- Emoji Skoru
- 3.146
- Puanlar
- 83
- Konu Sahibi lesmerisss
Ülkede direkt is basi yapılan tek meslek doktorluk. Dis hekimi olup kendi yerinizi açacak gücünüz varsa devam edin. Yoksa bir kez daha deneyin derim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana göre sevmeye uğraşın o kadar emek vermişsiniz,tıpa yakın zaten hayalinizin uzağında değil..Mezun bir kişi iş buluyorsa o kişi olmaya çalışındiş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor.
Kardeşim 22binle tıp a yerleşmedi nasıl 25binle kapattı bir yanlışınız var. O da diş istemedi devletler alım yapmıyor diye.30 binden girdim aslında tıp 25 binle kapattı
kardeşiniz kars tıp yazmamış olabilirKardeşim 22binle tıp a yerleşmedi nasıl 25binle kapattı bir yanlışınız var. O da diş istemedi devletler alım yapmıyor diye.
içimi rahatlattınız herkes o kadar kötülüyor ki.19 yıl önce mezun olmuş abla olarak net söyleyeceğim, birinci sınıfın dişhekimliği ile ilgisi yok. Ben de senin gibi tıp isteyip puan yüzünden ki 12 binseydim dişe girdim. İlk sene ben de büte kaldım. Hatta sabundan mumdan diş yapamayınca moralim bozuluyor , ben iyi bir hekim olamayacağım diyordum. Ama klinik hiç öyle olmadı. Zaten bizim iş yaptıkça oluyor. Bol bol pratik yapmak lazım. Herkes gezerken sen ders çalışacaksın pratik yapacaksın. Ben sabaha kadar diş dizdiğimi bilirim. Gelelim asıl meseleye. Maalesef mezun çok. Parası olan klinik açabildiği için, ki bunlar Dişhekimi değil biraz başta sömürüleceksin. Az paraya çalışacaksın. Ama işini severek yaparsan eninde sonunda kendini kanıtlar ve Türkiye şartlarında oratalama olarak yaşarsın. Özel de aylık 70bin de kazanabilirsin 700bğn de. Onu da zaman gösterecek.
Vay be bizim zamanımızda 25k ile değil tıp diş ancak Anadolu’da mühendislik gelirdi puanlarda değişmiş demek ki kontenjan artmış30 binden girdim aslında tıp 25 binle kapattı
artık kontenjanlar da düşüyor, diş hekimliği 7 bin yukarı attı sıralamayı. daha yüksek puanlarla giriliyorVay be bizim zamanımızda 25k ile değil tıp diş ancak Anadolu’da mühendislik gelirdi puanlarda değişmiş demek ki kontenjan artmış
Demek ki fazla mezun var
Bu da demek ki maaşları düşer ucuz iş gücü olur
İmkanın varsa bırak ve tıp için hazırlan derim diş hekimleri zor atanıyorlar artıkdiş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor.
Neden nefret ediyorsunuz? Ben de hep fizik yapamıyorum diye hiç bir mühendisliği yazmadım şimdi hep pişmanlık duyuyorum yönlendiren de yoktu maalesef. 30 dan sonra iş bulabileceğimi bilsem baştan mühendislik okurum :)Hep hayalim tıp okumaktı. Terapiye de gitsem, kan vermek için dahiliyeye de gitsem hala karşımdaki doktora özenirim. (yaş 35) Keşke mezuna kalıp tıp okusaymışım diyorum. Puanım tutmadı, bilgisayar mühendisi oldum. Ama işimden nefret ediyorum, sadece para kazanma aracı olarak görmeye çalışıyorum hala daha. Daha yaşınız 19, ne ki? Eğer kazanabileceğinizi düşünüyorsanız kalın hafta içine. Ben kalsam mı kalmasam mı derken, annemin babamın ve bölüm hocamın gazlamasıyla galeyana geldim. Keşke gelmeseydim. İnsanın kendi sevdiği ve seçtiği mesleği yapması çok önemli bir şey.
İşsizlik artık her bölümde tıp hariç.diş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor.
annem sana bir yer açarım diyor da bakalım tekrar hazırlanmak zor geliyor biraz düşününceBu konuyu geçen okulda rehber öğretmen anlattı.
Her ay bır meslek tanıtıyor okulda.
Kendisi deyince bende şaşırdım.
Dıs hekimleri artık atanamıyormus devlete kolay kolay.
Özel de ilk mezuna asgarı ücret teklıf ediliyormuş. Özel sektörde kendını kanıtlaman vs gerekecek.
Hatta çok basarılı öğrencilerımız vardı tıp kazanacagı halde dıs hekimliği yazmışlardı.
Çok uyarmıstı onları ama tercıh etmediler.
Zaten geçende TV'de eczacılık ve diş hekimliği kontenjanları da azaltılacak dendı.
Bence imkanın varsa tıp kazanmayı dene.
Valla 32 dişten illa birisi ağrıyor. Bence en garanti meslekdiş 1.sınıf öğrencisiyim ve bu bölüme ve üniye o kadar istekli gelmedim sayılır. yani kontenjalar düşmeden önce daha iyi bi ünide okursam o kadar problem etmezdim. ama kontenjanlar düşünce hiç beklemediğim bir yere düştüm. asla alışamadım, sürekli modum düşük. acaba mezuna kalıp tıp mı yazsaydım dediğim, tekrar hazırlansam mı diye ağladığım gün oldu. çünkü internette sürekli diş hekimlerinin işsiz oluşuyla ilgili şeyler görüyordum. bu kadar sene okuduktan ve emek verdikten sonra işsiz kalırsam korkusu sarmaya başladı. psikolojim hiç iyi değil. arkadaş çevrem de hep tıp kazandığı için onlarla kendimi kıyaslıyorum hepsi iyi yerlere gitti ben gidemedim diye. daha bi kötü oluyorum. evet kıyaslamamam lazım ama elimde olmuyor.
El becerin varsa vardir , yapamiyorsan muhtemelen gonlun yoktur gonulsuzsundur. Bu hayatlik bir karar, bence kendine biraz zaman ver. 2 hafta bu meslegi cok istiyorum ille de yapicam moduna gir, aksamlari muayenehaneni, hasta kabul ettigini aklinda canlandir. Ondan sonra derse o sekilde gir, gitmeden once otur konuyu oku, derse katil, sonra da atolyede kendini ver aklini odakla. Bir de boyle bak. bence su an kararsiz oldugun icin ortada bir yerlerdesin aklini veremiyorsun. Aklini verirsen %100 yaparsin el becerin varmis cunku.
Dedigim gibi otur bir dusun, SEN NE ISTIYORSUN... iyi yaparsan asla issiz kalmazsin. Is ne olursa olsun iyi yaparsan yuru gidersin. Yukarda @patiledim bilgisayar muhendisiyim, nefret ediyorum yazmis. Ben de ayni meslektenim ABD sirketi de Avrupa sirketi de yillardir pesimde kosar, cunku bu isi isteyerek ve gercekten merakla yapiyorum. Her meslekte gonullu yapanlar var, gonulsuz yapanlar var gonullu yapanlar zirveyi tutar o kadar. Gonulsuz is yapmakla isteyerek yapmanin arasinda dunya kadar fark var umarim anlatabilmisimdir. 25.000de gayet iyi, hic uzulme istemem dersen de bu yili tamamen calisarak gecir eminim tibba girersin. Bol sans dilerim![]()
Senin zamanında da sınava kaç kişi giriyordu acaba ve nasıl sorular vardı25 bine tıp mı oldu ya? Bizim zamanımızda 10 bine Doğu Anadolu'nun en ücra üniversitesinde bile tıp yoktu neredeyse. Yazılım patladı diye herkes yazılım yazdı, şimdi yapay zeka çıktı yazılımcılar işsiz![]()