Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Hayırlı olsun tedaviniz. Benim metal braketlerim var, henüz tel takılmadı. 2 dişim çekildi, köprü kesildi vs. Perşembe ya da haftaya P.tesi tel takılıyor inş.

kızlar merhaba benimde tel takılalı 15 gün oldu bugün, şeffaf tel, çok şükür ağzım hiç yara olmadı maşallah, ve ağrı sızı ilk 3 4 gün oldu sadece, onun dışında normal yememe içmeme devam ediyorum, yorumlardan etkilenip eve cici bebe ve çabuk çorba almıştım iş yerime, ama ilk gün dışında hiç ihtiyaç duymadım, normal yememe içmeme devam ediyorum. arka dişlerimle ezip yiyorum, çok sert şeyleri değil ama yumuşak bi böreği gayet ısırabiliyorum maşallah. hatta yok gibiler. sizce ağrı olmaması garpi bi durummu, dişler hareket etmiyor anlamınamı gelir. bu arada maşallah telimde hiç çizilmedi sabah akşam ve yemeklerden sonra günde 3 kez fırçalıyorum, çayda içiyorum dişlerim çok beyaz değil zaten. braketler daha beyaz kalıyor hatta. sizler ne yiyip ne içiyorsunuz. ayın 22 sinde takıldı bu ayın 22sinde tekrar gidicem. bi kımıldama yoksa teli kalınlaştırırız demişti. bence bi kımıldama yok:S sizce bu ayım boşunamı gitmiş oldu

canım allaha şükür bndede ağrı yok hiç hatta doktorum şaşırdı ağrı olmamasına ağrı yok deyince hiç mi yok diyo demekki bi düzelme oluyo ki onu sordu. bnce kişiden kişiye değişir nasıl regl ağrısı bazı baynlarda çok oluyo bazılarında az buda onun gibi bişy bnce

merhaba ,
öncelıkle hepınıze kolaylıklar dılıyorum benımde tellerım vardı onceden yasım kucukken halletmıstık dıslerım sımdı cok guzel oldu ama telın ezıyetını anlatmama gerek yok heralde neysekı dıslerım guzel oldu o gunlerı unuttum

Hangi dişin çekileceğini doktor mu belirliyor acaba? Mesela benim ikinci azı dişim (yani 5.dişim) çok sorunlu bir diş apse yaptı renginde de değişme oldu ağrı yapmıyor şuan ama ben rahatsız oluyorum.Diğer sağlam olan dişlerimi çekeceğine bu dişimi çekebilir mi?

kompozit kalitesiz bir malzeme de hemen kırılınca o mu acaba diye sordum ama proselense sorun yok. bu arada sen porselene ekstra ne kadar ödedin canım merak ettim?

15 günden sonra ağrı olmaması tabi ki çok normal ama ilk günler de ağrımadıysa o dişlere kuvvet uygulanmadığını gösterir bence. benim üst telimle alt telim farklı kesinlikle ya. inanılmaz fark var aralarında kafayı yiycem o kadar taktım ki buna derslerime ilgi gösteremiyorum. sürekli ayna karşısındayım. doktorum da bıktı artık benden her hafta gidiyorum kontrole kadın artık haftaya gelme dedi. bu hafta gitmiycem haftaya cuma tellerim değişicek ve üst telim kalınlaştırılacak sanırım. 1 ayda hemen teli kalınlaştırması normal mi ya baya hızlı gidiyoruz sanki neyse ya hızlı olsun hızlı bitsin

bir de kızlar benden başka yay, lastik falan kullanan yok mu?

evet arkadaşım doktor belirliyor.Benimde üst 6 numaralı dişlerim kanal tedaviliydi diğer dişlere göre renkleri daha griydi.Benden de diş çekilmesi gerekiyordu.Netice 6 numaralı dişlerim çekildi.Zaten doktorlarda ağızda sağlam dişleri tutmak istiyor endişe etme önceliği çürük dişine verir...

canım ben ekstra bi ücret ödemedim porslen için. parayı peşin ödediğim için doktor o şekilde yapabilceğini söyledi. önler porselen en arka 2 dişim sadece metal. alt dişlerde metal olcak. o şekilde canım benm. ayrıca bnm daha 1 hafta bile olmadı takılalı ama ağrı yok. doktorumda şaşırdı ikinci gttiğimde. gerçi bnm dişler dha çekilmedi ve arkaya alınmaya başlamadı ondan kaynaklanıyo sanırım ama dişlerimde sızlama oluyo yemek yerkenn

sevgili naksoy, geçen hafta doktoruma lastikleri değiştimek için gittiğimde bana da vida takılacağını söyledi. çünkü şu adna köpek dişlerini arkaya çekmek için arka dişleri kullandığını, ama ilerde ön dişleri arkaya doğru çekmek için köpek dişleri kullanırsa onların geri gelme ihtimali olduğunu, destek almak için vidanın daha sağlıklı olacağını söyledi. bu vidalı tedavi çok yaygınmış aslında.

her insana göre değişir canım benim çok ağrı ve yara sorunum oldu,bende son ayımdayım yani 12.aydayım boşluklar kapanmadı,tedavi uzayacak gibi görünüyor..

Ben ağda bantıyla kendim alıyorum canım,rahat oluyo yani sen bilirsin..

kızlar benm üst ve alt dişlerim arasında boşluk var bugün bi yere gttim doktor tedavi olur düzelir fakat zamanla dilin itme gücüyle tekrar acılabilir.ama acılmayadabilir net bişey söyleyemem dedi.var mı böyle bişey basına gelen ? cok kararsız kaldım

Ben ağda bantıyla kendim alıyorum canım,rahat oluyo yani sen bilirsin..

denerim canım yaa dün gttim işte kuföre dedim yeni tel taktırdım nasıl aldırcam bilmiyorum iple aldı hiç şişirmedim de dudağımı ama öyle oluncada çok temz olmadı sankii. bide ben kendm almayı deniyim

Dilin itme gücüyle açılmalar fark yaratsaydı şimdiye sanırım ağzında ki dişler arasına çok afedersin metrobüs hattı kurulurdu öyle saçmalık mı olurmuş :S bu lafı diyen ortodontist değilse bi daha danışma ve hemen işin ehlini araştır derim ayrıca bu tip tedaviler sonunda retainer denilen aparat takılıyor dişlerin bir daha yerinden oynayıp eski halini almasın diye ve çok sert yemediğin sürece kırılması mümkün olmayan ömür boyu insanda kalabilen ayrıca bırak dilin parmakla bile başaramayacağın güçte dişlerini tutan bir aparey..Sakın arkadaşım bir yanlış yapıpta ne tedaviden vazgeç ne de paranla paragöz açkurtlara rezil ol..Eğer dişlerin genelinde düz adece boşluklardan müzdaripsen porselen dolgularla da kapattırbilirsin dişin renginde ve gayet uzun süre kullanılabilen renk değiştirmeyen dolgular..

Bu arada benim baby_21'im ve diğer teldaşlarım nasıl? Takipteyim uzun zamandır, fotoğraflarda olsa ne iyi olur :) bu arada tedavi bitti biteli bir foto çektirebildim..Sanırım hala gülmeyi kavrayamadım hihih

benmde tellerim var kızlar 6 ay oldu taktıralı muhteşem bi gelişme var bende

amaaa aralarını fırçalamak ölüm geliyo.. yakında telli bi anne olucam oğlum inş korkmaz tellerimi görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…