• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış görünüşüne göre satıcılara, dilencilere üzülmek

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Bugğn arkadaşla otururken kendi halinde, oldukça yaşlı, tertemiz nur yüzlü bir dede gördüm. Bir elinde çekirdek paketleri bir elinde 3 tane su şişesinin olduğu torba ayaklarını sürükleye sürükleye gidiyordu. O kadar üzüldük ki arkadaşla gözlerimiz doldu, bi su alıverdik ederinden fazla fiyata. Dua etti bize sağolsun...
Eve gelince aklıma geldi, o aralar ufak bir çocuk da mendil satmak için iki kere yanımıza geldi, bir çocuk daha okul harçlığım diye tartmak istedi, dilencileri zaten bir kaç kere görüyoruz.
Belki o dededen daha muhtaç olanlar vardı aralarında ama ille de o dedeye yardım edesim geldi nedense...
Bilemiyorum acaba görünüşüne bakarak adam mı ayırmış olduk? Elimde değil yani belirli bir yaşı geçmiş, zorla yürüyen yaşlıların böyle çalıştıklarını görünce çok etkileniyorum ama aynı şeyi genç insanlarda hissetmiyorum...
Vicdanım da biraz rahatsız oldu, sizde de oluyor mu böyle şeyler?

Ben de küçük çocuklara dayanamam özellikle de birşeyler satan, çalan çocuklara. Dedelere denk gelmedim ama sadaka içten geldiği sürece kesinlikle verilmeli.

Bugğn arkadaşla otururken kendi halinde, oldukça yaşlı, tertemiz nur yüzlü bir dede gördüm. Bir elinde çekirdek paketleri bir elinde 3 tane su şişesinin olduğu torba ayaklarını sürükleye sürükleye gidiyordu. O kadar üzüldük ki arkadaşla gözlerimiz doldu, bi su alıverdik ederinden fazla fiyata. Dua etti bize sağolsun...
Eve gelince aklıma geldi, o aralar ufak bir çocuk da mendil satmak için iki kere yanımıza geldi, bir çocuk daha okul harçlığım diye tartmak istedi, dilencileri zaten bir kaç kere görüyoruz.
Belki o dededen daha muhtaç olanlar vardı aralarında ama ille de o dedeye yardım edesim geldi nedense...
Bilemiyorum acaba görünüşüne bakarak adam mı ayırmış olduk? Elimde değil yani belirli bir yaşı geçmiş, zorla yürüyen yaşlıların böyle çalıştıklarını görünce çok etkileniyorum ama aynı şeyi genç insanlarda hissetmiyorum...
Daha çok utanç duyuyorum.
Çöpleri karıştıran birinin yanından geçerken mesela, utanıyorum bakmaya acaba gücenir mi diye.
Mendil alırken, dilenciye para verirken kılık kıyafetine baktığımda, kendi durumumdan utanıyorum.
İçinden ona yardım etmek gelmiş, etmişsin.
Hepsine yardım etmek ister insan elbette ama mümkün olmuyor.

Burada bir alışveriş merkezinin önünde yaklaşık 10 tane çingene çocuğu var,en küçüğü 3 yaşlarında hatta ,koca koca kızlarda var,ama yerlerde oturuyolar,ne bişey sattıkları var ,ne de bi icraatleri ,gelene gidene yayık ağızla allah rızası için diyolar sersefil halleri ile,küfür ağızlarında ,birbirlerine hatta gelen gidene sataşıyolar,güvenlikler bile başa çıkamıyo ,şimdi gelde böylesine para ver ,içimden gelmiyor,ama aynı yerde durakta iki büklüm bir amca mendil satıyor ,her fırsatta alıyorum ,bu bence şekilcilik deği ,insanları az çok anlıyoruz artık sahtemi gerçekmi ,bence iyi yapmışsınız.allah kabul etsin.

Kıyamam o dedeme ben :( Ben sokak satıcısı çocuklara para vermenin onlardan bir şey almanın özünde iyi ama o çocuğu dilendiren şerefsize para sağlamak için kötü bir olay olduğunu düşünüyorum. Biz besledikçe o çocuklar sokağa salınacak.

Dilenciler konusuna hiç girmiyorum çok iyi düşüncelerim yok gene linç edilmek istemem ırkçı diye.

Yaslilar biraz daha merhametini cezbediyor insanin ben de oyle oluyorum , cocuklarin ise hep birileri tarafindan calistirildigini dusunup biseyler alasim gelmiyor. Zaten oyle oluyor cogu zaman kendini kotu hissetme bence

Ben direk yuzune bakiyorum, utanmasini hissedersem veriyorum yoksa geciyorum. Bir kör amca(gercekten kör) vardi. Direk para kabul etmezdi zaten, ben gecip gittigim zaman zorla selpak sikistirmaya calisirdi her seferinde, kör oldugu halde. Ben de rahat etsin diye selpagi alirdim. O parayla ne zengin ne fakir oluyorum ne de icimi rahatlatiyorum sadece duruma gore ve kisiye gore karar veriyorum.

cocuklar sokaga dustuyse masumiyetleri kayboluyor,kurnaz bi hale geliyorlar..

dilenen veya dilenmeyip zor durumdaki kadin veya nenelere karsida acima duygum olmuyor,icim cız etmıyor..

ama dedelere veya orta yasta,zayıf celimsız,sokakta yasayan erkeklere çok ıcım tıtrıyor..babamı görüyorum sankı onlarda oda öyle üflesen uçacak gıbıydı,Allah rahmet eylesin..

Bende genç olup dilenenlere yasli olup calisannlaara uzuldugum kadar uzulmem özellikle ihtiyacım olmasa yaşlılardan alirim hatta elimden gelse almadan yardimci oluşum ama yanlis düşünür gönlü kirilir diye alirim artik o kadar insan görüyoruz ki dilenen , gencler belki de is bulamıyorlar ve gecindirmeleri gereken aileli var onlara da birşey demiyorum ama sirf caismaktan kacmak için dilenenleri Rabbine havale ediyorum,yaptiginiz davranis güzel saglikli ve genç dielenn insanlri gorduggumuz için içimiz aciyor uzuluyoruz yasslilara

Yasadigin duygu cok normal. Yasli dede o yasta sokaga attiysa kendini kim bilir ne kadar zor durumda esine mi bakiyor hasta cocuguna mi yetim torununa mi? Hep bunlari dusunuyorum. Yoksa darulacezeye yatar yasardi yani. Demek ki bakmak zorunda oldugu ekmek gotirmek zorunda oldugu birileri var.

Cocuklarda durum bambaska. Onlar ustunden gecinen sirf bunun icin cocuk yapan pislik bir ailesi oldugunu dusunuyorum. Insan cocuguna bakamiyosa calistirtmaz cocuk esirgeme kurumuna verir. Sakin sakin cocuklara para vermeyin. Ailesinin pisligine alet olmayin. O masum yavrularin da sokaklarda potansiyel suclu olmalarina zemin hazirlamayin.

yasli dedenin hatiri sayilir bir serveti olabilir bankada :)

yasli dedenin hatiri sayilir bir serveti olabilir bankada :KK66:

Aynen oyle
Bizim burada bir dede var.
Gecenlerde bir yerden ciktik yanimizda da yegenim var onumuzu kesti dileniyor.
Bir hali var gorsen icin acir.
Bu adamin sehrin merkezinde 7 katli evi varmis..
Giydiklerine haline bakan veriyor iste...

BİR GÜN BEN DE BAHSETTİĞİNİZ DEDEYE BENZER BİRİYLE KARŞILAŞTIM,YÜZÜK TESPİH FALAN SATIYORDU,EDERİNDEN FAZLA PARAYA TABİİ...NEYSE BEN YÜZÜĞÜ ALDIM,20 TL VERDİM PARA ÜSTÜNÜ BEKLİYORUM,DEDE CÜZDANINI BİR ÇIKARDI BEN:KK57::KK57::KK57: BÖYLE KALAKALDIM...HATIRI SAYILIR BİR PARASI VARDI...(NEDEN BÜYÜK YAZIYOR,DÜZELTEMİYORUM DA?)

Bu sene bizim okuldan bazı çocukları tartı başında gördüm, aç değiller açıkta değiller sigara almak için dönüşümlü çalılıyorlarmış meğer:KK66:
Dedemin de yazık bir şey söylediği de yoktu hani gelip para istese dilenci olsa bu kadar içime dokunmazdı. Ne su diyor ne çekirdek diyor başı önde bi aşağı bi yukarı elindekilerle gidiyordu.

Aynen oyle
Bizim burada bir dede var.
Gecenlerde bir yerden ciktik yanimizda da yegenim var onumuzu kesti dileniyor.
Bir hali var gorsen icin acir.
Bu adamin sehrin merkezinde 7 katli evi varmis..
Giydiklerine haline bakan veriyor iste...
O dedeyi biliyorum sakallı sırtında çuvalla gezen biriydi değil mi:D

asla kuçuk çoçuklardan almam ben.benım nazarımda dılendırmektır o çoçukları.ama yaşlılar oluyo engellı olanlar onlardan alırım. ekmek parası için bırşey satan engellı ınsanlardan almaya çalışırım hep.ama çoçukların maddı durum nekadar kotu olursa olsun boyle çalıştırılmalarına şiddetle karsıyım.doğurma kardesım dılendıreceksen

bende bağdat caddesinde bir abi var hep anahtarlık falan satar ve mis gibi kokar cok bakımlı ve tertemiz giyinir mutlaka her geçişte ona yardım ederim.

Ben yaşlılara çocuklardan daha çok üzülüyorum niye bilmiyorum ama kıyamıyorum
hatta hergün geçtiğim bi üst geçit var
ordada bi amca bişeyler satıyor arkadaş olduk yardım ediyorum amcaya birgün görmesem aklım onda kalıyor bişey mi oldu diye bazen fazladan poğaça meyve suyu alıyorum beraber yiyoruz insanlar tuhaf bakıyor ama:KK51:

Back
X