Dış gebelik

İnşallah dilediğiniz gibi olur Gebeliğin kaçıncı haftasında bu değerler sizin. İnternette araştırdığımda aşağıdaki gibi yazıyordu. Doktor başka birşey mi gördü bilemem birtek değere göre bu kadar olumsuz konuşması ilginç.
  • Gebeliğin 3. haftasında 5-50 mlU/mL
  • Gebeliğin 4. haftasında 5-426 mlU/mL
  • Gebeliğin 5. haftasında 18-7.340 mlU/mL
Valla değerlere bakarak direk güzel yükselme olmamış dış gebelik veya düşük olabilir dedi. Korktum ama içimde de her şey güzel olucak hissi var. Dualarınızı eksik etmeyin.

Hem dış gebelik hemde kimyasal gebelik geçirdim kaçkere. Değerleriniz genel olarak çok sağlıklı bir gebelik gibi değil ama tutunabilir de bu şekilde olup tutulanlar var. Yani kimyasal gebelikte olabilir evet ama kimyasal gebelikte kürtaj olmaz. Dış gebelik denmesi için aşırı erken bu değerlerle bir hafta takip yeterli olurmu bilmiyorum. Tabi böyle çok yavaş ilerlerse mtx diye bir serum var kürtaj işlemi gibi değil sadece damardan alınan bir serum. Ben iki kere damardan aldım ikisinde de hiç bir sorun olmadı beta değeri önce biraz daha arttı sonra yavaş yavaş düştü. Eğer dış gebelikse şimdilik tehlikesi olmaz bu konuda içiniz rahat olsun değeriniz çok küçük çünkü. Benim şimdilik anladığım bir embriyo kesin oluşmuş ama tutunmaya çalışıyor henüz tutunamamış. Çünkü tutunduğu anda beta değeri fırlar anında. Ya da rahim dışında farklı bir yerde de olabilir. Bunun içinde takip gerekir.

Değerlere bakarak söyledi. Son regli tarihinden itibaren 6 hafta oldu. Ultrasonla baktığında rahim kalınlaşmış embriyonun oluşmsı için olabilir dedi. Değerleri beğenmedi sadece.

İlk gebeliğim kimyasal gebelikti benim de. 1 ay ı geçik kanamam oldu. Parça kaldığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. Şimdiyse sadece değere bakılarak olabilir yada olmaya bilir dedi doktor Çarşamba gidicez kontrole.

Özel değilse boy kilo durumu nedir? Bende kilolu bir aday adayıyım da

Değerlere bakarak söyledi. Son regli tarihinden itibaren 6 hafta oldu. Ultrasonla baktığında rahim kalınlaşmış embriyonun oluşmsı için olabilir dedi. Değerleri beğenmedi sadece.
6 haftalıksın değerin kaç ben yeni dış gebelik geçirdim değerlerim artıyordu 6. Haftada karnımda kese göremediler alttan muayene yapıldı o zaman öğrendik ki sol tüpüme yerleşmiş kesesi oradaydı üstelik kalp atışı da vardı mecburen laporoskopi ile sol tüpümü almak zorunda kalındı ama hamile kalırsın yine dediler perşembe kontrol var bakalım ne diyecek doktor bi dahaki kontrol de yine gözükmezse alttan muayene işte bi canım işini garantiye al benim ameliyattan sonraki beta hcg 2634 dü bilgin olsun umarım benim yaşadımı yaşamazsın da sağlıkla ilerler

İlk muayenede alttan kontrol etmedi. İkinci muayene de etti. Keseyi gördük ama küçük daha. Kan vermedim. Beta değerini bilmiyorum Allah'ım İnşallah hayırlı zamanda nasip eder sana da. İlk kimyasal gebelik geçirdim bende. Mecbur kürtaj oldum.

İnşallah hepimize nasip etsin umarım şeninde sağlıkla ilerler içini ferah tut

Evet perinatoloji bölümü riskli gebeliğe bakıyor. Hayırlısı olsun inşallah.

Yani dış gebelik ile ilgili daha yanlış bişey duymadım. tüplere gidemiyor değil rahme gidemiyor aksine tüpte yapışıp kalıyor. Kimyasal gebelik gibi de asla değil. açıkçası sağlıksız gebeliklerin içinde en basiti kimyasal gebelik. Kimyasal gebeliği doktorlar düşükten bile saymıyor dış gebelikle asla kıyaslanamaz bile. Kese var ama kese olması gereken yerde değil.
Konu sahibine gelince;
Ocakta dış gebelik geçirdim gebelik kesesi sol tüpe yapıştığı için sol tüpüm alındı. Ama benimki büyüktü. Betahcg 10binlerdeydi. Önerim doktor kontrolünüzü sık yapın, beta düzgün ilerlemiyorsa, düzgün ilerleyip diğer günlerde düşüş yaşıyorsa dış gebelik olabilir. Ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi çünkü iğne ile düşürebilirsin. Çoğu kişide ağrı olabiliyor bende hiç olmadı. Bi avuç kanama ile doktora gittim. Sonrası malum.
Eğer bütçeniz varsa perinatologa gidin. Bu insanlar sağlıksız gebelik için özel yetiştirilmiş insanlar. Geçmiş olsun.

Kese göründü rahim de çok şükür. Kilodan dolayı perinatoloğa gidicem devlet hastanelerinde varmış. Hastaneden randevu alma sisteminde baktığımda özel olarak perinatolog görünmüyor ama

Kese göründü rahim de çok şükür. Kilodan dolayı perinatoloğa gidicem devlet hastanelerinde varmış. Hastaneden randevu alma sisteminde baktığımda özel olarak perinatolog görünmüyor ama
Devlet hastanelerinde özel olarak perinatologa gidemezsiniz. Kadın doğuma gidersiniz bi sorun olursa ondan fikir alınır.

Arkadaşlar merhaba kan değerlerim
74.31
183.11
513.22
1223.68
1 er gün arayla yaptırdığım tahlil sonuçları
Yoğun olmayacak derecede kanama ve sol kasık tarafında batma yaşıyorum dış gebelik olmasından korkuyorum kese görünmediği için net bir şey söylenmiyor her doktor farklı tavsiyeler veriyor. Eğer dış gebelikse kürtaj yapmayı söyleyen doktor var. İğne yoluyla tedavi uygulanıyor diye biliyorum. Kanamalı bir gebelik yaşayan oldu mu aranızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…