Dış gebelik yardım :(

inşallah en yakın zamanda anne olursun canım bende dış gebelik yaşıyorum şuan ve bu duyguları sadece dış gebelik yaşayanlar anlar biliyorum ve hep bu sitede yaşadıklarımı paylaşıyorum çok zor bir süreç duygusal olarak bir bayananın yaşayacağı en zor anlardan biri Rabbim herkesi farklı sınıyor bende 1 yıldır evliyim eşim başlarda çok çocuk istemiş bense hep karşı çıkmıştım sert bir şekilde hatta bir gün bana bu kadar çocuk yapmaya karşısın çocuğunun olmamasına korkmuyor musun demişti bende hayır demiştim istediğim zaman olur acaba Rabbimin zoruna mı gittide beni cezalandırdı diye düşünüyorum geçen ay bir düşük ve bu ayda dış gebelik yaşıyorum doktor bekleyelim dedi sürekli kanamam var ağrılarım var parçaları düşürdüm offf çok ağrımıştı canım şimdi sadece beklemekteyim kürtajdan korktum yaptırmadım kendimi teselli ediyorum belki sakat doğacaktı hayırlısı böyleymiş diyorum Rabbim ekmeğini suyunu verseydi bebişlerimizin ne olursa olsun dünyaya geleceklerdi doktorumun dediği gibi doğacak çocuğu düşürmeye düşücek bebegide içerde zorla tutamazsın Rabbim hayırlı ve sağlılklı hamilelikler ve bebişler nasip etsin moralini bozma diycem ama pek etkisi olmayacak biliyorum yaşayan birisi olarak sen yinedde umudunu kaybetme Rabbim ol derse olur topraktan insan yaratmış elbet bize de sağlıklı evlatlar nasip eder :)

merhabalar topiğinizle tesadüfen karşılaştım ve yazmadan geçemedim.Geçen sene haziran annesi olmayı beklerken ekim ayının sonunda dış gebelik geçirdiğimi öğrendim.siz de çok iyi biliyorsunuz ki çok zor günler geçirdim.doktorum ilk gebeliğim olduğu ve erken teşhis olduğu için ameliyata hiç sıcak bakmadı.ben de hastaneye yatttım ve bir doz meteotreksat iğnesi oldum.düşmesi beklenirken değerlerim daha çok arttı ve doktorum bir doz daha iğne yapacağız dedi.hastanede toplamda üç hafta yattım.h,ç sancım ağrem olmamasına rağmen taburcu olamadım.sonra değerler yavaş yavş düşmeye başladı çok şükür.aralık ayının sonunda yani yaklaşık 2-3 ay sonra değerlerim sıfırlandı.
ama benim endişelerim bitmemişti.doktor en az altı ay konrunacaksın dedi.yaşım çok genç değil 29 yaşımdaydım ve polikistik over sendromum var.ömür boyu adet düzensizliği yaşadım.o yüzden çok korku dolu günler geçirdim tekrar hamile kalamazsam diye.
sadece bolca dua ettim.
ve şimdi hamileyim.Allah izin verirse mayıs annesi olacağım.hepinize dua ediyorum.İnşallah istediğiniz vakitte sağlıkla alın kucağınıza bebeklerinizi.
bütün bunları yazıyorum çünkü insanlar kötü günlerinde yazıyorlar ve iyileşince buraları unutuyorlar.ve kimse iyi örnekleri öğrenemiyor.biraz uzun oldu kusura bakmayın:))

merhabalar topiğinizle tesadüfen karşılaştım ve yazmadan geçemedim.Geçen sene haziran annesi olmayı beklerken ekim ayının sonunda dış gebelik geçirdiğimi öğrendim.siz de çok iyi biliyorsunuz ki çok zor günler geçirdim.doktorum ilk gebeliğim olduğu ve erken teşhis olduğu için ameliyata hiç sıcak bakmadı.ben de hastaneye yatttım ve bir doz meteotreksat iğnesi oldum.düşmesi beklenirken değerlerim daha çok arttı ve doktorum bir doz daha iğne yapacağız dedi.hastanede toplamda üç hafta yattım.h,ç sancım ağrem olmamasına rağmen taburcu olamadım.sonra değerler yavaş yavş düşmeye başladı çok şükür.aralık ayının sonunda yani yaklaşık 2-3 ay sonra değerlerim sıfırlandı.
ama benim endişelerim bitmemişti.doktor en az altı ay konrunacaksın dedi.yaşım çok genç değil 29 yaşımdaydım ve polikistik over sendromum var.ömür boyu adet düzensizliği yaşadım.o yüzden çok korku dolu günler geçirdim tekrar hamile kalamazsam diye.
sadece bolca dua ettim.
ve şimdi hamileyim.Allah izin verirse mayıs annesi olacağım.hepinize dua ediyorum.İnşallah istediğiniz vakitte sağlıkla alın kucağınıza bebeklerinizi.
bütün bunları yazıyorum çünkü insanlar kötü günlerinde yazıyorlar ve iyileşince buraları unutuyorlar.ve kimse iyi örnekleri öğrenemiyor.biraz uzun oldu kusura bakmayın:))
İnşallah canım bizde sağlıklı hamile kalırız bende 29 yaşındayım üst üste yasayinca duygusal olarak kaldiramiyor insan senin adına çok mutlu oldum sağlık sıhhatlie kucağına alırsın

Benim gibi olan varsa belki yardımcı olur diye yazıyorum:
31 Ocakta dondurulmuş embriyolarla transferim oldu. Değerlerim:
8. gün 27
10. gün 64
12. gün (test günü) 186
herşey normal görünüyordu 1 hafta sonra kese için çağırdı doktorum,
arada hafif sarımsı ve kahvemsi lekelenmeler oldu. Benim hidrosalpenksten dolayı sol tüpüm alınmıştı ve bu akıntılar sağ tüpümde de aynı sıkıntı olduğunu düşündürüyordu bana. Keşke sağ tüpümde alınsaydı.
5 gün sonra kontrole gittim ama kese yoktu doktor hemen hcg istedi.
17. gün 365
çok az artmıştı, büyük ihtimal kimyasal, düşük yapacaksın dedi doktorum ve ilaçları kes dedi.
İlaçları kestim ve 19 Şubatta yani
19. gün 176 çıktı hcg
aynı gün kanamam başladı 7 gün normal adet kanamam (üstelik gününde) oldu. ben düşük yaptığımı düşünüyordum. Doktorum yine de hcg yapalım tam düşüp düşmediğine bakalım dedi ve
24. gün hcg 142
27. gün 331 çıktı.
sonraki hcg değerlerim:
02 Mart'ta yani 30.güm 725
04 martta 972
06 martta 2032
07 martta 1240
09 mart 1418
11 mart 1870
13 mart 2400
Bu arada hergün ultrasona giriyorum, bir ay boyunca vajinal ultrason da ayrı bir kabus.
ve kese falan yok
en son kornual gebelik teşhisi kondu, yani dış gebeliğin en kötü durumu embriyo rahimle tüplerin birleşim yerine yerleşmiş.
Öyle kötü bir yer ki tüpüm alınsa embriyo aşağıda kalıyor, kürtaj yapılsa yukarıda kalıyor ve embriyoya ulaşamıyorlar.
ve 14 martta anestezi verilip, direk sağ tüpüme iğne ile girilerek o bölgeye metotreksat yapıldı.
bugün tekrar kan verdim ama düştüğünü sanmıyorum. yine sızlamam ve kahverengi akıntım var.
Bu da bir imtihan diyorum çektiğim bu sıkıntıların inşallah mükafatını alırım.

Benim gibi olan varsa belki yardımcı olur diye yazıyorum:
31 Ocakta dondurulmuş embriyolarla transferim oldu. Değerlerim:
8. gün 27
10. gün 64
12. gün (test günü) 186
herşey normal görünüyordu 1 hafta sonra kese için çağırdı doktorum,
arada hafif sarımsı ve kahvemsi lekelenmeler oldu. Benim hidrosalpenksten dolayı sol tüpüm alınmıştı ve bu akıntılar sağ tüpümde de aynı sıkıntı olduğunu düşündürüyordu bana. Keşke sağ tüpümde alınsaydı.
5 gün sonra kontrole gittim ama kese yoktu doktor hemen hcg istedi.
17. gün 365
çok az artmıştı, büyük ihtimal kimyasal, düşük yapacaksın dedi doktorum ve ilaçları kes dedi.
İlaçları kestim ve 19 Şubatta yani
19. gün 176 çıktı hcg
aynı gün kanamam başladı 7 gün normal adet kanamam (üstelik gününde) oldu. ben düşük yaptığımı düşünüyordum. Doktorum yine de hcg yapalım tam düşüp düşmediğine bakalım dedi ve
24. gün hcg 142
27. gün 331 çıktı.
sonraki hcg değerlerim:
02 Mart'ta yani 30.güm 725
04 martta 972
06 martta 2032
07 martta 1240
09 mart 1418
11 mart 1870
13 mart 2400
Bu arada hergün ultrasona giriyorum, bir ay boyunca vajinal ultrason da ayrı bir kabus.
ve kese falan yok
en son kornual gebelik teşhisi kondu, yani dış gebeliğin en kötü durumu embriyo rahimle tüplerin birleşim yerine yerleşmiş.
Öyle kötü bir yer ki tüpüm alınsa embriyo aşağıda kalıyor, kürtaj yapılsa yukarıda kalıyor ve embriyoya ulaşamıyorlar.
ve 14 martta anestezi verilip, direk sağ tüpüme iğne ile girilerek o bölgeye metotreksat yapıldı.
bugün tekrar kan verdim ama düştüğünü sanmıyorum. yine sızlamam ve kahverengi akıntım var.
Bu da bir imtihan diyorum çektiğim bu sıkıntıların inşallah mükafatını alırım.
Büyük geçmiş olsun Allah yardımcın olsun zor bir durum

Herkese merhaba,
Siteye daha 5 dk önce üye oldum ve size hastaneden yaziyorum. Gebeliğim süresince burada yaşanan deneyimleri sürekli takip ettim ve bana çok da yardımcı oldular. Bu Sabah laparoskopik dış gebelik ameliyatı gecirdim ve ben de bu sureci burayi takip edenlerle paylasmak istedim.

Beta hcg degerlerim oldukca guzel sekilde katlamali olarak artti ancak 6000 lere geldiginde bile keseyi goremedik ve sonra kontrolumde doktorum dis gebelik teshisi ile gebeligi sonlandirmak adina 5cc lik 2 adet kemoterapi iğnesi vuruldum ancak degerlerim yukselmeye devam etti. Bu arada bebek sol tüpe yerlesmisti. 12200-13400-13800-14800 seklinde azalarak artiş vardı. (Katlamıyordu ama dusmuyordu da) bu esnada 2 doz 5cc igne daha oldum.ancak bebegin kalbi dahi durmadi. Cunku bu igneler daha erken degerlerdeki dis gebelikler icin etkili.

Herhangi bir kanama, karın ağrısı ben de yasanmadi. Hatta oldugundan fazla normaldim. Ardindan bu sabah açık ameliyat yapmasi gerektigini soyleyen doktorumu birakip bir baska doktora ameliyat oldum ve sol tupum alindi.

Tavsiye olarak hamile kalmayi planliyorsaniz eger rahim filmi cektirmeyi ihmal etmeyin. Tuplerde tikaniklik yapisiklik riske atilacak seyler degil.

Dilerim hersey yolunda gider herkes icin..

Herkese merhaba,
Siteye daha 5 dk önce üye oldum ve size hastaneden yaziyorum. Gebeliğim süresince burada yaşanan deneyimleri sürekli takip ettim ve bana çok da yardımcı oldular. Bu Sabah laparoskopik dış gebelik ameliyatı gecirdim ve ben de bu sureci burayi takip edenlerle paylasmak istedim.

Beta hcg degerlerim oldukca guzel sekilde katlamali olarak artti ancak 6000 lere geldiginde bile keseyi goremedik ve sonra kontrolumde doktorum dis gebelik teshisi ile gebeligi sonlandirmak adina 5cc lik 2 adet kemoterapi iğnesi vuruldum ancak degerlerim yukselmeye devam etti. Bu arada bebek sol tüpe yerlesmisti. 12200-13400-13800-14800 seklinde azalarak artiş vardı. (Katlamıyordu ama dusmuyordu da) bu esnada 2 doz 5cc igne daha oldum.ancak bebegin kalbi dahi durmadi. Cunku bu igneler daha erken degerlerdeki dis gebelikler icin etkili.

Herhangi bir kanama, karın ağrısı ben de yasanmadi. Hatta oldugundan fazla normaldim. Ardindan bu sabah açık ameliyat yapmasi gerektigini soyleyen doktorumu birakip bir baska doktora ameliyat oldum ve sol tupum alindi.

Tavsiye olarak hamile kalmayi planliyorsaniz eger rahim filmi cektirmeyi ihmal etmeyin. Tuplerde tikaniklik yapisiklik riske atilacak seyler degil.

Dilerim hersey yolunda gider herkes icin..
Büyük geçmiş olsun Allah birdaha yasatmasin dış gebeligimin ustunden 7 ay geçti inanmiycan ama halen sol tarafımda ağrı oluyor ara ara geçen ay kimyasal gebelik yaşadım çok üzüldüm ama dış gebelik olmadığı için de çok sevindim hamile kalmayi çok istiyorum ama bir yandan da tekrar dış gebelik olmasın danda çok korkuyorum rabbim bir daha kimseye yasatmasin sende sağlıklı hamile kalırsın inşallah ve bende ve tum isteyen herkes

Arkadaşlar merhaba,
Perşembe günü doktora gittim.. 4 haftalıkken gittiğimde 4mm olarak gözüküyordu. perşembe günü de 9 mm olması gerekirken hala 4mm.. doktor bu büyümemiş dedi.. ilaç verdi.. Progestan diye.. Hem düşük tehlikesini önlemek için hem de büyümesi için.. Bugün tekrar kontrole gidicem. büyümüş mü büyümemiş mi diye ? dış gebelik olmasından korkuyorum.. Yardımcı olur musunuz bana ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Back
X