• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş Teli ?

18 yaşındayım :)

Sen kaç yaşındasın ?

Ben 30 yaşındayım :) geç kalınmış bir süreç ama kısmet böyleymiş diyorum.. Çok korkuyordum ama bir kere cesaret edip başladım.İyi ki taktırmışım diyorum.. En fazla 2 yıl olacak işte :)

Senin için iyi bir zaman 19 yaşında misler gibi olacak dişlerin öyle düşün :34:

Ben 30 yaşındayım :) geç kalınmış bir süreç ama kısmet böyleymiş diyorum.. Çok korkuyordum ama bir kere cesaret edip başladım.İyi ki taktırmışım diyorum.. En fazla 2 yıl olacak işte :)

Senin için iyi bir zaman 19 yaşında misler gibi olacak dişlerin öyle düşün :34:

evet güzel olur:)

ne kadar süreceği dişlerinin durumuna göre değişir, ortodontist söyler onu sana gidince fiyat ta vakanın durumuna değişir ama azıcık pahalı oluyor. ben 11 ay taktım. dört yıl önce bitti tedavim çok memnunum imkanın varsa tavsiye ederim.

ne kadar süreceği dişlerinin durumuna göre değişir, ortodontist söyler onu sana gidince fiyat ta vakanın durumuna değişir ama azıcık pahalı oluyor. ben 11 ay taktım. dört yıl önce bitti tedavim çok memnunum imkanın varsa tavsiye ederim.

Sonrasında değişme bozulma oluyor mu ?

teşekkürler.o ameliyat adı bende de geçiyor arada ama korkuyorum zaten çok zayıfım apareyler takılınca hiç yemek yiyemedim 45 kiloya düştüm ameliyatta kimbilir ne olurum.yeni yeni kendime geldim artık sıra telde.apareylerden sonra telden hiç korkmuyorum
ama şunu anladım diş tedavisi gercekten sabır isteyen bir süreç.sizn yarısı bitmiş ne güzel darısı başıma.yorumlar için tekrar teşekkürler :3:

O zayıflama benim işime yaramıştı valla 57 kilodan 50 ye düşmüştüm şuan 52yim ama dahada vermek istiyorum diş tellerimi bu yüzden daha çok sevdim ben ama tellerden degil sanırım ilk takmış olmanın zorlugu ve apereylerden kaynaklanıyordu:9:Amin inşallah hepimiz güzel sonuçlarını görürüz :16:

Son düzenleme:
Sonrasında değişme bozulma oluyor mu ?

Dişler illa ki hareket eder , doktorum söylemişti bunu ama bizim görebileceğimiz ölçüde değil. tedavi bittikten sonra ön dişlerimin arkasına ince bir tel takıldı pekiştirme için ve altı ay ağzıma dişlerimin kalıbında aparat taktım şimdilik hiçbir bozulma yok umarım olmaz da.

ÇatlakB ve yine ben koştum:D
Canım ben tattırdım doktor 20lik dişini çekersek 2 yıl gibi bir süre çekmezsek daha da uzun durmalı dedi ben çektirmek istemedim
Sonra dişlerim çıkmadı bir türlü 20likler merer sıkıntı varmış çıkmazmış kolay kolay çok ağrı çektim şiştiler vs ben de yeteeeer çekin dedim ve çektirdim ama bence 3 5 7 kere falan düşün çok kötü bir ameliyattı
Kısacası 2 yılda bitti benimki ve şu an inci gibi
Ama her gece rezalet bir plastik takıp ağzıma yatmam gerekiyor bununla yatmazsam yüzde 60 80 bozulurmuş :14:
bende taktm basta cok duzgundu o plastigi takamaDIM midem bulanıyodu :52: ve suan bozuldgnu hssediyorum tkrar gdicem olmadı bda takıcam :26:

ÇatlakB bi sorunun bitsin bee dediğinizi duyar gibiyim de napayım merak ediyorum :43: :17:

Diş teli takıldığında ne kadar zaman duruyor en az ?
Düşünüyorum ama daha taktırmadım fiyatıda fazla yaşımda 18 bu 20lik diş olayı oluncada dişlerin yapısı bozuluyormuş
Taktırdığın telle dişler düzeliyomuş ama 20lik bi ittirdiğinde olanda bozuluyormuş diye bi rivayet var doğru mu?
Taktıran yada şu an diş teli kullanan var mı ? :25:

.
cınıms ben 7 yıl önce taktırdm yasa baglı gelişimi ama ben cok aksatmıstm yasım kucuktu 1 2 yılda ckardı nrmalde kontolleri dediklerini fln salladm hep 4 yıl durdu :27:
ama snrasında innnci gbi oldu tabi :27: cıkarınca utanmıstm agzımı acamıyodum cok komk geliyodu :9:
tabi suan braz bozuldu verdigi plastikleri takmadm diye :D ben o zaman 4 diş cektrmiştm 20lik fln yoktu suan 18im oha ben bnu hiç dşünmedim tele girsem 20likleri cekerler mi :18:

evet 4 yıl sonra smdi suan aklıma düştü ve o plastikleri agmza takmaya calstm tabkide tam olmadı :ssz: hala cekmecemdeymiş haha:27:

neyse olmazsa gunduzleri takıp sıkim dişlerimi belkim bi işe yarar :43:

bende taktm basta cok duzgundu o plastigi takamaDIM midem bulanıyodu :52: ve suan bozuldgnu hssediyorum tkrar gdicem olmadı bda takıcam :26:

cınıms ben 7 yıl önce taktırdm yasa baglı gelişimi ama ben cok aksatmıstm yasım kucuktu 1 2 yılda ckardı nrmalde kontolleri dediklerini fln salladm hep 4 yıl durdu :27:
ama snrasında innnci gbi oldu tabi :27: cıkarınca utanmıstm agzımı acamıyodum cok komk geliyodu :9:
tabi suan braz bozuldu verdigi plastikleri takmadm diye :D ben o zaman 4 diş cektrmiştm 20lik fln yoktu suan 18im oha ben bnu hiç dşünmedim tele girsem 20likleri cekerler mi :18:

O plastiği hep mi takmak lazım ömrün boyunca ?

yok ama ya 6 ay dedi ya 2 yıl bak o kadar takmamısm ki hatrlamıyorum bile :D o heyecanla dinlemedm ama o en son iş hele bi teli taktır :D
ama iğrenc bişeydi ya takamamıstm dşünsene gece agzında b tane daha agız var gbi oluyo:37:

hayır bana altı ay demişti, altı ay taktım kontrole gittim ben bir daha plastik çıkarttım kendi isteğimle bir süre daha taktım ve faydasını çok gördüm. doktorum beni çok tembihlemişti tedavi bitince pekiştirme süresinde aparatları takmak çok önemli diye evet mide bulandırıcı ama ben taktım iyi ki de takmışım :10: arkadaşımda da tel vardı çıkarttığında doktoru aparatlardan bahsetmemiş bile, dişleri bozuldu onun mesela :26:

hayır bana altı ay demişti, altı ay taktım kontrole gittim ben bir daha plastik çıkarttım kendi isteğimle bir süre daha taktım ve faydasını çok gördüm. doktorum beni çok tembihlemişti tedavi bitince pekiştirme süresinde aparatları takmak çok önemli diye evet mide bulandırıcı ama ben taktım iyi ki de takmışım :10: arkadaşımda da tel vardı çıkarttığında doktoru aparatlardan bahsetmemiş bile, dişleri bozuldu onun mesela :26:

Hadi yaa.........

16-17 li yaşlarında bir arkadaşım kullanmıştı.Yaklaşık 1-1,5 yıl kadar kullanıp devam etti.. Şuan 20li yaşları devirdi dişleri hala inci gibi duruyor. Dişteli onun yüzüne de çok yakışıyordu ama. Diş telleri çıkartttıktan sonra bir süre daha ara ara kullanmanda fayda var.
Ayrıca 20 lik dediğin diş, tam 20 yaşına gelince çıkmıyor ki.. 30 yasında da bu dişi çıkartan var 18 inde de 25 inde de.. 20 lik diş yapın düz mü çıkacak yamuk mu çıkacak oda belli değil.. Mesela benim yirmilik dişim 23 yaşımdayken çıkmaya başlamıştı. Tam 1 yıl sürdü çıkması yerinden ve tam düz olarak çıktı. Ameliyatlık müdahele hala olmadı ağrı sızı yok duruyor öyle..
Masraflı biraz ama inci gibi bakımlı ve düzgün dişlerim olsun istiyorsan mecbur katlanacaksın. Şimdi çirkin duruyor dersin şeffaf olanlar var ve ilerde faydasını çook çook göreceğin bir şey bu.
Şimdiden hayırlı olsun canım =)))))

Merhabalar bende dişteli kullanıyorum yaklaşık 6-7 aydır ama üst damak genişletme tarzı işlemleride sayarsak 1 senedir ugraşıyorum:9:Diştelinin durma süresi fiyatı sizin diş yapınıza ve uygulanacak tedaviye göre değişir ortodontist uzmanına giderek öncelikle bilgi almanızı öneririm benim tedavim mesela 4000 TL ve en az 1,5-2 sene sürecek dendi yarıladım sayılır bakalım genel olarak verilen sürede budur ama daha kısalır ya da süre uzar buda dedigim gibi diş yapınızla alakalı.20lik dişlerin etki ettigini düşünmüyorum zaten çıkan 20likler genel olarak çektiriliyor diye biliyorum tedavin bittiginde arka kısma telde takılıyor bozulmaması için herkes için aynı degildir ama:26:ortodontistlerde herzaman erken tedaviyi öneriyor yaş ne kadar küçük olursa daha çabuk sonuç alınabilir çene daraltma genişletme ileri geri geçme tedavilerinde çok önemli bu ayrıntı çünkü.ben 23 yaşındayım biraz geç bile kaldım Allahtan çene yapım uygundu ve ameliyata gerek kalmadan aparatlarla kurtuldum bu durumdan ama öyle olmayabilirdi bunu anlatmak istedim:51:
Nerde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama yakınsanız kendi doktorumu öneririm ben memnunum sağlık herşeyden önemli zaman kaybetmeden ihtiyacınız varsa olun ben kafamı duvarlara vuruyorum 1-2 sene önce başlasaydım diye zaman önemli şimdi evlenmek için bitmesini beklemezdim
:27::52:

Zaman geçmiş üstünden ama okuyunca kayıtsız kalamadım:) Bende de tel var bende nişan ve düğün için çıkmalarını beklemeliyim.. Zamanında ne diller döktü ailem ama işte 21 yaşına gelince dank etti bende :) Şimdi alt tedavim başladı inanılmaz ağrılarım var kabusun içinde gibiyim.. fakat düğünde inci gibi dişlerle gülücük dağıtıcağım için kendimi rahatlatıyorum biraz =)

Back
X