"Dış kapının dış mandalı"

Bende benimkne allah cezanı versin dedim. Bana senden büyük ceza var mı dedi :) o anki sinirle demiştir. Büyütüp huzurunu kaçrma

Evet sinirden laf bir kere söylenir,ikincisini tekrarlatmamanız lazım.
Bana da sevgili eşim ,canım kocacığım :KK53: bir kere evlendiğine pişman olduğunu tamamen sinirden söyledi.Şimdi benim ailem sensin der.Bu lafları kavgada söyler evet.Kavga ederken kırmayalım birbirimizi aşkım,bizim ailemiz biziz der.
Hani nerede sinir???
Siz ona sinirliyken neler söylüyorsunuz,siz de kibarlık yapmayın madem,belki değişir,benimki gibi

Biliyorum canım bi anlık öfkeyle söylediğini ama işte kırıldım
Canm benimde esim senn ki gbi cok sinirli bazen banada kelime soluyor bense napyrm biliymsn yuzune bakmyrm sonra kopek gbi pisman oluyor dahada ayni hatayi yapmyr biliyor yaparsa ne gelcgni kavga etsekte birsy demyr cnm sende nap blymsn konsma konsrsnda samimi olma kendni ondn biraz uzak tut bak o zamn fark etck yani ben ole yaptm adam iki gunde delirdi canm ya ilgisizlgme eskisi gbi olalm dedi seni cok sevyrm diye gunde kac kere soluyor cnm sende bence biraz mesafe koy cnm

bir anlık sinirle söylenen sözler sırf o anda seni kırmak için söylenmiş olamazlar. bunlar daha önceden üzerinde düşündüğü ve hissettiği şeyler. sinir anında daha kolay bir şekilde yüksek sesle kelimelere dökülüyor.

Dış kapının mandalı demek kabul edilebilir bir şey değil hele yüzüne bakmasaydım evlenmeseydim dediyse benim için olay bitmiştir.. Avukatla halleder yüzüme bakmak zorunda bırakmazdım.. Sinirle söylenen her şey asıl duygularıdır insanların bence.. Özür de dilese geçmez bende..

Çocuk var mı? Yok ise, çok sağlam bir şekilde seni kaybetme korkusu yaşat. Başka türlü zor düzeltemezsin.

Günaydın kızlar..
Eşimle olan hiç bir sorunumu buraya yazmam ama kendimi çok yanlız hissediyorum içimi dökmek istedim.
Öncelikle eşim çok asabi ve sinirli bi yapıya sahiptir, bunu belirtmek isterim.
Sinirlendiği zaman gözu hiçbirşeyi gormez agzina geleni söyler. "Sinirden"
Beş dakka sonra pisman olur birşey yokmuş gibi devam eder.

Dün gece tartışmamız oldu derine girmiyorum uzun çünkü.
Neyse tartıştık suclu olan da kendisi. Sonra yine agzina geleni saydi.
"Sen dış kapinin,dış mandalı sin"
Keşke yuzune bakmasaydim evlendigime evlenecegime bin pişmanım. Vs vs.. agiza alinmayacak laflar söyledi.

Ben yoruldum artık gerçekten sozleri kafamin icinde dolanıp duruyor :KK43: gece bir gram uyku uyumadım. Sabah ta birşey yokmuş gibi kalkti işe gitti. :KK43:

Elestirecek laflar konuşmayın lutfen morale ihtiyacim var. :KK43: :KK43:

Bir dahakine sen de karşılığını ver olsun bitsin. Evliliğimizin ilk yıllarında eşim de bana evli olmasak seni elli kere bırakmıştım dedi ki öyle çok kavga eden, anlaşamayan vs bir çift değiliz, hoşlanmadığı şeyleri yapmayan dikkat eden vs de bir insanımdır. Hala neden söylemiştir bilmem, o zaman hem üzülmüştüm hem de sinirlenmiştim. Çünkü biri bırakılacaksa bence oydu, saçma sapan kaprisleri, düşünceleri, tavırları vs vs. Ama he dedim geçtim, yüzüne de vurmadım. Ya sen de duymamazşığa vereceksin ya da eşin aynı söylemi tekrarlarsa senin dış kapının dış mandalı olduğun kadar onun da senin için dış kapının dış mandalı olduğunu söyleyecek, bir güzel bozacaksın.

Sinirden insan bağırır küfür eder. Dış kapının dış mandalısın demek zaten bu aklında olan kafasında kurduğu bi laf demektir. Yani senle ilgili düşüncesi normalde aşağı yukarı bu demektir. Biz de o kadar kavga ederiz birbirimize anlayışsızsın deriz konuşma benimle deriz bencillik yapma deriz herkes der. Ama dış kapının dış mandalısın ağır bir laf ve seni aileden görmediğini gösterir. Sinir hali lafı değil yani bu.

Sinirle ağzından bir küfür çıkmıştır, gelir özür diler onu bile mazur görürüm. Ama bu lafı bu kadar kolay affetmeyin ki hem bu yapıp yapıp özür dileme mantığı geçsin hem söylediğinin ağır olduğunu anlasın.

İyi de konuyu yazmazsanız suçlu olanın o olduğunu Nasıl bileceğiz

Neden dış kapının dış mandalısın dedi

Konu ailesi vs miydi

Günaydın kızlar..
Eşimle olan hiç bir sorunumu buraya yazmam ama kendimi çok yanlız hissediyorum içimi dökmek istedim.

Keşke yuzune bakmasaydim evlendigime evlenecegime bin pişmanım. Vs vs.. agiza alinmayacak laflar söyledi.

Ben yoruldum artık gerçekten sozleri kafamin icinde dolanıp duruyor :KK43: gece bir gram uyku uyumadım. Sabah ta birşey yokmuş gibi kalkti işe gitti. :KK43:

Ben de çabuk sinirlenen çabuk sakinleşen bir yapıya sahibim. Bu kısmı karakter olabilir ama ağza alınmayacak ya da kırıcı laflar söylemek huyu bu diye geçiştirilecek şeyler değil. Ben de sinirlendiğimde karşımdakini incitirdim. OKB için terapiye başladığımda ilerleyen seanslarda buna da yöneldik ve şu an çok daha iyiyim. Bu şekilde hem kendimi hem de karşımdakini mutsuz etmekten kurtuldum. Gene zaman zaman oluyor ama hatanın bende olduğunu biliyorum ve ona göre davranıp azaltmaya çalışıyorum. Eşinizin de hatasını anlaması ve yardım alması lazım. Bazı şeyler huyudur diye geçiştirilmemeli.

güzelce konuşup bunun için dktora gitmeyi onerseniz. Kabul etmezmi? sizin için çok yıpratıcı.

Bol bol,sabır çekiyorum artık yıprandım üç senede :KK43:
öncelikle tartışma neden cıktı ? veya bundan önceki tartışmalar neden cıkar ? bu sebepler önemli.
extra olarak senin romantik ilişki becerilerini ( romantizm ile alakası yoktur ) okuman lazım. gogle ye yaz bunu oku.
ve baglanma kuramını oku. işine cok yaracaklar.

Benim babamda boyle ,su an 75 yasinda daha da beter ,
Degismez ,
Psikiyatra gitmesib gerekiyor ama gitmiyir esinizi ikna edin psikiyatra gitmeye ikna edemezsenizde ayrilin boyke cekilmez

Sinirle söylenmiş ama söylenmemesi gereken şeyler maalesef
Sakin olduğunda defalarca yılmadan konuşun
Genel anlamda iyi bir evliliğiniz varsa çok takmayın derim
Sizde demişsiniz zaten sinirli ve asabi bir insan
Dış kapının mandalı dedi diye öyle olmuyorsunuz çok çabuk yılmayın tükenmeyin sabredin
İnşallah herşey düzelir ve yoluna girer

Günaydın kızlar..

morale ihtiyacım var demişssinde ne diyelim
bu adam değişmez
kavga esnasında gerçek yüzü ortaya çıkar zaten insanların
eğer bu sözleri hazmedebiliyosanız devam edin evliliğinize
zira eşiniz değişmeyecek
hazmedemiyosanız da ayrılın
kendinize saygınız olsun biraz

Eleştirmek haddimize değilde bende sinir oluyorum sinirliyken ağzına geleni söyleyene, açıksözlüyüm patavatsızım ayağına yatana, içim dışım bir diyene ve sonrada hiçbir şey olmamış gibi davranana.. Üç maymunu oynamak gerekiyor bence bu durumda ''Görmedim Duymadım Bilmiyorum. ''

Back
X