Dış gebelik yaşayanlar lütfen yaşadıklarınızı benımle paylaşın

Ah canım inş değerin düşmüştür ve operasyona gerek kalmaz. Dış gebelik şüphesi bile öyle birşeyki her an aklımda içim içimi yiyiyor bakalım yrn tekrar kan vericem merakla bekliyorum umarım artmamıştır hatta bi mucizeolurda değerim düşer hatta

slm dis gebelik ve bunun gibi rahatsizligi olanlara gecmis olsun. bende ilk defa hic umamadan beklemeden dis gebelik geciriyorum sanirim

33 yasindayim cocuklarim var, daha once dis gebelik konusunu ne arastirdim ne de cok farkinda oldum. Spral kullanirken hamile kalmisim haberim yok! Adet tarihlerinide pek tutmuyordum ama muhtemelen normal tarihinde adet sandigim koyu kahve akinti basladi, 5 gun kadar hafif hafif bu sekilde devam etti, ben spralden kaynakli olarak adet baslangici olabilecegini dusundum, ne yazik ki 5 gun sonra (19 Ocak 2014) sag tarafimda once daha hafif baslayan ancak 5 saat sonra ayakta guclukle durabildigim tansiyon dusukluguyle seyreden bir halsizlik ve agriya donustu. Hastaneye giderek spralimin yerini kontrol ettirdim, yerindeydi, tuplerde bi sorun goremedi doktor kan testi istedi, ben bu sirada biraz daha iyiydim, yine adet baslangici dedim kendi kendime, ancak ertesi gun kan testi sonucu B Hcg 646 cikinca hemen tekrar hastaneye giderek sprali cikarttirdim, normal hamile olabilirim diye, cikarttigim gun deger 308 di, doktor ulturasonda rahimde goremedi, sag tupte birsey var gibi ama emin degilim, dis gebelik gibi kendin atiyor olabilirsin bekleyelim dedi, 2 gun sonra 312, 2 gun sonra 329 , 2 gun sonra 744 olarak uni. hst. yattim yine ultrasonda birsey gorulemedi, ertesi gun Hcg 403, progesteron 1,6 di. igne metotreksat tedavisi basladi 4 gun gecti Hcg 429. Dis gebelikle ilgili internette hala arastiriyorum. Daha once sezaryen oldugum icin bir doktor sana lagroskopik ameliyat yapmak riskli olur demisti, acik ameliyattan korkuyorum, ankarada bu konuda uzman bildiginiz bir doktor varmi acaba, yazarsaniz sevinirim. Bu rahatsizliga yakalananlarin Allah yardimcisi olsun.

Merhaba arkadaşlar. . Galiba bende de dış gebelik var. Henuz tam teshis konulamadi.. ben geçtiğimiz ay ertesi gun hapi kullandim buna rağmen adetim 2 gun gecikti. Kan testi testi yaptirdim. B hcg 33 cikti. Ben kaderime razi olmus beklerken geçtiğimiz hafta lekelenmeler basladi. Bu ptesi testi tekrarladigimizda 187, bugun ise 250 cikti. Ctesi testi tekrarlayacagiz. .bakalim ne çıkacak? ? Off kafam cok karışık. .

merhaba ben de şu an dış gebelik geçiriyorum.
gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
bi de benimki tüp bebek ve 5. denemede ilk defa tutmuştu.
6 yıllık evliliğimde ilk gebeliğim bu şekilde oldu.
2 gün önce metatroxsat yaptık 2 doz.
ondan sonra bi halsizlik bulantı ve hafif kanama başladı biraz da ağrım vardı.
dün gece benden bayağı bi parçalar gitti. sonrasında biraz daha rahatladım ve hafif bi adet kanaması başladı.
şu an da hafif kanama ve ağrı var.
bugün beta hcg yaptırdım 851 çıktı. tahmini 6 haftalık gebelikte bu değer düşük gibi geldi bana.
fakat iğne öncesi değerimi bilmiyorum ne kadar yükseldi bilmiyorum.
çarşamba tekrar yaptırcam düşüp düşmediğine bakıcaz ona göre belki yine iğne belki ameliyat olucam.
biran önce şu durumdan kurtulmak ve sağlığıma kavuşmak istiyorum.
en büyük korkum dış gebeliğin tekrarlaması çünkü tüp bebek dışında şansımız yok ve sağlıklı embriyoyu çok zor buluyoruz.
o yüzden ameliyet olup iki tüpü de iptal ettirmek mantıklı geliyor.

Canim birsey sorcam bu dış gebelikte kanama mi oluyo yani nasıl anlaşılır ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim birsey sorcam bu dış gebelikte kanama mi oluyo yani nasıl anlaşılır ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tatlım daha dün kontrole gittim doktotumla yine monuştuk dediki en büyük belirti düzensiz beta hcg artışı sonrada eğrr geç farkedildi ve beta hcg değerin 1500 üstünde olmasına rağmen bebeğin vajinal ultrosonla görülmemesi umarım senin öyle bir şey başına gelmemiştir ama erken teşhis olduğunda korkma benim tek doz iğne ile sonlandı mesela

Benim beta hcg 3 kat artiyo 2 gunde.ve ben dun gittigimde degerim 1746 diydi ve norml ultrasonla keseyi goremedi .ama rahim duvarimi rahimmi ne kalinlasmis dedi

Benim beta hcg 3 kat artiyo 2 gunde.ve ben dun gittigimde degerim 1746 diydi ve norml ultrasonla keseyi goremedi .ama rahim duvarimi rahimmi ne kalinlasmis dedi

tatlım bana seninki normal gibi geldi umarım öyledir ama zaten 1700 lerdeyken normal ultrosonla gözükmez vajinal ultroson iste o daha net ve korkma hiçbir zararı yok ilk üç ay

bende de dış gebelik var

ben de size hikayemi anlatayım; ben 2 yıllık evliyim. Bebek isteyip çalışmalara başlayalı 7 ay oldu. geçen hafta cuma günü evde yaptığım idrar testinde çift çizgiyi görünce mutluluktan gözyaşlarımı durduramadım ve canım kocamı arayıp hamile olduğumu söyledim... o da çoooook sevindi ve kanda görünceye kadar emin olmak istemiyorum diye sevincini bastırmaya çalıştı. araya haftasonu girdi ve pazartesiye kadar biz mutluluktan bulutların üzerinde bi haftasonu geçirdik, ardından pazartesi verdiğimiz kan tahlilinde de beta hcg'nin 266 olduğunu gördük ve hamileliğim kesinleşmiş oldu. Yani DIŞ GEBELİKLE tanışana kadar biz hamilelik kesin diye biliyoduk... sevincimiz uzun sürmedi ve ertesi gün bende tarif edilemez bi sancı ve kanama, üşüme terleme başladı. soluğu hastanede aldık ve doktordan duyduğumuz sözcükler dünyamızı başımıza yıktı... bize ya düşük oluyor ya da dış gebelik dedi ve kan testi istedi. kan verdik ve beta hcg'nin 246 ya düştüğünü gördük. tabiiki bir kez daha yıkıldık. doktor şimdilik kesin dış gebelik diyemem, progestan yazıcam ve 3 gün sonra yeniden kan değerine bakıcaz diyerek bizi gönderdi... neyse 3 gün sonra daha iyi olduğunu düşündüğümüz başka bi hastaneye gittik ve doktora durumu anlattık. o da kan testi istedi ve değerin 333 e çıktığını görüp bi kez daha yıkım.... çünkü bu artış olması gerekenin çok çok ok altında ve kesin dış gebelik anlamına geliyordu...
eşim mi daha çok üzüldü ben mi bilemiyorum... bitmedi bunca yıkıma bi de doktorun terbiyesizliği eklendi. kan verdiğimizde saat akşam 9 olduğu için nöbetçi doktorla muhattaptık ve dış gebelik haberini bize telefonla söylediklerinde evdeydik, doktor acilen hastaneye gelmemiz gerektiğini ve vakit kaybetmeden kürtaj olmam gerektiğini söylediğinde başımdan kaynar sular döküldü.. biz de tamam diyerek telefonu kapattık. evde tam bir panik havası, tanıdığım ve tecrübesi olan insanlarla, doktor akrabalarıyla konuştuk ve kürtajın ilk müdahale olarak uygulanmasının yanlış olduğunu, bu değerlerde iğne ile düşürülebileceğini öğrendik. ardından kürtaj diyen doktor arayıp küstahça hemen gelmemiz gerektiğini, geç kalmamız durumunda gece yarısı kürtaj yapmanın hoşuna gitmeyeceğini söyledi. ben canımla uğraşıyorum doktorun hadsizliğine bakarmısınız...
neyse tabiiki o doktora gitmedik sabahı bekleyip sabah koşa koşa zeynep kamile gittik. orda da beta hcg takibi ve sonrasında iğne yapılabileceğini söylediler ama muamele çok çok kötü, yerlerde... bi kan da zeynep kamilde verdik ama size tavsiye etmem, biz çok farklı hastanelerde kan verdik ve hepsinde de çok farklı değerler çıkınca kafamız çok karıştı çünkü laboratuvarlar arasında farklar olması normalmiş.
neyse en son tavsiye üzerine özel göztepe hastanesine gittik ve doktor test sonuçlarına bakıp ultrason muayenesinden sonra hemen 2 doz metatraksat iğnesi yaptı. şimdi bekleyişteyiz 5 gün sonra bu değerin %15 düşmesi gerekiyormuş. inşallah daha kötü şeyler yaşamadan son bulur bu gebelik... ALLAH dış gebelik yaşayan herkesin yardımcısı olsun, çok zor, yaşamayan bilemez...

arkadaslar gercekten cok uzucu bir tecrube gecirenede gecirmekkte olanada cok gecmis olsun sag salim biter insallah.benim.durumum daha karisik sirasiyla betalarim 280-311-482-502-855 uc farkli doktorda kesemi vajinal ultrasonda gordu ama ben hala dis gebelik ihtimaline karsi ya da sagliksiz gebelik durumuna karsi gozlem altinda tutuluyorum.birazdan gene sonuc alacam.agrim sizim yok.pazartesi baslayan kahverengi lekelenmelerim.var hala azar azar devam ediyor.kese goruluote dis gebe olmak mumkun mu.kimyasalda degilmisim ondada kese olmazmis bu degerlere gore normal gebede olmayabilirmisim.uzayli gebeyim galiba ben

son durumundan haberdar etmedin bizi durumunu çok merak ediyorum ben bu konu üzerinde çok hassaslaşdım kızlar piskolojiılık olarak 1 yılı 1 ay geçdi hala kendime gelemedim banada yardımcı olun kızlar sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…