Dış gebelik

Tesekkür ederim bisey daha ögrenmis oldum

Canım öncelikle geçmiş olsun. Sakın ihmal etme. Ben doktor kontrolünde olduğum halde önce kürtaj sonra 2 doz iğneye rağmen tüpüm patladı ve ameliyatla alındı. Lütfen ihmal etme erken dönemde iğne işe yarıyormuş gecikmeden tedavini başlat. Doktorundan emin değilsen başka birine daha görün o da dış gebelik derse hemen iğneni ol. İğne anlatıldığı gibi kötü değil, biraz yakıyor yapılırken o kadar. Ben kendimi dinlemedim yan etkisini de görmedim.

merhaba kızlar ben de 5 ay önce dış gebelik geçirdim..değerlerim düzenli artmadı biraz erken farkettik neyse ki..iğne oldum metotreksat.değerlerimi düşürdü iğne ama rahimde kanamaya yol açtı sonra bir de küretaj olmak zorunda kaldım. doktorum küretaj yapmazsak kanaman durmaz dedi..rahim filmi istedi ama 2 ay sonrasına. ben çektirmedim dış gebelik sonrası rahim filmi istedi mi sizin doktorlarınız da?

Dış gebelik denmişti değerler 2 günde 677 55 düştü kanamam da olmuştu tamamen düşmüş müdür acaba

Benden istemedi çünkü dış gebeliğin oluştuğu tüp alındı. Sadece iğne ile çözebilseydik rahim filmi çektirmeyi planlıyordum.

Çok geçmiş olsun ... Dış gebeliğin farklı bi belirtisi olyor mu ? Mesela idrar testinde çift çzg olur mu ?
Normal gebelik gibi tüm belirtileri yaşıyorsun. İdrar testinde de çift çizgi çıkıyor. Kan testinde iki güne bir değerler düzgün artmıyor. Benimki az artıyordu inip çıkıyordu. Bir de bende kasık ağrısı başlamıştı sonradan...

İdrarda pozitif gösteriyor malesef..sadece değerlerin yeteri kadar artmaz ve kese rahimde oluşmaz..
Anladım ya sağolun kızlar. Desenize devamlı kontrol lazım ...

Kizlar tamda boyle bi sorun yasiyorum yardim edin lutfen. Gecen hafta cumartesi gunu adet gunumdu. 2 gun boyunca kahve rengi leke geldi. Pazartesi aksamida kanamam basladi. Ve kanamamin basladigi gece muthis bir agri ve ufak parcalar dustu. Sonra duzensiz olarak kanamam devam etti. Bu durum benim icin normal degil cunku ben hic lekelenme yasamam. Ters giden biseyler oldugunu anladim ve carsamba doktora gittim. Beta hcg 14.9 cikti. Cuma gel dedi. 22.6 cikti bu defa. O sirada kendi dokyorumdan randevu almistim. Cumarteside oraya gittim. 28.9 cikti bu defa. Doktor kimyasalda olabilir dis gebelikte dedi. Pazartesi yine cagirdi. Bi sure takipte kalalim olmazsa bi igne var onu yapalim dedi. Yarin yine gidecem. Ve dis gebelik olmasindan cok korkuyorum. Sizce ne olabilir. Igne olmakta istemiyorum. Yardim eder misiniz?

Canım benim ikinci dış gebeliğim de böyle küçük rakamlarla başladı ve lekelenmelerim oldu...keseyi bulabilmek için düzenli hcg takibi yapıldı..kesinleşince iğne ile sonlandırıldı..

Can'ım takibi asla aksatma çünkü çok sinsi bişey birden değerler artabiliyor o yüzden şu durumdayken senin değerlerinle dış gebelik demek biraz zor dediğim gibi sen takibi asla aksatma ben maalesef tek tüpümü kaybettim doktorların anlamamasından dolayı.. Senin tek taraflı sancın var mı

Bazı gebelikler başta yanıltıcı olabiliyor burada çok okudum başta böyle olup sonradan güzel gebelik geçirenleri..inşallah seninde düzenli artar..

Yok normal edet sancisi gibi agrim vardi kanamam hafifledi kalmadi sancim. Cok korkuyorum. Doktorum duser umuduyla bekliyor degerlerin. Kanaman dusuge isaret olabilir dedi

Saglikli bi gebelik degil dedi doktor. Artis yukselse bile kanamam oldu adet kanamsi gibi

Yok normal edet sancisi gibi agrim vardi kanamam hafifledi kalmadi sancim. Cok korkuyorum. Doktorum duser umuduyla bekliyor degerlerin. Kanaman dusuge isaret olabilir dedi
O zaman sen kimyasal gebelik yaşamışsın canım çünkü dış gebelikte başında bile olsa ara ara sol yada sağ tüpe nereye yerleştiyse oralarda sızlama ve hafif sancıyla kendini göstermeye başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…