- 8 Haziran 2022
- 4.917
- 9.982
- 108
- Konu Sahibi Oznuryarasir
-
Valla değerlere bakarak direk güzel yükselme olmamış dış gebelik veya düşük olabilir dedi. Korktum ama içimde de her şey güzel olucak hissi var. Dualarınızı eksik etmeyin.
Hem dış gebelik hemde kimyasal gebelik geçirdim kaçkere. Değerleriniz genel olarak çok sağlıklı bir gebelik gibi değil ama tutunabilir de bu şekilde olup tutulanlar var. Yani kimyasal gebelikte olabilir evet ama kimyasal gebelikte kürtaj olmaz. Dış gebelik denmesi için aşırı erken bu değerlerle bir hafta takip yeterli olurmu bilmiyorum. Tabi böyle çok yavaş ilerlerse mtx diye bir serum var kürtaj işlemi gibi değil sadece damardan alınan bir serum. Ben iki kere damardan aldım ikisinde de hiç bir sorun olmadı beta değeri önce biraz daha arttı sonra yavaş yavaş düştü. Eğer dış gebelikse şimdilik tehlikesi olmaz bu konuda içiniz rahat olsun değeriniz çok küçük çünkü. Benim şimdilik anladığım bir embriyo kesin oluşmuş ama tutunmaya çalışıyor henüz tutunamamış. Çünkü tutunduğu anda beta değeri fırlar anında. Ya da rahim dışında farklı bir yerde de olabilir. Bunun içinde takip gerekir.Arkadaşlar merhaba. Dış gebelik hakkında bilgisi olan var mı? Dış gebelik ihtimalim var beta değerlerim 17,05 -32,41 çıktı. Doktor dış gebelik olabilir dedi. Ama dış gebelik hakkında doğru düzgün bir bilgim yok.
Değerlere bakarak söyledi. Son regli tarihinden itibaren 6 hafta oldu. Ultrasonla baktığında rahim kalınlaşmış embriyonun oluşmsı için olabilir dedi. Değerleri beğenmedi sadece.İnşallah dilediğiniz gibi olurGebeliğin kaçıncı haftasında bu değerler sizin. İnternette araştırdığımda aşağıdaki gibi yazıyordu. Doktor başka birşey mi gördü bilemem birtek değere göre bu kadar olumsuz konuşması ilginç.
- Gebeliğin 3. haftasında 5-50 mlU/mL
- Gebeliğin 4. haftasında 5-426 mlU/mL
- Gebeliğin 5. haftasında 18-7.340 mlU/mL
İlk gebeliğim kimyasal gebelikti benim de. 1 ay ı geçik kanamam oldu. Parça kaldığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. Şimdiyse sadece değere bakılarak olabilir yada olmaya bilir dedi doktor Çarşamba gidicez kontrole.Hem dış gebelik hemde kimyasal gebelik geçirdim kaçkere. Değerleriniz genel olarak çok sağlıklı bir gebelik gibi değil ama tutunabilir de bu şekilde olup tutulanlar var. Yani kimyasal gebelikte olabilir evet ama kimyasal gebelikte kürtaj olmaz. Dış gebelik denmesi için aşırı erken bu değerlerle bir hafta takip yeterli olurmu bilmiyorum. Tabi böyle çok yavaş ilerlerse mtx diye bir serum var kürtaj işlemi gibi değil sadece damardan alınan bir serum. Ben iki kere damardan aldım ikisinde de hiç bir sorun olmadı beta değeri önce biraz daha arttı sonra yavaş yavaş düştü. Eğer dış gebelikse şimdilik tehlikesi olmaz bu konuda içiniz rahat olsun değeriniz çok küçük çünkü. Benim şimdilik anladığım bir embriyo kesin oluşmuş ama tutunmaya çalışıyor henüz tutunamamış. Çünkü tutunduğu anda beta değeri fırlar anında. Ya da rahim dışında farklı bir yerde de olabilir. Bunun içinde takip gerekir.
Sonucunuz ne oldu paylaşır mısınız?Değerlere bakarak söyledi. Son regli tarihinden itibaren 6 hafta oldu. Ultrasonla baktığında rahim kalınlaşmış embriyonun oluşmsı için olabilir dedi. Değerleri beğenmedi sadece.
Vajina muayenesinde kese gözüktü çok şükür. Daha çok küçük ama. Cuma bir daha gidicem. Sonra devlet Hastanesi'nde doktor bulmam gerekiyor. Kilolu olduğum için riskli gebelik oluyormuş ve buna da ayrı doktor bakıyormuş galibaSonucunuz ne oldu paylaşır mısınız?
Özel değilse boy kilo durumu nedir? Bende kilolu bir aday adayıyım daVajina muayenesinde kese gözüktü çok şükür. Daha çok küçük ama. Cuma bir daha gidicem. Sonra devlet Hastanesi'nde doktor bulmam gerekiyor. Kilolu olduğum için riskli gebelik oluyormuş ve buna da ayrı doktor bakıyormuş galiba
Boy ölçümü tam bilmiyorum 155 160 arası olabilir belki de biraz daha kısayımdır. Kilom 103Özel değilse boy kilo durumu nedir? Bende kilolu bir aday adayıyım da
6 haftalıksın değerin kaç ben yeni dış gebelik geçirdim değerlerim artıyordu 6. Haftada karnımda kese göremediler alttan muayene yapıldı o zaman öğrendik ki sol tüpüme yerleşmiş kesesi oradaydı üstelik kalp atışı da vardı mecburen laporoskopi ile sol tüpümü almak zorunda kalındı ama hamile kalırsın yine dediler perşembe kontrol var bakalım ne diyecek doktor bi dahaki kontrol de yine gözükmezse alttan muayene işte bi canım işini garantiye al benim ameliyattan sonraki beta hcg 2634 dü bilgin olsun umarım benim yaşadımı yaşamazsın da sağlıkla ilerlerDeğerlere bakarak söyledi. Son regli tarihinden itibaren 6 hafta oldu. Ultrasonla baktığında rahim kalınlaşmış embriyonun oluşmsı için olabilir dedi. Değerleri beğenmedi sadece.
Aslında çok yüksek değil ama gebelik şekeri ve kilo artışı için kontrol altında tutmak isteyebilirlerBoy ölçümü tam bilmiyorum 155 160 arası olabilir belki de biraz daha kısayımdır. Kilom 103
İlk muayenede alttan kontrol etmedi. İkinci muayene de etti. Keseyi gördük ama küçük daha. Kan vermedim. Beta değerini bilmiyorum Allah'ım İnşallah hayırlı zamanda nasip eder sana da. İlk kimyasal gebelik geçirdim bende. Mecbur kürtaj oldum.6 haftalıksın değerin kaç ben yeni dış gebelik geçirdim değerlerim artıyordu 6. Haftada karnımda kese göremediler alttan muayene yapıldı o zaman öğrendik ki sol tüpüme yerleşmiş kesesi oradaydı üstelik kalp atışı da vardı mecburen laporoskopi ile sol tüpümü almak zorunda kalındı ama hamile kalırsın yine dediler perşembe kontrol var bakalım ne diyecek doktor bi dahaki kontrol de yine gözükmezse alttan muayene işte bi canım işini garantiye al benim ameliyattan sonraki beta hcg 2634 dü bilgin olsun umarım benim yaşadımı yaşamazsın da sağlıkla ilerler
Büyük ihtimalle ondan dolayı ama şimdiye kadar gittiğim doktorlardan çok memnun kalmadım. Şimdi bir daha doktor bulmam gerekAslında çok yüksek değil ama gebelik şekeri ve kilo artışı için kontrol altında tutmak isteyebilirler
İnşallah hepimize nasip etsin umarım şeninde sağlıkla ilerler içini ferah tutİlk muayenede alttan kontrol etmedi. İkinci muayene de etti. Keseyi gördük ama küçük daha. Kan vermedim. Beta değerini bilmiyorum Allah'ım İnşallah hayırlı zamanda nasip eder sana da. İlk kimyasal gebelik geçirdim bende. Mecbur kürtaj oldum.
Amin inşallahİnşallah hepimize nasip etsin umarım şeninde sağlıkla ilerler içini ferah tut
Evet perinatoloji bölümü riskli gebeliğe bakıyor. Hayırlısı olsun inşallah.Vajina muayenesinde kese gözüktü çok şükür. Daha çok küçük ama. Cuma bir daha gidicem. Sonra devlet Hastanesi'nde doktor bulmam gerekiyor. Kilolu olduğum için riskli gebelik oluyormuş ve buna da ayrı doktor bakıyormuş galiba
Bütün devlet hastanelerinde var mı?Evet perinatoloji bölümü riskli gebeliğe bakıyor. Hayırlısı olsun inşallah.
Yani dış gebelik ile ilgili daha yanlış bişey duymadım. tüplere gidemiyor değil rahme gidemiyor aksine tüpte yapışıp kalıyor. Kimyasal gebelik gibi de asla değil. açıkçası sağlıksız gebeliklerin içinde en basiti kimyasal gebelik. Kimyasal gebeliği doktorlar düşükten bile saymıyor dış gebelikle asla kıyaslanamaz bile. Kese var ama kese olması gereken yerde değil.Dış gebelik yani yumurtan dölleniyor fakat ondan sonraki aşamada sorun yaşıyorsun ya tüplere gidemiyor yada sıkışıp kalıyor. Aslında hamile kalıyosun fakat kimyasal gebelik gibi bebeğin oluşmuyor. Kesede oluşmayabilir sendeki asıl soruna göre. Sonuçta daha kesinleşmemiş sanırım dış gebelik diye. Biraz bekle bakalım inşallah güzel haber alırsın
Devlet hastanelerinde özel olarak perinatologa gidemezsiniz. Kadın doğuma gidersiniz bi sorun olursa ondan fikir alınır.Kese göründü rahim de çok şükür. Kilodan dolayı perinatoloğa gidicem devlet hastanelerinde varmış. Hastaneden randevu alma sisteminde baktığımda özel olarak perinatolog görünmüyor ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?