Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ama o benm doktorumm.hemde tam11 aydır...benm çoktann gönlümün sahibi yani........şaka bi yana hayırlı olsun ondan iisini bulur muydun bilmm ama benm için tek!! doru karar verdin bence hayırlı olsun tekrar:))

benimde doktorum barış bey;
bana porselen taktı görsellik açısındanda iyi oldu
üstelik benim tedavim baya zordu çift çene ameliyatı artı tel tedavisi
şuan 13. ayımdayım ve bugün kontrole gittimm 3 aysonra çıkartırız dedii
seviyorum barış beyii
işini çok iyi yapıyorrr
birçok ortodontistede seminerler ve eğitim veriyoo
biraz pahalı ama kesinlikle en iyilerden:))))

arkadaşlar diş fırçalama düzeniniz nasıl?mesela ben her yemekten sonra fırçalıyorum,ama yemek aralarında bir şey yediğimde fırçalamıyorum,sizce her bir şey atıştırdıktan sonra ya da bir şey içtikten sonra da fırçalamalı mıyım:18:

Son düzenleme:
canim cikolata istiyor yemeks sakincalimi yiyen arkadaslar varmi?burda tutku biskuvi aldim bakip bakp icim gidiyor yesem tellerin arasina girermi?bu arda ben genelde aksamlari fircaliyorum gunduz diplerini temizliyorum firca bile bana agir geliyor cok hassas disler

Geçmiş olsun.. Evet haklısın belki de şanslıyım biraz olsun.. Pek siz ne karar verdiniz, ne yapıyorsunuz operasyon vs ne durumda şu an ?

Evet haklısınız.. Teşekkür ederim destekleyici yorumunuz için, beni yüreklendirdiniz..

mrb arkadaşlar benımde bu cuma randevum var bakılıp karar verılecek. benım ustu on dılseırm cok ayrık sadece ustlere tel takarlarmı ve fıyatta bı düşüş olurmu. varmı tek tarfalı diş teli kullanan.cvp verırsenız cok sevınırım

ben her yemekten sonra fırcalıyorum. yanı sabah oglen ve aksam. aradada bısey yıyorsam eger su ıle calkalıyorum agzımı dıslerımın arasında bısey kalmasın dıye
ben yeni taktırdım ama cıkolata yıyorum gayet afıyetle, braketi de henüz kırmadım . bıldıgım kadarıyla asıtlıseyler içmek sakıncalı bide fındık fıstık seyler yasak sakıncalı. bide elma veya cekırdeklı bısey yıyorsan eger cekırdeklerı ayıklayarak yemek gerekıyormus

merhaba benim de sadece üst dişime tel takılmıştı ama fiyatta bi oynama olmamıştı malesef

Merhaba arkadaşlar, benim metale karşı alerjim var o yüzden tam 3 senedir tel taktıramıyorum ama metal alerjisi olanlarda teflon kaplı tellerin kullanılabileceği söyleniyor.Aranızda metal alerjisi olup da teflon tel kullanan var mı acaba? Sizce taktırmalı mıyım? Teflonun bir süre sonra telden sıyrıldığını ve altından yine metalin çıktığını söylüyorlar kafam çok karışık :S

Geçmiş olsun.. Evet haklısın belki de şanslıyım biraz olsun.. Pek siz ne karar verdiniz, ne yapıyorsunuz operasyon vs ne durumda şu an ?

ben tedavimi üniversite hastanesinde yaptıracağım...şimdilik filmler çekildi kalıplar alındı ve fotoğraflar... dr um vaka sunumu diye birşey yapacağını ve ondan sonra nasıl bir tadavi uygulanacağına karar verileceğini söyledi bekliyorum şu anda.. ama cerrahi müdahale istemediğimi belirttim çünkü çok korkuyorum çene ameliyatından..başka bir dr la görüştüğümde ortodontinin çok da işe yaramayabileceğinden bahsetti ameliyatsız bu moralimi ve isteğimi kırdı açıkçası... ayrıca metal mi yoksa seramik mi onda da karar verebilmiş değilim bu şekilde yıllar geçti kaç yaşına geldim şimdi ki aklım çook eskiden takar kurtulurdum

teli çıkardıktan sonra bi dolu çürükle başbaşşa kaldım. 4 sağlam dişimde çekildi zaten..

meala nasil alerjin var?benimde tenim istemez metali kupede yara yapar kolye kunyede kizartir bileklik takinca hafif usutmede o bilegim ve klum cekilir gibi agrir.ama ben hic dusunmedim metal alerjisi diye?ben persembe taktirdim halen hassas dislerim hassa olmasi iyi haber mi kotu habermi bilemicegim..

Alerji testi yaptırdım nikel, kobalt ve kroma karşı alerjim olduğu ortaya çıktı.Tek çare teflon kaplı teller ve seramik braketler ama güvenemiyorum işte.

Alerji testi yaptırdım nikel, kobalt ve kroma karşı alerjim olduğu ortaya çıktı.Tek çare teflon kaplı teller ve seramik braketler ama güvenemiyorum işte.

mm:44: seramik yaptir o zaman 2 sene duracagina 2 bucuk sene durur yani bilmiyorum dislerin nekadar duzensiz oldugunu(misal)

DR benim 20 lik dislerimi(hic cikmamis olanlari) cekmeye gerek duymadi ve direkt telleri takti simdi icim icimi yiyor acaba tel den once ameliyatla o disler sokulmesi gerekirmiydi? dis teli takmadan da rontgen cekti.

DR benim 20 lik dislerimi(hic cikmamis olanlari) cekmeye gerek duymadi ve direkt telleri takti simdi icim icimi yiyor acaba tel den once ameliyatla o disler sokulmesi gerekirmiydi? dis teli takmadan da rontgen cekti.

canım benm dişlerimde alınması gerekiyo fakat alınmadı ortodontistim acelesi olmadığını tedavi esnasındada alınabilceğini söyledi bence takma kafana canım sadece sen değilsin merak etme her ordotontistin kendine ait bi tedavi şekli var yani ben öyle düşünüyourumm

teflon bir süre sonra soyuluyor canım. ama doktorun her ay değiştirirse sen de fırçalarken daha hassas davranırsan sorun olmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…