kızlarr ya benim bi sorum varr. şimdi benim ön iki dişim çarpık tel taktırıcam diş çekimi oluyomuş tel takmak için. o çekilen dişlerin yeri ne kadar sonra dolar yani aralıklı gezmeyelim malum üniversite başlıyor :)
21 Yaş sizce diş teli taktırmak için geç midir arkadaşlar???
21 Yaş sizce diş teli taktırmak için geç midir arkadaşlar???
Tabiki geç deil ben 30 yaşındayım ve 6 aydır telliyim.Dişlerde eskiden beri çapraşıklık vardı ama hep erteledim işte ama 20lik dişlerde çıkıpda dişleri iyice sıkıştırıp kaydırınca taktırdım.Yani dişlerim düzgünken zamanla farkında olmadan içiçe geçmeye başladı ve tellendim.Tavsiye ederim yaşı sorun etme.Oğlum bile arada gelip dişlerime bakıp anne senin dişlerin çok güzel benimki o kadar güzel deil diyo.(porselen braket varda onlara çok güzel diyo yani:))
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Ben de bu yıl atandım hastanede çalışıyorum. Bir yandan garip durur diye korkuyorum çok uzun sürerse eğer:) Cesaret edip gidemedim henüz doktora. Çalıştığım yerde ortodontist yok ne yazık ki 1 saat uzaklıktaki bir ilçede 2 dr. var onlara gitmeyi düşünüyorum. O kadar üşengecim ki nasıl gidip geleceğim, çok uzun sürerse nasıl bekleyeceğim diyorum hemen olsun bitsin istiyorum gidersem :) Tabi bu mümkün değil :) Bana cesaret verin de Pazartesi gideyim:) Şeffaf olanlardan taktırmak isteyeceğim inşallah :)
merhabalar.bende 26 yasındayım ve tedavime başlanalı 3 ay oldu hala tellerim takılmadı şu an hazırlık aşamasındayım.
benim bulunduğum ilde ortodondistler ayda bir geldiği için ben başka bir ile gidiyorum.hiç de zor olmuyor artık alıştım sayılır bence sizde üşenmeyin :) daha küçüksünüz bir an önce başlayın derim
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Ben de bu yıl atandım hastanede çalışıyorum. Bir yandan garip durur diye korkuyorum çok uzun sürerse eğer:) Cesaret edip gidemedim henüz doktora. Çalıştığım yerde ortodontist yok ne yazık ki 1 saat uzaklıktaki bir ilçede 2 dr. var onlara gitmeyi düşünüyorum. O kadar üşengecim ki nasıl gidip geleceğim, çok uzun sürerse nasıl bekleyeceğim diyorum hemen olsun bitsin istiyorum gidersem :) Tabi bu mümkün değil :) Bana cesaret verin de Pazartesi gideyim:) Şeffaf olanlardan taktırmak isteyeceğim inşallah :)
Geçmiş olsun hemen başlayıp biter umarım tedaviniz :) Hiç cesaret edemiyorum ki ya eriniyorum her şeye tayin falan istersem tedavi yarıda kalır diye de korkuyorum. Haftaya Pazartesi aynı üşengeçliği göstermezsem gideceğim inşaallah :) Orta hat kayması ve çapraz kapanış var bende. Dışarıdan baktıklarında gerek yok diyorlar ama bence var. Umarım sizler gibi ilk adımı atıp başlarım tedaviye.
kızlarr ya benim bi sorum varr. şimdi benim ön iki dişim çarpık tel taktırıcam diş çekimi oluyomuş tel takmak için. o çekilen dişlerin yeri ne kadar sonra dolar yani aralıklı gezmeyelim malum üniversite başlıyor :)
Merhaba canım :) Bende tellerimi taktırmadan önce bi doktora gittim alttan ve üstten 2şer dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi ama 4 diş çekilmesini gerektiricek kadar bi çarpıklık yoktu. Daha sonra başka bi doktora gittim ağzımın kalıp gibi bişeyle ölçüsünü aldı ve dişlerin yanlarından hafif kesimler yapılarak çekimsiz yapılabileceğini söyledi. İlk 3 ay bazı dişlerimden kesimler yaptı ama ne gözle görülür bir boşluk ne de acı oldu yani kısacası kesinlikle bir doktorla sınırlı kalma başka doktorlara gidip göstermeni tavsiye ederim :))
Senacım aynı sorun bendede var çok güvendiğim bir doktor olduğu için başka doktorlara gitme gereğide duymadım gitsemmiki o zaman :18: Benimde yarın başlıyordu tedavim bak şimdi aklım karıştı.Okullarda açılıyor zati ünide öyle tek dişli canavar gibi dolaşmak istemiyorumki been
Canım ben 27 yaşındayım ve yaklaşık 3 ay önce diş teli taktırdım. Ben de bir kamu kuruluşunda memurum ve önceleri çok tedirgin oldum. Sonra karar verdim estetik braket (şeffaf olan) taktırdım ve çooook memnunum. Yemekhanede karşımda yemek yiyen arkadaşlarım bile farketmedi telleri düşün yani o kadar. Ama bir dezavantajı var normal braket olsaydı 1 yıl sürecekti ama şimdi 1,5 yıla çıktı. Bu arada telleri taktırdıktan 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Ondan 1 ay sonra da ikiz hamile olduğumu...Bu aralar dişlerimin temizliğinde çok zorlanıyorum çünkü dişlerimi fırçalarken sürekli midem bulanıyor. Tüm bunlara rağmen pişman değilim. Çünkü 3 ay içinde dişimin biri o kadar düzeldi ki artık telli anne olacağımı bile umursamıyorum. İyi bir ortodontist bulursan hiç bekleme, hemen taktır.
teşekkür ederim.bende memur olmak için atama bekliyorum hatta doktorum uzak biyerleri yazmayacaksın dimi diyor bana :) ki zaten otobüse binip yolculuk ediyorum değişen birşey olmayacak.kapanış problemi bende de var alt çenem geride.sizin telle düzelecek mi peki görüştünüz mü daha önce doktorla?
Senacım aynı sorun bendede var çok güvendiğim bir doktor olduğu için başka doktorlara gitme gereğide duymadım gitsemmiki o zaman :18: Benimde yarın başlıyordu tedavim bak şimdi aklım karıştı.Okullarda açılıyor zati ünide öyle tek dişli canavar gibi dolaşmak istemiyorumki been
İlk muayene için randevu almak şart mı? Bir de özel muayenehaneler hafta sonları da açık olur mu? Ben aradım da gideceğim hekimin muayenehanesini sekreter çıktı Pazartesi akşam 7 de burada olacak tamam dedi. Hiç iletişim kuramadık ki bayanla soru soracağım evet deyip geçti. Hemen kapatma derdindeler telefonu :) Bir de özel Ağız Diş Sağlığı Merkezi var gideceğim ilçede. Önce hangisine gitsem acaba.
İlk muayene için randevu almak şart mı? Bir de özel muayenehaneler hafta sonları da açık olur mu? Ben aradım da gideceğim hekimin muayenehanesini sekreter çıktı Pazartesi akşam 7 de burada olacak tamam dedi. Hiç iletişim kuramadık ki bayanla soru soracağım evet deyip geçti. Hemen kapatma derdindeler telefonu :) Bir de özel Ağız Diş Sağlığı Merkezi var gideceğim ilçede. Önce hangisine gitsem acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?