- 24 Temmuz 2021
- 575
- 455
- 23
- 29
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
-
Size de yaranilmiyor.Bugüne kadar işyerin içtenlikle başlayan arkadaşlıklarım, samimiyetle kendimi gösterdiğim insanlar oldu. Bunun defalarca pahalıya mal olduğunu gördüm ve zamanla bilinçli olarak olmada da samimiyeti ilerletmek istemeyen resmi kalıp sınırın olmasından yana oldum. Çünkü samimiyetten güç alıp yapması gereken işleri savsaklayan bir çok kişiyle karşılaştım. İŞuanki işyerimde soğuk ve çok resmi olduğum konuşuluyor. Bunu biri vasıtasıyla duydum. Soğuk ve resmi olmayınca insanlara iş yaptırmak zorlaşıyor. Arkamdan konuşulması biraz da üzdü. Tanıyanlar tanıyınca bambaşka birisin der hep. İş yerinde tavrınızı nasıl ayarlıyorsunuz. İşyerindeki kantinci asistanıma benle nasıl anlaştığını çık soğuk olduğumu söylemiş. Bunu duyunca bende yükseldim, arkamdan dedikodumu yapmak kimseye düşmez,hadsiz dedim. Ayrıca asistanıma da kızgınım bunu neden bana taşıyor ve ne cürretle söylüyor. Haksız mıyım
Asistanıma kötü davranmıyorum aslında kimseye kötü ve sert davranmıyorum. Kantinciyle hiçbir muhabbetimiz de yok.Size de yaranilmiyor.Asistan belki bakın tavirlariniza rağmen yanındayım bakinn işimin zor olduğunu pek çok kişi görüyor diye mesajlar veriyordur.
Yasanmisliklar ne yazık ki tavırlara yansıyor ama siz yalnız ve çekilmez olarak görülüyorsaniz biraz yumusamalisiniz bence
İşini yapmıyor, uyarıyorum. Bana cephe alıyor. İşinin temel kısımlarını yapmıyorNe çok sert ne de çok yumuşak olacaksınız bunun bir ortasını bulmalısınız.
Yönetici pozisyonunda bir insanın kantincinin kendisi hakkında ne düşündüğünü umursaması biraz tuhaf değil mi?Asistanıma kötü davranmıyorum aslında kimseye kötü ve sert davranmıyorum. Kantinciyle hiçbir muhabbetimiz de yok.
İşini yapmıyor, dolaylı yoldan uyarıyorum. Üstelik işe girme amacını unutuyorlar, temel görevler yapılmıyor. Sonra bana cephe alıyorlar. Herkes ekmeği için çalışıyor. Kimseden fazla iş beklemiyorum, işini yapmayıp başka şeylerle ilgileniyorlarSiz ne istiyorsunuz? Soğuk ve mesafeli bir insan olmak mı yoksa samimi olmak mi?
Benim anladığım ben soğuk ve mesafeli olayım, sözümü dinleteyim, sert olayım ama herkes beni sevsin. Olmuyor öyle hem karnım doysun hem pastam dursun...
Asistanıma söylemiş, asistanımda bana laf taşıyor. Buna çok kızdımYönetici pozisyonunda bir insanın kantincinin kendisi hakkında ne düşündüğünü umursaması biraz tuhaf değil mi?
Ama bazı insanlar böyledir.Sanilan ve olan farklı olsa da taninmadan anlaşılmazlar.Siz de ben gibi bunlardan birisiniz demek.Asistanıma kötü davranmıyorum aslında kimseye kötü ve sert davranmıyorum. Kantinciyle hiçbir muhabbetimiz de yok.
Bir çok kez zararını gördüm. Hataya tahammülsüz biri değilm. Göreviyle bağını kesip başka işler umrunda olan insanlara kızıyorumSoğuk olmanızda sıkıntı yok bence… Örneğin benim kendi amirim/yöneticimden beklediğim belki de tek şey,soğuk olsun ama kaba ve kibirli olmasın derim hep. Çünkü öyle insanların yanında hata yapmaya daha yatkın oluyorum,elim ayağım birbirine dolaşıyor, inanılmaz geriliyorum. Öylesiniz demiyorum. Ancak soğuk tavrınız sizi öyle gösteriyor olabilir. Ki dediniz zaten öyle yapmayınca işi savsaklıyorlar diye.
Asistanıma söylemiş, asistanımda bana laf taşıyor. Buna çok kızdım
Bunların konumuzla, sizin soğuk olmanızla alakasını kuramadım.İşini yapmıyor, dolaylı yoldan uyarıyorum. Üstelik işe girme amacını unutuyorlar, temel görevler yapılmıyor. Sonra bana cephe alıyorlar. Herkes ekmeği için çalışıyor. Kimseden fazla iş beklemiyorum, işini yapmayıp başka şeylerle ilgileniyorlar
İşte kantincinin düşünceleri sizi niye kızdırıyor o kısmı anlamaya çalışıyorum.Asistanıma söylemiş, asistanımda bana laf taşıyor. Buna çok kızdım
Azarlar tarzda uyardığım kimse olmadı.İyi de madem bilincli olarak soguk yapiyorsunuz, soğuk denilince ne diye bu kadar yükseliyorsunuz hakaret etmişler gibi.
Ben sicak kanli degilim ama tipimi de soğuk buluyormuş bazi insanlar bunu soyleyince kizmiyorum tipimi degiştiremem üstelik. Ama bu sogukluk insanlarla muhattap olmama konuşmama şeklinde değil.Sizin soğukluktan çik agresiflik olabilir gibi geldi bana, bence soguktan kasitlari boyle insanlarla hiç muhattap olmayip arada da azarliyorsaniz ondan olabilir.
Yöneticilik kısmı zor. Cephe almasındaki mantığı anlamadım kim onun idarecisi olursa olsun hata yaptığında uyarılır. Onu kafaya takmayın. Bence iş yerindeki kimseyi takmayın kafaya.İşini yapmıyor, uyarıyorum. Bana cephe alıyor. İşinin temel kısımlarını yapmıyor
İşyeri arkadaşlarınıza iyi akşamlar dilemek gereksiz samimiyet değil,bir görgü kuralıdır.Kimse bunu kötü yönde kullanmaz.amir değilim ama normal bir çalışan olarak bile bir başkasının hakkında soguk vs demesine asla takılmazdım. Ben işten çıkarken karşılaştığım herkese iyi akşamlar iyi akşamlar iyi akşamlar dememek için telefonla konuşarak çıkıyorum. Gereksiz samimiyet olmaması gerektiğini son iki yılda kavradım.
Ve herkes işini yapmak zorunda. İşi yaptıracağım diye kimseye sıcak samimi olamam.
Aslında doğru söylüyorsun bende mağazada yardımcı olarak çalışıyordum sert bir insan değilim insanlara şunu yap bunu yap diyemezdim yapımda yoktu ama benim bir üstüm bayağı sert biriydi herkes onu dinlerdi ama beni bazen dinlemezlerdi ve yorulan üzülen ben olurdum gerçi karşındaki insanla da alakalı birkaç kişi vardı beni sever sayarlardı dinlerlerdi sözümü ama bazıları da bunu fırsat bilip hiçbir şey yapmazlardı.. biraz araya mesafe koymak iyidir düşüncesindeyim ben varsın arkandan konuşsunlar seni tanıyan tanıyor :)Bugüne kadar işyerin içtenlikle başlayan arkadaşlıklarım, samimiyetle kendimi gösterdiğim insanlar oldu. Bunun defalarca pahalıya mal olduğunu gördüm ve zamanla bilinçli olarak olmada da samimiyeti ilerletmek istemeyen resmi kalıp sınırın olmasından yana oldum. Çünkü samimiyetten güç alıp yapması gereken işleri savsaklayan bir çok kişiyle karşılaştım. İŞuanki işyerimde soğuk ve çok resmi olduğum konuşuluyor. Bunu biri vasıtasıyla duydum. Soğuk ve resmi olmayınca insanlara iş yaptırmak zorlaşıyor. Arkamdan konuşulması biraz da üzdü. Tanıyanlar tanıyınca bambaşka birisin der hep. İş yerinde tavrınızı nasıl ayarlıyorsunuz. İşyerindeki kantinci asistanıma benle nasıl anlaştığını çık soğuk olduğumu söylemiş. Bunu duyunca bende yükseldim, arkamdan dedikodumu yapmak kimseye düşmez,hadsiz dedim. Ayrıca asistanıma da kızgınım bunu neden bana taşıyor ve ne cürretle söylüyor. Haksız mıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?