üst damağı normalte at nalı gibi olması gerekiyormuş benimkide v şekline yakın bişey çok kötü olmasada bu apareyler bugün takıldı 1 ay sonrada teller takılacak 6 ay duracak diş geni,işletme apareyi yani ikiside kalıcak. daha sonra diş genişletme apareyini çıkaracak yerine daha küçük birşey takacak. 1- 1,5 sene duracakmış teller
kızlarrr şeffaf braket kullananlara bi sorum olacak gnde kaç kez fırçalıyorsunuz dişlerinizi???
yemek yedikten sonra fırçalıyorum.tabi hemen değil bazen aradan 1 saat geçtiği bile oluyor.normal ortodontik fırça,arayüz fırçası ve gece yatmadan öncede mutlka diş ipi(gündüzde kullandığım oluyor)kullanıyorum.kontrollerde ortodontistim bazen lastikleri değiştirmeyi bile unutuyor çok az sararmış diye.(ufak bir not:sigara,çay,kahve,kola,meyve suyu filan içmiyorum.tel takılmadan öncede böyleydim.)yalnız şunuda eklemem gerekebilir,iki haftada bir ortodoontistime gidiyorum.bazı arkadaşlar ayda bir gittiğini söylüyor.bir aya lastiklerin sapsarı olacağını düşünüyorum.bu da işin diğer tarafı.
Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
kızlarr bugün 4. gnm ve braketimm çıktı yaa hemde uyurken inanabilyomusunuz rüyamda bişeyler yiyodumm demekki çok sıkmışım dişlerimi sabah tık diye bi ses geldi sanki ağzımdan başta anlayamadım ama sonra dikkatli bakınca braketimin çıktığını gördümmmhem üzgün hemde sinrliyimm 1.5 yıl hep kırıldı kırılcak derdiyle mi yaşıcam bn yaa
benimde 3 kere çıktı canım dert etme öyle pek önemli bir şey değil çıkması sanırım çünkü bende her çıkmasında panikleyip doktorun kapısında buldum kendimi randevuda gel değişiriz dedi. gerçi benimki en arkadaki dişimdi ondan önemsememiş olabilir, 4. günde çok erken aslında ya ben sert bir şeyler yedim hep durduramadım kendimi ondan düşmüştü :/
Ben Şifa Hastanesi'nde (Bornova) oluyorum. Doktorum Prof. Dr. Alp Tavas, tavsiye ederim.Herkese selam.
22 yaşındayım.Ortodonti tedavisine başlamak istiyorum. İzmirde ortodonti tedavisi olup tavsiye edebilecek olan arkadaşlar var mı acaba ?
Teşekkürler. Ben birkaç ortodontistle görüştüm, Alsancak'ta tedaviye başlıyorum. Doktorum Mertol Akın. Bugün ölçülerim alındı. Umarım her şey güzel devam eder. Sen ne zaman başladın tedaviye ve nasıl bir tedavi görüyorsun ?Ben Şifa Hastanesi'nde (Bornova) oluyorum. Doktorum Prof. Dr. Alp Tavas, tavsiye ederim.
kızlarr bugün 4. gnm ve braketimm çıktı yaa hemde uyurken inanabilyomusunuz rüyamda bişeyler yiyodumm demekki çok sıkmışım dişlerimi sabah tık diye bi ses geldi sanki ağzımdan başta anlayamadım ama sonra dikkatli bakınca braketimin çıktığını gördümmmhem üzgün hemde sinrliyimm 1.5 yıl hep kırıldı kırılcak derdiyle mi yaşıcam bn yaa
braketinin malzemesi ne canım? kompozit mi?
kızlarr braz saçma ama bşey sorcam sizeebıyıklarınızı aldırırken nasıl aldırıyosunuz hani alıncak bölgeyi şişirmek gerekiyo ya dille ben denedim olmuyo ve artıkın aldırmam gerek yoksa bi kaç gne kalamdan pala olcamm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?