Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar mrb tel tedavisine yeni başladım 1 hafta oluyor dişlerimi günde en az 3 kere fırçalamama rağmen dişlerde sararma oldu. Pişman olmaya başladım beyaz dişlerimi arıyorum kızlar sizlerde de bu sorunu yaşayan var mı?

Arkadaşlar mrb tel tedavisine yeni başladım 1 hafta oluyor dişlerimi günde en az 3 kere fırçalamama rağmen dişlerde sararma oldu. Pişman olmaya başladım beyaz dişlerimi arıyorum kızlar sizlerde de bu sorunu yaşayan var mı?

bence cıkartabılırsın düz olan dişlerını nıye bozsun kı.diş çekımı falan yoksa cıka madem alışamadın

hayır bende sararma olmadı aksine düzenli fıçaladığım için düşlerim daha da beyazlaştı

arkadaşlar ufak bi diş problemnden dolayı sadece alt çeneye diş teli taktrmyı düşünüyorum.acaba tek altta olduğu için garip durur mu dudakta dışa doğru falan çıkıntı oluyo mu diş teli kullananlar ardmcı olablr mi? doktrm sdce alt trfa tklmasnı uygn gördü üstlerde proble yok.

hayır bende sararma olmadı aksine düzenli fıçaladığım için düşlerim daha da beyazlaştı

Peki canım senin braketlerin ne renk? benimki şeffaf, o hafiften sararma yaptığı için mi öyle görünüyor henuz alt dişlere takılmadı yarım ton fark görüorum sanki benmi abartıorum acaba off 2 yıl nasıl geçicek:S:S

arkadaşlar bildiğim kadarıyla braketin yapısıyla da ilgili olabilir porselen ya da plastik kullanılan malzeme farklı olduğunda da sararma yaptığını duymuştum.

doktoruna bi sor istersen canım bazı kalitesiz malzeme kullananlar olabiliyomuş ha bide sigara falan braketin dişinize tutturulan alt kısımlarını sarartabiliyo muş. bu arada şefaf braketler biraz daha büyük galiba sen kullandığna göre biliyosundur alt cene için tavsiye ediyo musun ?

kızlar bişey sorcam doktor arayüz fırçası verdi ve ben onunla en arkaları mümkün değil fırçalyamıyorum şekilden şekle girdim ama olmuyo :)) sizin nasıl durum ?

kızlar bişey sorcam doktor arayüz fırçası verdi ve ben onunla en arkaları mümkün değil fırçalyamıyorum şekilden şekle girdim ama olmuyo :)) sizin nasıl durum ?

O kadar zor değil aslında en arkada zaten tel olmuyo hafiften ağzını açınca aralarını fırçalayacaksın ama bi süre sonra sıkılıp bırakacaksın yani ben arada yapıorum ilk günler günde 7-8 kez fırçalıodum diş ipiyle falan temizliyodum 3 aydan sonra amannn dedim :d

Benim braketlerim büyük değil küçük :S ,Sigarada kullanmıyorum gerçi ama çaya çok düşkünüm günde 8 bardak çay içiyorum en az. İlk randevum 4 şubatta doktoruma hepsini sorucam gerçi ama yinede tecrübeleri merak ediyorum.

büyük ihtmalle çaydan kaynaklı olabilir canım çünkü braket olmadan bile dişleri sarartabiliyo. normal çay yerne bitki çayları falan terch edeblrsin daha az etkisi olur. al çenedeki braketlerin çok belli oluyo mu peki çok karrsız kaldm bnde taktrmaya tek bi dişim geride diğer dişlerm düzgün ya kplama yaptrcm ya da tel tklcak ama üste tktrmıycağm içi garip durr mu diye endişe ediyorum alt cene de. bde şeffaf braketlerin metllere göre daha büyk oldğnu duymuştum. sennki küçük müş içim rhtladı:)

benim tüm dişlerde var yanagımın iç kısmı kapatıo azı dişlerimi bende sadece ön tarafları arayüz yapıyorum.arkaları daha uzun süre normal fırçayla fırçalıorum.
bişey daha sorcam pipetle kola içsek nolurki yaa çok cnm istiyo

muhtemelen kısa sapsız olan arayüz fırcasını kullanıyorsun. bide bunların uzun saplı olanları var onla kolaylıkla arka tarafada ulasabilirsin

yas olarak benden buyuk varmi 26 ve bebegi olan 13 aylik kizimla birlikte caya piskevut batiriyoruz ekmekleri parca parca yiyoruz icleride daha cok hosumuza gidiyor meyve pureleride favorimiz

Son düzenleme:
kızlar benim dişim çekildi. gülerken baya belli oluyor boşluğu rahatsız oluyorum kaç ayda kapanıyor çekilen dişin boşluğu? tam kapanmazsa bile en azıdan yarısı felan kaç ayda kapanıyor

ben ızmırde yaşıyorum ızmırde dıs ttelrı cok pahalıya takıyorlar bandrmalıyım sureklı gelıp gdyorumızmırde 4bın burda 2250 istedıler burada yaptrsam olurmu.varmı diş telını başka ılde yaptran kontrollerde zorlanırmıyım

bende 2300 euro ya yaptiriyorum burada turkiyeye gore pahali sanirim malzemeler amerikadna geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…