- 20 Ocak 2009
- 4.116
- 13
- 683
- 46
- Konu Sahibi firstNimbus
-
Lansor dış gebelik nasıl gerçekleşti? Kendiliğinden mi yoksa tüp bebek mi yaptırmıştın?
Nasıl anlaşıldı dış gebelik olduğu?
evet benim önce laparoskopi olacaktı.ameliyat öyle başlamıştı.ama sonrada abse patlayınca açık ameliyata dönmüşler.bizde ameliyat öncesi karar vermiştik.2 adet gördükten sonra başlayalım diye.bende açık ameliyat olunca korktum.5-6 ay sonraya atarlar sanmıştım.ama öyle olmadı.benim tedirgin olduğum konu yumurtalıklarıma işlem yapıldı.abse ve çikolata kisti vardı.onlar alındı. yumurtlamamda umarım sorun olmaz.inşallah tedaviden hayırlısıyla iyi sonuçlar alırız.sen hangi ay başlıyorsun tedavine.
evet benim tüp bebek canım daha önce 1 negatif denemem olmuştu.
canım tüp bebek sonucu dış gebelik gerçekleşti.pozitif sonucunu aldıktan sonra değerlerim keseyi görebilecek kadar yükselmesine rağmen kesem görülmedi takipler sonrasında tüpüme yerleştiği anlaşıldı ve ameliyatla sonlandırıldı.
Lansor açıklama için teşekkürler. Ben de tüp bebek yaptırdım ve 11. gün değerim 214 çıktı sonra 13. gün 338 oldu. İkiye katlanmadı yani. Doktor 3 embriyodan birini kaybetmiş olabileceğimi söyledi. Sonra da dün 16. gün tekrar yaptırdım bu sefer 809 çıktı. Doktor normale döndüğünü, dış gebelik olamayacağını söylüyor ama benim içim rahat değil. Cumartesi günü keseyi görmeye gideceğiz.
Sende değerler nasıl artmıştı? Başka belirti var mıydı ağrı falan gibi?
Bir de neden patlayana kadar beklediniz ki, erken müdehale edilemedi mi?
Ben 12 gün önce dış gebelik nedeniyle ameliyat oldum ve bir tüpüm alındı. şimdi allaha şükür iyi hissediyorum kendimi ve birkaç ev işi yapmak istiyorum ama çabucak yoruluyorum ve tam olarak düz duramadığım için hemen belim ağrıyor.acaba ne zaman tam olarak düzelebileceğim? birde doktorunuz size ne zaman yeni bebek denemesi için izin verdi?
Canım çok geçmiş olsun. Dış gebelik çok tehlikeli teşhis konulmadığı ve iç kanamaya sebep olduğu durumlarda anne adayını ölüme götürcek bir olaydır. Çok çok geçmiş olsun. 2004 senesinde ilaçla tedavi sonucu hamile kaldım ama dış gebelikmiş ultrasonda bile anne rahminde gördük ama tam bir aylık olmuş kontrole gidemeden düşük gerçekleşti dr da ilgilenmediği için başka bir dr dan randevu aldım akşama dr gidecekken aynı günün sabahı fenalaştım ve hastaneye kaldırdılar ve dış gebelik sonucu iç kanama geçirmiş ölümle yüzyüze gelmişim açık ameliyat sonucu sol tüpüm alınmış. Çok acı ve ağrı çekmi,ştim. Tüm bu yaşadıklarımı habersiz dış gebelik teşhisi konulmadan yaşadım ve tüpüm alınmak zorunda kalındı. Ama senin teşhis konulmuş iç kanama olmamış neden açık ameliyat yapıldığını anlayamadım lapraskopi olabilirdin. Açık ameliyat aynı sezaryan olur gibi oluyor. ben epey bir süre ağır iş yapamadım sen 12 günde nasıl ayağa kalktın maşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?