Dışarıyı sevmeyen bebek..

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.987
10.546
218
29
Kızlar etrafta, sosyal medyada görüyorum milletin kolik bebeği bile dışarı çıkınca bebek arabasında uyuyor.

Benimki asla o arabada uyumuyor da durmuyor da. Puseti kendi arabamıza loyup arabayla gezersek uyuyor ve keyfi yerinde oluyor ama bebek arabasına taktığımız an puseti deliriyor. Gecen gün parka gitti mis gibi hava. Dedim uyur burda.. iki dk oturtmadı bizi ağlaya ağlaya içi çıktı. Emzireyim öyle uyur belki dedim memeden ayırdığım an yine ağlamalar başladı.

Kucağımızda nispeten daha sakin. Kanguruda uyuyor da bazen ama havalar çok ısımdı ve kanguruyla bebeği tasımak eziyet oldu.

Kıskanıyorum millet park bahceye gidip bebeğini uyutup kitap okuyor, kahvesini içiyor. Benimki asla dısarıda uyumuyor. Bugün ben de inat ettim hep dısardaydık. Aslaaa uyumadı. Eve geldiğimiz gibi bayıldı. Sessis ortamlara giriyorum ki uyurken sese duyarlı bi bebek değil. Emziriyorum, kucağıma alıyorum ama yok ağlıyor. Yani büyük ihtimalle uykusuzluktan ağlıyor ama neden uyumuyooor?

Sürekli araçla gezmek de istemiyorum. Biraz yürüyüş yapmak, hava almak istiyorum. Ama kendisi ya evde olacak ya da aracın içinde. Asansöre bindiğimiz gibi ağlar mu ya bir cocuk 🙄

Nasıl sevdirebilirim ona dısarıyı? Nasıl alıştırabilirim? Daha kücükken böyle değildi. 1-2 aylıkken pusetiyle çıktığımız gibi uyurdu ve eve dönene kadar uyanmazdı.

Cocuk 3.aya girdiğinden beri tüm huyları değişti. dört gözle bekledim ben havalar ısınsın da bebeğimle gezelim güzel güzel diye. ama oğlum resmen ev kusu çıktı 😩

3. Ve 4. Aylar buyume ataklari biraz sabir. Ama siz yine de gunluk disari cikin. Bebekler rutinleri severler.
ya öyle bir ağlıyor ki dısarda insanlar acıyarak bakıyor bana 😂😂 gecen parkta bi kadın hasta mı falan diyor.. dedim hayır genel tavrı bu 🙄😂

Kucuk yegenim boyleydi kardesim acikcasi hic umursamadi :D bizim ailedeyse mecbur gezmeyi sevecek dedi asdfgh ornek anne :D
Simdi sokaktan içeri girmiyor biraz buyuyup kesfetmeye baslayinca sevmeye basliyorlar biraz daha denemeye devam edin bence. Disarida cok sey ogreniyorlar uyaran cok kesfetmek istiyor olabilir pusette kalmak istemiyor olabilir. Birde puseti rahat mi sicak havasizlik sertlik yumusaklik yada kiyafeti rahatsiz ediyo olabilir

Kelin merhemi varsa ben de alayım…

Bizim kız çok minicikken dışarıyı hiç sevmiyordu/3,5 yaşında hâla çok zor dışarı çıkıyoruz… :anneadayı:

Kucuk yegenim boyleydi kardesim acikcasi hic umursamadi :D bizim ailedeyse mecbur gezmeyi sevecek dedi asdfgh ornek anne :D
Simdi sokaktan içeri girmiyor biraz buyuyup kesfetmeye baslayinca sevmeye basliyorlar biraz daha denemeye devam edin bence. Disarida cok sey ogreniyorlar uyaran cok kesfetmek istiyor olabilir pusette kalmak istemiyor olabilir. Birde puseti rahat mi sicak havasizlik sertlik yumusaklik yada kiyafeti rahatsiz ediyo olabilir
hayır araba yolculuklarında pusette hep ve gayet keyfi yerinde ama bebek arabasına takınca puseti deliriyor 🙄

Acaba dışarda çimlik bir alan varsa mesela bebeği yere koysan, yatsa yuvarlansa tummy time’ı dışarda bu şekilde yapsa işe yarar mı🫠🥹

Acaba dışarda çimlik bir alan varsa mesela bebeği yere koysan, yatsa yuvarlansa tummy time’ı dışarda bu şekilde yapsa işe yarar mı🫠🥹
evde bile tummy time sadece sabah ilk uyandığında ve neseliyken yapıyor. onun dısında yüzüstü yere koyduğumuz an çıldırıyor 😂😂 gıcık bir çocuk ya.. hamileyken en çok korktuğum buydu 😂😂

çimlere bırakmayı denemedim hiç. parka gittiğimizde amacım oydu ama o kadar ağladı ki cesaret edemedim 😂

hayır araba yolculuklarında pusette hep ve gayet keyfi yerinde ama bebek arabasına takınca puseti deliriyor 🙄

Alisir alisir simdi bizimki oyuncak cantasini toplayip gece 12 de karavana goturuyo 😂 bize geldiginde komsu kapiya gelmisti o kdr agladi ama o cok kisa bir donemdi dag Bayir park bahce her yer onun artik :D

Alisir alisir simdi bizimki oyuncak cantasini toplayip gece 12 de karavana goturuyo 😂 bize geldiginde komsu kapiya gelmisti o kdr agladi ama o cok kisa bir donemdi dag Bayir park bahce her yer onun artik :D
insallah ya. bugün kanguruya takıp çıktım da sırılsıklam olduk ikimiz de terden 🥲🥲 insallah yaz bitmeden alışır bebek arabasına 😂

insallah ya. bugün kanguruya takıp çıktım da sırılsıklam olduk ikimiz de terden 🥲🥲 insallah yaz bitmeden alışır bebek arabasına 😂

Biraz daha buyuyunce arabaya gececek ztn, yine araba ile ilgili birseyler var gibi geliyor bizimki ev disinda her yerde bir sure cinnet gecirdi 😂😂

Biraz daha buyuyunce arabaya gececek ztn, yine araba ile ilgili birseyler var gibi geliyor bizimki ev disinda her yerde bir sure cinnet gecirdi 😂😂
hamileyken de fıldır fıldır gezdim.. kıskanıyorum valla. herkes yanımızdan bebek arabasında bebeğiyle geciyor.. benim elimde boş bebek arabası, bebek esimin kucağında öyle geziyoruz 😂😂

Iki cocugum var .ikisi de ne arabayi sevdi nede dışariyi sevdiler
Arabaya bindikleri anda boguluyor gibi ağlarlardı
cocuk arabasinda da gezmeyi sevmezlerdi
Cocuk arabasini bir elimle tutardim ,cocugu kucagimda taşırdım
Evi sessizligi severlerdi
Biri kız biri erkek bu arada cocuklarim cinsiyet farkı da degil yani ikisi de ayniydi

Iki cocugum var .ikisi de ne arabayi sevdi nede dışariyi sevdiler
Arabaya bindikleri anda boguluyor gibi ağlarlardı
cocuk arabasinda da gezmeyi sevmezlerdi
Cocuk arabasini bir elimle tutardim ,cocugu kucagimda taşırdım
Evi sessizligi severlerdi
Biri kız biri erkek bu arada cocuklarim cinsiyet farkı da degil yani ikisi de ayniydi
bizimki evde de en fazla yarım saat kendi kendine takılıyor zaten. illa kucakta gezecek 🥲 cok zorlanıyorum valla. anakucağına koyuyorum sürekli mızmızlanıyor 🥲

bizimki evde de en fazla yarım saat kendi kendine takılıyor zaten. illa kucakta gezecek 🥲 cok zorlanıyorum valla. anakucağına koyuyorum sürekli mızmızlanıyor 🥲
Simdi benimkiler büyüdü çok şukür
Evi severler dediysem evde de cokta sakin degillerdi gerçi :/
Zordu bebeklik dönemleri
Size de kolayliklar diliyorum zor bir süreç evet geçiyor ama anne yıpranıyor

ya öyle bir ağlıyor ki dısarda insanlar acıyarak bakıyor bana 😂😂 gecen parkta bi kadın hasta mı falan diyor.. dedim hayır genel tavrı bu 🙄😂
Sadece hasta olduğu için ağlamaz ki bebekler canı sıkılmıştır bebek işte canı istediği zaman ağlar biraz büyüsün dışarıyı çok sever emin ol şuan ayırt edemeyebilir

Back
X