Dış gebelik yaşayanlar lütfen yaşadıklarınızı benımle paylaşın

Merhaba, bende yeni deneyimimi paylaşmak istedim. 4 senelik evliyim. İlk yıl korunmak istedik ama sonrasında biz de bebek sahibi olmak istedik. Yalnız bende evlenmeden önceden beri zaten polikistik over sendromu vardı. Reglilerim her zaman düzensizdi. 3 yıldır hamile kalmaya uğrasıyoruz. Bu süreçte pek çok doktor değiştirdim. Klomen tarzı ilaçlarla tedavi sonrasında 1 kez de aşılama denedim fakat olmayınca olmuyor. Bu süreçte hayatımda bir çok şeyi erteledim. Yapmak istediklerim vardı başka şikayetlerimle ilgili doktorlara görünmek istiyordum fakat ilaç verdiklerinde kullanmıyordum hamile kalırım falan diye. Ama geçen ay hepsini yaptım. Lazer epilasyona başladm, ilaçlar kullandm, sırt ağrı için röntgene girdim. Artık nasılsa olmuyor diye. Son günlerde kendimde değişiklikler hissetmeye başlamıştım. Göğüslerim şiş, midem bulanıyor, belim çok ağrıyordu. ama bu belirtileri birçok kez psikolojik olarak yaşayıp sonrasında idrar testi negatif çıkınca çok üzüldüğüm için göz ardı ettim bir süre. Devam edince geçen gün test yaptık eşimle ve sonuç anında pozitif çıktı. Şoka girdik ikimizde. Git tekrar al ne olur ve dur lütfen umutlanma dedim. Tekrar aldı tekrar pozitif. Hemen en yakınımdaki doktora gittim. Doktora girene kadar heyecandan deliye dönecek gibi oldum. doktor ultrasonla baktığında kese falan göremedi. Kan testi istedi. Kan testi akşam 8 de cıkacak ama ben nasıl dayanacağımı bilemiyorum. Eşim de inanılmaz mutlu. Akşam 8 de aradım labaratuarı sonuç 22.430. Daha önceki araştırmalarımdan bir çok şey bildiğim için değerin inanılmaz derecede yüksek olduğunu görünce korktum. Gittiğim doktoru aradım dış gebelik olma ihtimalin var yarın gel dedi. Tabi bekleyemem. Hemen kendi doktorumun hastanesinde acilde kadın doğum doktoru olduğuu öğrenip oaraya gittim. O doktor da değere inanamadı. hemen vajinal ultrasona aldı beni. Sol tüpte bir bebek gördü kalp atışı var ve 7 haftalık dedi. Ağlamaya başladım tabi. Ameliyat deyince korkudan daha da hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Bir de tüp kanama yaparsa onuda alırız deyince daha da ağladım. O geceyi unutabilir miyim bilemiyorum. Ertesi gün kendi doktoruma gittim hemen. O da değeri görünce şoka girdi. Bu değer oluşana kadar ve bu kadar büyüyene kadar nasıl patlamadı ben böyle şey görmedim dedi. Ertesi gün hemen laparoskopik ameliyatla alındı bebek. Ameliyatımın 3. günündeyim. Bir yandan doğal yolla hamile kaldım bu muhteşem bişey diyorum kendime. Bir yandan Allah korudu beni ya ölseydim, ya tüpüm de patlasaydı diyorum. Ama diğer yandan üzüntümle nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum. Bu arada reglilerim düzensiz olduğu için bu kadar süre anlamadım. Ayrıca arada kanamam oldu ama o regl değlmiş. dış gebelik kanamasıymış. Demem o ki benim kadar ihmal etmeyin sakın. Bu arada karnınızdaki izler tamamen geçti mi arkadaşlar?

Arkadaşlar bende Ekim ayında dış gebelik geçirdim doktor 2-3 ay korunmamızı söyledi tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum benm merak ettiğim bu neden oluyor yani yanlış bişey mi yapıyoruz acaba bu konuda bi fikri olan varmı

Bir cok nedeni var bunun..ozellikle ilk hamilelikte olma riski cok yuksekmis..bnde dis gebelik gecirdim ve tek igne ile dusuruldu.once patolojiye parca gondercez diye parca aldilar..tabi öldum okadarzordu.sonra igne yaptilar ve dusurduler.igneden 2 gun sonra 6 gunluk bi kanamam geldi..ve ona adet denmiyomus...ve bugun igneden 43gun gecti bn hala adet olmadimm...kasiklrimda agri var ..

Dis gebelik gecirip igne ile tedavi olnlar.igneden kac gun sonra adet oldunuz knama disinda

Benim kendiliğinden düştü doktor herhangi bi operasyona gerek olmadığını söyledi iğne de yapmadı kesesi falan içinde kalmış mıdır sizce kafamı karıştıranlar oldu da siz bi kez mi geçirdiniz dış gebeliği

Evet bi kez gecirdim..ama bi arkadasimda dis gebeydi..onunda kendiliginden dustu..ve hic bi problmi yoktu.ztn kendiliginden dusunce kese bozuluyo...tekrardn hamile kaldi simdi 8 aylik bir bebegi var..

Böyle şeyler duyunca içim çok rahatlıyor sizede çok tşk ederim cvp verdiğiniz için bnde Size yardımcı olmak isterdim ama malesef daha önce duyup yaşamadığım şeyler yaşıyorum inş herşey gönlünüzce olur inş bizimde bigün bebeğimiz olur

Isalahh..rica ederim ne demek...bnde adet oldum bugunn..endisem kalkti ortadann..rabbm isallh isteyen herkese saglikli bi gebelik ve bebis versin

merhaba kızlar bende şuan dış gebelik yaşıyorum adet günümden 8 gün önce başlayan düzensiz kanamalar oldu ara kanama yaşadığım için daha önce pek tınlamadım sonra eşimin ısrarıyla doktora gitti ultrasyonda rahim kalınlaşmış dedi bhcg istedi 70 falan çıktı ama ilk dediği şey bu normal bir gebelik degil dedi 2 gün sonra yine test istedi deger ler hep 7-10 artıyordu ve kanamanın 10 günü şiddetli bir ağrıyla parça düşürdüm başka doktora gittim kürtaj dedi korktum 3. doktora gittim kürtaja gerek yokrahim temiz dedi deger 227 olmuştu bu arada degerin düşük bekleyelim görelim dedi vücut kendisi yok edebilir dedi ama 1 haftadır kanamam yoktu tekrar başladı nedenini anlayamadım ve 2 gündür brokoli kürü yapıyorum fallop tüplerini temizliyor diye böyle bir duru yaşayanınız var mı kızlar

Merhaba hanımlar
ben de suan dış gebelik yaşıyorum hastanede yatisa aldılar dün akşam saat 2 de iğne vuracaklar sizin yazılarınızı okuyarak bekliyorum. Benim hikayem de şöyle : adetim normal adet gunumde 1 gun surdu. 2 gun sonra eczaneden test alip yaptik pozitif test yanlistir belki diye ertesi gun tekrar yaptim ve damlatir damlatmaz pozitif cikiyordu.Değerlerim ilk başta aile hekiminde 6421 idi.doktora gittim sonra keseyi göremedi zaten çocuk istemiyordum test yaptı yapar yapmaz pozitif ağrı var mı diye sordu sağ kasigimda sürekli ama hafif çok rahatsız etmeyen ağrı olduğunu söyledim dış gebelik olabilir dedi. Başka bir doktora geldim kan testi yaptı 3600 e düşmüş sağlıklı gebelik değil dedi düşük te olabilir hatta yüzde 90 düşük dedi kürtaj yaptı 2 gün sonra gel kan değerlerinde yarısı kadar düşüş varsa düşük dedi anormal bir durumsa dış gebelik dedi ve testte 3522 ye düşmüş yani anormallik vardı. Hemen yatisim yapıldı ama devlet Hastanesindeyim sürekli alttan muayene yapıp kan alıp durdular iğne nin ise yaramasini ve biran önce evime gitmeyi istiyorum Allah kimseye yaşamasını yaşayanlara acil şifa versin inşallah sonucu sizlerle paylaşacağım iğneye 2 saat kaldı...

Saat 16:45 iğne yeni geldi vuruldum biraz keskin bir iğne ağrı yaptı vurulurken 75 mg 2 kalçadan da verdiler etkilerini bekliyorum inşallah düşer bu sekilde

Yaklaşık yarım saat geçti iğne vurulalı hafif mide bulantısı başladı umarım ise yarar. Greyfurt ve suyu alkol ve güneşlenmek yasak onun dışında bir yasak yok 1,4 ve 7. Günler kan değerleri ölçülecek şimdilik hastanedeyim ne zaman çıkacağım bilmiyorum

Bende hikayemi paylaşmak istedim 6 aylık evliyim dış gebelik evliliğimin 3. ayında buldu bizi adetim bittikten sonra kahverengi lekelenmelerim oldu ayaklarım şişti yerleşme kanaması dedim kendi kendime kötü düşünemedim hiç evleneli dört ay olmuştu ve hiç duymamıştım diş gebelik nereden bilebildim ki beni bulduğunu 8 ağustos günü öğrendim anne olacağımı ama içimde yolunda gitmeyen bir şeyler vardı ve pazar olmasına rağmen doktora gittik kese görülmedi ve döllenme sağ tüpte olduğunu söyledi dünyam başıma yıkıldı hemen çapaya gönderdi o gün yatışı mı yaptılar bir gün sürdü sevincim hemen ilaç tedavisi başladı değerim yüksekti ilaç verildi beklemeye başladık 4 günde bir beta verecektim ama bünyem kaldıramadı olanları ilacın 3. günü nefes alamadım öleceğim sandım acil doktorlar geldi ultrasona alındım tam o sırada bayılmışım kendime geldiğimde bir odaya almışlardı nts odası hamile bayanlar vardı odada sadece bebek kalp atışları duyuluyordu içten içe bitirdi beni o ses doktor geldi sağ tüpümün patlamış olduğunu iç kanamamın başladığını ve hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi ikinci defa yıkıldım ameliyata alındım acil sağ tüpümü ve bebeğimi kaybettim çok zor süreçler geçirdik ve her konuda çok hassas oldum tekrar bebek sahibi olmak istiyorum doktor kontrolünde hamile kalmam gerektiğini söyledi ameliyat eden doktor 2. adet geçirdikten sonra doktora gittim enfeksiyon görülmedi rahim ve yumurtalıklarımın sağlıklı olduğunu söyle ama kendimi bir türlü hazırlayamıyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum sizce ne yapmalıyım

ç

çok geçmiş olsun canım ameliyatın nasıl geçdi sağ tüpünü aldılarmı sezeryan gibimi ameliyat yoksa kapalı ameliyatmı oldun ikinci çocuk için erken davranma aynı şeyleri bende yaşadım ve sol yumurtalığım alındı iç kanama geçirdim acık ameliyat yaşadım 3 sene oldu ve hala cocuk yapmayı düşünsemde korkumdan vazgeçiyorum

Evet

benim değerim çok yüksekti canım 2500 hastaneye yattım ilaç verdiler düşmedi tüpüm patladı iç kanama geçirdim acil ameliyat oldum açık ameliyat normal sezeryan sağ tüpüm alındı doktor bir adet geçir tekrar bebek sahibi olabilirsin dedi hayırlısı diyorum bende ama çok ara vermişsin o kadar bekleme bence rahatlat kendini bir defa oldu diye yine olucak degiya

Arkadaşlar lütfen bana da bilgi verin o kadar çok şey okudum ki ne düşüneceğimi şaşırdım artık . Ben de çift çizgiyi gördüm ama hep çok temkinli yaklaştım doktora gidio kan testi vermeden sevinmedim çünkü sol kasığım uyutmayacak kadar çok ağrıyordu topallıyordum . Kan testinde değer 498 çıktı . 4 haftalıkmış vajinal ultrasınla baktılar keseyi göremediler ve cihazı hareket ettirdiğşnde cnm acıodu . Bu kadar ağrının normal olmadığını dış gebeliğe kendimi hazırlamamı söyledi . Hala ağrım var şiddeti biraz azalsa da . Yine de var . Başka bi belirtisi varmı ? Yarın kan testine gidicem artık düşünmekten yoruldum

Canım kendini korkutma benim degerim 1800 ilk kese görünmedi sonra vajinal muayanede belli oldu tüpte olduğu ama benim için biraz geçikmişti tüpüm patladı ameliyat oldum sezeryan ama inşallah kesen görünür ama yoksada sakın üzülme sevin hatta degerim çok yüksek değil diye ilaçla düşebilecek bir değer çünkü ben hastaneye yattığımda değerim 2580 di ilaç işe yaramadı hakkında hayırlısı olsun canım iyi düşün

benim değerim 412 de iç kanama başladı değerlerim çok düşükdü iğne yaramadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…