• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Özel okul falan çok ütopik konu sahibi için. 6 yaşına kadar evde bakacak, kreş falan da yok, çocuk komşu ziyaretlerinde kısır günlerinde büyüyecek. Sonrası da en yakın mahalle mektebi işte. Hepsi okul ne gerek var para vermeye 😂

Spordu, sosyal faaliyetti küçücük çocuk ne anlar, ne gerek var. Sinemaya ilk kez 15 yaşında gider, tiyatroya hiç gitmez çok da mühim değil. Mahalledeki top sahasında mahalle çocuklarıyla futbol oynasın, mis gibi spor işte.
Herkes özel okula mı gitmeli? Spora istese yine gider. Bedava hizmet sağlıyor il ve ilçe belediyeleri. Sinema ve tiyatro ayda bir kere olsun ki belediyelerin ücretsiz tiyatroları da var çocuklar için. Mahalle arasında top oynasın. Neresi kötü bunun? Oyun oynasın çocuk.

Herkes sizin gibi yaşamak zorunda mı? Sizin gibi çocuklarına paralı eğitimler aldırmayanlara niye hep bir aşağılamayla yaklaşıyorsunuz? Muhitimdeki okul berbat değilse ben özele göndermem. Özel okulun fazla bir esprisi yok. Ben de özel okula gittim bir süre. Bulunduğum ilçedeki bazı devlet okullarında ve belediyede STEM ve sanat eğitimleri var, farklı atölyeler de var. Kursa da göndermezdim. Çocuğu sıkmazdım. Hele ki yaz okulları. Çocuk çocukluğunu yaşasın. Bir şeye yeteneği varsa ve kendi rızası varsa gönderirdim. Çocuğun eğitimine para dökünce çocuk üst seviyelere yükselmiyor sonuçta. Çocuğumu kısır günlerine de götürürdüm. Oradaki çocuklarla da oynardı. Sokağa da salardım güvenliğini sağlayıp. Yeni nesil gibi insanlardan veya sokaklardan izole yaşatmazdım.

Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )

Sene 2022 oldu ama sizin zihniyetiniz anneannemin devrinde kalmış. Yazık ki ön lisans mezunusunuz. Keşke gerçekten okumak, çalışmak isteyen birinin kontenjanını almasaydınız. Şu hayata geliş amacınız kocanızı mutlu etmek mi? Gerçekten tek vasfınız evde örgü örüp, kocanızın gönlünü yapıp, kirli çoraplarını toplamak mı? Bir kadın olarak bu kadar kadınların çalışmasına karşı olmanız yazık gerçekten. Yarın bir gün kız evladınız olursa sana kocan baksın diye mi yetiştireceksiniz? Kadın çalışmak istiyorsa evlenmesin yazmışsınız ya birinden birini seçtireceksiniz o zaman. Sizin kocanızdan yemek beklemeniz de onun sizden çalışma beklemesi de gayet normal durumlar. Sizin gibi insanların hala var olduğunu bilmek hayret verici. Sizin çalışmaya, emek vermeye, yorulmaya gönlünüz yok hanımefendi bahane aramayın. Açık açık ben evde oturmak istiyorum daha tatlı geliyor desenize şuna bahane uydurup duracağınıza.

Herkesi niye kendinizle bir tutuyorsunuz ki? Kadın çalışdığı zaman eve aşırı yorgun geliyordum demiş. Herkesin bünyesi aynı mı ki?

Benzer bünyede olsam para için kendimi bu kadar parçalamazdım. Anca boşanırsam, eşim çalışamazsa veya maddi sorunlar yaşarsak işe girerdim. Elimde mesleğim var mı? Var. Çalışma hayatını gördükten sonra soğudum da zaten. Beden ve ruh sağlığım daha önemli.

Konu sahibi, siz de eşiniz dedi diye KPSS'ye hazırlanmak zorunda değilsiniz. Eğer kapasiteniz yeterliyse ve istiyorsanız hazırlanın. Evlenmeden önce madem konuşulmuş bu, eşinizin laf çakmalarını da önemsemeyin. Çalışacağınız zaman ev işlerinin bölüşümünü, sizin de giderlerinizi hesaplayacağını, elinizde kalacak muhtemel kalan parayı konuşursunuz. Belki o zaman ağzını açmaz daha.

Sene 2022 oldu ama sizin zihniyetiniz anneannemin devrinde kalmış. Yazık ki ön lisans mezunusunuz. Keşke gerçekten okumak, çalışmak isteyen birinin kontenjanını almasaydınız. Şu hayata geliş amacınız kocanızı mutlu etmek mi? Gerçekten tek vasfınız evde örgü örüp, kocanızın gönlünü yapıp, kirli çoraplarını toplamak mı? Bir kadın olarak bu kadar kadınların çalışmasına karşı olmanız yazık gerçekten. Yarın bir gün kız evladınız olursa sana kocan baksın diye mi yetiştireceksiniz? Kadın çalışmak istiyorsa evlenmesin yazmışsınız ya birinden birini seçtireceksiniz o zaman. Sizin kocanızdan yemek beklemeniz de onun sizden çalışma beklemesi de gayet normal durumlar. Sizin gibi insanların hala var olduğunu bilmek hayret verici. Sizin çalışmaya, emek vermeye, yorulmaya gönlünüz yok hanımefendi bahane aramayın. Açık açık ben evde oturmak daha tatlı geliyor desenize şuna bahane uydurup duracağınıza.
Evde oturmak demiyorum ya arkadas niye anlamamak için zorluyosunuz ben evde de para kazanırım dısarısı beni esimi mutlu etmez evliliğimz biter diyorum hala yan gelip yatmaktan bahsediyosunz.

Herkes özel okula mı gitmeli? Spora istese yine gider. Bedava hizmet sağlıyor il ve ilçe belediyeleri. Sinema ve tiyatro ayda bir kere olsun ki belediyelerin ücretsiz tiyatroları da var çocuklar için. Mahalle arasında top oynasın. Neresi kötü bunun? Oyun oynasın çocuk.

Herkes sizin gibi yaşamak zorunda mı? Sizin gibi çocuklarına paralı eğitimler aldırmayanlara niye hep bir aşağılamayla yaklaşıyorsunuz? Muhitimdeki okul berbat değilse ben özele göndermem. Özel okulun fazla bir esprisi yok. Ben de özel okula gittim bir süre. Bulunduğum ilçedeki bazı devlet okullarında ve belediyede STEM ve sanat eğitimleri var, farklı atölyeler de var. Kursa da göndermezdim. Çocuğu sıkmazdım. Hele ki yaz okulları. Çocuk çocukluğunu yaşasın. Bir şeye yeteneği varsa ve kendi rızası varsa gönderirdim. Çocuğun eğitimine para dökünce çocuk üst seviyelere yükselmiyor sonuçta. Çocuğumu kısır günlerine de götürürdüm. Oradaki çocuklarla da oynardı. Sokağa da salardım güvenliğini sağlayıp. Yeni nesil gibi insanlardan veya sokaklardan izole yaşatmazdım.
Herkes özel okula gitmeli mi yazmışım? Cevap yazdığım üye çocuklarının özel okulda olduğunu söylemiş, konu sahibi için çok ütopik demişim. Okuduğunu anlama dersi verecem az kaldı.

Siz istediğiniz gibi büyütün çocuğunuzu. Bana ne? İçinde ukde kalan bir sürü şey olsun, yine bana ne. Bir saat piyano dersi olmuş 400 lira, bir piyano 5000 lira o da en dandiği. Çocuk olur da piyano çalmak isterse belediyede flüt kursu var çocuğum bedava oraya git dersiniz, yine bana ne. Çocuk dondurma ister evde karpuz var dersiniz 😂😂😂

Evde oturmak demiyorum ya arkadas niye anlamamak için zorluyosunuz ben evde de para kazanırım dısarısı beni esimi mutlu etmez evliliğimz biter diyorum hala yan gelip yatmaktan bahsediyosunz.
E hani karısına bakamayacak insan evlenmesindi? Şimdi evden çalışırım mı oldu? Kim alacak el örgüsü patiği kazağı bu devirde?

Evde nasıl para kazanacaksınız? Kazanırım yaparım ederim diyeceğinize kazanın o zaman. Olmayan bir şeyi marifet gibi anlatmanız garip. Yapabiliyormuşsunuz madem var öyle bir vasfınız neden yapmıyorsunuz?

Ya siz bu konuyu niye açtınız? Kendi içinizde bir doğrunuz var, sabit. Onaylanmak mı istediniz?

Evliliğiniz siz eşinize iki kap sevdiği yemeği yapamadınız diye bitiyorsa evliliğinizi gözden geçirim derim. Kocanız kendine eş değil hizmetçi aldı galiba. Verdiğiniz hizmetler aksayınca sizi işten çıkartacağına göre. Eşinizi neden mutlu etmesin ayrıca çalışmanızı isteyen zaten bizzat eşiniz. Sizin çalışmak istememe sebebiniz evde oturmanın daha tatlı gelmesi işte.

Evlenmeden önce tamam demiş
Şimdi laf sokması gereksiz
10 Binle geçinilir de hayata nereden baktığınıza bağlı
Yani tatile gitmek istiyorum desen orta bir yere ancak gidersin
Ya da ilerde çocuğum için birikim yapacağım desen ancak yeter
Eşin iyi kazansa da kendi ekmeğin elinde olsun her zaman
Hem evliliklere çok güvenmemek lazım
Bugün yarın hiç ummadığın şeyler olabiliyor
İş bir yerde hayat garantisi.
10 binle tatile de gidilmez artık.

Ahaha yine oturduğum yerden kadının düşmanı olmuşum hiç söylemiyorsunuz aşk olsun. Konuyu da alıntılamamışsınız. Hem kadının düşmani hem de amatörsünüz çok kırıldım açıkçası. Ama genel yorumlardan anladığım konu sahibi çalışmak istemiyor, istemeyen çalışmasın. Gerçekten isteyen ve ihtiyacı olan birinin yerini işgal etmesin zaten.

Evde nasıl para kazanacaksınız? Kazanırım yaparım ederim diyeceğinize kazanın o zaman. Olmayan bir şeyi marifet gibi anlatmanız garip. Yapabiliyormuşsunuz madem var öyle bir vasfınız neden yapmıyorsunuz?

Ya siz bu konuyu niye açtınız? Kendi içinizde bir doğrunuz var, sabit. Onaylanmak mı istediniz?

Evliliğiniz siz eşinize iki kap sevdiği yemeği yapamadınız diye bitiyorsa evliliğinizi gözden geçirim dedim. Kocanız kendine eş değil hizmetçi aldı galiba. Verdiğiniz hizmetler aksayınca sizi işten çıkartacağına göre
Kocam beni isten çıkarmaz ben ikisini bir arada yürütemem o da mutsuz olr ben de. Demek istediğim bu. Gerçekten açtığıma pisman oldum zaten. Kapitalist sistem insanları ne hale getirmis onu gördüm ev hanımlığı kadr ailenin temeli olan bi görevi ne kadar alçalttığınızı gördüm. Bu site gerçekten konu açılacak bi yer değil onu gördüm. Çünkü akıl almıyosunz alamıyosunz taşlanıyosunuz.

Ahaha yine oturduğum yerden kadının düşmanı olmuşum hiç söylemiyorsunuz aşk olsun. Konuyu da alıntılamamışsınız. Hem kadının düşmani hem de amatörsünüz çok kırıldım açıkçası. Ama genel yorumlardan anladığım konu sahibi çalışmak istemiyor, istemeyen çalışmasın. Gerçekten isteyen ve ihtiyacı olan birinin yerini işgal etmesin zaten.

Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın​

Bence rolleri değişin. Siz çalışıp eve ekmek getirin o ise ev işleriyle , yemek vs şeylerle mesgül olsun 🙂

Ben size basitinden anlatıyım o zaman etin kilosu 120 TL yağ fiyatı 145 TL olmuş . Şimdi temel ve güzel bir beslenme için aylık güzel bir para çıkıyor . Şimdi ben ingilizce dersi almayı zorunlu görüyorum . Benim şu an dilim güzel dönmüyor çocukken öğrense en azından rahat eder. Özel derssiz olur mu yok valla olmuyor :) kardeşim lisede yok yani destek almak zorunda . Seneye de mecbur özel okula göndermek zorundalar çünkü yeterli gelmiyor . Sayısal olacak çocuk mecbur destek alması lazım .

Para dökünce gerçekten çocuk iyi bir yere geliyor. Tabi ki içinde varsa . Para dökmeden iyi bir okul kazanmak da işte ne bileyim . Bu arada çocuk arabası 5 bin TL bir biberon 120 TL olmuş . Para mutluluk getirir .

Ben önceden söylemiş de kabul etmiş olayını saçma buluyorum ya
Hangimiz geçen sene ondan önceki sene hatta daha önceki sene geçindiğimiz gibi geçiniyoruz ki?
Her sene daha da zorlaştı. Kolay mı tek maaşla ev geçindirmek
Belki geçinir ama ne uzalır ne kısalır
Karın tokluğuna çalışmaktan başka bir sey olmuyor

Herkes özel okula gitmeli mi yazmışım? Cevap yazdığım üye çocuklarının özel okulda olduğunu söylemiş, konu sahibi için çok ütopik demişim. Okuduğunu anlama dersi verecem az kaldı.
Hiç komik değilsiniz. Muhitindeki okula gönderir diye dalga geçmişsiniz. Siz de yazdığınızın bilincinde olun. Milleti üstten görmeler, dalga geçmeler... Bir şey diyemiyorum size.
Siz istediğiniz gibi büyütün çocuğunuzu. Bana ne? İçinde ukde kalan bir sürü şey olsun, yine bana ne. Bir saat piyano dersi olmuş 400 lira, bir piyano 5000 lira o da en dandiği. Çocuk olur da piyano çalmak isterse belediyede flüt kursu var çocuğum bedava oraya git dersiniz, yine bana ne. Çocuk dondurma ister evde karpuz var dersiniz 😂😂😂
Çok komik değil mi? Ben çalışmasam dilenci konumuna mı düşeceğiz? Eve gelir geliyordur zaten. Gelir varken ben mecbur muyum? Her şeyi abartın. Piyano kursu da beleş. Belediye flüt kursu vermiyor. Para harcamadan eğitim olmayacağı anlayışını taşıdığınız için bedava verilen hizmetlerden haberiniz yok.

konudan bağımsız kan değerlerinizi takip edin lütfen ayrıca evde sürekli durmak uyuşukluk getirir. sanırım dünyalıkla işim yok derken maneviyattan bahsediyorsunuz. manevi yönünüz kuvvetli olabilir evet ama sevdiğim birinin bir lafı var. evde, dağda herkes erer. önemli olan insan içine karışıp, bir şeyler üretirken maneviyatı sağlam tutmak🤷🏽‍♀️

Ben size basitinden anlatıyım o zaman etin kilosu 120 TL yağ fiyatı 145 TL olmuş . Şimdi temel ve güzel bir beslenme için aylık güzel bir para çıkıyor . Şimdi ben ingilizce dersi almayı zorunlu görüyorum . Benim şu an dilim güzel dönmüyor çocukken öğrense en azından rahat eder. Özel derssiz olur mu yok valla olmuyor :) kardeşim lisede yok yani destek almak zorunda . Seneye de mecbur özel okula göndermek zorundalar çünkü yeterli gelmiyor . Sayısal olacak çocuk mecbur destek alması lazım .

Para dökünce gerçekten çocuk iyi bir yere geliyor. Tabi ki içinde varsa . Para dökmeden iyi bir okul kazanmak da işte ne bileyim . Bu arada çocuk arabası 5 bin TL bir biberon 120 TL olmuş . Para mutluluk getirir .
Üniversiteye hazırlık için dershane de 15 binden başlıyor. Onu da ben eklemiş olayım.

Back
X