Diş mi ve ne zaman çıkar

sabahmelodisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2022
39
14
38
28
Oğlum 8 aylık ve son 2-3 gündür aşırı huysuz ve sabaha kadar uyuyan bebeğim gitti sürekli uyanıyor gece uykuları gitti cam bardağa vurunca tık tık sesi geliyor damağında çizik oluşmuş ne zaman devamı gelir ya da çıkaracak mı

Parmakla bakın hissettiginiz bi sey varmi. Bu süreçte yüksek ihtimal dış sancisi cekiyordur. Dis sancisi yalnızca dişin görünür şekilde dışarı çıkma zamaninda değil, dış oluşumu içeriden yukarı doğru hareketlenme zamanlarında da benzer durumlar yasayabiliyorlar. Belki cikarticak belki içten hareketlenme sebebiyle acı çekiyor. Agri kesici, tedagil, karanfil ve zeytinyağı karışımını soğuk şekilde uygulama, soğuk kompleks sancılarını azaltma dindirmede yardımcı olur. Farklı şekillerde boylarda dış kasiyicilardan edinin ve buzlukta dondurup eline verin. Kızım suan 18 aylık. 13 den 18 e kadar içten dış sancısı çekti haftanın 4 5 gunu mesela. Görünürde bi sey yoktu. Her sancisi olduğunda rahatlamasi icin destek verdim soğuk uygulamalar ile. Suan 3 tane görünür ucu cikmis dışı var ve ardindan gelecek 3 tane daha var mesela. Ben şöyle bi yol izliyorum siz veya okuyanlara yardımcı olur belki. Farklı boylarda dış fırçası aldim. Özellikle sap kısmı dar ve tirtikli olan modeller var. Ya sogutup yada normal şekilde eline veriyorum. Ayrıca islatip dondurucuya atıyorum bu fircalari ve donuk haldeyken alıp hazırlayip buz dolabında soğuk beklettigim karanfilli yağ karisimini bu donmus fircalar ile tüm damaga suruyorum. Gözlerindeki isiltiyla rahatladigi anlasiliyor. Akabinde geçmedi ise tedagil kullanıyorum eğer hala huzursuz ise calpol veriyorum. Uykuya yatirmadan önce tedagil uygulamasi yaparsam daha rahat uyuyor onu gozlemledim. Bunların harici içi su dolu dış kasiyicilari da donduruyup eline veriyorum. Silikon kasiyicilar var donusumlu teklif ediyorum. Sizin bebeğiniz henüz ufak ancak biraz daha büyük bebekler için sağlıklı dondurmalar soğuk karpuz erik gibi meyvelerden de yararlanilabilir. Bu arada dipnot geçeyim. Dişin ucu patlamis gördünüz oh tamam artık bitti düşüncesine girmeyin. Zira bende öyle zannediyordum 🤭🤭 dış patlayip uzama zamanında da ağrısı oluyor özellikle azilar kopekler 😩😩 yada şöyle bi tablo olabilir alt on 2 dis çıkar aslinda onun sanci yapacak bi durumu yoktur ama üstteki dişler içten hareketlenir ve gene sancisi olur. Bu dış tamamen çıkıp düzene girene kadar zorluk yasanma durumu kisir döngüye giriyor açıkçası 😩😒

Çizik oluşduysa 2 3 güne patlar zamanlada diş görünür

Back
X