Teşekkürler. Ben birkaç ortodontistle görüştüm, Alsancak'ta tedaviye başlıyorum. Doktorum Mertol Akın. Bugün ölçülerim alındı. Umarım her şey güzel devam eder. Sen ne zaman başladın tedaviye ve nasıl bir tedavi görüyorsun ?
dudakla braketlerin arasına pamukla tampon koyun bence
kızlar merhaba benimde tel takılalı 15 gün oldu bugün, şeffaf tel, çok şükür ağzım hiç yara olmadı maşallah, ve ağrı sızı ilk 3 4 gün oldu sadece, onun dışında normal yememe içmeme devam ediyorum, yorumlardan etkilenip eve cici bebe ve çabuk çorba almıştım iş yerime, ama ilk gün dışında hiç ihtiyaç duymadım, normal yememe içmeme devam ediyorum. arka dişlerimle ezip yiyorum, çok sert şeyleri değil ama yumuşak bi böreği gayet ısırabiliyorum maşallah. hatta yok gibiler. sizce ağrı olmaması garpi bi durummu, dişler hareket etmiyor anlamınamı gelir. bu arada maşallah telimde hiç çizilmedi sabah akşam ve yemeklerden sonra günde 3 kez fırçalıyorum, çayda içiyorum dişlerim çok beyaz değil zaten. braketler daha beyaz kalıyor hatta. sizler ne yiyip ne içiyorsunuz. ayın 22 sinde takıldı bu ayın 22sinde tekrar gidicem. bi kımıldama yoksa teli kalınlaştırırız demişti. bence bi kımıldama yok:S sizce bu ayım boşunamı gitmiş oldu
evt kızlarr bıyık aldırmak için önerilerinizi bekliyorummm[/Q
merhaba...ben genelde bıyıklarımı aldırırken ağzımda havayı tutup balon gibi şişiriyorum :)) belki işine yarar...
Hangi dişin çekileceğini doktor mu belirliyor acaba? Mesela benim ikinci azı dişim (yani 5.dişim) çok sorunlu bir diş apse yaptı renginde de değişme oldu ağrı yapmıyor şuan ama ben rahatsız oluyorum.Diğer sağlam olan dişlerimi çekeceğine bu dişimi çekebilir mi?
kompozit kalitesiz bir malzeme de hemen kırılınca o mu acaba diye sordum ama proselense sorun yok. bu arada sen porselene ekstra ne kadar ödedin canım merak ettim?
15 günden sonra ağrı olmaması tabi ki çok normal ama ilk günler de ağrımadıysa o dişlere kuvvet uygulanmadığını gösterir bence. benim üst telimle alt telim farklı kesinlikle ya. inanılmaz fark var aralarında kafayı yiycem o kadar taktım ki buna derslerime ilgi gösteremiyorum. sürekli ayna karşısındayım. doktorum da bıktı artık benden her hafta gidiyorum kontrole kadın artık haftaya gelme dedi. bu hafta gitmiycem haftaya cuma tellerim değişicek ve üst telim kalınlaştırılacak sanırım. 1 ayda hemen teli kalınlaştırması normal mi ya baya hızlı gidiyoruz sanki neyse ya hızlı olsun hızlı bitsin
bir de kızlar benden başka yay, lastik falan kullanan yok mu?
canım banada ya lastık kullanacaksın ya da bu vidaları takacagım ama vidalarla ilerleme daha hızlı oluyor dedi... bende doktor olan sizsiznız benım için hangisi daha ii olacaksa o olsun dedım vida taktı. offff acaba kötü mü yaptım ya ??? hiç kulllanan yok mu arkdaşlar bu şekılde tedavi gören?
bence kolay düzelebilecek bi durumsa bu da demektirki kısa zamanda düzelecek.tabiki daha çok fırçalıyorsun yediğin bazı şeylere dikkat ediyorsun ama sonuç yüz güldürücü oluyor.ağrı ve yara meselesine gelince,benim sadece bikaç gün ağrım oldu.yara nerdeyse hiç olmadı diyebilirim.7 aydır ağzımdalar.onlarla çok mutluyum.sürekli şeffaf bi damak takmama,26 yaşında olmama,sürekli konuşmak zorunda olduğum bi işim olmasına rağmen şartlar olgunlaşınca hemen taktırdım.(üstelik düğünümdede telliydim)
kızlarr braz saçma ama bşey sorcam sizeebıyıklarınızı aldırırken nasıl aldırıyosunuz hani alıncak bölgeyi şişirmek gerekiyo ya dille ben denedim olmuyo ve artıkın aldırmam gerek yoksa bi kaç gne kalamdan pala olcamm
Ben ağda bantıyla kendim alıyorum canım,rahat oluyo yani sen bilirsin..
kızlar benm üst ve alt dişlerim arasında boşluk var bugün bi yere gttim doktor tedavi olur düzelir fakat zamanla dilin itme gücüyle tekrar acılabilir.ama acılmayadabilir net bişey söyleyemem dedi.var mı böyle bişey basına gelen ? cok kararsız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?