Dişçi korkusu ve sallanan diş🥺🥺

minikbebegim9640

13.04.20🙏👪❤
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
3.169
4.553
63
Nereye konu açacağımi bilemeyip buraya yazdım.

Benim küçüklüğmden beri gelen bir sorunum bu.
Diş yaptiramıyorum korlu ve bulantı vs derken dişçi eziyet oluyor resmen bana bugn kırık dişim vardi onun da ben çekmistm zaten evde kök icerde kaldi malesef belli ama smdi de kucuk bir parca vardi orasi sallaniyor cekemedim de kendim cok acıdı nasil yaparim bilemiyorum ya önerisi olan var mı doktora gtmek istemiyorum yasim 25 olacak ama atamiyorum bu korkuyu malesef

Benim de disci fobim vardi, sizinki gibi kucuklukten gelme.
Annem bir gun kendi disleri icin gittiginde dr a hocam benim kiziminda disleri problemli 30 yasinda daha hic disciye goturemedik ne yapabiliriz demis, dr o zaman o daha dis agrisiyla tanismamis hele bir agrisin kendi gelir merak etme demis, oylede oldu
Sizede aynisi olur merak etmeyin gunu geldiginde tıpış tıpış gidiyoruz yeterki kurtarsin isterse beynimi deşsin diyosun

Evde kendi kendine diş çekmek mi????
Dişçiye gitseniz hiç acı hissetmeyecektiniz, neden bunu kendinize yaptınız ki?

Ayrıca apse yaparsa beyinde ve kalpte ciddi problemler yaşatabilir; ağız ve diş sağlığı sandığınızdan daha ciddi bir konu. Lütfen acilen doktora gidin.

Benim ikinci evim oldu disciler, oyle ki sabah işe gidiyorum, öğle molamda dişçiye gidiyorum,kanal - dolgu Allah ne verdiyse. Dişim bitince ise geri dönüp calisiyorum yaniiii diyeceğim o ki, hiç korkacak bir şey yoK. Zaten uyusturuyorlar. İyice uyusmadan hiç bir şey yapmıyorlar. Senin dişini çekecekler ya , hele o, hiç hiç acıtan islerm degil. Benim de yirmilik dişim içeride cürümüştü. Doktorum uyuşturucu igne yapti, 5 dk sonra 'dur bakayım uyumuş mu' dedi,ben bakıyor zannnederken abandi,çekti, bir dakikada, oldu bitti maşallah:)
Yani gerçekten de korkacak bir şey yok .
Yirmilik çekimi, azı diş Çekimi ,kanal,dolgu,diştaşi temizliği, dişeti ameliyatı... Her şeyi yaptim su bir senede:) güven bana, korkacak bir şey yok.

Bir şey sorabilir miyim diş eti tedavisi mı oldunuz ameliyat derken?
Nasıl bir tedavi ve süreç anlatır mısınız ben de olacağım da

Ağrı falan hissedilmiyor diş çekimi sırasında gerçekten korkmanızı gerektirecek bir şey yok.
Ben yirmilik çektirdim yarı gömülüydü.
Şimdi çektirdiğimi bile unutuyorum.
Ki normal diş cekimine göre bir tık daha uzun bir süreci oluyor.

Bendeki korku gecmio yani nasl desem size ordaki koku oluyor ya yaptiklari sylerden o ses pek burundan nefes almam acikcasi ordayken. Yaparken de 50 kere dur derim belki 10 dl lik işi 1 saatte yaptiriyorm resmen ve bilmiyorm uyustugu halde yaptirmak zor cocugum var ve inanin kendimden utaniyorm bu korkum yüzünden

Önce bı sakin ol bende yeni çektirdim iki yirmilik dişimi 1 hafta arayla hiç korkacak bişey yok uyuşuyor zaten dişinizi tutup alması da 3 sn inanın bende korkuyorum ve panik atagim var düşün ben bile cektirdiysem kendini olacak bitecek diye telkinde bulun

Bir şey sorabilir miyim diş eti tedavisi mı oldunuz ameliyat derken?
Nasıl bir tedavi ve süreç anlatır mısınız ben de olacağım da
Evet , dişeti ameliyatı flep ve küretaj işlemi oldum. Dur uzun uzun yazmıştım, onu alıntılayayim;
Acı yok Rocky diyeyim:))) korkacak bir şey yok.
Şimdiden geçmiş olsun. Aklına takilan bir şey olursa dm atabilirsin

Diş olayı sandığınızdan ciddi nir durum bu yüzden ölen insanlar var sakın o kalan parçayı kendiniz çekmeye kalkmayın enfeksiyon varsa zate çekmezler önce ilaç verirler lütfen bu riski almayın ve dra gidin inanın sonradan keşke daha önce gelseydim bu muymuş diyeceksimiz.

Saglam da dişim aslinda evet biliyorm alsnda utanmiyoda degilim ama o masaya oturup dha hic hemem kalkamadm bulantim da fena oluyor hemen
Yoo ben oturdm yaptirdm dolgu vs ama 1 saatte anca yapiyorlar bulanti da fena halde oluyor bende smdi de başıma vurdu bu dis. Ne kdar sevmezsem o kdar basima gelio
Evet farkindayim ama inanin komik geliodur size bu korku ama o masa kabusum resmen. Ve cekmezeem yda cektrmezsem agridan durulmuyor
çok tehlikeli bu yaptığınız enfeksiyon kaparsınız
Aslnda oyle cok dişciye gtmeyim zarar verdm ki dha enfeksiyon kapma ihtimalim olmadi hic sasortici bsey valla
Ya keske benmde oyle olsam ya utaniyorm yeminle ama yenemiyorm korkuyu.
Yirmilik ve sorunsuz diyosunuzo degl bu korkum var ve 4 yirmilik de cikti tam degl yarm cikti ama 3 ü
Uyusuyor evet ama agiz icine ne sikiyilar yda napiyorlarsa kokusu berbat oluyor ya birde o cız ses Allahm geberiyorm o anda iste. Bulantiya da çözüm bulmam şart benm ya sizde de banti oluyor mu bana has bisey mi bu

Siz dişinizi çekmemissiniz ki. Disiniz zaten kirilmış saglam degil, ustteki parcalari kopartmissiniz sadece bu diş çekmek değil. Evde kendi kendine diş cekmeniz mumkun değil. Ona dayanabilecek olsaniz dişciden korkmazsiniz.

Diş bu haliyle enfeksiyon kapar zaten gitmeme gibi şansiniz yok. Diş iltihabi tehlikelidir ihmal ederseniz zarar verir size.

Uzun zmandr diş cektirmedim dolgu yapildi kanal tedavisi yapildi hep 4 disime frkli zmanlarda. Ya diş kirik ya tutacak yeri bulamazsa abanirsa felam aklim cikiyo varya kafayi oynaticam dusunmekten

Herkes ayni seyi syluyo ve ben aglicam korkudam az kaldi ya

Ankarada bayıltan bir yer var mi ya dişcilerde.
Byle korkanlari aslinda bayiltma yntemi mutlaka olmalı.
Bilginiz varsa lutfn yardimci olun bana

Bence çocukta doğuramazsınız siz . Şaka bir yana bende tam tersi diş doktorunun sandalyesine geçtiğim vakit uykum gelmeye başlıyor . İster dolgu olsun iste diş taşı alma bir anda kaslarım gevşiyor

Bende bulantı olmuyor dış cekilirken vizz sesi olmuyor kokuda olmuyor bence sizin psikolojik mideniz bulanıyor aç gitmeyin tabi hafif biseyler yeyin kafanızda kurmayinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…