anlıyorum canım insan artık sıkılıyo bir an önce bitsin istiyo, senin düşen lastikleri bir an önce taktırmaya bak giden vakit bizden gidiyoinşallah en yakın zaman da istediğimiz gibi olur benim dişçi 10 ocakta gelecek tekrar söyleyecem şu eğikliği bakalım ne çözüm üretecek
Kızlar mrbb bende 27 yasındayım ve n son orta sonda takmıstım 2 yıl taktım ama son uc yıldır tekrardan dıslerım egıldıı ve agrılarım oluyo dıslerın yerlerı degıstıkce yanı yıne ortadntı tedavısı olucamm.ama devlet ozele sevk ete durumu varmıs burdakı hastanelere daha gelmemıs ankaraya.sız faydalandınızmı bu durmdan ehırler eresı ozeldemı yapıyonuz fıyat neıdr baya pahalı bı ıslemdıı
Kızlar bana yardım edinn....
diş tellerımde 2. ayıma gırdım ama dıslerımde bır tuhaflık var....
on dişlerim benım hıc yamuk olmamasına ragmen hafıf caprasık olmaya basladılar. bıde araları sımsıkı oldu dıslerımın tel takıldıgından berı.
doktoruma sordugumda normal cunku dısler hareket edıyor dedı.
duzelmesı gerekırken çaprasıklasması normal miii ?
bendede ılk 3 ay ust on dısler baskı yapılıp gerıye alındı
gecen ay alt dıslere tel takıldı lastık takılıcagı ıcın yanı yakında sanada takılır benımkı gıbı alt cene gerılıgı varsa
dun sadece 5 dk cıkardım lastıgı oda fırcalarken sureklı takayımkı bır anonce alt cene dıslerı one dogru oynasın lastıklerden kurtulayım
beterın beterı varmıs herkes alt teller takılınca zor dıyordu lastık hepsınden zormus ..
bnmde lastikleri kullanmaya basladıktan sora dişlerimde acaip değişiklik oldu ya valla hc tahmn etmiodum ama bu lastikler cdden cok işe yarıomuş ilk 2 gün cok agrım oldu smdi alıstım agrımıoo..ama sanki hala simetrk deil gerci simetrk olması birazda zor gbi..cnkü geriden öne gelen dişim dierlerinden daha büyük yani geniş..birde benm son kalın telim kaldı ama lastik kullanmaya basladım.. o son kalın teli kullanmadan bitirmez deil mi tedavimi ? cnkü ön dişlerimm hafif brbrnin üzernde duruyoo ve ön dişlern yanındaki bi dişim hafif geridee
benimde on dislerim bozuk degildi uc ay icinde biri saga biri sola kaydi sonra tam duzeldi derken aralarinda bosluk olustu sonra bosluklar kaandi on dislerimin yarisi normal yerinde digeri biraz asaida kaldi :) normal yani disler oynadikca duzgun olanlarda kayniyor arada sonra duzelirler :)
ya bir şey sormak istiyorum, kaçıncı ayın tedavi de, bir de kalın tel derken? bunların incesi kalını da mı var, cehaletimi mazur gör, telim takıldıktan sonra sadece bir kere gidebildim doktora ne yazık ki:/
Benım teller takılalı 5 gun oldu ust ceneye takıldı 2ay sonrada altceneye takılacak ön dişlerim çok hassas bıde fırcalarken sankı tellerım kopacak gıbı gelıyor bana
okyonus şu an alıştınmı tellerine nasıl yemek yiyebiliyomusun ..benimde 3 gün oldu sadece üst arka iki dişe köprülü tel takıldı çenemi genişletmek için ağız boşluğumda iki diş arası uzun bir tel var ..diğer üst dişlerimede baskı oluyor .kulaklarıma kadar vuruyor ağrı.hala alışmaya çalışıyorum.. :44:
Yok canım daha alışamadım benım bıde 2ust dısımde dolgu gıbı yukseltı var cenem kapanmıyor ust cenede var benım tel cok hassas dılerım bırsey ısıramıyrum arkalarla yavas yavas cıgnıyorum benımde cenem kayıkmıs hafıf sola dogru bakalım onu duzeltırız buyuk ıhtımal dedı nasıl olacak tedavı
benimde bugünle 4 gün oldu alışmaya başladım gibi bende ısırarak yiyemiyorum küçük küçük koparıp arkaya atıyorum çiğnemeye çalışıyorum ...valla çok zor..seninle tedavi şeklimiz çok benziyor ağız boşluğumda iki diş arası köprü tel dilimi yara bere yapmış çok kötü ..diğer tellerin ne zaman takılacak ??
Benımde ısırma olayım 0 koparıp bende arkaya atıyorum oyle yavas yavas ciğniyorum en azından durup dururken sızlamıyor dıslerım bırsey ısırmadıgım surece sorun yok fırcalarken agrıyor bıraz benımde dudaklarım falan yara oldualt tellere daha var once ustu duzeltıcez dedı canım 19 ocakta randevum var 2-3 ay sonra ancak takılır alta tel oyle dedı doktorum ustte kapaklı tel taktı alta normal tel takıcaz demıstı ama karar degıstırmı bılmıyorum 1-2 yıl arası surecek benım senın nekadar surecek dedı doktorun senın tellerde benım gıbımı?
banada yarın lastik takacaklar bakalım neler olacak :/
hayırlısı olsun :) tedavinin kaçıncı ayındasın ?
sağol canım :) 7 . ayındayım
son aşamaya geldim sayılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?