• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş Teli ?

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
ÇatlakB bi sorunun bitsin bee dediğinizi duyar gibiyim de napayım merak ediyorum :43: :17:

Diş teli takıldığında ne kadar zaman duruyor en az ?
Düşünüyorum ama daha taktırmadım fiyatıda fazla yaşımda 18 bu 20lik diş olayı oluncada dişlerin yapısı bozuluyormuş
Taktırdığın telle dişler düzeliyomuş ama 20lik bi ittirdiğinde olanda bozuluyormuş diye bi rivayet var doğru mu?
Taktıran yada şu an diş teli kullanan var mı ? :25:

.

Son düzenleme:
ÇatlakB bi sorunun bitsin bee dediğinizi duyar gibiyim de napayım merak ediyorum :43: :17:

Düşünüyorum ama daha taktırmadım fiyatıda fazla yaşımda 18 bu 20lik diş olayı oluncada dişlerin yapısı bozuluyormuş
Taktırdığın telle dişler düzeliyomuş ama 20lik bi ittirdiğinde olanda bozuluyormuş diye bi rivayet var doğru mu?

.

ÇatlakB ve yine ben koştum:D
Canım ben tattırdım doktor 20lik dişini çekersek 2 yıl gibi bir süre çekmezsek daha da uzun durmalı dedi ben çektirmek istemedim
Sonra dişlerim çıkmadı bir türlü 20likler merer sıkıntı varmış çıkmazmış kolay kolay çok ağrı çektim şiştiler vs ben de yeteeeer çekin dedim ve çektirdim ama bence 3 5 7 kere falan düşün çok kötü bir ameliyattı
Kısacası 2 yılda bitti benimki ve şu an inci gibi
Ama her gece rezalet bir plastik takıp ağzıma yatmam gerekiyor bununla yatmazsam yüzde 60 80 bozulurmuş :14:

Merhabalar bende dişteli kullanıyorum yaklaşık 6-7 aydır ama üst damak genişletme tarzı işlemleride sayarsak 1 senedir ugraşıyorum:9:Diştelinin durma süresi fiyatı sizin diş yapınıza ve uygulanacak tedaviye göre değişir ortodontist uzmanına giderek öncelikle bilgi almanızı öneririm benim tedavim mesela 4000 TL ve en az 1,5-2 sene sürecek dendi yarıladım sayılır bakalım genel olarak verilen sürede budur ama daha kısalır ya da süre uzar buda dedigim gibi diş yapınızla alakalı.20lik dişlerin etki ettigini düşünmüyorum zaten çıkan 20likler genel olarak çektiriliyor diye biliyorum tedavin bittiginde arka kısma telde takılıyor bozulmaması için herkes için aynı degildir ama:26:ortodontistlerde herzaman erken tedaviyi öneriyor yaş ne kadar küçük olursa daha çabuk sonuç alınabilir çene daraltma genişletme ileri geri geçme tedavilerinde çok önemli bu ayrıntı çünkü.ben 23 yaşındayım biraz geç bile kaldım Allahtan çene yapım uygundu ve ameliyata gerek kalmadan aparatlarla kurtuldum bu durumdan ama öyle olmayabilirdi bunu anlatmak istedim:51:
Nerde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama yakınsanız kendi doktorumu öneririm ben memnunum sağlık herşeyden önemli zaman kaybetmeden ihtiyacınız varsa olun ben kafamı duvarlara vuruyorum 1-2 sene önce başlasaydım diye zaman önemli şimdi evlenmek için bitmesini beklemezdim
:27::52:

Son düzenleme:

.
dişin durumuna göre 2 sene filan kalıyor ortalama
benim doktorumda çıkarmıyordu çeşitli çirkefliklerle çıkarttırdım :1: bir sene kullandım
20lik diş meselesi şöyle zaten tel takılmadan önce röntgen çektiriyorsun. 20lik dişin nerden nası şekilde çıkacağı belli oluyor yani. doktor söylüyor diğer dişlerin bozulup bozulmayacağını.
eğer çok çarpıksa dişlerin taktır 2 sene zor geçer ama sonrası değiyor. ilk çıkardıklarında ben 1 hafta ağzımı kapatmadım herşeye gülüyodum dişlerim görünsün diye :9:2 sene oldu halada öyleyim gerçi her fırsatta dişlerimi gösteririm :12::51:

ÇatlakB ve yine ben koştum:D
Canım ben tattırdım doktor 20lik dişini çekersek 2 yıl gibi bir süre çekmezsek daha da uzun durmalı dedi ben çektirmek istemedim
Sonra dişlerim çıkmadı bir türlü 20likler merer sıkıntı varmış çıkmazmış kolay kolay çok ağrı çektim şiştiler vs ben de yeteeeer çekin dedim ve çektirdim ama bence 3 5 7 kere falan düşün çok kötü bir ameliyattı
Kısacası 2 yılda bitti benimki ve şu an inci gibi
Ama her gece rezalet bir plastik takıp ağzıma yatmam gerekiyor bununla yatmazsam yüzde 60 80 bozulurmuş :14:

Hihihihhihiii :1::1:

20likler çıkınca taktırmak daha mı mantıklı o halde ?

dişin durumuna göre 2 sene filan kalıyor ortalama
benim doktorumda çıkarmıyordu çeşitli çirkefliklerle çıkarttırdım :1: bir sene kullandım
20lik diş meselesi şöyle zaten tel takılmadan önce röntgen çektiriyorsun. 20lik dişin nerden nası şekilde çıkacağı belli oluyor yani. doktor söylüyor diğer dişlerin bozulup bozulmayacağını.
eğer çok çarpıksa dişlerin taktır 2 sene zor geçer ama sonrası değiyor. ilk çıkardıklarında ben 1 hafta ağzımı kapatmadım herşeye gülüyodum dişlerim görünsün diye :9:2 sene oldu halada öyleyim gerçi her fırsatta dişlerimi gösteririm :12::51:

:D böyle mi :D
Çok tuhaf bi durumu yok ama rahatsız olmaya başladım.
Arkadaşlar falan diş rengimi beğenir.
Beyazdır yani ama çok hafif bozukluk var.
1 yılda mı çıkarttın seninkiler nasıldı ?

Merhabalar bende dişteli kullanıyorum yaklaşık 6-7 aydır ama üst damak genişletme tarzı işlemleride sayarsak 1 senedir ugraşıyorum:9:Diştelinin durma süresi fiyatı sizin diş yapınıza ve uygulanacak tedaviye göre değişir ortodontist uzmanına giderek öncelikle bilgi almanızı öneririm benim tedavim mesela 4000 TL ve en az 1,5-2 sene sürecek dendi yarıladım sayılır bakalım genel olarak verilen sürede budur ama daha kısalır ya da süre uzar buda dedigim gibi diş yapınızla alakalı.20lik dişlerin etki ettigini düşünmüyorum zaten çıkan 20likler genel olarak çektiriliyor diye biliyorum tedavin bittiginde arka kısma telde takılıyor bozulmaması için herkes için aynı degildir ama:26:ortodontistlerde herzaman erken tedaviyi öneriyor yaş ne kadar küçük olursa daha çabuk sonuç alınabilir çene daraltma genişletme ileri geri geçme tedavilerinde çok önemli bu ayrıntı çünkü.ben 23 yaşındayım biraz geç bile kaldım Allahtan çene yapım uygundu ve ameliyata gerek kalmadan aparatlarla kurtuldum bu durumdan ama öyle olmayabilirdi bunu anlatmak istedim:51:
Nerde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama yakınsanız kendi doktorumu öneririm ben memnunum sağlık herşeyden önemli zaman kaybetmeden ihtiyacınız varsa olun ben kafamı duvarlara vuruyorum 1-2 sene önce başlasaydım diye zaman önemli şimdi evlenmek için bitmesini beklemezdim

Diş telini ciddi ciddi düşünüyorum.
Çok iyi anlattınız teşekkür ederim :)
Bursadayım ben

Hihihihhihiii :1::1:

20likler çıkınca taktırmak daha mı mantıklı o halde ?

Yani bence de 2 yıl daha bekle taktın hatta yurtdışına giden tanıdık varsa diş teli aldır oradan benim babam getirmişti ve buradaki maliyeti teli getirdiğimiz için epey düşürmüştük

:D böyle mi :D
Çok tuhaf bi durumu yok ama rahatsız olmaya başladım.
Arkadaşlar falan diş rengimi beğenir.
Beyazdır yani ama çok hafif bozukluk var.
1 yılda mı çıkarttın seninkiler nasıldı ?
aynen sürekli gülüyordum abim, arkadaşlarım herkes "yeter artık güzel dişlerin var tamam anladık" derdi :9::9:
benim üst öndeki dişlerin yanındaki 2 dişim öne doğru çıkıktı, alt ön dişlerimde biraz ayrıktı. çok sorunlu değildi ama takıntı yapmıştım ben.
pişmanda değilim valla şimdi mis gibi dişlerim var :12:
çene yapımda bişe yoktu yani fazla sorunlu olmadığı için düzeldi bi senede. ama doktor inatla çıkarmıyodu :31:
bende çirkefliklerle hallettim :9:

Yani bence de 2 yıl daha bekle taktın hatta yurtdışına giden tanıdık varsa diş teli aldır oradan benim babam getirmişti ve buradaki maliyeti teli getirdiğimiz için epey düşürmüştük

Ne kadar düştü mesela?

Ben 4 yil takmistim :27:
Kisiden kisiye degisiyor takma süresi.
Benim 20´likler cikmadi bile agzimda yer yok diye (cenem kücükmüs).
4´ünüde ameliyatla etin altinda aldirmak zorunda kaldim.
Bu 20´liklerin nasil cikacagi röntgen de belli olmuyormu?
eger düz cikacaksalar simdiden takmak daha iyi olmaz mi ki?

aynen sürekli gülüyordum abim, arkadaşlarım herkes "yeter artık güzel dişlerin var tamam anladık" derdi :9::9:
benim üst öndeki dişlerin yanındaki 2 dişim öne doğru çıkıktı, alt ön dişlerimde biraz ayrıktı. çok sorunlu değildi ama takıntı yapmıştım ben.
pişmanda değilim valla şimdi mis gibi dişlerim var :12:
çene yapımda bişe yoktu yani fazla sorunlu olmadığı için düzeldi bi senede. ama doktor inatla çıkarmıyodu :31:
bende çirkefliklerle hallettim :9:

Benim ön 2dişim üst üste ama biraz.
yanındakide biraz ayrık.
Alttakilerde dengesiz.
Bide dişleklik var az bişey.
Hepsinden az az var yani :(

Ben 4 yil takmistim :27:
Kisiden kisiye degisiyor takma süresi.
Benim 20´likler cikmadi bile agzimda yer yok diye (cenem kücükmüs).
4´ünüde ameliyatla etin altinda aldirmak zorunda kaldim.
Bu 20´liklerin nasil cikacagi röntgen de belli olmuyormu?
eger düz cikacaksalar simdiden takmak daha iyi olmaz mi ki?

ayy kafam karıştı. :D

Diş telini ciddi ciddi düşünüyorum.
Çok iyi anlattınız teşekkür ederim :)
Bursadayım ben

İnsanın çene yapısını dudaklarını bile degiştiriyor inanıyorum ben ama benim problemim aralıklarımın yanında üst çene darlıgımdı dudak şeklim üst kısmı daha içeriye dogruydu şimdi bakıyorum daha farklı duruyor bir ayrı güzel duruyor :9:Normal diş doktoruna degilde özellikle ortodontist uzmanına gitmenizi öneririm çenenizde agız yapınızda bir problem varsa söyleyecektir en uygun tedavi yöntemini belirtecektir gerek yoksada farklı yöntemlere yönlendirecektir geçmiş olsun şimdiden Bursada iyi bir yer vardır muhakkak dişe verilen paraya acımam sağlık sonuçta ilerde pişman olmamak gerek dogru tedavi dogru zaman demek bu yüzden dogru doktor :16:

Son düzenleme:
İnsanın çene yapısını dudaklarını bile degiştiriyor inanıyorum ben ama benim problemim aralıklarımın yanında üst çene darlıgımdı dudak şeklim üst kısmı daha içeriye dogruydu şimdi bakıyorum daha farklı duruyor bir ayrı güzel duruyor :9:Normal diş doktoruna degilde özellikle ortodontist uzmanına gitmenizi öneririm çenenizde agız yapınızda bir problem varsa söyleyecektir en uygun tedavi yöntemini belirtecektir gerek yoksada farklı yöntemlere yönlendirecektir geçmiş olsun şimdiden Bursada iyi bir yer vardır muhakkak dişe verilen paraya acımam sağlık sonuçta ilerde pişman olmamak gerek dogru tedavi dogru zaman demek bu yüzden dogru doktor :16:

Sevgilim aklıma girdi diş konusunda güvenimi sarsıp
Belki iyi oldu bilmiyorum ama şuanda kötü olduğu bi gerçek..
Kötü hissediyorum zaman zaman..

tedavi aşamalarımız aynı gibi gözüküyor ama bana henüz tel takılmadı.tüm yirmiliklerim çekildi.hatta konum bile var http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/639415-4-yirmilik-dis-cekimi-maceram.html şu an alt ve üst çenemde aparey var.aslında ortodontistim ameliyat demişti sonra alternatif olarak bu tedaviyi önerdi.alt çenem geride hafif dişleklik var sanırım üstten iki dişim çekilip tel takılacak.heyecanla bekliyorum dediğinz dibi apareylerle tedavi süresi uzadı.yaşım 26 iki sene takıcam ama dert etmiyorum hiç

evlenme olaylarına daha girmedim ama olsa bende çıkarılmasını beklerdim heralde :) geçmiş olsun

Sevgilim aklıma girdi diş konusunda güvenimi sarsıp
Belki iyi oldu bilmiyorum ama şuanda kötü olduğu bi gerçek..
Kötü hissediyorum zaman zaman..
Bence öyle düşünmeyin sizi kırması hoş olmamış ama belkide tedaviye başlayın diye yapmıştır sizin sağlıgınızıda düşünüyor olabilir bence görüntüden çok daha sağlıklı gülümseyecegiz en güzeli bu yoksa bende görüntüyü takmıyordum aralıklıydı dişlerim sorunum oydu ama bir gittim meger üst çenem darmış nasıl normal haline geldi agız şeklim degişti daha hoş görünüyor gözüme demekki gerçekten sağlıga çok etkisi varmış kendinizi üzmeyin sıkıntıyada girmeyin bakın bir başlayın tedaviye ne kadar kolay ilerliyor ve nasıl daha huzurlu oluyorsunuz göreceksiniz:16:
tedavi aşamalarımız aynı gibi gözüküyor ama bana henüz tel takılmadı.tüm yirmiliklerim çekildi.hatta konum bile var http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/639415-4-yirmilik-dis-cekimi-maceram.html şu an alt ve üst çenemde aparey var.aslında ortodontistim ameliyat demişti sonra alternatif olarak bu tedaviyi önerdi.alt çenem geride hafif dişleklik var sanırım üstten iki dişim çekilip tel takılacak.heyecanla bekliyorum dediğinz dibi apareylerle tedavi süresi uzadı.yaşım 26 iki sene takıcam ama dert etmiyorum hiç

evlenme olaylarına daha girmedim ama olsa bende çıkarılmasını beklerdim heralde :) geçmiş olsun
Çok teşekkürederim sizede çok geçmiş olsun çabucakta geçsin inşallah:21:Ameliyata gerek kalmamış sizinde ne güzel banada düzelmezse son çare ameliyat denilmişti korktum ameliyattan ufakta olsa ameliyat adı var yani çok şükürde gerek kalmadıgını söylediler başladık tel tadavisine şimdiden ön iki dişim tamamen birleşti kapandılar yanlara boşluk açıldı oralara ya implant ya da köprü yapılacak onun kararınıda o zaman geldiginde vericem köprü düşünüyorum bakalım sivriliklerde var dişlerimde tamamen kaplamada ekleyebilirim ama dedigim gibi tedavimin son aşaması onları zaman çabuk geçsinde son hallerini göreyim istiyorum tel takmak zor degilmişte sabırsız oluyor insan:52:Dişler inci gibi olsunda sonra evlenme işlerine girişelim napalım :32:

Son düzenleme:
Benim ön 2dişim üst üste ama biraz.
yanındakide biraz ayrık.
Alttakilerde dengesiz.
Bide dişleklik var az bişey.
Hepsinden az az var yani :(

Merhaba, canım yaşın kaç bilmiyorum ama erkenden tel takarsan daha iyi olur.. Ablamın da ön dişleri biraz üst üsteydi ileri yaşlarda arttı,iyice üst üste geliyorlardı.. Şimdi tel var 1 senede yan yana geldiler.. taktırmasa bozulma devam edecekti belki..damak şekli bile bozuluyor..

Benimde dişlerimde tel var. daha 1 ay oldu. 2yıl sürecekmiş,4000tl toplamda.. ama şimdiden ufak eğrilikler düzelmeye başladı :) elbet zorlukları var ama inan hepsine değiyor..

Merhaba, canım yaşın kaç bilmiyorum ama erkenden tel takarsan daha iyi olur.. Ablamın da ön dişleri biraz üst üsteydi ileri yaşlarda arttı,iyice üst üste geliyorlardı.. Şimdi tel var 1 senede yan yana geldiler.. taktırmasa bozulma devam edecekti belki..damak şekli bile bozuluyor..

Benimde dişlerimde tel var. daha 1 ay oldu. 2yıl sürecekmiş,4000tl toplamda.. ama şimdiden ufak eğrilikler düzelmeye başladı :) elbet zorlukları var ama inan hepsine değiyor..

18 yaşındayım :)

Sen kaç yaşındasın ?

Çok teşekkürederim sizede çok geçmiş olsun çabucakta geçsin inşallah:21:Ameliyata gerek kalmamış sizinde ne güzel banada düzelmezse son çare ameliyat denilmişti korktum ameliyattan ufakta olsa ameliyat adı var yani çok şükürde gerek kalmadıgını söylediler başladık tel tadavisine şimdiden ön iki dişim tamamen birleşti kapandılar yanlara boşluk açıldı oralara ya implant ya da köprü yapılacak onun kararınıda o zaman geldiginde vericem köprü düşünüyorum bakalım sivriliklerde var dişlerimde tamamen kaplamada ekleyebilirim ama dedigim gibi tedavimin son aşaması onları zaman çabuk geçsinde son hallerini göreyim istiyorum tel takmak zor degilmişte sabırsız oluyor insan:52:Dişler inci gibi olsunda sonra evlenme işlerine girişelim napalım :32:[/QUOTE]

teşekkürler.o ameliyat adı bende de geçiyor arada ama korkuyorum zaten çok zayıfım apareyler takılınca hiç yemek yiyemedim 45 kiloya düştüm ameliyatta kimbilir ne olurum.yeni yeni kendime geldim artık sıra telde.apareylerden sonra telden hiç korkmuyorum
ama şunu anladım diş tedavisi gercekten sabır isteyen bir süreç.sizn yarısı bitmiş ne güzel darısı başıma.yorumlar için tekrar teşekkürler :3:

Back
X