dışarıdan birilerinin fikrine ihtiyacım var

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
evet arkadaşlar benimde bir derdim var
kafam allak bullak
benim babam vilson hastası( karaciğerde bakır birikmesi )
ve bu hastalık beynini kas sistemini etkiliyor
bakıma ihtiyacı var
yemeğini yedirme
tuvalet ihtiyacı
yanlız kalmaması lazım

bunların dışında 20 yıllık esnaf kendisi
son 2 senedir annemle birlikte işletiyorlar nalbur dükkanını
tek başına yapamıyor artık çünki
bir erkek kardeşim var ama çalışıyor işinden oldukça memnun

annem hem şeker ve tansiyon hastası
ve son zamanlarda babamın hastalığı çıktığından beri panik atak
zaten oldum olası evhamlıydı şimdi daha beter oldu
onu anlıyorum hem ev hem babam hemde dükkanla uğraşmak oldukça yorucu
hem bedenen hemde ruhen

artık çok zorlanıyor çünki hem kendi hastalığı hem babamın bakımı
bana direk söylemesede babama bakmamı istiyor
ben bundan asla gocunmam bakarımda
ama tek düşüncem 4 yaşındaki kızım

babamda kızımdan farksız
ikisinede ben bakıcağım
tuvalet yemek giyinme temizlik
herşey bende olucak
ve annemin evinde bakmam gerekicek
babam hastalığı yüzünden garip davranışları var
kızımı sevmek istiyor ve sıkıştırıyor
tabi kızım bundan rahatsız sürekli isyan halinde dokunmasın bana sevmesin beni
sürekli kavga halindeler biri 55 yaşında çocuk diğeri 4 yaşında
kararsızım ikisine birden yetebilirmiyim kızıma olan ilgim azalıcak haliyle
kızım bu durumdan nasıl etkilenir
sürekli eve gidelim diye tuttruruyor oraya gidince
bir taraftan anneme üzülüyorum bencillik yapıyorsun diyorum kendi kendime
yapmak istediklerim var açık liseye kayıt olucam ocakta
hem kızım hem babam hem dersler nasıl olur
biliyorum çoğunuz bencillik diyeceksiniz ama düşünmeden edemiyorum bunları :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

birini tutma imkaniniz yok mu?
yani yardimci olarak
her zaman bakamazsiniz sizinde kücük cocugunuz var
anneniz bakici bir yandan siz ortaklasa gibi mesela

birini tutma imkaniniz yok mu?
yani yardimci olarak
her zaman bakamazsiniz sizinde kücük cocugunuz var
anneniz bakici bir yandan siz ortaklasa gibi mesela

böyle birşeye babamın sıcak bakıcağını sanmıyorum
hastalığı yüzünden fazlasıyla agresif
evde bile tutamıyorum bugün ben baktım annem doktordaydı
kalktı gitmek istiyor aktısını taktı almış ceketini giydir ben gidicem diyor
annen gelmedi bıraktı beni diyor kızıyor bez dakka yanından ayrılsam kapıya yöneliyor

Kesinlikle bencillik değil bunlar kendinizide düşünmeniz lazım tabi ki çocuğunuzuda.
Bu sizin vereceğiniz karar biz sadece öneri yapabiliriz.
Eğer imkanınız varsa maddi yönden bir bakıcı tutabilirsiniz güvenilir birisi.
Ya da ben bu işlerin altından kalkarım deyip bakmaya başlayabilirsiniz.
Ama deneyin derim eğer olmazsa bakıcıyı o şartla düşünün.
Keşke dememek için.

Gerçekten zor durum...
Kızınız kreşe gidiyor mu ya da yollamayı düşünüyor musunuz?
Çok da bilgim yok bu konuda ama mantıken 66 aylıklar 1.sınıf oluyorsa ya kreş ya da ana okulu yaşına az kalmış diye düşündüm.
Öyle bir şey olursa, çok daha rahat altından kalkabilirsiniz durumun.
Allah kolaylık, güç kuvvet versin.
Ne diyeyim...

Kesinlikle bencillik değil bunlar kendinizide düşünmeniz lazım tabi ki çocuğunuzuda.
Bu sizin vereceğiniz karar biz sadece öneri yapabiliriz.
Eğer imkanınız varsa maddi yönden bir bakıcı tutabilirsiniz güvenilir birisi.
Ya da ben bu işlerin altından kalkarım deyip bakmaya başlayabilirsiniz.
Ama deneyin derim eğer olmazsa bakıcıyı o şartla düşünün.
Keşke dememek için.
evet keşke dememek için tek düşündüğüm şey bu dükkan devren satılık
müşterisi çıkıp satılsa aslında hiçbir porblem kalmayacak annem evde olur bende gider yardımcı olurum ona
Gerçekten zor durum...
Kızınız kreşe gidiyor mu ya da yollamayı düşünüyor musunuz?
Çok da bilgim yok bu konuda ama mantıken 66 aylıklar 1.sınıf oluyorsa ya kreş ya da ana okulu yaşına az kalmış diye düşündüm.
Öyle bir şey olursa, çok daha rahat altından kalkabilirsiniz durumun.
Allah kolaylık, güç kuvvet versin.
Ne diyeyim...

amin allah hepimize güç kuvvet versin
kızım kreşe gitmiyor seneye anaokulana başlıyacak
okula gitse deiğiniz gibi hiç durmam zaten dert etmem hiçbir şeyi

işiniz hakkaten çok zormuş allah sabır ve kolaylık versin....

derdi veren allah çaresinide verecektir elbet:26:

Son düzenleme:
Bunu bir sinav olarak görün. Babamiz annemiz evladimiz bir zaman geliyor ayni oluyorlar. Sizin durumunuz gibi. Kiziniz bütün gün evde mi yani kres icin yasi müsait. Bütün gün evde sizinle veya hastaligi nedeniyle dedesi de olsa aksi huysuz birisiyle huzursuz hissediyordur kendini. Maddi durumunuzu bilemiyorum fakat biraz siz, biraz erkek kardesiniz, biraz da da anne babaniz karsilayabilse tam gün bir krese verirdiniz. El becerisi gelisir, sosyallesir, oyun oyuncak, sarki söyleme derken güzel vakit gecirir. Sakin basinizdan atiyormus gibi hissetmeyin kizinizi. O kadar güzel aktiviteler yapip, arkadasliklar kuruyorlar ki kreste, her gün heyecan duyarak gidiyorlar.

Babasinin bakimindan erkek kardesiniz de sorumlu. Manevi yönden bir yardimi dokunamiyorsa maddi tarafindan tutsun bari.

Kizinizla acik acik konusun. Deden hasta o yüzden böyle davraniyor. O' na bakmamiz ilgilenmemiz lazim, bu konuda anneannen ve ben senden de yardim bekliyoruz, dedeye bakip iyi olmasini saglayalim... gibi seyler söyleyebilirsiniz. Hastalik hakkinda bilgim yok. O nedenle kiziniza nasil davrandigini anlayamadim. Öpmesin, sevmesin beni demesini gerektirecek davranislari hangileri mesela?

Zaten babami bu haldeyken hep annemin üstüne birakamam diyorsunuz. Cözüm ariyorsunuz ve bulacaginiza eminim. Vicdan merhamet sahibisiniz. Ben babami kaybedeli 2,5 sene oldu. Bazen yasasaydi da sirtimda tasisaydim, her gün elini ayagini öpseydim diyorum.

Bunu bir sinav olarak görün. Babamiz annemiz evladimiz bir zaman geliyor ayni oluyorlar. Sizin durumunuz gibi. Kiziniz bütün gün evde mi yani kres icin yasi müsait. Bütün gün evde sizinle veya hastaligi nedeniyle dedesi de olsa aksi huysuz birisiyle huzursuz hissediyordur kendini. Maddi durumunuzu bilemiyorum fakat biraz siz, biraz erkek kardesiniz, biraz da da anne babaniz karsilayabilse tam gün bir krese verirdiniz. El becerisi gelisir, sosyallesir, oyun oyuncak, sarki söyleme derken güzel vakit gecirir. Sakin basinizdan atiyormus gibi hissetmeyin kizinizi. O kadar güzel aktiviteler yapip, arkadasliklar kuruyorlar ki kreste, her gün heyecan duyarak gidiyorlar.

Babasinin bakimindan erkek kardesiniz de sorumlu. Manevi yönden bir yardimi dokunamiyorsa maddi tarafindan tutsun bari.

Kizinizla acik acik konusun. Deden hasta o yüzden böyle davraniyor. O' na bakmamiz ilgilenmemiz lazim, bu konuda anneannen ve ben senden de yardim bekliyoruz, dedeye bakip iyi olmasini saglayalim... gibi seyler söyleyebilirsiniz. Hastalik hakkinda bilgim yok. O nedenle kiziniza nasil davrandigini anlayamadim. Öpmesin, sevmesin beni demesini gerektirecek davranislari hangileri mesela?

Zaten babami bu haldeyken hep annemin üstüne birakamam diyorsunuz. Cözüm ariyorsunuz ve bulacaginiza eminim. Vicdan merhamet sahibisiniz. Ben babami kaybedeli 2,5 sene oldu. Bazen yasasaydi da sirtimda tasisaydim, her gün elini ayagini öpseydim diyorum.

cevabınız için teşekkürederim öncelikle
kızımı kreşe göndermeyi çok istedim ama olmadı maddi anlamda zor bir dönemden geçiyoruz
annemle kardeşim yardım etse belki olabilir ama ben bunu onlardan isteyemem
kardeşimle zaten öyle çok kardeş bağımız yok hani abla sendenmi sakınıcam diyeceğini sanmıyorum
babam kızımı sevmeye çalışıyor şöyle gıdıklamak istiyor mesela ama bunu biraz sert yapıyor
yada elindeki oyuncağı alıyor ver o benim diyor
yemek hazırlıyorum kardelen yemesin diyor
şaka yapıyor aklınca eğlendirmeye çalışıyor ama bunlar kızımın hoşuna gitmiyor
tabi babamda sağlıklı düşünemediği için yapıyor yoksa yapmaz
kızımla konuşucam bu konuyu
tekrar teşekkürederim

nasılsa evde durmuyo diyorsunuz dükkana bir eleman alın hem dükkanla ilgilensin hem babanıza göz kulak olsun.annenizde bütün gün nasılsa dinlenmiş olur akşam babanızla daha kaliteli bi şekilde ilgilenir.yani bunuda ihtimaller arasında bulundurabilirsiniz.allah yardımcınız olsun.bakmak ve bakılmak zor allah muhtaç etmesin kimseyi kimseciklere...

Annen babana baksa sen dükkanda dursan olmazmı ki annen olmayınca huysuzlanıyormuş gene aynı şeyleri yaaprsa.

Bence hem vicdanen hemde evlatlik görevini yerine getirmek icin bence yapabildigin kadar hem babana bak hemde kizina ..
Kizinin babandan korkmasina huylanmasina izin verme nede olsa dedesi sevmeye hakki var.. Insanin nekadar zoruna gider torunun kendinden kacmasi düsündümde..
Annen bir kadin bukadar yükü kaldiramaz, onlar sana nasil büyüyene kadar baktilarsa sende simdi ailene hizmet et bak ..
Anne babanin hayir duasi sana cennet kapilarini acar ALLAH'in izniyle.
Onlardan birini kaybettiginde okadar üzülceksinki neden hersaniye gözümün önünde tutmadim onlari bakmadim diye sizlicaksin belki.. ALLAH vermesin
Kizini buna alistir karsinda babani öp sev oda buna alissin kizinada ayni ilgiyi tabi

Cok zor olcak biliyorum ama hem pisman olmaman hemde annenin babanin, senin ici rahat olcak sen evlatlik görevini yerine getirceksin vede cennetin kapilari sana acilcak..

bence kızın biraz daha büyüsün babanızın garip davranışları ortaya çıkmaya başladıysa korkutur kızınızı azıcık daha aklı ermeye başlasın o zaman hasta olduğunu daha iyi idrak edebilir o kadar korkmaz
hem 1-2 yıl sonra zaten anaokuluna başlanıyor artık sanırım 5 yaşında (çok emin değilim yanlışsam düzeltin)
o okula gider siz babanızla ilgilenirsiniz hem tuvalet vs gibi alışkanlıklarını çocuğunuz kazanmış olur yükünüz hafifler biraz da olsa.
ondan sonra babanızın bakımını üstlenin. yani en azından çocuğunuz okulda olur hem de aklınız kalmaz.
tabi bu sürede de elinizden gelen yardımı yaparsınız ailenize maddi durumunuz varsa en azından eve kadın alıp evin temizliğini annenizin sorumluluklarından çıkartabilirsiniz ya da yardıma gidebilirsiniz yemek temizlik vs için.
bu arada babanıza çok büyük geçmiş olsun, tedavi oluyor mu penisilamin kullanıyor mu?

Son düzenleme:
nasılsa evde durmuyo diyorsunuz dükkana bir eleman alın hem dükkanla ilgilensin hem babanıza göz kulak olsun.annenizde bütün gün nasılsa dinlenmiş olur akşam babanızla daha kaliteli bi şekilde ilgilenir.yani bunuda ihtimaller arasında bulundurabilirsiniz.allah yardımcınız olsun.bakmak ve bakılmak zor allah muhtaç etmesin kimseyi kimseciklere...

Annen babana baksa sen dükkanda dursan olmazmı ki annen olmayınca huysuzlanıyormuş gene aynı şeyleri yaaprsa.

teşekkürler arkadaşlar hepinize verdiğiniz fikirler için
2 gündür bakıyorum babama
iyiyiz çok şükür zaten annem 5 gibi geliyor eve
idare edebildiğim kadar edceğim ilerde keşke dememek için...

bence kızın biraz daha büyüsün babanızın garip davranışları ortaya çıkmaya başladıysa korkutur kızınızı azıcık daha aklı ermeye başlasın o zaman hasta olduğunu daha iyi idrak edebilir o kadar korkmaz
hem 1-2 yıl sonra zaten anaokuluna başlanıyor artık sanırım 5 yaşında (çok emin değilim yanlışsam düzeltin)
o okula gider siz babanızla ilgilenirsiniz hem tuvalet vs gibi alışkanlıklarını çocuğunuz kazanmış olur yükünüz hafifler biraz da olsa.
ondan sonra babanızın bakımını üstlenin. yani en azından çocuğunuz okulda olur hem de aklınız kalmaz.
tabi bu sürede de elinizden gelen yardımı yaparsınız ailenize maddi durumunuz varsa en azından eve kadın alıp evin temizliğini annenizin sorumluluklarından çıkartabilirsiniz ya da yardıma gidebilirsiniz yemek temizlik vs için.
bu arada babanıza çok büyük geçmiş olsun, tedavi oluyor mu penisilamin kullanıyor mu?

teşekkürederim sağol
babam tedavi oluyor da aslında
pekte tedavi sayılmaz
hastalık son seyrinde sanırım
beyinde tutulma olduğunu söylüyor doktorlar
daha erken farkedilseydi belki toparlanabilirdi ama malesef
artık hem zihin olarak iyi değil hemde vücut olarak
haraketleri oldukça yavaşladı konuşması çok zor anlaşılıyor
dediğiniz ilacı kullanıyormu hiç bilmiyorum kullandığı 2 ilaç var sanırım
biri suyun içine katılıyor
diğeriyse kan ilacı bildiğim kadarıyla
doktorların dediği miyde ve boğazda yaralar olduğu için çok ilaç kullanmasıda sakıncalıymış
tabi hastalığın tek tedavisi ilaç dan önce diyet
bakır yönünden az yiyecekleri yemesi gerekiyor
buda oldukça zor 55 yaşına kadar her istediğini yemiş ve şu anda çocuk gibi olmuş bir adama
şunu yeme demek okadar zorki dinlemiyor beni aç bırakıyorlar diyor herkese
bir sene içinde okadar hızla ilerlediki hastalık dağ gibi babam çöktü bakışları bile hüzünlü

ama yinede hasta değilim iiyiym allaha şükür der

teşekkürler arkadaşlar hepinize verdiğiniz fikirler için
2 gündür bakıyorum babama
iyiyiz çok şükür zaten annem 5 gibi geliyor eve
idare edebildiğim kadar edceğim ilerde keşke dememek için...

Merhaba canım
Yazdığın bu mesaj beni çok mutlu etti Allah razı olsun.Bizim bugün gözümüzden sakındığımız acaba ne düşünür nasıl etkilenir dediğimiz evladımıza titrediğimiz gibi titredi anne babalarımız.Ne mutlu sanaki Rabbim fırsat vermiş duasını alıyorsun alacaksın inşAllah.

Kızın için evet zor olabilir ama psikolojisini etkileyecek durum değil bunlar babanı anlaşamadığı bir arkadaşı gibi görecek o kadar.

Allahım yardım etsin canım sanada annenede babacığınada şifasını versin inşAllah..

kızımla dükkanda daha çok zorlanırım tuvalet yok
doğru dürüst mutfak yok
ve çok soğuk
bunların dışında fiyatları öğrenmem ve neyin nerde olduğunu öğrenmem içinde anneme ihtiyacım olucak

Merhaba canım
Yazdığın bu mesaj beni çok mutlu etti Allah razı olsun.Bizim bugün gözümüzden sakındığımız acaba ne düşünür nasıl etkilenir dediğimiz evladımıza titrediğimiz gibi titredi anne babalarımız.Ne mutlu sanaki Rabbim fırsat vermiş duasını alıyorsun alacaksın inşAllah.

Kızın için evet zor olabilir ama psikolojisini etkileyecek durum değil bunlar babanı anlaşamadığı bir arkadaşı gibi görecek o kadar.

Allahım yardım etsin canım sanada annenede babacığınada şifasını versin inşAllah..

amin allahrazı olsun çok sağol
evet onlar bize baktı büyüttü
7 sene sonra ölü doğan bir bebekten sonra almışlar beni kucaklarına
hasretle beklemişler
buda benim boynumun borcu
babam hiç kıyamazdı bana
gücüm yettiği kadar yardım ediceğim bakıcağım

kızım bugünde ben dedenin evinde kjalmak istemiyorum filan dedi
babamda canım hadi sen git evine diyor :((
alışıcak başka çaresi yok
görsün bilsin herşeyi hayat toz pembe değil malesef..

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu “Wilson hastalığına Bitkisel Kür

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu “Wilson” hastalığına “Hibiskus” bitkisini öneriyor.

Hazırlanışı ve Uygulanışı :1 su bardağı (150-200 ml) kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine 1 yemek kaşığı Hibiskus ilave edilir ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 3 dakika kaynatılır.Daha sonra ılınıncaya kadar bekletildikten sonra ılınınca süzülür.Yavaş ve yudum yudum içilir.15 gün süreyle öğleden önce, öğleden sonra ve akşamları günde 3 kez içilir.Her defasında taze olarak hazırlanmalıdır.2 ayda bir kez,15 günlük kür tekrar edilir.

WİLSON HASTALIĞI

Wilson hastalığı; karaciğer, beyin ve diğer hayati organlarınızda fazla miktarda bakır birikmesine neden olan kalıtımsal bir hastalıktır. Wilson hastalığı, değişik yollarla ortaya çıkar ama yıllar boyunca sessiz kalabilir.
Bakır vücudun tanınmamış kahramanlarından biridir, sağlıklı sinirlerin, kemiklerin, kollajenin ve cilt pigmenti melaninin gelişmesinde önemli fakat olduğundan eksik görülen bir rol oynar. Normalde bakır besinlerinizden absorbe edilir ve herhangi bir aşırı miktarı safrayla — karaciğerinizde üretilen bir madde — atılır.
Fakat Wilson hastalığı olan kişilerde bakır düzgün şekilde elimine edilmez ve bunun yerine muhtemelen yaşamı tehdit eden bir seviyeye birikir. Tedavi edilmeden bırakıldığında Wilson hastalığı öldürücüdür. Erken teşhis edildiğinde Wilson hastalığı kolaylıkla tedavi edilir ve rahatsızlığı olan pek çok kişi normal yaşamlar sürer.

Saraçoğlu.at

Back
X