Dış görünüş ile ilgili takıntılar- obsesif bozukluk mu?

yananalev19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
4
0
1
25
Arkadaşlar bende dış görünüşüm hakkında takıntılar var. Yani dış görünüşümü beğenmeme şeklinde değil. Aman gözümde çapak var mı, çok af buyrun burnum da kir var mı, aman ağzım kokuyor mu? Günde belki 50 defa aynaya bakıyorum kendimi kontrol ediyorum. İnsanlarla konuşurken arama mesafe koyuyorum çok yakınlaşmasınlar bana diye. Bugün mesela yine milyon kere aynaya baktım sonra arabaya bir oturdum burnumda bişi var. Yani pislik de değil böyle toz gibi. Nasıl girmiş o oraya. İnsanlar hakkımda ne düşünmüştür diye saatlerdir ağlıyorum. Biraz araştırdım obsesif kompulsif filan diyor ama öyle midir bilmiyorum. Siz ne dersiniz?

Yani pislik de değil böyle toz gibi. Nasıl girmiş o oraya. İnsanlar hakkımda ne düşünmüştür diye saatlerdir ağlıyorum.
Tanı koymak mümkün değil fakat bu kadar ufak bir şeye saatlerce ağlamak hiç normal değil.

Daha önce bu tarz bir durumla alakalı kötü bir şey ya da kırıcı bir şaka filan yaşadınız mı?

Ismi neyse bilemem ama normal değil diyorum

Senin tepkilerin abartılı ama gerçekten kirli pis bir milletiz
Bugün ptt de isim vardı burnu mu tuttum ayıp falan dinlemedim

Bu dış görünüşe girmiyorki, dış görünüş takıntısı güzellik ağırlıklıdır kilo fln..

Insanoglunun akil sagligi pamuk ipligine bagli , bunu farketmis olmaniz bile guzel olumlu bir gelisme, terapi alin mumkunse eger.Siz degerlisiniz bunu unutmayin hakkinda ne dusundugunu dusundugunuz kisiler burun sumkurup, kulak karistiriyor ya da gaz cikartiyor,bunlari dusunun.Bende titizimdir agzim kokuyosa affet derim elimle kapatirim veya fisfis kullanirim rahatsiz etmemek adina ama sogan sarmisakta yerim disimi fircalarim yani kendi zevklerim icin insanlar ne diyo diye dusunmem sende oyle yap hepimiz degerliyiz sacim basim daginik yatak sweatimle taytimla bugun kizimin okuluna gittim gayette guzeldim :) ben rahatim kime nee suslenen hazirlanan benden kiymetlimi kim nasi iyi hissediyosa oyle ,gencsiniz herhalde bende 20 yasinda falan benzer hald3ydim ama aglamazdim takardim azick ,he burnumdanda ameliyat oldum saglik sorunlari sebebiyle 3 aydir sumuklu geziyorum bi bakiyorum ki.eve girdigimde burun ucumda sumuk :)) napim gormedigim bisey

off bende de bu aralar orucum ağzım kokuyor mu sorunu var :( bu yüzden oruç tutmadığım dönemleri bilirim ama bu sene tuttum artık yapacak bir şey yok :/

Sosyal hayatınızı etkilemeye başladığında hastalık düzeyine giriyor. Siz de bu durumdasınız. Bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar bende dış görünüşüm hakkında takıntılar var. Yani dış görünüşümü beğenmeme şeklinde değil. Aman gözümde çapak var mı, çok af buyrun burnum da kir var mı, aman ağzım kokuyor mu? Günde belki 50 defa aynaya bakıyorum kendimi kontrol ediyorum. İnsanlarla konuşurken arama mesafe koyuyorum çok yakınlaşmasınlar bana diye. Bugün mesela yine milyon kere aynaya baktım sonra arabaya bir oturdum burnumda bişi var. Yani pislik de değil böyle toz gibi. Nasıl girmiş o oraya. İnsanlar hakkımda ne düşünmüştür diye saatlerdir ağlıyorum. Biraz araştırdım obsesif kompulsif filan diyor ama öyle midir bilmiyorum. Siz ne dersiniz?
Normal deil.

Back
X