- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
- Konu Sahibi minikbebegim9640
-
- #61
Hmmm bende oyle brsey yok agrisi sizisi vs ama cikmaz dedi doktr alinirsa iyi olur dedi curume vs yok durduruyorm ondam dha cok korkuyormyan yatmıştı canım çene yapımı bozacaktı ve dayanılmaz ağrılarım vardı
Yaa kac koklu derken bu nasl bi diş ya niye farkli oluyo herkeste ki cok degisik bn herkste ayni diye dusunurdum kökü uzun oluyorms diger dislerimize göre onu biliyordm sdeceKişiden kişiye de değişen bir süreç aslında.
Dişin ne kadar gömülü olduğu, kaç kökü olduğu, pozisyonu çok önemli kriterler.
Diğer 3 dişim de şimdilik şükür bir ağrı sızı yok ama onlara da günü gelince mecbur kalırsam müdahele ettiririm.
Benim o dişim baskı yaptığı için biraz ilerisinde öyle kötü bir apse yaptı ki.
Hayatımda hiç öyle diş ağrısı çekmemiştim.
Onu çekmektense dişimi çektiririm
Korku insana inan herseyi yptirio ben o an gtseydim biliyorm ki dha cok aciyacakti ama kokden kurtulacaktm bunda da ben kirdm tabi dha buyk bir zarar biliyorm da hani yaptigimi ama degisik bi korku bu yayok demek istediğim şuydu, korkmak normal ama bu kadar ciddi bir durumda evde kökü kendi kendine çekmeye çalışmak da tuhaf.
Gömülü 20lik diş çektiniz mi? Ameliyatla olan yani ? Ağrılı mı ? Sonrası nasıl bilgi verir msnzBenim ikinci evim oldu disciler, oyle ki sabah işe gidiyorum, öğle molamda dişçiye gidiyorum,kanal - dolgu Allah ne verdiyse. Dişim bitince ise geri dönüp calisiyorumyaniiii diyeceğim o ki, hiç korkacak bir şey yoK. Zaten uyusturuyorlar. İyice uyusmadan hiç bir şey yapmıyorlar. Senin dişini çekecekler ya , hele o, hiç hiç acıtan islerm degil. Benim de yirmilik dişim içeride cürümüştü. Doktorum uyuşturucu igne yapti, 5 dk sonra 'dur bakayım uyumuş mu' dedi,ben bakıyor zannnederken abandi,çekti, bir dakikada, oldu bitti maşallah:)
Yani gerçekten de korkacak bir şey yok .
Yirmilik çekimi, azı diş Çekimi ,kanal,dolgu,diştaşi temizliği, dişeti ameliyatı... Her şeyi yaptim su bir senede:) güven bana, korkacak bir şey yok.
20lik diş ameliyat süreci hakkında bilgi verir misniz ? Sonradan şişlik oluyor mu, ağrı falan .kaç günde geçiyorYa benim diş hekimi bir dayım var. Adama nefret geldi korkan hastadan.
Ben azrailmisim gibi bakıyorlar insan kendini kötü hissediyor diyor
Bazı dişlerin kontrolsüz çekimi körlüge sebep olabiliyor demişti bir keresinde.
Yani dişlerinizle fazla oynaşmayın derim ben.
Ameliyatla 20 lik dişim çekildi.
Ağzım saatlerce açık beklemek kolay değildi.
Ortodontik tedavi yaptırdım. O da zordu.
Bence en zor işlemlerden biri dolgu. Ağzının içine su dolması ve makinenin sesi berbat bi şey.
En kolay ve hızlı islemse çekim. Yaklaşık 10 saniye sürüyor.
Yani kendinize yalandan yere eziyet ediyorsunuz.
Bir kere ağrısın o dişiniz. Gidip kafanızı kestirmek istersiniz. Öyle dayanılmaz bir ağrıdır ki..
Bir gece saat 12 gibi dayım kalkti hazırlandı gidiyor.
Hastasinin dişi ağrımış. Kadın o kadar dayanamamış o kadar can havliyle aramiş ki muayenejaneyi açti dayım.
Kendinizi o duruma getirmeyin bence.
Ayrıca hiçbir dişci 2 saniyelik islem için sizi narkozla bayıltmaz. O fikri unutun.
Ooov nasıl çektiniz o dişi kendi kendinize hiç uyuşturma falan olmadan, vallahi tebrik ediyorum sizi herkesin harcı değil bunu başarmakNereye konu açacağımi bilemeyip buraya yazdım.
Benim küçüklüğmden beri gelen bir sorunum bu.
Diş yaptiramıyorum korlu ve bulantı vs derken dişçi eziyet oluyor resmen bana bugn kırık dişim vardi onun da ben çekmistm zaten evdekök icerde kaldi malesef belli ama smdi de kucuk bir parca vardi orasi sallaniyor cekemedim de kendim cok acıdı nasil yaparim bilemiyorum ya önerisi olan var mı doktora gtmek istemiyorum yasim 25 olacak ama atamiyorum bu korkuyu malesef
Ya dusmek uzereydi zten az bastirmayla da cikti direk oyle zor bir dis degildi kesinlkle ondan kendim yapabildm. Bu kucuk dis gelmiyo mesela canm ldan can gidiyo ugrasnca ki ugrasmadm ramdevu da alamadm direk de almiyo hastahane bi de. Bendeki korku o bulanti veren tat ciz sesi oraya girince basliyo ve islem esnasndaki kokudan bulantm fena oluyor ve her 2 dk ya bi adami domtoru durdurmk zornda kaliyorm malesf. Sizi anca özel anlar gbi geliyor bna beni de bayiltam bir doktorOoov nasıl çektiniz o dişi kendi kendinize hiç uyuşturma falan olmadan, vallahi tebrik ediyorum sizi herkesin harcı değil bunu başarmaksizin fobi acı çekmek değil belliki , nedir o zaman?
Benim 2 dişimi uyuşmadan çektikleri için şimdi çok mecbur kalmadıkça gitmem dişçiye. (Bendeki sorun sanırım narkoza dayanıklıyım, hemen etkisini göstermiyor, doktora söyleyincede inanmıyor, uyuşmuştur diyor.) Gidincede korkudan ruhumu teslim ediyorum sanki. Ama uyuşunca, ağrısız sızısız, kuş gibi hissediyorum kendimi.
Ayrıca o kırık parça iltihap yapar orada durdukça. Çektirmezseniz çok ağrı yapar, sıkıntı verir.
Yok özelde anlamadı. Söyledim uyuşmuyor diye, yok uyuşmuştur siz psikolojik olarak uyuşmadı diye düşünüyorsunuz, dedi. Birde iri yarı bir erkekti, adamı görünce hah dedim bu çeker bir çırpıda ama maalesef öyle olmadı. Bana inanmadığı için yine uyuşmadan çekti dişimi. Neyse ki buldum şimdi doktorumu, adam ne vuruyor bilmiyorum ama 2 gün ağzımı hissetmiyorum hatta eve geldikten sonra yemek yerken damağımı ısırmışım hiç farkında değilimYa dusmek uzereydi zten az bastirmayla da cikti direk oyle zor bir dis degildi kesinlkle ondan kendim yapabildm. Bu kucuk dis gelmiyo mesela canm ldan can gidiyo ugrasnca ki ugrasmadm ramdevu da alamadm direk de almiyo hastahane bi de. Bendeki korku o bulanti veren tat ciz sesi oraya girince basliyo ve islem esnasndaki kokudan bulantm fena oluyor ve her 2 dk ya bi adami domtoru durdurmk zornda kaliyorm malesf. Sizi anca özel anlar gbi geliyor bna beni de bayiltam bir doktor
Peki siz dediktn snra uyusmadigini nasl anladi digerleri bilemedi de. Me tuhaf ya degisikler snki yalan syluyoruz saniyorlar heralde. Mecbr gtmek zorundaym ya cozumu olmayan bsy ama dune gore agrim yok sukurYok özelde anlamadı. Söyledim uyuşmuyor diye, yok uyuşmuştur siz psikolojik olarak uyuşmadı diye düşünüyorsunuz, dedi. Birde iri yarı bir erkekti, adamı görünce hah dedim bu çeker bir çırpıda ama maalesef öyle olmadı. Bana inanmadığı için yine uyuşmadan çekti dişimi. Neyse ki buldum şimdi doktorumu, adam ne vuruyor bilmiyorum ama 2 gün ağzımı hissetmiyorum hatta eve geldikten sonra yemek yerken damağımı ısırmışım hiç farkında değilim
Evet bende o cızırtıdan hoşlanmıyorum. Ama siz ne yapın ne edin gidin doktora, sonra daha büyük sıkıntılar yaşarsınız
Diş hekiminin yapacağı hiçbir operasyon evde kendi kendine diş çekmekten daha korkunç olamaz. Kendi dişini çekecek kadar gözü karartıp doktora gitmeye korkmanız çok tuhaf. dehşet içinde okudum valla yazınızı.Nereye konu açacağımi bilemeyip buraya yazdım.
Benim küçüklüğmden beri gelen bir sorunum bu.
Diş yaptiramıyorum korlu ve bulantı vs derken dişçi eziyet oluyor resmen bana bugn kırık dişim vardi onun da ben çekmistm zaten evdekök icerde kaldi malesef belli ama smdi de kucuk bir parca vardi orasi sallaniyor cekemedim de kendim cok acıdı nasil yaparim bilemiyorum ya önerisi olan var mı doktora gtmek istemiyorum yasim 25 olacak ama atamiyorum bu korkuyu malesef
Hiç bilmiyorum nasıl anladığını. Belkide normalde yaptığı dozun 2 katını yaptı garanti olsun diye. Hatta bence 4 katıPeki siz dediktn snra uyusmadigini nasl anladi digerleri bilemedi de. Me tuhaf ya degisikler snki yalan syluyoruz saniyorlar heralde. Mecbr gtmek zorundaym ya cozumu olmayan bsy ama dune gore agrim yok sukur
Merhaba20lik diş ameliyat süreci hakkında bilgi verir misniz ? Sonradan şişlik oluyor mu, ağrı falan .kaç günde geçiyor
Bu 20lik dişleriniz gömülüydü değil mi . O ameliyat gözüme gelince korktum birazMerhaba
Benim sağ alttaki 20 lik dişim oldukca sakat ve sorunlu bir yerde bulunuyordu.
Derhal alınmasi gerekiyordu.
Fakat çok tehlikeli bir yerde bulunması sebebiyle diş hekimliği fakültesinde bir docente ameliyat yaptırdık. Bir miktar ödeme yaptık ama ciddi bir para ödemedik.
Yaklaşık 1 saat kadar sürdü ameliyat.
Üstümü çıkarıp önlük giydirdiler.
Sonra doktor ve öğrenciler gelip operasyona başladı. Hekim yaparken ögrencileri hem ogrenmek amaciyla izliyor ve hem de yardimci oluyorlar.
Biraz baskı, zaman zaman zorlama oldu ama acı filan kesinlikle yok. O konuda rahat olun. Sadece dişme asılma esnasında öğrencileri omuzlarımdan bei koltuğa doğru bastirirken hoca da dişimden beni yukari kaldırıyordu.
Sonrasında dikişlerim atıldı.
Bir süre gözlem altinda tutup sonra yolladılar.
Ilk gün narkozun etkisi ile hiç-bir şeyim yoktu.
Narkozun etkisi geçince biraz ağrı oldu. Ağrı kesici aldim. Doktor önermişti.
Tabi ağzımda ciddi bir oyuk olduğu icin yediklerim oraya doluyordu . O sorun oluyordu biraz.
Bi de sürekli kanıyordu.
Gece de kanamısti. Sabah yastikta kan görmüştüm. ama ince ince kanıyor. Ciddi bi kan akışı yoktu.
Kanı yutmak zorunda olmak kötüydü.
Sonraki günler hep agri kesici ile gecirdim.
Ameliyat çok basit değil
Ama zor da değil.
Ağız icinde olmasi zorlayici olabilir.
Neticede ağzımda doktor iki eliyle is yapmaya çalışıyor . Hekim icin de berbat bir durum.
1 hafta 10 gün kadar sonra dikişler alındı .o kısmı birazcik acidi. Sinek ısırığı kadar.
Korkulacak ya da endise edilecek bir sey yok inaninki. Olsa söylerim.
Tavsiyem hemen yaptırın. Kurtulun.
4 tane 20 lik
2 tane sağlıklı diş cektirdim
8 dolgu yaptırdım.
1 buçuk sene ortodontik tedavi gördüm ve tam 6 senedir dişlerimin ic kisminda pekistirici tel var.
Halen daha içim en rahat gittiğim doktorlar dis hekimleridir
Yerim onlari❤
Korkmayın. Sevin onları.
Simdiden geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Evet bir tanesi gömülüydü ama tamamen gömülüydü. Hiç görünürde yoktu. Panoramik film çekildi ve dişimin sinilerime çok yakın durmasi sebebiyle önce cekilmemesi gündem oldu.Bu 20lik dişleriniz gömülüydü değil mi . O ameliyat gözüme gelince korktum birazAmeliyata tek gitsem dönüşte sorun oluyor mu ?
Teşekkür ederim❤Evet bir tanesi gömülüydü ama tamamen gömülüydü. Hiç görünürde yoktu. Panoramik film çekildi ve dişimin sinilerime çok yakın durmasi sebebiyle önce cekilmemesi gündem oldu.
Fakat diş o aşağıdan yukarı durmuyordu da. Yatık duruyordu olduğu yerde. Arkadan öne doğru ilerliyor ve içten dislerimi ittiği icin egrilige sebebiyet veriyordu.
Bu sebeple bana derin kesilip alindi disim ordan.
Ben yalniz gitmenizi önermem. Yani bayılıp düşmezsiniz ama yine de yanınızda biri olsun ne olacağı belli olmaz.
Inanin korkulacak bi sey yok. Olsa neden söylemeyeyim. Acı yok.
Ağrı icin agri kesiciler çok işe yarıyor.
Yanınızda akıllı biri olsun ameliyata girerken. Tedbir amaclı.
Hiç korkmayin❤
Dişim zten basit sekilde cikti oyle zod bir dis degildi ve o an gtmemi gerektiriyordu cocugm da var kucuk bi yandan ufak bi sallama itmeyle direk cikti o yuzden zten de korku var malum.Diş hekiminin yapacağı hiçbir operasyon evde kendi kendine diş çekmekten daha korkunç olamaz. Kendi dişini çekecek kadar gözü karartıp doktora gitmeye korkmanız çok tuhaf. dehşet içinde okudum valla yazınızı.
Ya iyi bari dinlems biri sizi snunda ordan yırttınız siz.Hiç bilmiyorum nasıl anladığını. Belkide normalde yaptığı dozun 2 katını yaptı garanti olsun diye. Hatta bence 4 katıçünkü hiç uyuşukluğun 2 gün sürdüğünü görmedim kimsede.
Benimki anormal bir durum, ufak bir operasyon geçirmem gerektiğindede narkozun 2. dozunu almam gerekmişti.
Onlar da normal insanlarda etkili dozun yeterli olacağını düşünüp benim yanıldığımı sanıyorlar galiba. Ama doktorum gerçekten çok iyi çok ilgili, umarım hep böyle devam eder. İnşaAllah sizde bulursunuz halinizden anlayan, memnun kaldığınız bir doktoru
Diş doktoruna gittikten sonra sıkıntı yaşadınız mı? Benimde gitmem gerekiyor ama erteliyorum geçen hafta ağrı yaptı bir gün geçti. Dün yine ağrı yaptı hemen randevu aldım tek randevuydu hatta kacirmiyim dedim ama 10.50 de randevum sanırım iptal edicem. İkinci doz aşımı daha yeni pazartesi oldum acaba 10 gün olsun en azından öylemi gitsem diyorumDiş hekimi fobim yok ama corona fobim oldu nurtopu gibi .Gitmedim erteledim bir yıl boyunca cektım agrıyı virüs kaparsam diye sonunda dayanılmayacak duruma geldi paşa paşa gittim basit bir işlemken bekleye bekleye kanal tedavisine döndü iş.Hekim bile şaşırdı bu böyle olana kadar anlamadın mı diyor :) Anlamaz olur muyum gelemedim dedim .Size de evde çekilmeyen diş için ne önereceğiz ki illa gideceksiniz ben gibi mecbur kalınca.
Ben aşı olamadım henüz ,aşı olsaydım en az 15 gün ertelerdim ağrı kesici ve alkol bağışıklığın oluşmasını olumsuz etkiliyormuş morfin de öyle olabilir belki bilmiyorum.Bir sorun yaşamadım olağan üstü önlemlerin olduğu bir polikilinikti.Her hasta sonrası 15 dk boş tutuluyor ve koltuk falan da ilaclaniyordu.Ama piskolojik olarak zorlandım maskesiz, ağzım açık bir çıplak hissettim kendimi :)Diş doktoruna gittikten sonra sıkıntı yaşadınız mı? Benimde gitmem gerekiyor ama erteliyorum geçen hafta ağrı yaptı bir gün geçti. Dün yine ağrı yaptı hemen randevu aldım tek randevuydu hatta kacirmiyim dedim ama 10.50 de randevum sanırım iptal edicem. İkinci doz aşımı daha yeni pazartesi oldum acaba 10 gün olsun en azından öylemi gitsem diyorum
Ben kanser hastası olduğum için risk grubundan dolayı önceliğim vardı o yüzden olabildim. Söylediklerinizi hiç duymamıştım öğrenmem iyi oldu teşekkürler. Erteledim bende iptal ettim. Evet haklısınız çünkü maske takıp herhangi bir bölüm için hastaneye gitmeye benzemiyor maskesiz işlem diş doktoru bende o yüzden çok ikilemde kaldimBen aşı olamadım henüz ,aşı olsaydım en az 15 gün ertelerdim ağrı kesici ve alkol bağışıklığın oluşmasını olumsuz etkiliyormuş morfin de öyle olabilir belki bilmiyorum.Bir sorun yaşamadım olağan üstü önlemlerin olduğu bir polikilinikti.Her hasta sonrası 15 dk boş tutuluyor ve koltuk falan da ilaclaniyordu.Ama piskolojik olarak zorlandım maskesiz, ağzım açık bir çıplak hissettim kendimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?