Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

insallah guzel olur saglicakla vede bozulmazlar benimde 10 ocakta rdv um ama ben yarin gidim bir bakiyim kabineye tatile giriyoruz demisti sekreter insallah benim dr girmemeistir :) diyecegim ama noel tatiline yine gitmistir sali carsamba goremem

Kızlar bana yardım edinn....
diş tellerımde 2. ayıma gırdım ama dıslerımde bır tuhaflık var....
on dişlerim benım hıc yamuk olmamasına ragmen hafıf caprasık olmaya basladılar. bıde araları sımsıkı oldu dıslerımın tel takıldıgından berı.
doktoruma sordugumda normal cunku dısler hareket edıyor dedı.
duzelmesı gerekırken çaprasıklasması normal miii ?

Cansu ben Ankaradayım burada devlet diş hastanelerinde 18 yaşına kadar belli bir miktar karşılığı ödeyerek yaptırabiliyosun ..devlette 18 yaş üzeri 2500 tl ile 3000 civarı bunun yanında da 3 yıl kadar sıra beklemen gerekecek .bizzat devlet hastanesine sordum aynı zamanda üniversite hastaneleride aynı şekilde .....özel yerlerde ise 3500 tlden başlıyor 5000 tl lere kadar çıkabiliyor bende burada çok araştırdım ve özel bir merkezde yaptırıyorum ..Ortodonti uzmanım hacettepe üniv.hoca aynı zamanda şu an memnunum çünkü daha önce gittiğim 5 doktordan 4 tanesi 3 dişimin çekilmesi gerektiğini söylemişti ..tedavi gördüğüm şu anki doktorumda diş çekmeden dizeceğim dişlerini dedi..

benimde on dislerim bozuk degildi uc ay icinde biri saga biri sola kaydi sonra tam duzeldi derken aralarinda bosluk olustu sonra bosluklar kaandi on dislerimin yarisi normal yerinde digeri biraz asaida kaldi :) normal yani disler oynadikca duzgun olanlarda kayniyor arada sonra duzelirler :)

bnmde lastikleri kullanmaya basladıktan sora dişlerimde acaip değişiklik oldu ya valla hc tahmn etmiodum ama bu lastikler cdden cok işe yarıomuş ilk 2 gün cok agrım oldu smdi alıstım agrımıoo..ama sanki hala simetrk deil gerci simetrk olması birazda zor gbi..cnkü geriden öne gelen dişim dierlerinden daha büyük yani geniş..birde benm son kalın telim kaldı ama lastik kullanmaya basladım.. o son kalın teli kullanmadan bitirmez deil mi tedavimi ? cnkü ön dişlerimm hafif brbrnin üzernde duruyoo ve ön dişlern yanındaki bi dişim hafif geridee

gülsevdam, lastiklere mi geçtin, Allah yardımcın olsun, alt teller de çok zorlanmıştım, anlaşılan tedavi gitgide zorlaşıyor..
benim de lastik takma ihtimalim var, doktorumla aynı şehirde olmadığım içinde bir kaç tedaviyi bir arada yapıp, bayağı bir inletiyor beni..
neyse tedaviyi yarıladım sayılır, zaman bu konuda hızlı geçseydi keşke, 32 diş sırıtmak istiyorum...

asıl sorum şu ki, lastiklerde tele nazaran daha hızlı bir ilerleme mi kaydediliyor?

ya bir şey sormak istiyorum, kaçıncı ayın tedavi de, bir de kalın tel derken? bunların incesi kalını da mı var, cehaletimi mazur gör, telim takıldıktan sonra sadece bir kere gidebildim doktora ne yazık ki:/

Benım teller takılalı 5 gun oldu ust ceneye takıldı 2ay sonrada altceneye takılacak ön dişlerim çok hassas bıde fırcalarken sankı tellerım kopacak gıbı gelıyor bana

ya inanırmısın benimde başıma aynı şeyler geldi tam tedavi bitiyo derken ön dişlerimin arası açıldı sonra sağdan ve soldan çekerek kapatmaya başladı ve bu bana çok zaman kaybettirdi işte o sıradada dişlerim yamuldu

ya bir şey sormak istiyorum, kaçıncı ayın tedavi de, bir de kalın tel derken? bunların incesi kalını da mı var, cehaletimi mazur gör, telim takıldıktan sonra sadece bir kere gidebildim doktora ne yazık ki:/

Benimm 15. Ayim..sonlara dogru yapilann rotus gbi birsey die okudum nette..dogru kapanisi ayarlayabilmek icin yapiliormus..ewet tellerin inceden kalina dogru giden asamalari var tedavi sureci ilerledkce bi soraki tele gecis yapiliyo... Amaa kimse bnaa cevap vermemis yaaa :-(

Benım teller takılalı 5 gun oldu ust ceneye takıldı 2ay sonrada altceneye takılacak ön dişlerim çok hassas bıde fırcalarken sankı tellerım kopacak gıbı gelıyor bana

okyonus şu an alıştınmı tellerine nasıl yemek yiyebiliyomusun ..benimde 3 gün oldu sadece üst arka iki dişe köprülü tel takıldı çenemi genişletmek için ağız boşluğumda iki diş arası uzun bir tel var ..diğer üst dişlerimede baskı oluyor .kulaklarıma kadar vuruyor ağrı.hala alışmaya çalışıyorum.. :44:

Yok canım daha alışamadım benım bıde 2ust dısımde dolgu gıbı yukseltı var cenem kapanmıyor ust cenede var benım tel cok hassas dılerım bırsey ısıramıyrum arkalarla yavas yavas cıgnıyorum benımde cenem kayıkmıs hafıf sola dogru bakalım onu duzeltırız buyuk ıhtımal dedı nasıl olacak tedavı

benimde bugünle 4 gün oldu alışmaya başladım gibi bende ısırarak yiyemiyorum küçük küçük koparıp arkaya atıyorum çiğnemeye çalışıyorum ...valla çok zor..seninle tedavi şeklimiz çok benziyor ağız boşluğumda iki diş arası köprü tel dilimi yara bere yapmış çok kötü ..diğer tellerin ne zaman takılacak ??

Benımde ısırma olayım 0 koparıp bende arkaya atıyorum oyle yavas yavas ciğniyorum en azından durup dururken sızlamıyor dıslerım bırsey ısırmadıgım surece sorun yok fırcalarken agrıyor bıraz benımde dudaklarım falan yara oldualt tellere daha var once ustu duzeltıcez dedı canım 19 ocakta randevum var 2-3 ay sonra ancak takılır alta tel oyle dedı doktorum ustte kapaklı tel taktı alta normal tel takıcaz demıstı ama karar degıstırmı bılmıyorum 1-2 yıl arası surecek benım senın nekadar surecek dedı doktorun senın tellerde benım gıbımı?

merhaba, benimde 19 ocakta takılacak kapaklı brakete karar verdik. yemek konusunda bu kadar etki edeceğini bilmiyordum arkadaşlar

Kızlar, çiğnemede özellikle alışana kadar problem oluyor. Bu günlerin geçeceğini unutmayın. Ekmek olarak tost ekmeğini deneyin, aç kalmayın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…