi acaba ?

2 kez dis gebelik yasadim. Ve mecburen bekledim 6 ay. Normal yolla deneyecekseniz mutlaka bekleyin cnku ilacın vucuttan atilmasi icin süre gecmesi gerekiyor. Aksi halde hamile kaldiginzda bebekte sagliksiz durumlar olusabilir diyor dr lar allah korusun.

Ancak ben son dis gebeligimde 4 ay sonra tup bebek merkezine gidip tedaviyr basladim. Zaten dondurma tercih ettik. Oyle de 2 ay gecti ve 6 ayi buldum. Suanda transfer icin gün sayıyorum.

Yaaa bazı doktorlar iğne vurulduğu günden sonra 3 ay diyor. Çok karışık yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…