Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

tatlım bayıldım ya gözünaydın darısı başıma inşallah. ne kadar sürede bitti tedavin merak ettim?

tatlım bayıldım ya gözünaydın darısı başıma inşallah. ne kadar sürede bitti tedavin merak ettim?

çok teşekkürler, inşallah darısı başına. üst dişlerime 2010 temmuz ayında taktırdım alt dişlerime 2010 kasım ayında. üst dişlerimdeki telleri 2 gün önce çıkardı. alttakiler hala duruyor onlar da şubatta çıkıcak. yani yaklaşık 1.5 yıl sürdü. =)

cnm eğer şeffaf koruyucu taktılrsa sakın çıkarma düzenli kullan bn kullanamadım dişlerim yamuluyo tekrardan

ölçü alındı pazartesi günü almaya gideceğim. aynen dediğin gibi çok duydum eğer düzenli takılmazsa dönüyormuş. vallahi tedavi süresince doktorum ne söylediyse yaptım. bu güzelliğe ulaşmışken bir daha baştan başlamak istemem. yine ne deniyorsa yapmaya devam edeceğim. =)

ayyy ne güzel olmuşlar.ben görebilecekmiyim zaman nasıl geçecek offf offf...

kızlar bende cumartesi ortodontiste gidicem görüşmeye. şu ana kadar 2 dt. ile görüştüm ancak güvenemedim bu sefer içimden bir ses olacak diyor güveneceğim diyor:)) yaş 27 olmak üzere ama hiç bir şey için geç değildir. sadece tel taktırıldıktan sonraki ilk hafta için endişeleniyorum ağrı oluyormuş birde az biraz yara oluyormuş kilo verildiğini duydum biraz. cumartesiden sonra gelişmeleri anlatırım

değişime inanamıyorum harika olmuş benimde üst dişlerimdeki çarpışıklık seninki gibi. düzeleceğini pek düşünmüyordum ama sendeki değişimi görünce fikrim tamamen değişti. umarım bu sefer gittiğim ortodontiste güvenebilirim şans dileyin :))

İnşallah tam istediğin gibi olur çok pozitif birisin bence her şey yolunda gidecek gibi öyle hissettim biran:) Benim de elim bollaşsın biran önce ve ben de artık diş telli olayım!

İnşallah tam istediğin gibi olur çok pozitif birisin bence her şey yolunda gidecek gibi öyle hissettim biran:) Benim de elim bollaşsın biran önce ve ben de artık diş telli olayım!
canım teşekkür ederim. bende bu yaşa kadar o sebeple bekledim zaten umarım bu hafta anlaşıcam gelişmeler coming soon senin de haberlerini alırız en kısa zamanda inşallah

Son düzenleme:
ayyy ne güzel olmuşlar.ben görebilecekmiyim zaman nasıl geçecek offf offf...

teşekkür ederim kiiii sabret canım vallahi hiç gözünde büyütme o süreyi, hep sonucunu düşün. teller çıktıktan sonra ki o rahatlığı, o güzelliği düşün o zaman nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile, gerçekten! bana da herhangi bir aksilik olmazsa maximum 18 ay durur dedi. off nasıl geçer bu 18 ay dedim bir de takıldıktan sonra o ağrılar, acılar, yemek yiyememe durumu falan epey zorladı. isyan eder duruma kadar geldim ama sonra bişeyi çok istiyorsam azıcık sabredip tahammül göstermek zorundayım dedim, sonra kendimi hep motive ettim baktım 18 ay bitmiş de haberim yok. herşey istediğiniz gibi gelişir inşallah, allahtan bol bol sabır diliyorum hepinize =)

teşekkür ediyorum canım, değişimin senin tahmininden daha güzel olacağına inanmalısın. inşallah güvenilir bir ortodontist çıkar. doktorunun her talimatını dikkate al ama elinin altında internet de var eve geldiğinde de tel tedavisi ile ilgili araştırmalar da yap. gerektiğinde tel tedavisi görmüş kişilere sormaktan çekinme. böylece tedavinde ne kadar doğru ilerlediğini de görmüş olursun. =)

kızlar tellerim takılalı 16 gn oldu hiç ağrı olmamıştı. sadece yemek yerken sızlamalar vardı .fakat dün birden bire çok şiddetli bi ağrı başladı neden olabilir sizce 16 gn sonra ağrıması normal mi:44:

canım dişlerin harika olmus.. maşallah çektiğine değmiş :) sana bişey sormak istiyorum.. çekimli tedavi miydi ? üst iki dişin çekilerek mi oldu ? eğer böyle olduysa ne kadar sürede kapandı boslukların ? :) dudak seklinde bi değişme incelme oldu mu ? çekimli tedavide dudak incelir gibi seyler söylüyorlar da.. kusura bakma cok soru sordum, ama böyle güzel örnekleri görünce sormadan edemiyorum :)

çok teşekkür ediyorum canım
evet çekimli tedaviydi. hemen köpek dişlerimin arkasındaki küçük azı dişlerim çekildi. ama benim tedavim doktorumun deyişine göre maşallah çok hızlı ilerledi.
2. ayda boşluklarım kapanmaya başladı. evet dudaklarda bir değişme görülüyor. dişlerin yapısının değişmesi çene yapısını da etkilediği için dudaklarda buna göre yerini alıyor olmalı. fotoğraflarda da gördüğün gibi artık gülerken daha üsturuplu, daha düzgün bi şekil şemal oluştu ağız yapımda. =)

çok teşekkür ediyorum canım
evet çekimli tedaviydi. hemen köpek dişlerimin arkasındaki küçük azı dişlerim çekildi. ama benim tedavim doktorumun deyişine göre maşallah çok hızlı ilerledi.
2. ayda boşluklarım kapanmaya başladı. evet dudaklarda bir değişme görülüyor. dişlerin yapısının değişmesi çene yapısını da etkilediği için dudaklarda buna göre yerini alıyor olmalı. fotoğraflarda da gördüğün gibi artık gülerken daha üsturuplu, daha düzgün bi şekil şemal oluştu ağız yapımda. =)

yok yok maşallah süper görülüyor ona denecek söz yok zaten beni doktorum motive edeceğine dudakların incelcek yok soyle boyle diye diye hayattan soğuttugu icin sormadan edemedim
cevapladıgın icin cok sağol canım :) benim de çekimli tedavi çekmeye bu ay basladı ondan önce düzeltti.. bakalım inşallah benım de bosluklarım cabuk kapanır :) sıkmadıysam eğer soru sorabilir miyim :$

yok yok canım korkma, öyle abartı bi incelme olmuyor. hatta daha düzgün bir çizgiye kavuşuyor. sorabilirsin tabi =)

Canım harika olmuş dişlerin güle güle kullan bende 12.ayımdayım ama henüz daha ne üst çıktı nede alt yani bana göre daha var tellerimin çıkmasına ama bir an önce düzelsin de rahat rahat gülebileyim istiyorum senin kaç ayda çıktı üst tellerin ?

Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Doktorum bana maximum 18 ay durur demişti, başlamadan önce. Tedaviye başladıktan sonra çok çabuk ilerledi. Doktorum da sanırım 13.-14. ayda çıkarabiliriz dedi. Süper olur dedim ama kendimi hep 18 aya şartladım. Aynen de öyle oldu 18 ayda çıkardık. Alt dişlerimdeki tellerim de Şubat'ta çıkacak.

şakamı bu ya maşallah. bende 8 ay içindeyim. sacede orta boşluk kapandı başka hiçbir değişiklik yok hic memnun değilim doktoruma söylediğimde daha çok erken diyip duruyor.

canım dişlerindeki problem ne bilmiyorum ama şunu unutmamak gerekir.tedavi süresi kişiye göre değişkenlik gösterebilir.ortodontistlerin bize söylediği süreler ortalama süreler hatta şahsen en azını söylüyorlar.bana 2 yılda biter dediler ama kendimi kesinlikle şartlamıyorm.canını sıkma sonucu düşün...
benim ahtım varr.kırmızı ruju çook severim.teller gidince sürekli ruj sürcem.sefamız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…