Dış gebelik yaşayanlar lütfen yaşadıklarınızı benımle paylaşın

melenela

Leylek Yola Çıktı:)
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
1.104
5
116
İstanbul
mehaba arkadaşlar şu günlerde çok kötüyüm dış gebelik yaşıyorum ve çok korkuyorum.İki günde bir hormon testi yaptırıyorum önce 68.96 sonra 98,06
dünde 107 çıktı dr takip verdi iki günde bir yaptırmaya devam edeceğim değerlerin düşmesini beklicez değerler düşmezse ameliyat olacağım.Dış gebelik yaşayanlar
benımle yaşadıklarını paylaşabilirmi?Siz nasıl kurtuldunuz dış gebelikten.

çokgeçmiş olsun canım çok zordur dış gebelik yaşamayan bilmez. bende geçen sene oldum. çok zordu süreklı değerler düşüp yükseliyordu. yaşadıgım yerde bilinen tüm doktorlara gittik hiçbiri teşhis koyamadı. sonra başka bi şehre tavsıye üzerine bı doktora gittik aslında amelıyat olmam gerekiyordu ama çok şükür gerek kalmadı. kendiliğinden düştü. ama 21 gün aşırı kanamam oldu. dış gebelik tekrarlayabilir dedi doktor ama tekrarlamadı çok zor hamile kaldım ama haftaya doğumum var Rabbim senıde kurtarır inşallah çok geçmiş olsun sorun olursa daha ayrıntılı cevaplarım

canım çok teşekkür edrim Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin ve kötü gün göstermesin.muallakta kalmak ne kadarda zormuş insan öğreniyor.bugün kanamamda 20.günüm daha ne kadar sürer bilmiyorum biran önce kurtulmak istiyorum.kendiliğinden nasıl düştü onu öğrenmek istiyorum anlatırsan sevinirim

ben de martta dış gebelik yaşadım benim tüp bebek tedavisinden sonra oldu. Sürekli bhcg takibi yapıldı ama değerler 1000 leri geçmedikçe dış gebelik demek çok zor dr sonuna kadar normal gebelik olabilir dedi ama değer 2000 lere yaklaşınca rahimde de görülmeyince dış gebelik olduğu anlaşıldı bu kadar erken sana nasıl dış gebelik dendi?
bana METHOTREXAT adlı bir iğne yaptılar kendiliğinden düşsün diye ama düşmedi ve ameliyatla almak zorunda kaldılar

sevgili betty öncelikle çok geçmiş olsun.İki farklı dr gittim ikiside ultrasonda bişey görmedi dış gebelik olabileceğini söyledi. bhcg takibimin değerlerini yukarıda yazdiığım gibi hızlı bi oynama yok takibe devam edilecek değerler yüksellince ameliyat olacağımı söyledi dr.Sen laparoskopi yentemiylemi ameliyat oldun acaba? Ve ne kadar zamanda iyileştin?

yaaaaaaaaa kızlar benim 2. tüp bebek tedavim sadece 2 yumoşum olunca iptal oldu bizde evde devam ettik.fazla ilaç kulanmadım bizimki sebepsiz infertilite. şimdi ise 5 gün günüm geçti. hala regli olmadım. 1 hafta önce çok az kahverengi lekelenme oldu daha birşey yok. bu dış gebelik ney test yaptırmaya korkuyorum değerler yüksek oluncamı belli oluyor kaç haftalık olunca belli olyuor yada sizde ne gibi belirtileri vardı bilgi verirmisiniz bana . şimdiye kadar hiç adet düzensizliğim yoktu. ilk defa oldu hatta ilk denememde dahi hep günüde oluyordum
kızlar dua edin inşallah hamileyimdir. rabbim isteyen herkese versin aminnnnnnnnnn
bana yardımcı olun lütfennnnnnnnnnnnnnnn

canım bende geçen sene temmuzda yaşadım aynı olayı hiç korkma erken tanı konması çok önemli zaman geçtikçe tüplere kalıcı zararlar verebiliyor sakın ameliyattan korkma zaten adı ameliyat laparoskopi ile yapıyorlar 3 noktadan ufak deliklerle girip hallediyorlar uyuman uyanmanla birlikte 1 saat sürüyor benimde değerlerim daha düşüktü dış gebeliğin başıydı ilaçla düşürmeyi tercih etmedi doktorum hemen laparoskopi oldum korkulacak bişi yok dua et hamile kalabiliyorsun bundada bir hayır vardır bak ameliyattan 1 sene sonra 11 haftalık hamileyim rabbim neyi ne zaman vereceğini bilir sen içini ferah tut inşallah kısa sürede sağlıklı bir gebelik yaşarsın
bu arada ameliyattan 1 gün sonra normal yaşantına dönersin 1 ay korunuyorsun 1 aydan sonra bebiş denemelerine devam edebilirsin doktorumun söledikleri bunlardı tatlım

canım yaaa çok sağol opuyorumnanaktan Allah sağlıkla bebeğine kavuşmanı nasip etsin bu benım ikinci gebeliğimdi 8 yaşında bir kızım var Allah bağışlarsa inş..Doktorum anlatttı sağolsun nasıl olacağını ama ben yinede tedirginim o kadar tedirginimki sormayı düşündüğüm merak ettiğim hiç bişeyi soramadım aslında tam tanı dün kondu merak ediyorum acaba ne kadar serecek bu takip kaç gün sürer ne zamn ameliyat olurum oofffff kafanızı şişirmek istemem ama ruh halim berbat öpüyorum hepinizi

kızlar yaaaa benim anlamadığım değerleriniz yükseliyor nasıl oluyor dış gebelik belirtisi varmıııııııııı

lütfennnn bana yardımcı olcak kimse yokmuuuuuuuuuuu sadece ultrasondamı belli oluyor?

Allah bağışlasın canım yavrunu darısı benim başıma kucağıma sağlıkla bir alsam rahatlıcam.
insan bi anda şok oluyo haklısın bende soramamıştım zaten
metanetli ol moralinide bozma göz açıp kapayana kadar bitiyor laparoskopi
ne kadar çabuk olursa senin moralin için o kadar iyi bence sıkmamaya çalış kendini:)

kızlar yaaaa benim anlamadığım değerleriniz yükseliyor nasıl oluyor dış gebelik belirtisi varmıııııııııı

idrarda ve kanda gebelik çıkar 0-5 üzerindeyse kan tahlilinde gebelik var demektir
mesela benimkinden örnek veriyim
ilk tahlilim 48 di (gebelik var demek)
48 saat sonra 2.tahlilde 51 çıktı
tekrar 48 saat sonraki 3.tahlilde 49 çıktı

sağlıklı gebeliklerde her 48 saatte bir bhcg hormonu 2 katına çıkar
yaklaşık seviyelerde kalırsa sağlıklı bir gebelik değildir dış gebelik ihtimali vardır buda vajinal ultrasonda görülebilir ancak

tatlım benım belirtilerim kanamayla oldu günüme 5 gün kala adet oldum baktım geçmiyor dr gittim ultrasonda baktı bişi görmedi düşük yapıyor olabilirsin dedi.hormon testi betahcg yaptırmamı istedi orda gördü iki gün sonra tekrar yaptımamı istedi değerler olması gerekenden daha yavaş ilerlemişti sonra bi kere daha yaptırdım ondan sonra teşhis koydular.ıçimden birhis hamile olduğunu söylüyor umarım yanılmam ve hamilesindir korkma (sölemesi kolay sanki ben korkmuyorum) hemen kandan gebelik testi yaptır ve sonucu bizimle paylaş oldumu tatlım opuyorumnanaktan

bundan yaklaşık 4 ay önce hamile olduğumu öğrendim ve o kadar çok sevinmiştim ki anne olacaktım.bundan daha güzel bir haber varmıydı. b-hcg değerim 71 di. çok düşüktü.ilk gittiğim doktor dış gebelik olabilir dedi.benden 20 gün önce yengem dış gebelikten iç kanama geçirmiş ve tüpü alınmıştı. bendede böyle bir şey olma ihtimali beni çok üzdü.daha sonra değerlerim 2 gün arayla kontrol edildi ilerlemeler gayet normaldi. en son ölçümde 3015 çıktı ve ben artık 2 gün sonra gebelik kesesini görebilecektim.neyse dr. gittim ultrasonla baktı ve bi anda dış gebelik dedi.dünya başıma yıkıldı. 7 gün 1 doz kemoterapi yapıldı ve ben 7 gün boyunca hastanede kaldım.üniversite hastanesiydi. sürekli sancılanan anneleri duyuyor ve gebeliklerini takip ediyordum.diğer odalardan bebek kalp atışlarını duyuyordum tabi birde bebek ağlayışları.heran ağlıyordum anlatamayacağım kadar zordu benim için. 7 günün sonunda tekrar değerlerim düşmedi inatla artıyordu enson 15000 civarındaydı ve artık kendi bebeğimin kalp atışlarını duyuyordum.o benimdi ama olması gerektiği yerde değildi. neyse sonra ameliyat oldum ve sol tüpüm alındı ,her şey bitmişti.6 ay gebe kalmamalısın dendi. şimdi ameliyatımın 3,5 ayını doldurdum ama umutla bekliyorum.geceleri rüyalarımda bebeklerimi alıyorlar.ağlayarak uyanıyorum çoğu gece hatta eşime bile acı çektiriyorum uykudayken sürekli sayıklıyormuşum. ama umutluyum çünkü ilk denediğimiz ay hamile kalmıştım. demekki çocuğumuz olabiliyor diyorum bizde sorun yok. herşeyin hayırlısı.ama benimde çocuğum olacak.sizinde olacak..umutluyum ben...

merhabalaaar...
ben dış gebelik geçiriyorum. bundan 4 gün önce metotreksat iğne oldum. o esnada bhcg değerim 2800 idi. ertesi gün sağ tüpte 17mm keseyi gördük. kalp atışı da vardı. doktorum hemen bir doz daha iğne yaptırdı. bugün değerim 4950 oldu. benim merak ettiğim kalp atışı olup iğne ile tedavi olabilen var mı? ameliyat mı olmam gerekecek? imdaaaaaat... haftalardır fenalardayım. yardım edin lütfennnn...

mehaba kızlar;bende dış gebelk geçirdim we yaşadıklarımı paylaşmak stiyorum.1 haftadır sol kasığımda agrılarım wardı çok cddiye almadım ama bi sabah uyandığımda kahwerengi lekelenmeler gördüm we ince bi sızı şeklindde ağrım dewam ediyodu.doktora girttim ultrasonda bişey göremedim betahcg istedi we 740 çıktı.sonra beni başka bir doktora yönlendirdi çünkü kürtaj olmak istyiyordum.gittiğim doktorda bişey göremedi ultrasonda we kürtaj için 10 gün geçmesi gerektiğini görünmesi gerektiğini söyledi.4 gün sonra betahcg yaptım yine bu sefer değerim 432 ye düşmüştü doktorum kendiliğinde düşecek dedi sonra yine kan testi yaptım we 700 lere çıkmıştı.dış gebelik olabilir dedi we dtaylı bir ultrasonda dış gebelik olduğunu anladık.değerlerim düşüp yükseliyodu.en son 720 ye çıktı we doktorum değerim 1000 in altına olduğun için amelyata operasyona gerek yok dedi we tek doz ğnenin yeterli olacağını söyledi.iğneyi yaptık çok canım yandı we kanser hastalarında kullanılan bi iğne olduğu için biraz zorlandım.3 gün ciddi bi mide bulantısı ço ciddi b halsizlik yaşadım.iğne olduktan 6 gün sonra kan testi yaptırdım iğneden önce 720 di,iğneden 6 gün sonra 362 ye düşmüştü.zaten 6 gün sonra en az %20 düşüş olması gerekiyormuş yoksa bir iğne daha olabilrmşim.1 hafta sonra yne yaptırdım 64 tü we 4 gün sonra yine yaptırdım 32 di we en son yanı geçtiğimiz cumartes sıfırlanmıştı.bugün son olarak tamamen emin olmak çin yine yaptırdım yanii 8 gün sonra yine sıfır değerim.bana tez doz iğne yeterli geldi.benimö şansım değerim düşüktü yani erken teşhs konuşdu kanamam olmdı ameliyat olmadım we en en önemlisi çok çok iyi bir doktorum war.değerim sıfırlanalı 8 gün oldu ama hala regl olamadım.doktorum yakın zamanda olacağımı we bir sorun olmadığını söyledi.umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba bende metotreksat kullandım yani onkolojide kullanılan kanser iğnesi neyse iki doz yaptılar bugün 12 saat oldu kanamam yok dr kanaman olur dedi olmadı ağrın olur dedi olmadı ne zmn kan testi yaptırmalıyım yardımcı olur musun lütfen çünkü ameliyat olmak istemiyorum.Dış gebelik değil benimkisi ilaç tedavisi görüyordum ve hamile olduğumu öğrendim dr um hamileliğini sürdürürsen bebekte doğumsal rahatsızlıklar olabilir karar senin kürtaj ol veya bekle dedi.Ne gerekiyorsa yapalım dedim neyseee bana yardımcı olurmusun

17 aralik sali gunu cok siddetli agrim ve az da olsa kanamam oldu. sonra kanama kesilince test yaptim pozitif cikti. agrimda gecmisti.ama cumartesi gunu tekrar siddetli bi agrim oldu ve yine az da olsa kanamam oldu.yine test yaptim evde pozitif cikti.acile gittik.doktor vajinadan ultrasonla bakti keseyi goremedi.normal bi gebelik olmadigini soyledi.beta hcg testi yapildi.deger 565 cikti. son adet gunumden hesaplarsam 4 hafta 4 gunluk hamileydim bu test yapildiginda.pazartesi bi daha kontrole cagirdi.yine kan testi yapilacak. su an agrim yok kanamam yok. sizlere sorum su; dis gebelik ise agri ve kanama gibi belirtiler surekli mi olur. 565 deger ciktiginda alttan ultrasonla bakildiginda kesenin gorulmeme ihtimali var midir. eger kimyasal gebelik ise ve dustuyse kanama cok mu olmalidir. tecrubelerinize ihtiyacim var.dis gebelikten korkuyorum.dis gebelikte hcg degerleri nasil oluyor?

Merhaba,
Şu an dış gebelik sürecindeyim ve günlerdir internette sağlıklı bir bilgi alabilmek için forumları ve siteleri talan ediyorum. İnsan hamileliği söz konusu olunca çok hassas oluyor ve doktorlara ne kadar güvensede aynı durumu yaşamış biri ile konuşup görüşmek istiyor. Bu yüzden bende belki başka birileri için kafasındaki soruları biraz da olsa rahatlatabilmek için yaşadığım süreci detaylı olarak paylaşacağım.
28 yaşımı doldurdum. Evlendiğim ilk günden beri(yaklaşık 3,5 yıldır) doğum kontrol hapı ile korunuyordum. Yaklaşık 4 ay önce gebelik isteği ile doktora gittik. Doğum kontrol hapını bıraktım ve o günden beri folik asit kullanıyorum. Hapı bıraktıktan sonra başka yollarla korunduk ve yanlış hatırlamıyorsam 3 defa adet gördüm. Hamile kalmaya karar verdiğim ilk ay da da başarılı olduk. Çok kolay ve hemen olmuştu çok sevindik.
Adetimin gecikmesinden 3 gün sonra idrar tesi yaptım ve pozitif çıktı. Ertesi gün emin olmak için kar verdim ve beta hcg 437 idi. Bir hafta sonrası için doktor randevusu alıp heyecanla beklemeye başladık. Bu heyecanlı bekleyişi fazla uzun sürmedi malesef 7. gün çamaşırımda kahverengi lekelenmeler oldu. Vakit kaybetmeden o akşam doktorumuza göründük. Yerleşme kanaması olabileceğini hemen hcg vermemi istedi. Sonuç hüsran. Hcg'm 160 a düşmüştü. Sağlıklı bir gebelikte o gün değerim 1600 civarında olması gerekirken 160 çıktı. Sonrasında 2 gün aralıklarda hcg ölçümü yaptırırdım. Değerim önce 157 sonra 177 ve en son bugün hcg 192 ve progesteron 6.1 çıktı. Doktorumuz bunun kesinlikle normal bir gebelik olmadığını söylüyor. Fakat yeterince büyümediği için keseyi, ya da gebeliğin nerede oluştuğunu göremiyoruz. Önerilen medikal tedavi "Metotreksat" iğnesi.
Bu ilaç normalde kanser tedavisind ekullanıldığı için ilk başka ürkütücü geliyor. Bende ödevimi yaptım ve bu konuda detaylı bir araştırmaya girdim. Tanıdığım diğer doktorlarla görüştüm, internetten tezler indirip okudum ve doktorumun da bana önerdiği gibi tek ya da 2 doz vücut üzerinde kalıcı bir etki bırakmadığı gib diğer gebeliklere de bir etkisi olmuyormuş.
Bu hafta içinde ilacı alacağım ve yan etkileri vb. yaşadıklarımı yine burada paylaşacağım.
Tabi en çok merak ettiğim bu ilacı kullandıktan sonra gebe kalma süresiydi ama sanırım bunu da tecrübe edip göreceğiz.
Dış gebelik yaşayan herkese Allah kolaylık versin. Umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur.

. Benimde adetim 5 gün geçtikten sora hafif lekelenmelerim oldu beta hcg 116 çıktı iki gün sonrasında 252 4 gün sonrasında 364 tekrar 4 gün sonrasında 596 drum yrn için yani yüne 4 gün geçmiş olcak tekrar kan vermemi istedi ama şüpheleri duş gebelik olduğu yönünde çok endişeliyim hayatımda hiç bukadar çaresiz olmamıştım sürekli kendimi dinliyorum drum ilaç yada cerrahimmüdahale diyor. Neye üzülceğimi şaşırdım kendime mi başıma ne gelceğini bilemememi 😞

gerçekten çok zor bir durum. inşallah aksi yönde olur, dış gebelik değildir. ben iğneyi oldum önce 50ml. 4 gün sonra kan verdiğimde beta hcg m yine aynıydı. inanamadım, yıkıldım resmen. hemen doktorumu değiştirdim. gittiğmi profesör bana bu tarz ilaçların m2 bazında verildiğini doktorumun bana 150 ml vermesi gerekirken 50 ml verdiğini söyledi. sonra tekrar 75 ml aldım. bu arada ilaçtanmıdır artık üzüntüdenmi bilemiyorum 10 yıldır burnum bile akmazdı benim şimdi griple boğuşuyorum. karaciğer değerlerim zaten yüksek üstüne bir de antibiyotik almak zorunda kaldım. eğer 2 gün sonra vereceğim kan değeride yüksek çıkarsa laparoskopi olacağım. inşallah hepimiz için hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…