ben de martta dış gebelik yaşadım benim tüp bebek tedavisinden sonra oldu. Sürekli bhcg takibi yapıldı ama değerler 1000 leri geçmedikçe dış gebelik demek çok zor dr sonuna kadar normal gebelik olabilir dedi ama değer 2000 lere yaklaşınca rahimde de görülmeyince dış gebelik olduğu anlaşıldı bu kadar erken sana nasıl dış gebelik dendi?
bana METHOTREXAT adlı bir iğne yaptılar kendiliğinden düşsün diye ama düşmedi ve ameliyatla almak zorunda kaldılar
mehaba arkadaşlar şu günlerde çok kötüyüm dış gebelik yaşıyorum ve çok korkuyorum.İki günde bir hormon testi yaptırıyorum önce 68.96 sonra 98,06
dünde 107 çıktı dr takip verdi iki günde bir yaptırmaya devam edeceğim değerlerin düşmesini beklicez değerler düşmezse ameliyat olacağım.Dış gebelik yaşayanlar
benımle yaşadıklarını paylaşabilirmi?Siz nasıl kurtuldunuz dış gebelikten.
canım yaaa çok sağol opuyorumnanaktan Allah sağlıkla bebeğine kavuşmanı nasip etsin bu benım ikinci gebeliğimdi 8 yaşında bir kızım var Allah bağışlarsa inş..Doktorum anlatttı sağolsun nasıl olacağını ama ben yinede tedirginim o kadar tedirginimki sormayı düşündüğüm merak ettiğim hiç bişeyi soramadım aslında tam tanı dün kondu merak ediyorum acaba ne kadar serecek bu takip kaç gün sürer ne zamn ameliyat olurum oofffff kafanızı şişirmek istemem ama ruh halim berbat öpüyorum hepinizi
kızlar yaaaa benim anlamadığım değerleriniz yükseliyor nasıl oluyor dış gebelik belirtisi varmıııııııııı
mehaba kızlar;bende dış gebelk geçirdim we yaşadıklarımı paylaşmak stiyorum.1 haftadır sol kasığımda agrılarım wardı çok cddiye almadım ama bi sabah uyandığımda kahwerengi lekelenmeler gördüm we ince bi sızı şeklindde ağrım dewam ediyodu.doktora girttim ultrasonda bişey göremedim betahcg istedi we 740 çıktı.sonra beni başka bir doktora yönlendirdi çünkü kürtaj olmak istyiyordum.gittiğim doktorda bişey göremedi ultrasonda we kürtaj için 10 gün geçmesi gerektiğini görünmesi gerektiğini söyledi.4 gün sonra betahcg yaptım yine bu sefer değerim 432 ye düşmüştü doktorum kendiliğinde düşecek dedi sonra yine kan testi yaptım we 700 lere çıkmıştı.dış gebelik olabilir dedi we dtaylı bir ultrasonda dış gebelik olduğunu anladık.değerlerim düşüp yükseliyodu.en son 720 ye çıktı we doktorum değerim 1000 in altına olduğun için amelyata operasyona gerek yok dedi we tek doz ğnenin yeterli olacağını söyledi.iğneyi yaptık çok canım yandı we kanser hastalarında kullanılan bi iğne olduğu için biraz zorlandım.3 gün ciddi bi mide bulantısı ço ciddi b halsizlik yaşadım.iğne olduktan 6 gün sonra kan testi yaptırdım iğneden önce 720 di,iğneden 6 gün sonra 362 ye düşmüştü.zaten 6 gün sonra en az %20 düşüş olması gerekiyormuş yoksa bir iğne daha olabilrmşim.1 hafta sonra yne yaptırdım 64 tü we 4 gün sonra yine yaptırdım 32 di we en son yanı geçtiğimiz cumartes sıfırlanmıştı.bugün son olarak tamamen emin olmak çin yine yaptırdım yanii 8 gün sonra yine sıfır değerim.bana tez doz iğne yeterli geldi.benimö şansım değerim düşüktü yani erken teşhs konuşdu kanamam olmdı ameliyat olmadım we en en önemlisi çok çok iyi bir doktorum war.değerim sıfırlanalı 8 gün oldu ama hala regl olamadım.doktorum yakın zamanda olacağımı we bir sorun olmadığını söyledi.umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.
. Benimde adetim 5 gün geçtikten sora hafif lekelenmelerim oldu beta hcg 116 çıktı iki gün sonrasında 252 4 gün sonrasında 364 tekrar 4 gün sonrasında 596 drum yrn için yani yüne 4 gün geçmiş olcak tekrar kan vermemi istedi ama şüpheleri duş gebelik olduğu yönünde çok endişeliyim hayatımda hiç bukadar çaresiz olmamıştım sürekli kendimi dinliyorum drum ilaç yada cerrahimmüdahale diyor. Neye üzülceğimi şaşırdım kendime mi başıma ne gelceğini bilemememi 😞Merhaba,
Şu an dış gebelik sürecindeyim ve günlerdir internette sağlıklı bir bilgi alabilmek için forumları ve siteleri talan ediyorum. İnsan hamileliği söz konusu olunca çok hassas oluyor ve doktorlara ne kadar güvensede aynı durumu yaşamış biri ile konuşup görüşmek istiyor. Bu yüzden bende belki başka birileri için kafasındaki soruları biraz da olsa rahatlatabilmek için yaşadığım süreci detaylı olarak paylaşacağım.
28 yaşımı doldurdum. Evlendiğim ilk günden beri(yaklaşık 3,5 yıldır) doğum kontrol hapı ile korunuyordum. Yaklaşık 4 ay önce gebelik isteği ile doktora gittik. Doğum kontrol hapını bıraktım ve o günden beri folik asit kullanıyorum. Hapı bıraktıktan sonra başka yollarla korunduk ve yanlış hatırlamıyorsam 3 defa adet gördüm. Hamile kalmaya karar verdiğim ilk ay da da başarılı olduk. Çok kolay ve hemen olmuştu çok sevindik.
Adetimin gecikmesinden 3 gün sonra idrar tesi yaptım ve pozitif çıktı. Ertesi gün emin olmak için kar verdim ve beta hcg 437 idi. Bir hafta sonrası için doktor randevusu alıp heyecanla beklemeye başladık. Bu heyecanlı bekleyişi fazla uzun sürmedi malesef7. gün çamaşırımda kahverengi lekelenmeler oldu. Vakit kaybetmeden o akşam doktorumuza göründük. Yerleşme kanaması olabileceğini hemen hcg vermemi istedi. Sonuç hüsran. Hcg'm 160 a düşmüştü. Sağlıklı bir gebelikte o gün değerim 1600 civarında olması gerekirken 160 çıktı. Sonrasında 2 gün aralıklarda hcg ölçümü yaptırırdım. Değerim önce 157 sonra 177 ve en son bugün hcg 192 ve progesteron 6.1 çıktı. Doktorumuz bunun kesinlikle normal bir gebelik olmadığını söylüyor. Fakat yeterince büyümediği için keseyi, ya da gebeliğin nerede oluştuğunu göremiyoruz. Önerilen medikal tedavi "Metotreksat" iğnesi.
Bu ilaç normalde kanser tedavisind ekullanıldığı için ilk başka ürkütücü geliyor. Bende ödevimi yaptım ve bu konuda detaylı bir araştırmaya girdim. Tanıdığım diğer doktorlarla görüştüm, internetten tezler indirip okudum ve doktorumun da bana önerdiği gibi tek ya da 2 doz vücut üzerinde kalıcı bir etki bırakmadığı gib diğer gebeliklere de bir etkisi olmuyormuş.
Bu hafta içinde ilacı alacağım ve yan etkileri vb. yaşadıklarımı yine burada paylaşacağım.
Tabi en çok merak ettiğim bu ilacı kullandıktan sonra gebe kalma süresiydi ama sanırım bunu da tecrübe edip göreceğiz.
Dış gebelik yaşayan herkese Allah kolaylık versin. Umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur.
. Benimde adetim 5 gün geçtikten sora hafif lekelenmelerim oldu beta hcg 116 çıktı iki gün sonrasında 252 4 gün sonrasında 364 tekrar 4 gün sonrasında 596 drum yrn için yani yüne 4 gün geçmiş olcak tekrar kan vermemi istedi ama şüpheleri duş gebelik olduğu yönünde çok endişeliyim hayatımda hiç bukadar çaresiz olmamıştım sürekli kendimi dinliyorum drum ilaç yada cerrahimmüdahale diyor. Neye üzülceğimi şaşırdım kendime mi başıma ne gelceğini bilemememi 😞
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?