Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Ohh çok severim, mis❤ Sos deyince anımsayamadım, sebzeli bulgur pilavı deriz biz. Ama malesef benim çocuklara bulgur yediremediğimden çok nadir yapıyorum.
Benimkiler de pek sevmez,ama herşeye alıştırdım küçükken,yine de biraz alırlar tabaklarına,yoğurtla yerler.
Benc iyetteyim,o yüzden pirinç pilavı olduğu günler bile minik tenceremde bol sebze az bulgurlusunu yaparım kendime,vicdan yapmıyorum bari yiyince:))

Poğaça börek olabilir mi,bir de bir üyenin eşi bir kaba peynir zeytin domates koyuyormuş karışık:)
Benmkı süt ve süt ürünleri asla tuketmıyor. Sofrada peynur varsa oturmaz. Oyle bi rahatsızlıg var. Ama bende bazen suucjku tost falan kıyyuromda son zamnlar ondanda bıktım kahvaltı hazırlamaya basladm. Keske herseyı yese sıgara boregı falan yapar koyardmda yemıyo.

Benmkı süt ve süt ürünleri asla tuketmıyor. Sofrada peynur varsa oturmaz. Oyle bi rahatsızlıg var. Ama bende bazen suucjku tost falan kıyyuromda son zamnlar ondanda bıktım kahvaltı hazırlamaya basladm. Keske herseyı yese sıgara boregı falan yapar koyardmda yemıyo.
Ooo o kotuymus.
Bir yazar köşesinde paylaşmıştı,gençliğinde bir arkadaşının peynir fobisi varmış,şaka olsun diye çekmecesine koymuslar.
Adam goruverince panikle cama atılmış zor tutmuşlar:)
Eşinizin peynire tepkisi nedenmiş acabao_O

Sağlıklı öğünler hazırlayan ve bunun kalorisini hesaplayip her gün size ara öğünler dahil olmak üzere gönderen fit meal şirketler var arastirdiniz mi hiç?

Ooo o kotuymus.
Bir yazar köşesinde paylaşmıştı,gençliğinde bir arkadaşının peynir fobisi varmış,şaka olsun diye çekmecesine koymuslar.
Adam goruverince panikle cama atılmış zor tutmuşlar:)
Eşinizin peynire tepkisi nedenmiş acabao_O
Kucuklugunden berı yemezmıs annesı oyle dıyor. Sutlu tatkı yapmıstım sutlac ama sutlacı suyla yaptım diye yakab soyledm yesn dıye yedı yedı butun gece tyvaletten cıkamadı o gece mıdesı kotu oldu doktorada goturemedım koskoca adam 3 gun yerınden kalkamadı cok pısman oldum yalan soyledıgıme. Ilk evkendıgımde de arkadasları kahvaktıya cagırdık peynır cesıtkerı hazırlıyordum peynırı dogradıgm bıcagı suya tutup domates falan dıldım dıye ınlardanda yemedı sırf peynıre degmıs dıye sırf arkadasları var dıye sofraya oturdu ama cay ekmek yumurta dısında bısey yıyıp ıcmedı. Onlar gıdubce tekrar kahvaltı hazırladm peynırsuz🤭 istifra edesi geliyor peynır sut gırunce ögürüyor adam ıstemsızce 🤷‍♀️ doktor da ona süt urublerune alesjısı var dedı ama alerjı boyle olmaz yanı. Bende o yokken peynırı falan tuketırm

Kucuklugunden berı yemezmıs annesı oyle dıyor. Sutlu tatkı yapmıstım sutlac ama sutlacı suyla yaptım diye yakab soyledm yesn dıye yedı yedı butun gece tyvaletten cıkamadı o gece mıdesı kotu oldu doktorada goturemedım koskoca adam 3 gun yerınden kalkamadı cok pısman oldum yalan soyledıgıme. Ilk evkendıgımde de arkadasları kahvaktıya cagırdık peynır cesıtkerı hazırlıyordum peynırı dogradıgm bıcagı suya tutup domates falan dıldım dıye ınlardanda yemedı sırf peynıre degmıs dıye sırf arkadasları var dıye sofraya oturdu ama cay ekmek yumurta dısında bısey yıyıp ıcmedı. Onlar gıdubce tekrar kahvaltı hazırladm peynırsuz🤭 istifra edesi geliyor peynır sut gırunce ögürüyor adam ıstemsızce 🤷‍♀️ doktor da ona süt urublerune alesjısı var dedı ama alerjı boyle olmaz yanı. Bende o yokken peynırı falan tuketırm
Erken doğmuş olabilir mi,prematurelerde laktoz toleransı olmuyor bildiğim kadarıyla.
Belki de dokundukça nefret geliştirdi adam.
Sizinki de masum bir niyet ama adam ölebilirdi Allah korusuno_O

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Ben yemek yapamadığım zaman yada canım yapmak istemediginde disar8dan istiyoruz bu da haftada bir veya iki haftada bir filan oluyor ve cok sık yemeyiz zaten sevmiyorum fast food.

Ne kadar cok dısarı da yemek yiyen varmıs
Tamam bizde dısarı cıktıgımız da ay da bir iki yemek yiyoruz ama eve hiç sipariş vermedim. En kotu yumurta kırıp yeriz eşimle.
Dısarı da yenilen yemekler malesef kansere davetiye cıkarıyor ay da bir neyse de hafta da bir bile cok fazla

Erken doğmuş olabilir mi,prematurelerde laktoz toleransı olmuyor bildiğim kadarıyla.
Belki de dokundukça nefret geliştirdi adam.
Sizinki de masum bir niyet ama adam ölebilirdi Allah korusuno_O
Aynen oyle kocasız kalıyordum😥 bılmıyorum erken nı degılmı ama alıstum bende cevremızdekılerde alıstı kımse yogurtlu sğtlü peynırkı bısey yapmıyor bız gelecegımz zaman. Beyaz urun oalrak sadeve bol sarımsaklı cacık yer 🤣

dondurup çözüldüğünde yağlardaki moleküllerin bağlarını değiştirip yararlı yağları bile trans yağa çevirebiliyor. mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum ben de.
Bu bilginin kaynagı nedir? Gıda uzerine mi okudunuz? Benimde dahil cogu evde derin dondurucu var, yazın doldurup kısın tüketiyoruz. Vitamin degeri de kaybolmadıgından saglıklı diye biliyorum

Yoğun çalıştığım ve yalnız yaşadığım iki yıl ben de genellikle dışarıdan yiyordum, o hissettiğin yorgunluğun sebebi biraz da fast food canım tecrübeyle sabit. İnsanın bir süre sonra enerjisi yetmemeye başlıyor kötü beslenince, yemek yapmak pek vakit alan birşey değil şahsen bana terapi gibi geliyor, haftada iki üç kez yapsan yeter üstelik.

Ben üniversitedeyken mutfakta çalışırdım. Fırına hazırlar koyar, arada kafamı kaldırır bakardım. Daha boş olduğum zaman hadi koçum dayan buzluğa derdim, buzluğa yemek yapar koyar, yoğun zamanda sadece ısıtırdım. En kötü makarna mesela. Su kaynarken çalışmaya devam et. Makarnayı koy. Devam. 2 kere karıştır devam. Bir gün yoğurtlu bir gün peynirli falan ye gitsin.

Atiyorum 1 tencere taze fasulye yapsan 3 gun yersin. Hep disardan hep disardan olmaz. Gunde 1 saatini de mi yemege bulasiga ayiramazsin?

Valla yagcioglu evime yakin mis gibi ne cekersem var illa pizza hamburger degil ki ispanakli citit krep mesela favorim sizdr bi kere deneyin ben sabah kahvaltisinda bile soyluyim yaninda patateside var bide çay demliyom ohh miss yada noodle sebzeli mis miss valla geçin artik bu yumurta kirarim evde makarna yerim olayini permesansiz pesto sossuz evde makarna asla yapmam yapanlada cokkkk guzel dalga gecerim kadinlar boşverin evde yapmayı valla mumkun olsa ben her gun disardan sparis ederim

Dur ben bi tavanarasina cikayim:KK70:
Düşünceniz cok güzel.
Çocuklarım büyüdükçe öğrencilere daha bir başka bakar oldum ben de,hepsi muvaffak olsun bugünleri kolaylıkla atlatsınlar insallah
:)) evet inşallah Allah karşılarına iyi insanlar çıkarsın. Hepimizin. Kapım tüm öğrencilere açık. Yarın sokakta kuyruk olurmuş:p

Back
X