• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş hekimi işsiz kalır mı?

lesmerisss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
79
Puanlar
13
diş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor. (Şu an düzenliyorum o zamanlar o kadar kötü hissetmemin nedeni diş protez dersinde çok düşük bi puan almamdan dolayıydı. Ama birkaç ay sonra tekrar sınava girdim ve 80 küsür kişi içinde en iyi notu ben aldım. Gerçekten emek harcayınca insan en iyisini de başarabiliyor)

Son düzenleme:
Modunuzu çok düşürmeyin. İçinize sinmiyorsa çalışıp yeniden sınava girebilirsiniz tabii ki, neden olmasın?

Devletin artık dolduğunu okumuştum haberlerde ama gerçek mi bilemem, sektörden birileri gelip aydınlatır.

diş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor.
Çok ilginç ya bende son bir kaç gündür tw de hep bunu görüyorum hatta az önce önüme yine bi ment düştü kızın birine hocası niye diş yazdın tıp yazsaydın demiş o da hatta demiş ben devlet istemiyorum özelde çalışcam vs yıllar geçmiş işsizmiş ve yakın zamanda dişle ilgili bi internet geçmişim de yok ama önüme hep bu tarz şeyler çıkıyor

diş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor.
Hep hayalim tıp okumaktı. Terapiye de gitsem, kan vermek için dahiliyeye de gitsem hala karşımdaki doktora özenirim. (yaş 35) Keşke mezuna kalıp tıp okusaymışım diyorum. Puanım tutmadı, bilgisayar mühendisi oldum. Ama işimden nefret ediyorum, sadece para kazanma aracı olarak görmeye çalışıyorum hala daha. Daha yaşınız 19, ne ki? Eğer kazanabileceğinizi düşünüyorsanız kalın hafta içine. Ben kalsam mı kalmasam mı derken, annemin babamın ve bölüm hocamın gazlamasıyla galeyana geldim. Keşke gelmeseydim. İnsanın kendi sevdiği ve seçtiği mesleği yapması çok önemli bir şey.

Hacettepe dis hekimligi mezunu arkadasim paraya para demiyor ama 15 yillik disci su an. Okul onemli olabilir bu konuda.

Diş hekimliği bölümü çok güzel bir bölüm bence bölümün hakkını yemeyin. Bir diş ağrısı tedavisinde doktora basıl teşekkür edeceğimiz şaşırıyoruz. Hekimliğin her bölümü güzel. Hekimlik olarak tıptan bence bir farkıda yok. Kalplere dokunmak istiyorsanız bunu diş hekimliğinde de yapabilirsiniz.

Babam şeker hastası ve diş etinde çekilmeler mevcuttu bir çok diş hekimi tereddüt etti ama işinde uzman canım ve güzel bir kadın doktorumuz çatır çatır yaptı babacığımın dişlerini. Yani demem o ki dahiliye kadar önemlidir.

Tekrar hazırlansan olabilir gibi mi? Yani tıp farkla mı kaçtı?

Valla ben 2018 mezunu diş hekimiyim ve evet sektörde asgari ücretin bir tık üzeri teklif ettikleri hekimler var maalesef ve sayıları hiç de az değil. Bu arada ben de ilk mezun olduğumda o civarda kazandım. Bu işin ucu bucağı yok ama gerçekten çok iyi de kazanabilirsiniz. Mezun olduğunuz okuldan bağımsız.
Devlet atamalarında atanma şansınız çok düşük. Eğer devlet memuru olma hayaliniz varsa yol yakınken dönmenizi öneririm. Şimdiki aklım olsa ben okumazdım bu arada😅

Ama ablası henüz 1.sinifsin . Okul 5 sene. Yani önümüzdeki 5 sene içinde ne olacağını bilemeyiz. Işsiz kalma olasılıgın olabilir, ama diş hekimleri genelde atanîyor Kpss olmadan kura ile. O da olmadı özelde çalışıyor.

Dayım diş hekimi. Ankara unv mezunu ama dayım büyük yas olarak. Kliniği ve yanında çalıştırdığı dis hekimleri var. Çok iyi durumları. Hem de baya çok iyi.

Ilerde ne olacağını bilmiyoruz. Bu sebeple 5 sene sonrasını düşünüp stres yapma
Ama içine sinmediyse, okumak istemiyorsan da zorlama. Diş hekimliği zor, insanların ağzıyla uğraşmak kolay değil.

Şunu da unutma, diş hekimliği okursan 5 sene sonra doktor hanım olacaksın ama tıp okursan 6 sene sonra pratisten olacaksın ve kimse hekimligini begenmeyecek . En az 4 sene daha uzmanlık almaya çalışacaksın.

Insan hayatı tabi kolay değil. Hata kaldırmaz.

Insanları seviyorsan, Allahtan korkuyorsan, tıp hayalin varsa tekrar hazırlan. Ama amacım daha çok okumak değil, hayatımi kurtarmak diyorsan diş hekimliğini sevmeye çalış.

Son olarak ablacım, mezuna kalma diye bir şey yok. İstediğim bölümü kazanamadım tekrar hazırlansam mı dersen daha güzel olur. Sen okumuş kızsın bunlara dikkat et.

Hakkında hayırlısı olsun insallah hem kendine hem bize hem millete hayırlı olan yolu seçersin.

Çok ilginç ya bende son bir kaç gündür tw de hep bunu görüyorum hatta az önce önüme yine bi ment düştü kızın birine hocası niye diş yazdın tıp yazsaydın demiş o da hatta demiş ben devlet istemiyorum özelde çalışcam vs yıllar geçmiş işsizmiş ve yakın zamanda dişle ilgili bi internet geçmişim de yok ama önüme hep bu tarz şeyler çıkıyor
Ya çok ciddi örgütlenmeye çalışıyoruz çünkü sosyal medyada. Arkamızda olan ve sorunlarımızı dile getiren bir meslek örgütümüz var diyemem maalesef.
Herkes gittiği lüks kliniğin günlük cirosunu hesaplayıp manyak para diye düşünüyor ama o paraları kazananan cidden az kişi var. Benim bazı aylar ev kirasını ödeyemediği için ihtiyaç kredisi çekip kliniğini öyle döndürmeye çalışan arkadaşlarım var. Ya da kaç yıldır her yıl atamaya başvurup asla atanamayan. Bir de uzmanlık sınavı var tabi yılda bir kez oluyor ama olsa ayrı dert olmasa ayrı dert. Ben gerçekten çok üzülüyorum öğrencilere.

Hep hayalim tıp okumaktı. Terapiye de gitsem, kan vermek için dahiliyeye de gitsem hala karşımdaki doktora özenirim. (yaş 35) Keşke mezuna kalıp tıp okusaymışım diyorum. Puanım tutmadı, bilgisayar mühendisi oldum. Ama işimden nefret ediyorum, sadece para kazanma aracı olarak görmeye çalışıyorum hala daha. Daha yaşınız 19, ne ki? Eğer kazanabileceğinizi düşünüyorsanız kalın hafta içine. Ben kalsam mı kalmasam mı derken, annemin babamın ve bölüm hocamın gazlamasıyla galeyana geldim. Keşke gelmeseydim. İnsanın kendi sevdiği ve seçtiği mesleği yapması çok önemli bir şey.
[/QUOTE]
ben tıp okuyup psikiyatri seçmeyi düşünüyordum aslında. o yüzden bu kadar tıp diye ısrar ediyorum. kız kardeşim de tıp okuyor psikiyatri öyle senin istediğin gibi değil. bildiğin gibi değil diyor.

Ya çok ciddi örgütlenmeye çalışıyoruz çünkü sosyal medyada. Arkamızda olan ve sorunlarımızı dile getiren bir meslek örgütümüz var diyemem maalesef.
Herkes gittiği lüks kliniğin günlük cirosunu hesaplayıp manyak para diye düşünüyor ama o paraları kazananan cidden az kişi var. Benim bazı aylar ev kirasını ödeyemediği için ihtiyaç kredisi çekip kliniğini öyle döndürmeye çalışan arkadaşlarım var. Ya da kaç yıldır her yıl atamaya başvurup asla atanamayan. Bir de uzmanlık sınavı var tabi yılda bir kez oluyor ama olsa ayrı dert olmasa ayrı dert. Ben gerçekten çok üzülüyorum öğrencilere.
Aaa muhtemelen bu yüzden ana sayfama düşüyor anladım şimdi bilgim yoktu

ne yapmamı önerirsiniz? bir de bu kadar dişten soğumamın sebebi sabundan diş yapıyoruz ve sürekli telafiye kalıyorum. oysa el becerim vardır, piyano vs çalarım. aşırı moralim bozuldu beceriksizim bu mesleği yapamayacağım diye. ayrıca üst sınıflardan kimle konuşsam bende tıp istiyordum ama iyiki diş seçmişim onlarında durumu ortada diyorlar. bilmiyorum kafam o kadar karışık ki sürekli ağlamak istiyorum.

30 binden girdim aslında tıp 25 binle kapattı
25 bine tıp mı oldu ya? Bizim zamanımızda 10 bine Doğu Anadolu'nun en ücra üniversitesinde bile tıp yoktu neredeyse. Yazılım patladı diye herkes yazılım yazdı, şimdi yapay zeka çıktı yazılımcılar işsiz :D

ne yapmamı önerirsiniz? bir de bu kadar dişten soğumamın sebebi sabundan diş yapıyoruz ve sürekli telafiye kalıyorum. oysa el becerim vardır, piyano vs çalarım. aşırı moralim bozuldu beceriksizim bu mesleği yapamayacağım diye. ayrıca üst sınıflardan kimle konuşsam bende tıp istiyordum ama iyiki diş seçmişim onlarında durumu ortada diyorlar. bilmiyorum kafam o kadar karışık ki sürekli ağlamak istiyorum.

El becerin varsa vardir , yapamiyorsan muhtemelen gonlun yoktur gonulsuzsundur. Bu hayatlik bir karar, bence kendine biraz zaman ver. 2 hafta bu meslegi cok istiyorum ille de yapicam moduna gir, aksamlari muayenehaneni, hasta kabul ettigini aklinda canlandir. Ondan sonra derse o sekilde gir, gitmeden once otur konuyu oku, derse katil, sonra da atolyede kendini ver aklini odakla. Bir de boyle bak. bence su an kararsiz oldugun icin ortada bir yerlerdesin aklini veremiyorsun. Aklini verirsen %100 yaparsin el becerin varmis cunku.

Dedigim gibi otur bir dusun, SEN NE ISTIYORSUN... iyi yaparsan asla issiz kalmazsin. Is ne olursa olsun iyi yaparsan yuru gidersin. Yukarda @patiledim bilgisayar muhendisiyim, nefret ediyorum yazmis. Ben de ayni meslektenim ABD sirketi de Avrupa sirketi de yillardir pesimde kosar, cunku bu isi isteyerek ve gercekten merakla yapiyorum. Her meslekte gonullu yapanlar var, gonulsuz yapanlar var gonullu yapanlar zirveyi tutar o kadar. Gonulsuz is yapmakla isteyerek yapmanin arasinda dunya kadar fark var umarim anlatabilmisimdir. 25.000de gayet iyi, hic uzulme istemem dersen de bu yili tamamen calisarak gecir eminim tibba girersin. Bol sans dilerim :KK50:

Back
X