Dilin itme gücüyle açılmalar fark yaratsaydı şimdiye sanırım ağzında ki dişler arasına çok afedersin metrobüs hattı kurulurdu öyle saçmalık mı olurmuş :S bu lafı diyen ortodontist değilse bi daha danışma ve hemen işin ehlini araştır derim ayrıca bu tip tedaviler sonunda retainer denilen aparat takılıyor dişlerin bir daha yerinden oynayıp eski halini almasın diye ve çok sert yemediğin sürece kırılması mümkün olmayan ömür boyu insanda kalabilen ayrıca bırak dilin parmakla bile başaramayacağın güçte dişlerini tutan bir aparey..Sakın arkadaşım bir yanlış yapıpta ne tedaviden vazgeç ne de paranla paragöz açkurtlara rezil ol..Eğer dişlerin genelinde düz adece boşluklardan müzdaripsen porselen dolgularla da kapattırbilirsin dişin renginde ve gayet uzun süre kullanılabilen renk değiştirmeyen dolgular..
Bu arada benim baby_21'im ve diğer teldaşlarım nasıl? Takipteyim uzun zamandır, fotoğraflarda olsa ne iyi olur :) bu arada tedavi bitti biteli bir foto çektirebildim..Sanırım hala gülmeyi kavrayamadım hihih
kızlar benm üst ve alt dişlerim arasında boşluk var bugün bi yere gttim doktor tedavi olur düzelir fakat zamanla dilin itme gücüyle tekrar acılabilir.ama acılmayadabilir net bişey söyleyemem dedi.var mı böyle bişey basına gelen ? cok kararsız kaldım
benim aynen senin anlattığın gibiydi dişlerim
open bite diyolar ortodontistler bu durum
dilin time gücüyle oluşan bir durummuş yada çene uyumsuzluğuna bağlı
benimki ikiside vardı alt çenem gerideydi
bende senin gibi çok doktora gittim hiçbiri yok iste düzelmez falan dedi
sonra başka bir otodontist ameliyat artı tel tedavisinden bahsetti o zaman öğrenciydim yaptırabilecek durumum yoktu ve ameliyattan korkmuştum
tabi ben böyle düşüne düşüne 26 yaşına geldim ve geçen yıl taktırdım sonunda; tellerle açık kapanışım düzeldi biraz ama tam kapanmadı 3 ay öncede ameliyat oldum ve şu an çok menunum 1 yıl oldu diş tellerim takılalı ve ilk haliyle şuan ki hali arasında o kadar çok fark varki önceki sayfalara foto koymuştum bakabilirsin
ve 3-4 aya diş tellerim çıkacak sadece dişlerin arkadsına retainer dedikleri sabit ince pekiştirme tellerinden takacak oda yaşım ileri olduğu için
tekrar geri dönmesin diye
bence hiç bekleme taktır
ama işin ehli daha önce bu tedaviyi yapmışş bir ortodontist bul derim
dişlerim beni çok mutsuz ediyordum; gülmekten çekiniyrdum ve çok kafama takıyordumm kıscası mutsuzluk nedenimdi
şimdi braketlerim porselen ve dişlerim dümdüz ; braketlerime rağmen rahat rahat gülüyorummm
kesinliklee verilen paraya ve çekilen o braketli günlere değiyo:))))))))))))))))))
aaa geldimi o günn :) güzel bi duygu canım ben çok mutluyum taktırdığım için ,hareketlendi dişlerim hep düzelecek inanıyorum sende öyle düşün
Bu arada benim baby_21'im ve diğer teldaşlarım nasıl? Takipteyim uzun zamandır, fotoğraflarda olsa ne iyi olur :) bu arada tedavi bitti biteli bir foto çektirebildim..Sanırım hala gülmeyi kavrayamadım hihih
Mükemmel olmuş! Çok sevindim ya sen de çok mutlu olmuşsundur bu değişime herhalde..Ne kadar kaldı?
kızlar bugün üst dişlerimdeki tellerim çıktı çok güzel oldu ya çok çok çokkkk =)
kesinlikle diş çapraşıklığı probleminiz varsa hiç düşünmeyin, maddi imkanınızı ne yapıp ne edin ayarlayın ve gidin taktırın, gerçekten çok güzel bir şey. İnsanın kendine güveni geliyor. Dudakların şekli, gülüş şekli bile değişiyor resmen. fotoğrafımı da koyacağım siz de görün belki sizlere de cesaret verir =)
Eki Görüntüle 307167
cnm maşallah suphanallahçok güzel oldu sana bol mutlu gülücükler diliyorum allahtan...bende de tel var benim sorunum çok daha farklı inşallah bende de böyle güzel gülümseme olur :))
Canım, ortodontide mutlaka her problem için bir çözüm yolu var.
Alt-üst taktırmak gittigin yere göre değişir. Kimi yerler fiyatı yarısına düşürüyor kimisi düşürmüyor.
Ben İstanbul-Ankara-Konya da bir sürü yere gttim ve bir sürü doktorla görüştüm. 2700 diyen de oldu 5500 de aynı tedavi için. Ben şeffaf braket tercih ettim. ve tahmin edersin, alt-üst dahil 2700 .
ben 27 yaşındayım ve taktıralı 3 hafta oldu. bence daha fazla gecikme. hiç derdetme, ve hemen başla. ben hiçbir şekilde pişman değilim, aksine braketlerimden memnunum.[/QUOT
bende konyada yaşıyorum doktorunuzun bilgilerini verebilir misiniz acaba?
Evet canım takıldı nihayet ben de taktırdığım için mutluyum düzeleceğine inanıyorum ama çok sızlıyo dişlerim ekmek bile yiyemiyorum bu durum daha ne kadar sürecek acaba aç geziyorum resmen
kızlar birşey sormak istiyorum. benim bir tanıdığıma da diş teli takıldı.
Eki Görüntüle 306371
böyle bişey. ön taraftaki dişinden biri çekilmiş dişer öne yanaşsın diye tel takılmış.
her ay kontrole gidiyor ve 18 ay durması gerekiyor.
şu an bayağı bir düzelme var.
her ay kontrol oluyor mu diye sormak istiyorum.
birde kendi dr. na gitmeyip bir sefer başka bir dr. gösterse kontrol etmez mi?
kızlar bugün üst dişlerimdeki tellerim çıktı çok güzel oldu ya çok çok çokkkk =)
kesinlikle diş çapraşıklığı probleminiz varsa hiç düşünmeyin, maddi imkanınızı ne yapıp ne edin ayarlayın ve gidin taktırın, gerçekten çok güzel bir şey. İnsanın kendine güveni geliyor. Dudakların şekli, gülüş şekli bile değişiyor resmen. fotoğrafımı da koyacağım siz de görün belki sizlere de cesaret verir =)
Eki Görüntüle 307167
harika olmuş canım yaa, maşallahkızlar bugün üst dişlerimdeki tellerim çıktı çok güzel oldu ya çok çok çokkkk =)
Eki Görüntüle 307167
resimleri eklediğiniz için teşekkür ederim.
çok güzel olmuş dişleriniz, darısı bizim de aşımıza.
harika olmuş canım yaa, maşallah
başta ben de aç geziyordum, hatta çok hızlı bir şekilde 3 kilo kaybettim, resmen aç aç gezdim, ama yaklaşık 1 ayda o kadar çok alışıyorsun ki tekrar ekmek, çikolata yemeye başlıyorsun. verdiğim kiloları geri alldımyine de braketleri kırmamak için dikkat etmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?