Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Meal prep videoları var youtube da, insanlar haftada 1 saat yemek hazırlayıp buzluğa falan atıyor, porsiyon porsiyon, sonra da hafta boyunca onu yiyor. Hergün aynı şey değil ama çeşitli sebzeleri farklı soslarda etleri beraber fırında pişiriyor sonra onları farklı şekillerde bir araya getiriyorlar. Mesela br gün için eti ve sebzeleri lavaşa sarıyor, dürüm gibi, ertesi gün salatayla yiyor, sonraki gün tavuğu pilav ve sebzeyle yiyor falan. Mikrodalga fırında şipşak ısıtıyorlar. En azından fastfood yerine böyle birşey daha iyi olabilir.

buzluk ve mikrodalga hiç iyi değil yalnız. direkt trans yağ sebebi protein yapısını da bozuyor

Hem yoğun çalışıyorum, hem yakın zamanda tez yazdım. Eşimle akşamları basit şeyler yaparak yedik genelde. Çoğu akşam tek çeşit oldu ama ev yemeği oldu. Arada da sipariş verdik elbette ama ayda iki üçü geçmemiştir. Siz tek kişisiniz üstelik, sizin için daha kolay olmalı.

Haftada bir iki saatinizi ayırarak toplu yemek yapabilirsiniz. Bir kısmını buzluğa atarsınız, bir kısmını bir iki gün yersiniz. Örneğin köfte yapıyorsanız, birazını çiğ ya da pişmiş olarak buzluğa atabilirsiniz. Ya da aynı anda iki çeşit yemek yapıp birini buzluğa diğerini hemen tüketilmek üzere dolaba alabilirsiniz.

Havalar sıcak, çok ağır yemekler yenmiyor zaten. Doyurucu bir çorba yapıp iki üç akşam içebilirsiniz.

Ton balıklı salata yapmak beş dakika. Hem doyurucu hem kolay.

Tavuk haşlamak ne kadar vaktinizi alabilir? İster sandviç, ister salata, ister beş dakikada yapılacak bir pilavla...

Buharda sebze pişirmek yine çok basit. Brokoli çıktı. Havuçla birlikte buharda pişirip salata yapabilirsiniz.

Yemek hazırlarken giden vakti boşa gidiyor gibi düşünmeyin. Açın sevdiğiniz bir müzik, ya da varsa izlediğiniz bir diziyi. Yemek yaparken kendinize tezden, sınavdan uzak azıcık bir alan tanıyın derim. Sürekli masa başında olmak veriminizi düşürür.

Bu arada çalışıyor olsaydınız ve tez için izin almış, eve kapanmış falan olsaydınız başka türlü bir cevap verirdim. Ama anladığım kadarıyla tüm gün evdesiniz ve öyle bir kaç haftalık, bir iki aylık bir süreç değil bu.

Yapamayacağım vaktim yok diyorsanız ,Rafinera,Meal Box vb yerlerden haftalık,aylık siparis verebilirsiniz.
3 öğün bile seçebilirsiniz,daha sağlıklı yiyecekler olur gelenler.
Öte yandan,basit ama sağlıklı yiyecekler de yapabilirsiniz kendinize.
Atıyorum,tam buğday yada tahıllı ekmekle sandviç,yanına ayran.
Bir sebze yemeği pişirseniz 2 gün yiyebilirsiniz yine.
Fırında karışık kızartma yapabilirsiniz ,yanına domates sosla yine bunu 2-3 gün yiyebilirsiniz. Basitte olur,doğra yağla at fırına şeklinde.
Bizde haftasonu dışarda yeriz genelde ama haftaiçi muhakkak yemek yapmaya çalışırım. Sebze pişiririm 2 günlük,1 gün onu yeriz,sonraki gün et,balik yada tavuk yedik diyelim,3.gün yine o sebze yemeği gelir sofraya yenir. Bakliyat yaparım yine sebze mantığıyla 2 gün yenecek kadar,araya başka yemek koyarim,3.gün yine bakliyat.
Böylece sıkılmamış oluyor ev ahalisi.
Mantı zaten kurtarıcı yemek,geç kaldıysam yetişmediyse,mantı pişiririm yanına birşey istemez,herkes severek yer.
Sizde sıkılıyorsanız aynı yemegi 2 gün üstüste yemekten,böyle araya başka birşey koyup 3.gün yiyebilirsiniz.

ben çalışan, iki çocuklu biri olarak hiç sipariş etmiyorum, aldıkların ne kadar sağlıklı olabilir ki? ya da hijyenik? nasıl hazırlandığını bilemiyorsun sonuçta adam hazırlarken neresini karıştırdı, wc den sonra el yıkadı mı, o eller eldivenli mi..... düşününce hakikaten iğrenç :bicak:kendin hazırla, az olsun sağlıklı olsun temiz olsun:KK14:
Zalımın gızı bizim aklımıza ne getiriyon bunları :KK53: :KK53:

Yemek yapmaya zamanınız olur bence gün boyu mu ders calışıyorsunuz. Bi kıymalı makarna bi çorba yapmak ne kadar vaktinizi alır ki? Bence siz hazır olan şeyleri Seviyorsunuz. Pizza hamburger gibi. Evde yapmak zor geldiği için hazır alıyorsunuz

Pizza hamburger sevmiyorum hatta yıllarca hamburger yemedim. Kuzenim geçen gelmişti ona sipariş ettim seviyormuş diye, ondan sonra da burada yeni hamburgerci açılmış oradan sipariş ettim daha sonra. Şu Mc olanı yıllardır hiç yemiyorum. Pizza da önceden yiyordum ama yemiyorum artık.

Mesela ben önceden nolut fasulye haşlıyorum veya patlıcanı fırına veriyorum sonra bunları buzluğa atıyorum daha sonradan bunları yemek olarak hazırlamak çok kolay oluyor. Keyfin ve enerjin yerinde oldugu zamanlar sen de bir şeyleri buzluğa atabilirsin. Sonra kolay olur. Hem derslerden başını kaldırıp mola vermiş olursun. Tv, sosyal hesaplar vb birçok şey zaten emin ol yemek yapmaktan daha fazla vakit alıyor ve zihin yoruyor. Ayrıca bağımlılık yapan tarzda hazır gıda tüketiyorsan o yuzden de bırakmak zor gelebilir

Ben zaten mikrodalgaya güvenmediğim için almadım eve ama buzlukta çok şey saklıyorum. Özellikle et. Nasıl bir sakıncası var buzluğun?

dondurup çözüldüğünde yağlardaki moleküllerin bağlarını değiştirip yararlı yağları bile trans yağa çevirebiliyor. mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum ben de.

Ben de çok üşengecimdir. Tez yazdığım dönemde özellikle sürekli dışardan söylemeye düşmemek için yaptığım şeyleri yazayım. Koca tencere çorba ya da sevdiğim bir sebze yemeği yapıp bir kaba koyardım. Bunun için soğan, havuç, domates, salça, mercimek üzerine o sırada hangi sebze bolsa ondan atıyorum. Bu aralar yapınca kabak koyuyorum mesela, kış olunca pırasa koyuyorum. Bunları kaynatıp blenderdan geçirince çok lezzetli bir çorba oluyor. Zamanım hiç olmadığı zamanlarda direkt kaşıkla dalıyordum kaptan sadece bir kaşık bulaşığı çıkmış oluyordu :KK70: . Salata da çok çabuk ve sağlıklı oluyor, marul, domates, salatalık üstüne ton balığı açıp 10 dklık salata yapabilirsiniz. Tavuk, et gibi şeyleri toplu alıp tek porsiyonluk sarıp buzluğa atarım. O akşam yemek için sabahtan buzdolabının aşağısına indirmek yeterli oluyor. Bunları minik tavanızda pişirip salatanın üstüne atabilirsiniz. Küçük tencere ve tava alın bulaşıklar gözünüze dağ gibi görünmesin. İmkanınız varsa bulaşık makinesi alın. En basit yemek fırın torbasına tavuk baharat ve sebze atıp pişirmek. Çok da lezzetli oluyor. Yanına da 10 dkda makarna yapabilirsiniz. Ekmek vs alıp buzluğa atıyorum dilim dilim çıkarıp ısıtıp yiyorum. Yiyecek alıp onların şu zaman bozulacak yemem lazım baskısını üzerinizden atmak da rahatlatır sizi. Buzluğunuzu sonuna kadar kullanın derim :D

Öğrenciyken olur öyle ama evlenince hele de cocuk doğunca dışarıdan yeme fikri hiç cazip gelmiyor.
Arada iskender krizim tutarsa dışarıda yeriz ama onun dışında bana hem pahalı hem sagliksiz geliyor.

Ev yemeklerinin daha lezzetli olduğunu düşünüyorum

Ayni konuyu bugün eşimle konuştuk

3 aylik bebegim var yemekle bişeyle uğraşamıyorum
bebekle ilgileniyorum hep
haftanın en az 4 günu kesin dısardan söylüyoruz

Disardan soylemedigimiz günlerde mesela
Hazir kofte patates kizartiyorum,dondurulmuş pizza atıyorum firina,yada hazir boreklerden atiyorum firına hem dah ekonomik oluyor
Haftada 1gun de corba yapiyorum 2,3 gun onu iciyoruz boyle idare ediyoruz

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Ben evliyim bir çocuğum var min haftanın 3 günü dışardan yiyorız diyebilirim. Tek başına yemek yapmaya kalksan verdiğin emeğe çıkardığın bulaşığa değmiyor inan.

Teziniz uzun sürecekse bence bir yurda geçin .Yurt pahalı olabilir ama hazır yemeğe verdiğiniz parayı ev yemeklerine verirsiniz .Özel yurtlarda tek kişilik oda da var.

Boş kalınca buzluğa bi şeyler atın, sarma, börek gibi. Pişirio yemesi kalır sıkışık zamanlarınızda. Bi çorba bi söğüş salata yapıcak kadar vaktiniz vardır sanıyorum. Sote tarzı pratik yemekler hazırlayın, mesela mantar ya da kabak patates gibi sebzelerden. Havuç salatalık dilimleri koyun masanıza, çiğ kuruyemiş, mevsim meyvesi..

Sağlınızı bozmayın hazıra kaçarak, o barsak sistemi, sağlığı bozulunca hiçbi şey hayır etmiyor, peşi peşine geliyor hastalıklar..

:KK14:Eskiden canim isteyince ederdim.
Şimdi eve yorgun gelsem ve yemek sipariş edelim desem de edemiyorum. Bende arada sipariş vermek istiyorum. Eşimle alakalı değil hemen tamam edelim der ama edemiyorum işte

Kesinlikle tembelliginden bahane aramaya gerek yok:)
Hamileyim sabah 9 aksam 6 calisiyorum. Eve geliyorum saat 7. Ogun yemegim yoksa pilav+kasarli mantar, makarna cesitleri en kotu menemen. Bazen birgun onceden ertesi gunun yemegini pisiriyorum iki gun yiyoruz.
Tek kisinin ne bulasigi cikacak?
Ben de tez yazdim ama bir yarim saatim hep vardi.

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Eşim diyet yaptığı için bir aydır bir siteden kalori sınırlı yemek sipariş ediyor 3 ana 2 ara öğün. 1500 tl gibi bir rakam. Sebze protein sağlıklı tatlılar herşey geliyor. Madem sipariş veriyorsunuz Fast food söylemeyin ya da haftada bir söyleyin.

Ben hayatimda disardan yemek siparis etmedim. En sıkısık zamanlarimda bile yapmadim. Tez yazma sureci zorlu bir surec. Ben de 2016 yilinda butun bir yazimi tez yazmakla gecirdim. Ama bu arada haftanin 2 gunu isime de gidiyordum mesela. Benim icin en pratik yemekler hazir corba ve bulgur pilavi idi. Bulgur pilavinin yapimi belki cok pratik olmayabilir ama oncelikle beni tok tutuyordu ve bu cok onemliydi. Hic olmadi bir yumurta kiriyordum en basitinden. Planli calismak onemli kesinlikle. Ben kendimi sartlardim 1 saat 2 saat durmadan yazicam derdim. Sonra yemek icin kalkardim. Hazira daglar dayanmaz demisler. Cok masrafli. Ayrica hijyenik acidan da midem almazdi zaten.

Corbanızı, ana yemeğinizi fazlaca yapın ki kalanı dondurucuya atın. Vaktiniz olmadığında bunları çıkarır yersiniz. Hem sağlıklı hem taze. Yanına da bir salata veya pilav yaptınız mı alın size yemek. Dışardan gelen siparişi beklemekten daha az vaktinizi alır.

Pratik şeyler yapıp yiyin. Ya da 2 çeşit yemek 2 günlük yeter gider. Hep fastfood olmaz ki ne şartlarda yapıldığını da bilmiyoruz.

Back
X