- 7 Mart 2013
- 6.717
- 20.088
- 548
Herkes özel okula mı gitmeli? Spora istese yine gider. Bedava hizmet sağlıyor il ve ilçe belediyeleri. Sinema ve tiyatro ayda bir kere olsun ki belediyelerin ücretsiz tiyatroları da var çocuklar için. Mahalle arasında top oynasın. Neresi kötü bunun? Oyun oynasın çocuk.Özel okul falan çok ütopik konu sahibi için. 6 yaşına kadar evde bakacak, kreş falan da yok, çocuk komşu ziyaretlerinde kısır günlerinde büyüyecek. Sonrası da en yakın mahalle mektebi işte. Hepsi okul ne gerek var para vermeye
Spordu, sosyal faaliyetti küçücük çocuk ne anlar, ne gerek var. Sinemaya ilk kez 15 yaşında gider, tiyatroya hiç gitmez çok da mühim değil. Mahalledeki top sahasında mahalle çocuklarıyla futbol oynasın, mis gibi spor işte.
Herkes sizin gibi yaşamak zorunda mı? Sizin gibi çocuklarına paralı eğitimler aldırmayanlara niye hep bir aşağılamayla yaklaşıyorsunuz? Muhitimdeki okul berbat değilse ben özele göndermem. Özel okulun fazla bir esprisi yok. Ben de özel okula gittim bir süre. Bulunduğum ilçedeki bazı devlet okullarında ve belediyede STEM ve sanat eğitimleri var, farklı atölyeler de var. Kursa da göndermezdim. Çocuğu sıkmazdım. Hele ki yaz okulları. Çocuk çocukluğunu yaşasın. Bir şeye yeteneği varsa ve kendi rızası varsa gönderirdim. Çocuğun eğitimine para dökünce çocuk üst seviyelere yükselmiyor sonuçta. Çocuğumu kısır günlerine de götürürdüm. Oradaki çocuklarla da oynardı. Sokağa da salardım güvenliğini sağlayıp. Yeni nesil gibi insanlardan veya sokaklardan izole yaşatmazdım.