Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

öncelikle cevap verdiğin için tesekkür ederim canım...bende duyunca cok sasırdım sırf ilerde tekrar acılma riski var diye bu tedaviyi olmayanlar varmıs ayrıca bunu söyleyen özel bi diş hastanesindeki ortodontist...o yüzden tereddüt oluştu bende..iyice arastırmam gerekicek...

benim aynen senin anlattığın gibiydi dişlerim
open bite diyolar ortodontistler bu durum
dilin time gücüyle oluşan bir durummuş yada çene uyumsuzluğuna bağlı
benimki ikiside vardı alt çenem gerideydi
bende senin gibi çok doktora gittim hiçbiri yok iste düzelmez falan dedi
sonra başka bir otodontist ameliyat artı tel tedavisinden bahsetti o zaman öğrenciydim yaptırabilecek durumum yoktu ve ameliyattan korkmuştum
tabi ben böyle düşüne düşüne 26 yaşına geldim ve geçen yıl taktırdım sonunda; tellerle açık kapanışım düzeldi biraz ama tam kapanmadı 3 ay öncede ameliyat oldum ve şu an çok menunum 1 yıl oldu diş tellerim takılalı ve ilk haliyle şuan ki hali arasında o kadar çok fark varki önceki sayfalara foto koymuştum bakabilirsin
ve 3-4 aya diş tellerim çıkacak sadece dişlerin arkadsına retainer dedikleri sabit ince pekiştirme tellerinden takacak oda yaşım ileri olduğu için
tekrar geri dönmesin diye
bence hiç bekleme taktır
ama işin ehli daha önce bu tedaviyi yapmışş bir ortodontist bul derim
dişlerim beni çok mutsuz ediyordum; gülmekten çekiniyrdum ve çok kafama takıyordumm kıscası mutsuzluk nedenimdi
şimdi braketlerim porselen ve dişlerim dümdüz ; braketlerime rağmen rahat rahat gülüyorummm
kesinliklee verilen paraya ve çekilen o braketli günlere değiyo:))))))))))))))))))

sen söyleyince baktım open bite deniyormuş benimkine de :) doktor bana düzelir fakat geri dönüş olablir dedi ayrıca hic bir ameliyattan bahsemedi...önceki konularda eklediğin fotoğrafları gördüm ve baya bi fark var cok güzel :) benim iyice arastırmam gerekicek akat internette de burdaki ortodontisler akkında bilgi bulamadım tek tek gidipbakmak gerekicek. senin gibileri görünce umut ışığı oluyor banada :)

Bu arada benim baby_21'im ve diğer teldaşlarım nasıl? Takipteyim uzun zamandır, fotoğraflarda olsa ne iyi olur :) bu arada tedavi bitti biteli bir foto çektirebildim..Sanırım hala gülmeyi kavrayamadım hihih[/QUOTE]

nasılsın canım benim ben foto yüklemeiyorum makinam yok çünkü benim dişlerde boşluklar kapandı köpekler indi şuanda sağ yan kesici dişin dönmesini bekliyorum alt zaten çok problemli değildi toparlanması kalsı bir araya bu arada ufak ameliyat oldum damaktan et kesilip alt dişime dikildi diş eti çekilmesi vardı dişimi kurtarmak için ameliyat oldum buda bitti cuma kontrole gidicem bakalım neler yapıcam son 5 6 ay diyorum bende az kaldı düzeldikçe keyifler yerine geliyor bu arada damağımdaki o yer tutucu tellerde çıktı 1 ay oluyor çıkalı sen nasılsın telsiz düzgün dişlerle öz güvenin yerine geldimi konuşurken gögsüne gere gere gülüyosundur ne güzel kendine iyi bak bizleri unutma yaz arada sırada :)

aaa geldimi o günn :) güzel bi duygu canım ben çok mutluyum taktırdığım için ,hareketlendi dişlerim hep düzelecek inanıyorum sende öyle düşün

Evet canım takıldı nihayet ben de taktırdığım için mutluyum düzeleceğine inanıyorum ama çok sızlıyo dişlerim ekmek bile yiyemiyorum bu durum daha ne kadar sürecek acaba aç geziyorum resmen

Son düzenleme:
Bu arada benim baby_21'im ve diğer teldaşlarım nasıl? Takipteyim uzun zamandır, fotoğraflarda olsa ne iyi olur :) bu arada tedavi bitti biteli bir foto çektirebildim..Sanırım hala gülmeyi kavrayamadım hihih

nasılsın canım benim ben foto yüklemeiyorum makinam yok çünkü benim dişlerde boşluklar kapandı köpekler indi şuanda sağ yan kesici dişin dönmesini bekliyorum alt zaten çok problemli değildi toparlanması kalsı bir araya bu arada ufak ameliyat oldum damaktan et kesilip alt dişime dikildi diş eti çekilmesi vardı dişimi kurtarmak için ameliyat oldum buda bitti cuma kontrole gidicem bakalım neler yapıcam son 5 6 ay diyorum bende az kaldı düzeldikçe keyifler yerine geliyor bu arada damağımdaki o yer tutucu tellerde çıktı 1 ay oluyor çıkalı sen nasılsın telsiz düzgün dişlerle öz güvenin yerine geldimi konuşurken gögsüne gere gere gülüyosundur ne güzel kendine iyi bak bizleri unutma yaz arada sırada :)[/QUOTE]

çok geçmişler olsun canım benim ya üstüne bir de o eklenince neyse ki düzelmiş e baya baya sadece tellerinle başbaşa kalabilmişsin ihihih :) özgüveni sorma ya tavanları geçti tel varkende gülerdim de tabi bunda başka oluyor bişeyin kalmamış çok sevindim inan 5 6 dediğin hızlıca geçer artık parçan olduğu için.. arada özlüyorum bende telli insanları görünce diyorum ne güzel ya mis gibi olucaklar o sırada da bi özlemeler başlıyor ama bir daha takalım deseler yürü gitt derim sürekli buralardayım kuzucum,okuyorum herkesin problemini sıkıntısını sevincini ama hepsine de atlamiyim diyorum..Çıktığı günü sabırsızlıkla bekliyorum

8 aylık süre içerisindeki değişim.altta bu hafta takılacak inşallah.

Eklentiler

• $11.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 100
  • $Fotoðraf0145.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 73
kızlar birşey sormak istiyorum. benim bir tanıdığıma da diş teli takıldı.

böyle bişey. ön taraftaki dişinden biri çekilmiş dişer öne yanaşsın diye tel takılmış.
her ay kontrole gidiyor ve 18 ay durması gerekiyor.
şu an bayağı bir düzelme var.
her ay kontrol oluyor mu diye sormak istiyorum.
birde kendi dr. na gitmeyip bir sefer başka bir dr. gösterse kontrol etmez mi?

kızlar bugün üst dişlerimdeki tellerim çıktı çok güzel oldu ya çok çok çokkkk =)
kesinlikle diş çapraşıklığı probleminiz varsa hiç düşünmeyin, maddi imkanınızı ne yapıp ne edin ayarlayın ve gidin taktırın, gerçekten çok güzel bir şey. İnsanın kendine güveni geliyor. Dudakların şekli, gülüş şekli bile değişiyor resmen. fotoğrafımı da koyacağım siz de görün belki sizlere de cesaret verir =)

cnm maşallah suphanallah çok güzel oldu sana bol mutlu gülücükler diliyorum allahtan...bende de tel var benim sorunum çok daha farklı inşallah bende de böyle güzel gülümseme olur :))

Son düzenleme:
cnm maşallah suphanallah çok güzel oldu sana bol mutlu gülücükler diliyorum allahtan...bende de tel var benim sorunum çok daha farklı inşallah bende de böyle güzel gülümseme olur :))

Çooook teşekkür ediyorum canım benim =) Kesinlikle senin de çok güzel gülümsemen olacak, hatta tahmin ettiğinden daha güzeli olacak. Sonucun çok güzel olacağına inanarak bekle gerçekten o zaman hem zaman daha çabuk geçiyor hem de o ağrılar daha az hissediliyor gibi geliyor. Hepinize sabır diliyorum =)

Evet canım takıldı nihayet ben de taktırdığım için mutluyum düzeleceğine inanıyorum ama çok sızlıyo dişlerim ekmek bile yiyemiyorum bu durum daha ne kadar sürecek acaba aç geziyorum resmen

başta ben de aç geziyordum, hatta çok hızlı bir şekilde 3 kilo kaybettim, resmen aç aç gezdim, ama yaklaşık 1 ayda o kadar çok alışıyorsun ki tekrar ekmek, çikolata yemeye başlıyorsun. verdiğim kiloları geri alldım yine de braketleri kırmamak için dikkat etmek gerekiyor.

doktordan doktora ve vakadan vakaya randevu süresi değişebiliyor. benim doktorum beni iki haftada bir kontrole çağırıyor.
kontrollerde başka bir hastane veya doktora gidemezsiniz, çünkü kontrollerde lastikler değişebiliyor, teller kalınlaştırılabiliyor ve gelişme takip ediliyor.
bu tip takipleri bence sadece kendi doktorunuz yapabilir veya dosyanızı takip eden doktorlar yapabilir.

resimleri eklediğiniz için teşekkür ederim.
çok güzel olmuş dişleriniz, darısı bizim de aşımıza.

harika olmuş canım yaa, maşallah

İlk günlere oranla şu an daha iyim hiç geçmeyecek sanmıştım ama yavaş yavaş alışıyorum sanırım,yemek olayını da hallettim oruç tutuyorum he heeee ama şimdiden çok özledim ısırarak ekmek yemeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…