Dış gebelik ve metotreksat sonrası

Kumsall25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2025
8
0
1
24
Merhaba, idrar testinde pozitif çıkan bir gebeliğim oldu. Sormasında doktora gittim beta hcg 2261 çıktı ultrasonla bakınca keseyi göremediler. Bu değerde kesenin görünmesi gerektiğini söylediler ve yatış verdiler. 5000 in altında bir değer olduğu için metotreksat iğnesi önerildi ve 90 mg olarak 1 doz iğne yapıldı. İğne sonrası alınan beta hcg de 1361 değeri gördük. Bu sıralarda kanama ve ağrım yoktu ve evimin yakınlığından dolayı beni taburcu ettiler. 4.günü hastaneye tekrar beta hcg verdim bu sefer 2715 çıktı ve 2 katı bir artış olduğunu söylüyorlar ve bekletiyorlar.

Odak 17 mm sol tüpte bulunuyor.
İğne sonrası herhangi bir büyüme yok aynı durmakta

Sizlere sorum şu;
Bu artış 4.günü için normal bir artış mıdır? Beklenen artık % kaç olmalı?
2.dozu mu yaparlar yoksa ameliyat süresine mi girerim

Merhaba naptınız süreciniz nasıl ilerliyor
Bende dış gebelik nedeniyle hstanede kalıyorum şuan değerim 4127 iğneli olan tedavi uygulanıcak ilk etapta bakalım umarım kolaylıkla atlatabiliriz

Bende dış gebelik nedeniyle hstanede kalıyorum şuan değerim 4127 iğneli olan tedavi uygulanıcak ilk etapta bakalım umarım kolaylıkla atlatabiliriz
7.gün değerim 2404 çıktı ama sınırda bir düşüş olduğu için doktorlar tercihi bana bıraktı. Aynı zamanda besin kesesinin oluşmaya başladığını söyledi. Benim tahminim iğne dışarıdan odağı kurutup içeriden beslemeye devam etti. Besin kesesi oluşmaya başladı deyince biz 2.doz yerine laparoskopiyi tercih ettik. (Tüpüm alınmadı temizleme yaptılar ve birkaç gün daha geç kalsaymışım tüp patlayabilirmiş o şekilde de iletmişlerdi) Çok şükür şuan atlattım iyileşme sürecindeyim. İkinci günü taburcu oldum

İnşallah iğne size yanıt verir

Kaçıncı gün oldu şuan sizin? Bol bol su içmeyi unutmayın iğne mide bulantısı ve iştahsızlık yapmıştı bende.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin
Ben dün gece vuruldum iğneyi iğne sonrası 4127 olan değerim 3600e düştü bilmiyorum şuan hala beklemedeyim ne bı sancı ne bı kanama hiç bişey yok iğneden sonra normal mi bilmiyorum sizin olmuş muydu igneden sonra kanama ağrı falan

Çok teşekkür ederim bende de sizde olduğu gibi şiddetli ağrı kanama olmadı. Doktorlar şiddetli olduğu zaman bize mutlaka haber ver diyorlardı. Arada regl ağrısı gibi alt karında ağrı oluyordu.

4 ve 7.günler önemli diyorlar. Sizinde iğne sonrası güzel bir düşüş olmuş. İnşallah 4 ve 7.günler istenilen düşüş olur

Bu arada size de çok geçmiş olsun. İnşallah kolaylıkla atlatırsınız. Sürecinizi burdan bildirir misiniz merak ediyorum

Merhaba iğne sonrası 4. Gün değerin 3547 düştü bugün 7. Günüm kan sonucunu bekliyorum umarım yeterli düşüş olmustur yoksa maalesef 2 doz için tekrar yatış yapabilirim dedi doktor

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar dış gebelik iğnesini 18 Haziran'da oldum beta degerime düzenli olarak bakılıyor en son cuma günü 700 e düşmüştü benim 2600 lerde ignem yapilmisti,o yüzden düşüş geç gerçekleşiyor ama düşünüyor bugüne kadar kahve rengi lekelenmelerim oldu fakat iki gündür regli sancısı çekiyorum ve kanamam hızlandı rengi kırmızıya döndü doktorum normal dedi içerde su toplama ve kanama olmuş boyle regli sancısı yaşayan oldumu sanki bugün üçüncü günüm ve ağrı kesici içiyorum biraz rahatlıyorum sonra ilacın etkisi gidince yine başlıyor ,biraz endişelendim ama doktorum normal deyince biraz rahatladım sadece deneyimi olan bu şekilde bişey yaşayan varmı merak ettim bu konuda çok fazla bilgi toplayamiyorum plaatformda

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Beta değeri düşmeye başlamış ve sizinki güzel bir düşüş olmuş gibi duruyor. Kanamayla birlikte büyük ihtimalle dış gebelik sonlanacak. İnşallah süreciniz sıkıntısız ilerliyordur. Durumunuz nedir atlattınız mı acaba?

Merhaba iğne sonrası 4. Gün değerin 3547 düştü bugün 7. Günüm kan sonucunu bekliyorum umarım yeterli düşüş olmustur yoksa maalesef 2 doz için tekrar yatış yapabilirim dedi doktor
Son durumunuz nedir? 2.doz mu verildi yoksa laparoskopi önerildi mi size de?

En son cuma günü 380 e dusmustu değerim kanamam bugün bitti ancak iki gündür gaz sancısı gibi alt katında ağrı var tek tarafta Ağrı yok genel olarak üşütme yada gaz ağrısı gibi tuhaf enfeksiyonu kaptım diye düşünmeye başladım.tansiyonumu olcuyorum ateşini olcuyorum normal çıkıyor buskopanbilac içiyorum fakat agrimda bir değişiklik olmuyor üç gündür ne yapsam bilemedim değerim bukadar dusmusken tüpün patlama durumu olmaz herlde bilmiyorum ama endişeliyim

Değerlerine 5. Gün ve 7. Gğn baktırmalısın ondan öndeki değerler yüksek çıkar demişti doktorum eğer düşmezse tekrar iğne yapıyorlar bende bu süreci yeni geçirdim 7. Gün değerlerim çok düştü zaten bebekte düştğ parça parça gördüm çok zor rabbim yardım etsin

Aminn, evet bakıldı ama istenilen bir düşüş olmadı kararı bize bıraktılar ya 2.doz vereceklerdi ya da laparoskopi ile alıcaklardı. Doktorların önerisiyle laparoskopi seçtim ve iyi ki öyle yapmışım.

Vücudumuz anca toparlanma sürecinde bence idrarda yanma vs olmuyorsa tek taraflı bir ağrı değilse normaldir diye düşünüyorum ama doktora görünmekte fayda var tabi kii. Havalar çok sıcak ve haliyle yeteri kadar bel bölgemizi koruyamıyoruz. Bence bu da bir etken bel devamlı sıcak kalmalı çünkü rahim zorlu bir süreç geçirdi

Doğru tercih canım benim iğne ile düştü tüpte parça kalmış o da kiste dönmüş şimdi ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum laparoskopi ile alırlar gibi geliyor keşke başta alınsaydı

Çok zor süreçler gerçekten çok geçmiş olsun sizede inşallah en kolay hangi yöntemle atlatabilecekseniz o şekilde olsun

Hepinize birden sormak istedim. Ve biraz uzun yazacağım kusura bakmayın ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Betam 71-146 yken sağ kasık ve alt karnımda çok şiddetli ağrım oldu. Doktor çağırdı ve kontrol etti iyi olduğunu söyledi. 2 gün sonra parmak ucu büyüklüğünde tek seferlik bir kahverengi lekelenme geldi. (Çok yoğun ve fazla değildi) Ertesi gün kan verdim beta 183 oldu. Doktorum progestan fitil başlattı bana Salı akşamı. Daha sonra sonuç için tekrar çağırdı. Doktorum alttan bakınca yumurtalarımın tüplerimin rahim içi kalınlığımın iyi olduğunu söyledi. Dış gebelik olabileceğinden bahsetti. Sonra bana bir daha beta bakalım duruma göre kürtaj yapalım dedi. İğneyi söylediğimde onun çok eskide kaldığını belirtti.

Başka bir doktora gittim ki bu da annemi benden önceki düşüğünde kurtaran kadın. O da muayene etti ve yine tüplerde başka yerde bişey görülmedi sadece rahim kalın dedi. O gün betam 142 oldu. İğne verecekti erteledik. Kan vermek için başka doktora da göründüm o da muayene etti o da olumsuz bir durum göremedi tüplerde vs. O gün verdiğim kan sonucum 114,95 çıktı. Bugün tekrar kan vericem. Ama çok hafif sağ kasığımda batmalar oluyor. Kanamam gelmedi sadece akıntım var ama o da sarı beyaz arasında bir renk ( benim genel akıntım kremimsi sarımsı bir renk olur). 4 kere muayene yapıldı ki farklı doktorlarla tüpte sorun olsa görürlerdi diye düşünüyorum. Kendi kendine düşücek kanaman başlayacak dediler ama kanamam da başlamadı. İlk gebeliğimdi korkuyorum açıkçası

Oncelikle hic korkmayın dış gebelik olsa bile bu beta değerlerinde sizin sağlığınız açısından risk düşük. Ben de dış gebelik geçirdim benim de rahmim kalınlaşmıştı. Bu doktorlar icin onemli bir durum. Cunku rahim kalınlaştıysa nispeten sağlıklı bir gebeliğe işaret onlara göre. İğne geçmişte kaldı diyen doktora bir daha asla gitmeyin bence. Cunku ben igne sayesinde ic kanamadan ve tüpümün zarar gormesinden kurtuldum.
Tüpte birsey olsa görürlerdi de demeyin. Benim betam 500 lerdeyken 3 doktor baktı sadece birisi gördü hücre yoğunluğunu.
Betanız düşmüş sonda. Benim hic düşmemişti cok az az artıyordu. Ama düşüp yükselen dış gebelikler de gördüm burada. Betaniz düşmeye devam ederse, kanamaniz da baslar. Belki de kimyasal gebelik geciriyor olabilirsiniz.
Hangi durum olursa olsun hic umutsuzluga kapılmayın. İgneden sonra 6 ay korunma öneriliyor. Ozellikle düşük beta degerlerinde İğne kesin çözüm.
Kürtaj da yapıldı bana. Rahim kalınlığı yüzünden. Simdi 1 yıl gecti tekrar hamileyim. Umarım sizin süreciniz de sağlıkla kolaylıkla ilerler
Herhangi bir ağrı kanama durumunda mutlaka doktora gidin

detaylı yazmışsınız çok teşekkür ederim bugün yine kan verip düşüp düşmediğine bakılacak. inşallah düşüyordur be 1-2 güne kanamam gelir. Sağ kasığımda yine ara ara batma hissiyatım oluyor. Çok incelediler ağrım sağda diye. Belki betam düşükken bakıldığı için hücre yoğunluğu görülmedi. Düşmeye başladığı için sorun görmemiş olabilirler. İnşallah bu süreci atlatır bitirir sonra sağlıkla bebeğimi ben de öğrenir kucağıma alırım

Ne demek inşallah sağlıkla ilerlesin sureciniz. Aminn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…